Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ θεωρείς λογικό ένας προγραμματιστής να μην μαθαίνει νέα πράγματα; Δεν είναι θέμα αύξησης. Είναι θέμα αν γουστάρεις αυτό που κάνεις. Όποιος αγαπά το επάγγελμα του εξελίσσεται. Αλλιώς υπάρχει και το δημόσιο.

Συμφωνώ αλλα δεν σκέφτονται έτσι όλοι οι προγραμματιστές και κατα τηνγνώμη μου καλα κάνουν.Ναι οκ να εξελίσσεσαι και εσυ συμφωνώ 100%, αλλα το να αλλάξεις τα πάντα σε MVC και να δουλεύουν θέλει άπειρες ώρες practice. διάβασμα, testing και γενικά δεν είναι κάτι που το κάνεις "τσάμπα". 

Δηλαδή ο άλλος που πέρνει 800€ δεν θα κάτσει να το κάνει. Κάποιος που πέρνει κανα 1,200 - 1,400€ μπορεί και να το κάνει!

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ αλλα δεν σκέφτονται έτσι όλοι οι προγραμματιστές και κατα τηνγνώμη μου καλα κάνουν.Ναι οκ να εξελίσσεσαι και εσυ συμφωνώ 100%, αλλα το να αλλάξεις τα πάντα σε MVC και να δουλεύουν θέλει άπειρες ώρες practice. διάβασμα, testing και γενικά δεν είναι κάτι που το κάνεις "τσάμπα". 

Δηλαδή ο άλλος που πέρνει 800€ δεν θα κάτσει να το κάνει. Κάποιος που πέρνει κανα 1,200 - 1,400€ μπορεί και να το κάνει!

Η δουλειά που κάνει ένας προγραμματιστής πρέπει να είναι ίδια ασχέτως των απολαβών. Από την στιγμή που έχει ο ίδιος συμφωνήσει για το μισθό που παίρνει, δίνει το 100% του στο 8ωρο που πηγαίνει στην δουλειά. Αν δεν του αρέσει η εξάσκηση, το διάβασμα, το τέστινγκ και τα λοιπά, τότε μάλλον έχει επιλέξει λάθος κλάδο.

Δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογία την αμοιβή,  για να δικαιολογήσουμε την όποια έλλειψη διάθεσης για δουλειά.

Το ίδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα. Αν κάνεις τα απολύτως βασικά, επειδή δεν παίρνεις τον μισθό που θα ήθελες, τότε σου αξίζουν τα απολύτως βασικά.

Πως μπορεί να επιζητάει κανείς κάτι καλύτερο όταν ο ίδιος μένει για χρόνια στάσιμος?

Η νοοτροπία η σωστή είναι ότι δουλεύω όσο πιο σωστά μπορώ και κοιτάζω να βελτιωθώ σε αυτό που κάνω.

Αν δεν μου αρέσει η δουλειά μου, ψάχνω παράλληλα για κάτι καλύτερο. Μονίμως ψάχνω για μια καλύτερη δουλειά.

Σκέφτομαι σαν έμπορος, το εμπόρευμα μου είναι η εμπειρία μου και οι εργατοώρες μου και τις προσφέρω σε αυτόν που μου δίνει το καλύτερο πακέτο ανταμοιβής (μισθός, συνθήκες εργασίας κτλ).

• Like 10
Δημοσ.

Δηλαδή εσύ θεωρείς λογικό ένας προγραμματιστής να μην μαθαίνει νέα πράγματα; Δεν είναι θέμα αύξησης. Είναι θέμα αν γουστάρεις αυτό που κάνεις. Όποιος αγαπά το επάγγελμα του εξελίσσεται. Αλλιώς υπάρχει και το δημόσιο.

Αν γουστάρεις αυτό που κάνεις και είσαι καλός, δεν κάθεσαι να δουλεύεις στην Ελλάδα. Φυσικά και είναι θέμα αύξησης! Γιατί δουλεύω μέρα νύχτα και γίνομαι γαμάτος; Για να φτιάχνω "καλό" κώδικα ή για να μπορεί να ζει η οικογένειά μου άνετα;

Η δουλειά που κάνει ένας προγραμματιστής πρέπει να είναι ίδια ασχέτως των απολαβών. Από την στιγμή που έχει ο ίδιος συμφωνήσει για το μισθό που παίρνει, δίνει το 100% του στο 8ωρο που πηγαίνει στην δουλειά. Αν δεν του αρέσει η εξάσκηση, το διάβασμα, το τέστινγκ και τα λοιπά, τότε μάλλον έχει επιλέξει λάθος κλάδο.

Δλδ. συμφωνείς για μια δουλειά σε τιμή Χ με επίδοση Υ, αλλά ταυτόχρονα αυτό υπονοεί ότι θα ασχολείσαι και έξτρα απλήρωτα για να συνεχίσεις να εισπράττεις Χ ενώ αποδίδεις Υ+Ζ.  :-D  :-D  :-D

Δημοσ.

Μονίμως ψάχνω για μια καλύτερη δουλειά.

This. Όπου "ψάχνω" όχι μόνο με την έννοια διαβάζω αγγελίες. Μπορεί οι αγγελίες να υπάρχουν ήδη και το πρόβλημα να είναι ότι εγώ δεν έχω το προφίλ του υποψηφίου.

Αν μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος από 25 μέχρι 35 στο IT he's made.

Δημοσ.

Παιδιά αν θα μπορούσατε όσοι δουλεύετε αυτήν την στιγμή να πείτε πόσο περίπου πληρώνεστε αυτήν την στιγμή, για να έχουμε και κάποια ιδέα εμείς οι νέοι στο επάγγελμα.  :-D

Όσον αφορά στο να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Προσωπικά πιστεύω πως όσο συνεχίζεις να βελτιώνεσαι χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλεία σου μακροχρόνια.

Δημοσ.

Πάντως από αγγελίες στο LinkedIn που κοιτούσα ζητούν τα μαλλιοκέφαλα τους. Π.χ λέει Java Developer, χωρίς prefix. Μπαίνω, λέει 8+ years of experience και εμεπειρία με ένα εκατομμύριο πράγματα συμπεριλαμβανομένων και js με angular, ή node ή react και μαζί mongodb. Full stack ψάχνουν ή Java Dev; Δεν κοιτάζω σοβαρά για δουλειά απλά τσεκάρω να δω τι ζητάει η αγορά. Το conclusion είναι ότι βλέπεις αγγελία για remote από ευρώπη ή αμερική και λες "οκ, νορμάλ είναι αυτό" και μετά βλέπεις αγγελία έλληνα για 40k/year με "A strong plus is the knowledge of Photoshop and the Adobe suite" και απαιτήσεις full stack σε Java dev. Κάτσε ρε μαν.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως από αγγελίες στο LinkedIn που κοιτούσα ζητούν τα μαλλιοκέφαλα τους. Π.χ λέει Java Developer, χωρίς prefix. Μπαίνω, λέει 8+ years of experience και εμεπειρία με ένα εκατομμύριο πράγματα συμπεριλαμβανομένων και js με angular, ή node ή react και μαζί mongodb. Full stack ψάχνουν ή Java Dev; Δεν κοιτάζω σοβαρά για δουλειά απλά τσεκάρω να δω τι ζητάει η αγορά. Το conclusion είναι ότι βλέπεις αγγελία για remote από ευρώπη ή αμερική και λες "οκ, νορμάλ είναι αυτό" και μετά βλέπεις αγγελία έλληνα για 40k/year με "A strong plus is the knowledge of Photoshop and the Adobe suite" και απαιτήσεις full stack σε Java dev. Κάτσε ρε μαν.

Παπαντζες για να γεμίσουν την αγγελία εχω μια δει να πέρνουν γνωστό μου που στη σχολή δε μπορούσε να περάσει το προγραμμά του απο compiler ήθελε βοήθεια να φτιάξει τα compile errors. Και την κουτσή Μαριά πέρνουν στην Ελλάδα αν τους μιλήσεις λιγο καλά στο interview γιατι έχουν έλλεψη.

Ο μισθός κλασσικά πάνω απο 1000 μεικτά με ικα σαν junior δεν υπάρχει περίπτωση. Στα 900-800 μεικτά οι πιο πολλές. Τωρα για senior δεν ξέρω τι παίζει αλλα φαντάζομαι και εκεί δύσκολα θα ξεπερνάνε τα 1500.

Δημοσ.

Φίλε μου, τα έχω κοιτάξει γενικώς όσον αφορά το εξωτερικό και έχω μια εικόνα . Γενικώς δεν έχω βρει πολλά για να καταλάβω την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς οι περισσότεροι εργοδότες δεν αναφέρουν σχεδόν τίποτα για το τι προσφέρουν αυτοί. Το μόνο που λένε είναι 8ωρη δουλειά και ΙΚΑ λες και αυτά δεν είναι αυτονόητα. Έχουν μάθει μόνο να ζητάνε αλλά για το τι δίνουν...

(Μην σχολιάσω για τις άριστες γνώσεις σε 15 γλώσσες-tools που δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους).

Δημοσ.

Είχα ποσταρει πιο παλιά ένα σχετικό βιντεακι για τα προσόντα που ζητούν οι αγγελίες.

ΜΗΝ παίρνετε τοις μετρητοις όλα αυτά που ζητούν. 2-3 απο τα 10 να έχετε, στειλτε resume κι ο.τι γίνει!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά αν θα μπορούσατε όσοι δουλεύετε αυτήν την στιγμή να πείτε πόσο περίπου πληρώνεστε αυτήν την στιγμή, για να έχουμε και κάποια ιδέα εμείς οι νέοι στο επάγγελμα.  :-D

Δεν είναι εύκολο να σου πει κάποιος πόσα παίρνει δημόσια αν ποστάρει με το όνομά του ή τον ξέρουν. Επίσης κάποιοι που έχουν γράψει στο νήμα δουλεύουν εξωτερικό, οπότε δεν έχουν την πληροφορία που σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Το παιδί για όλες τις δουλειές (Web Designer + Front End Developer + Back End Developer) :P

• Like 2
Δημοσ.

Το παιδί για όλες τις δουλειές (Web Designer + Front End Developer + Back End Developer) :P

Και το διαφημιστικό σποτ της εταιρίας στο premiere, και την αφίσα του πάρτυ της έφηβης κόρης του αφεντικού στο Photoshop
Δημοσ.

Κατα μέσο όρο ενας προγραμματιστής σε εταιρεία θα ξεκινήσει απο τα 650 - 700€.  
Τώρα αναλόγως και το μέγεθος της εταιρείας αλλα και τι είδους προγραμματιστή ζητάνε! 

Άλλο μισθό ο Web designer, άλλο ο Web Developer, άλλο o Software engineer. Κατα μέσο όρο όμως εκει παίζει για αρχή!

Έχω φίλο Web developer που παίρνει 750€ και εχω και φίλο Software Engineer που παίρνει 3.800€! (και οι 2 στην Θεσσαλονική δουλεύουν). 

Να θυμάσαι οτι ο μισθός παίζει ανάλογα την θέση, την εταιρεία και τα προσόντα σου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα, ποιες ηταν οι γνωσεις σου οταν αρχισες ως trainee?

Επειδη η SingularLogic ειναι μια απο τις εταιρειες που σκεφτομαι να κανω την πρακτικη μου (Απο Γεναρη), ποιες ακριβες ειναι οι γνωσεις που πρεπει να εχει καποιος ωστε να τον κρατησουν δουλευωντας σε Microsoft Technologies?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...