Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω κατι σχολια οτι πρεπει να ειμαι ευτυχισμενος που δε χρειαζεται να κανω αναβαθμιση καθε1.5 χρονα....Εγω απο την αλλη λεω μακαρι να βλεπουμε αλματα στη τεχνολογια...

• Like 3
Δημοσ.

Ελεος που οποιος εχει τους παραπανω επεξεργαστες κρατανε πολυ καλα μετα απο καιρο και αρα αποκτανε value for money αξια?

Δηλαδη τι ηθελες να αναβαθμιζαμε επεξεργαστες καθε 1.5 με 2χρονια οπως στις καρτες γραφικων?

Οποιος εχει το μικροβιο της αναβαθμισης και τα χρηματα προφανως,υπαρχει η πλατφορμα 2011-3.

Καλα το λες,ελεος αλλα οχι για την Intel.....

Μακάρι να υπήρχε η ίδια εξέλιξη και ας μην είχαμε λεφτά να τους αγοράσουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή σε σχέση με τον Ivy Bridge που έχω από το 2012, άντε ένα 20-30%, σωστά ;

Και για να ακολουθήσω την Intel σε αυτό το 20-30% θα πρέπει να αλλάξω 2-3 γενιές motherboard.

Σοβαρευτείτε εκεί στην Intel.

• Like 1
Δημοσ.

πολυ ωραια τα bech πες μαςσε game με μια 980 τι διαφορα εχετε στα fps?και ενας dual xeon σε blender μαμαει αλλα σε premiere σε full hd timeline μπορει να χασει  απο εναν 4790k

Δημοσ.

πολυ ωραια τα bech πες μαςσε game με μια 980 τι διαφορα εχετε στα fps?και ενας dual xeon σε blender μαμαει αλλα σε premiere σε full hd timeline μπορει να χασει  απο εναν 4790k

Αν μιλας γι αυτο που ποσταρα , δεν μπορει να παιξει σε real ο 3770Κ .

Δεν εχω 3D mark κοντρα γι αυτον αλλα , οπως και να εχει και τους 2 να βαλεις στα ιδια δεν παιζει να μην εχει διαφορα.

Δημοσ.

εννοειται θα εχει καποια διαφορα!!εκτος απο τα bench ομως τρεξε ενα gta v με την ιδια καρτα κανε ενα rendering και πες μου αν η διαφορα αξιζει τα χρηματα που απαιτει ενα νεο συστημα..

Δημοσ.

εννοειται θα εχει καποια διαφορα!!εκτος απο τα bench ομως τρεξε ενα gta v με την ιδια καρτα κανε ενα rendering και πες μου αν η διαφορα αξιζει τα χρηματα που απαιτει ενα νεο συστημα..

Δεκτο, αλλα δεν ειχα 6700Κ πριν, μεταβαση σε αυτο το συστημα απο Core2 6700 , καταλαβαινεις διαφορα.

Με τον αλλο 4790Κ που πουλησα ναι δεν ειχε τοσο τρομερη διαφορα να πεις ουααουυ τι εφτιαξε η Intel.

Aλλα ετσει ειναι και ο 7700 που θα βγαλει.

Τωρα αν καποιος εχει 6700 και παει να παρει 7700 ειναι λαθος επενδυση.

Να μου πεις απο SLI GTX 580 σε GTX 1060 6GB να πω ναι οχι απλα εχει διαφορες σε επιδοσεις αλλα και στην ΔΕΗ, και στο τροφοδοτικο που χρειαζεται.

Νομιζω οτι οι εξελιξεις στις καρτες γραφικων ειναι καλητερο αυτο που δινουν γιατι ειναι 2 στο παιχνιδι και οχι ενας οπως η Intel.

• Like 1
Δημοσ.

Βλεπω κατι σχολια οτι πρεπει να ειμαι ευτυχισμενος που δε χρειαζεται να κανω αναβαθμιση καθε1.5 χρονα....Εγω απο την αλλη λεω μακαρι να βλεπουμε αλματα στη τεχνολογια...

Οταν δεν υπαρχει ζητηση περιμενε εσυ αλματα στην τεχνολογια.

Επισης για τους πιο απαιτητικους υπαρχει το socket 2011-3 και φυσικα οι Xeon. Αλλα ειπαμε οτι ειναι μοδα μια ζωη το κραξιμο.

Ναι αυτο ακριβως εγραψες πιο πισω οτι τα αλματα στην τεχνολογια ειναι που μας λειπουν/χρειαζομαστε....

Αυτοι ειναι ικανοι να μας κανουν να χρειαζομαστε και διαφορετικη motherboard απο i3 σε i5 ιδιας γενιας!

Δημοσ.

καλα τα ευχολογια, παρε ομως και μερικα απτα επιχειρηματα που καθενας που ασχολειται με τη τεχνολογια και δη τη πληροφορικη οφειλει να γνωριζει:

"Moore's law is an observation or projection and not a physical or natural law. Although the rate held steady from 1975 until around 2012, the rate was faster during the first decade. In general, it is not logically sound to extrapolate from the historical growth rate into the indefinite future. For example, the 2010 update to the International Technology Roadmap for Semiconductors, predicted that growth would slow around 2013,[18] and Gordon Moore in 2015 foresaw that the rate of progress would reach saturation: "I see Moore’s law dying here in the next decade or so."

Intel stated in 2015 that the pace of advancement has slowed, starting at the 22 nm feature width around 2012, and continuing at 14 nm. Brian Krzanich, CEO of Intel, announced that "our cadence today is closer to two and a half years than two.” This is scheduled to hold through the 10 nm width in late 2017.[20] He cited Moore's 1975 revision as a precedent for the current deceleration, which results from technical challenges and is “a natural part of the history of Moore's law."

https://en.wikipedia.org/wiki/Moore%27s_law

επισης οι νεες γενιες δε βγαινουν καθε χρονο για τους απλους χρηστες αλλα για τους απανταχου κατασκευαστες, retailers και μαγαζατορες, οι οποιοι δε γινεται να εχουν στο ραφι και να διαφημιζουν ξεπερασμενα προιοντα 2ετιας

ο απλος χρηστης θα αναβαθμισει με futureproof γνωμονα και  αφοτου κανει την ερευνα αγορας του και επενδυσει σε επεξεργαστη που παει πακετο με αντιστοιχη μητρικη και  ολα τα τεχνολογικα  upgrades που αφορουν σε μνημες, διαυλους, συνδεσιμοτητα, κλπ.

Μακάρι να υπήρχε η ίδια εξέλιξη και ας μην είχαμε λεφτά να τους αγοράσουμε.

σορρυ που σου χαλω το ονειρο αλλα,

ΗΔΗ υπαρχουν επεξεργαστες που κανουν παπαδες με 2-3 χιλιαρικα και παραπανω μονο που δεν ειναι mainstream  πως να το κανουμε,

ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα

Δημοσ.

Αν σταθμισεις ή εξισωσεις τη συχνοτητα λειτουργιας τοτε το οφελος ειναι 2.45-2.55% περιπου.

Κανονικα αν μου πασαρανε "νεα" γενια με τετοια ποσοστα βελτιωσης θα εσκαγα στα γελια, αλλα με την Ιντελ εχει γινει συνηθεια, οποτε μαλλον για κλαμματα ειναι.

Γι αυτο ειναι απαραιτητο να υπαρχει παντου και παντα υγιης ανταγωνισμος, γτ καταληγουμε σε στασιμοτητα και την νυφη την πληρωνει παντα ο καταναλωτης.

Δημοσ.
Γι αυτο ειναι απαραιτητο να υπαρχει παντου και παντα υγιης ανταγωνισμος, γτ καταληγουμε σε στασιμοτητα και την νυφη την πληρωνει παντα ο καταναλωτης.

ειτε ειναι 10 ειτε 1 οι κατασκευαστες δε γινεται να πας απο τη μια μερα στην αλλη απο τα 45nm στα 10nm, παρακαμπτοντας το νομο του Moore

στη τελικη δε φταιει ο μεγαλος αδελφουλης ουτε συνομωσιολογουν τα ενωμενα αραβικα εμιρατα σε βαρος του κοζμακη, πχ. η TSMC φτιαχνει τα wafer που ειναι κοινα σε ΟΛΟΥΣ, και  η παραγωγη των 10nm θα αρχισει τελη του 2016! ενω η Intel ξεκινησε στα 10nm πειραματικα απο τον φετινο Αυγουστο!

Δημοσ.

fulgore παλικαρι μου χαλαρωσε το καταλαβαμε οτι εισαι funboy και ναι ειναι ελεος μετα απο 3 γενιες να εχουμε ιδιες αποδοσεις δεν λεω οτι δεν φτιαχνει καλους επεξεργαστες η ιντελ ισα ισα απλα ολο αυτο το hype γυρω απο τις νεες cpu προσβαλει και την νοημοση μας...αυτο που ολοι πιστευω συμφωνουμε οτι λειπει ειναι η ελειψη ανταγωνισμου...κατα τα αλλα και με ενα xeon 2670 75 ευρω εχεις συστημα που σπερνει...και αυτα τα λεει ατομο ταγμενο στην amd...

Xeon 2670 75 ευρώ; Στο skroutz γιατί το βρίσκω με 1850 euro?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...