Soul Of Sin Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Χαιρετε, Βρισκομαι στην Αθηνα με παροχο Cyta. Απεχω 3χλ. απο το Α/Κ και οταν ειχα κανει εγκατασταση στο σπιτι, ο τεχνικος τους με ενημερωσε πως δεν μπορω να πιανω απο 2 ταχυτητα. Εχω παρατηρησει πως βρισκεται νεο ΚΑΦΑΟ μερικα μετρα μακρια εξω απο το σπιτι. Υπαρχει περιπτωση να βελτιωσω την ταχυτητα μου με αλλαγη σε καποιον αλλο παροχο που προσφερει VDSL μεσω KV, ή δεν εχει νοημα λογω της μεγαλης αποστασης του Α/Κ? Υπαρχει επισης, καποιος φορεας ή καποιας ειδικότητας τεχνικος που μπορει να με ενημερωσει για την κατασταση της καλωδιωσης του διαμερισματος? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Χαιρετε, Βρισκομαι στην Αθηνα με παροχο Cyta. Απεχω 3χλ. απο το Α/Κ και οταν ειχα κανει εγκατασταση στο σπιτι, ο τεχνικος τους με ενημερωσε πως δεν μπορω να πιανω απο 2 ταχυτητα. Εχω παρατηρησει πως βρισκεται νεο ΚΑΦΑΟ μερικα μετρα μακρια εξω απο το σπιτι. Υπαρχει περιπτωση να βελτιωσω την ταχυτητα μου με αλλαγη σε καποιον αλλο παροχο που προσφερει VDSL μεσω KV, ή δεν εχει νοημα λογω της μεγαλης αποστασης του Α/Κ? Υπαρχει επισης, καποιος φορεας ή καποιας ειδικότητας τεχνικος που μπορει να με ενημερωσει για την κατασταση της καλωδιωσης του διαμερισματος? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας. Αν έχει μπει σε λειτουργία η καμπίνα τότε ρώτα και την cyta μήπως μπορεί να σου κάνει κάποια προσφορά για vdsl
aXer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Είμαι και γω σε παρόμοια φάση με τον Newbie Soul Of Sin, περί τα 3 χλμ (43.5 Attenuation) και έχω πολύ κοντά στο σπίτι μου τρίφυλλη καμπίνα και σκέφτομαι να το γυρίσω σε VDSL αφού με ADSL πιάνω μόνο 5.5Mbps Έχω μια ιδιαιτερότητα όμως. Οταν ο τεχνικός της Voda ήρθε και μου έκανε την σύνδεση τον Μάιο, μου είπε πως στο καφάο έχω ταχύτητα 8 αλλά λόγω καλωδίωσης μέχρι το σπίτι πέφτει στα 5.5 Μένω σε μία εκ των τεσσάρων μεζονετών ενός συγκροτήματος και το κακό είναι ότι η καλωδίωση μέχρι τον διανεμητή είναι άθλια. Έξω από τον δρόμο έρχονται 2 χοντρά μαύρα καλώδια τα οποία τυλίγονται μετά σε μια αρκετά μπαμπάτσικη κουλούρα και καταλήγουν σε ένα καπάκι.....υδροδότησης στο πάτωμα του πάρκινκ, όπου υπάρχει το κουτί του κατανεμητή. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το πολύ παραπανίσιο καλώδιο και ίσως η κακή συνδεσμολογία είναι υπεύθυνες για την πτώση της ταχύτητας κατά 2Mbps. Η ερώτηση είναι: Ποιός είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του δικτύου από το καφάο προς το συγκρότημα; Είναι υπαύθυνος κάποιος πάροχος ή είναι ιδιοκτησία του εργολάβου που έκτισε τα σπίτια; Αν ισχύει το τελευταίο, μπορώ με ιδία έξοδα να καλέσω ηλεκτρολόγο και να μου κοντίνει το παραπανίσιο καλώδιο και να ελέγξει την συνδεσμολογία στον κατανεμητή μας; Δεν θα ήθελα να γυρίσω σε 50άρι VDSL και λόγω κακής σύνδεσης να πιάνω μόνο 20. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2016 από aXer
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Είμαι και γω σε παρόμοια φάση με τον Newbie, περί τα 3 χλμ (43.5 Attenuation) και έχω πολύ κοντά στο σπίτι μου τρίφυλλη καμπίνα και σκέφτομαι να το γυρίσω σε VDSL αφού με ADSL πιάνω μόνο 5.5Mbps Έχω μια ιδιαιτερότητα όμως. Οταν ο τεχνικός της Voda ήρθε και μου έκανε την σύνδεση τον Μάιο, μου είπε πως στο καφάο έχω ταχύτητα 8 αλλά λόγω καλωδίωσης μέχρι το σπίτι πέφτει στα 5.5 Μένω σε μία εκ των τεσσάρων μεζονετών ενός συγκροτήματος και το κακό είναι ότι η καλωδίωση μέχρι τον διανεμητή είναι άθλια. Έξω από τον δρόμο έρχονται 2 χοντρά μαύρα καλώδια τα οποία τυλίγονται μετά σε μια αρκετά μπαμπάτσικη κουλούρα και καταλήγουν σε ένα καπάκι.....υδροδότησης στο πάτωμα του πάρκινκ, όπου υπάρχει το κουτί του κατανεμητή. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το πολύ παραπανίσιο καλώδιο και ίσως η κακή συνδεσμολογία είναι υπεύθυνες για την πτώση της ταχύτητας κατά 2Mbps. Η ερώτηση είναι: Ποιός είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του δικτύου από το καφάο προς το συγκρότημα; Είναι υπαύθυνος κάποιος πάροχος ή είναι ιδιοκτησία του εργολάβου που έκτισε τα σπίτια; Αν ισχύει το τελευταίο, μπορώ με ιδία έξοδα να καλέσω ηλεκτρολόγο και να μου κοντίνει το παραπανίσιο καλώδιο και να ελέγξει την συνδεσμολογία στον κατανεμητή μας; Δεν θα ήθελα να γυρίσω σε 50άρι VDSL και λόγω κακής σύνδεσης να πιάνω μόνο 20. Ότι είναι μέχρι εκείνο το κουτί που λες ανοικει στο δίκτυο του ΟΤΕ από εκείνο το κουτί και μετά είναι δικό σου πρόβλημα
jkoukos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2016 Να έχεις υπόψη ότι άλλο πράγμα να έχεις σύνδεση σε ADSL από αστικό κέντρο και να χάνεις 2Mbps από την μέγιστη που θα έπιανες λόγω καλωδίωσης στα τελευταία μέτρα και άλλο να έχεις VDSL με μεγαλύτερη μέγιστη ταχύτητα (80-100Mbps) και η σύνδεση να είναι μικρότερη (50Mbps).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα