Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Η κοπέλα μου μένει κέντρο Βόλου και έχει Cosmote Double Play. Το θέμα είναι ότι έχει μόλις 4mpbs (σε speedtest που έκανα έπιασε κάπου 3μιση mbps τόσο με wifi όσο και με ethernet) και της είπαν λέει και παραπάνω να βάλει δεν θα έχει μεγάλη ουσιαστική διαφορά hmmm.gif. Μου φάνηκε αρκετά ως πολύ κουλό, δεν είναι δα και κανένα μικρό μέρος ο Βόλος για να μην έχει καλύτερες ταχύτητες. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από την περιοχή, είτε με Cosmote είτε με άλλη εταιρία για να πει αν αξίζει να πάει σε άλλο πρόγραμμα ή σε άλλη εταιρία;

Βασικά, δεν την ενδιαφέρει καν το σταθερό τηλέφωνο, το χρησιμοποιεί από σπάνια ως καθόλου, όταν είχε πάει τους είχε πει το πιο φθηνο πακέτο για ίντερνετ, της είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς τηλεφωνική γραμμή και της έδωσαν αυτό το πρόγραμμα (νομίζω 4S λέει) και δίνει κάπου 25 ευρώ τον μήνα.

Δημοσ.

Σόρι, αλλά ίσως δεν εξέφρασα καλά την απορία μου.. Έβαλε 4mbps επειδή της είπαν από τον πΟΤΕ ότι δεν έχει ουσία να βάλει μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν θα πιάνει δηλαδή και πολύ καλύτερες ταχύτητες. Μου φάνηκε ψιλομπαρούφα, δεν θεωρώ τον Βόλο τόσο μικρό μέρος ώστε να είναι τόσο πίσω από άποψη υποδομών (εγώ δεν μένω Βόλο), αλλά είπα να ρωτήσω για σίγουρα.

Και γενικά βασικά, αν υπάρχει κάποιος που να μένει Βόλο (κέντρο), να μεταφέρει προσωπικές εμπειρίες του, είτε από ΟΤΕ είτε από άλλη εταιρία, αν είναι ικανοποιημένος από ταχύτητες κλπ, να της προτείνω κάποιο άλλο πακέτο, είτε ΟΤΕ είτε άλλης εταιρίας.

Αν υπάρχει κάποια λύση και χωρίς τηλέφωνο (που να υπάρχει λόγος να το επιλέξει πάντα, όχι 1-2 ευρώ λιγότερα), θα προτιμηθεί...

Δημοσ.

Συμβόλαιο έχει, αλλά αν ξέρω ότι υπάρχει κάτι -που λογικά θα υπάρχει αλλά δεν ξέρω ποιο ακριβώς συμφέρει περισσότερο- θα της πω να το αλλάξει στην πρώτη ευκαιρία.

Στατιστικά της γραμμής δεν έχω τώρα, αλλά θα μπορέσω να πάρω το ΣΚ. Πάντως κάπου αλλού που ρώτησα, μου είπαν να βάλω στο site της Cyta την διεύθυνση στο σημείο όπου ελέγχει την διαθεσιμότητα και μου έβγαλε

Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου.
Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 526,4 μέτρα.

Τώρα αν αυτό είναι καλό μόνο για την περίπτωση επιλογής της Cyta ή γενικά, δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής...

Δημοσ.

αν έγραψε τόσο,99% ισχύει.

αυτό σημαίνει με την απόσταση που έχει ότι μπορεί να πάρει και VDSL απο AK.

Αν κάνω κάπου λάθος ας με διαψεύσουν.

Δημοσ.

Επιστρέφω με στατιστικά από την γραμμή...

SNR (down/up) : 31.1/13.3 dB

Attenuation (down/up) : 10.5/6.0 dB

Output Power δεν βρίσκω στα System Information, το router είναι το Speedport W724V Type Ci...

Δημοσ.

Είχα τον ανιψιό μου στο Βόλο που έμενε κοντά στο κέντρο και δεν είχε πουθενά προβλημα στις ταχύτητες.

Σε γραμμή έως 24 έπιανε 12-14.

VDSL έχει αυστηρά στο κέντρο και κοντά στο κτιριο του ΟΤΕ. Αν αρχίσεις και ξεπερνάς τα 500 μέτρα δεν αξίζει να βάλεις VDSL (τάδε έφη τεχνικός του ΟΤΕ-προσωπικά δεν το κατέχω το θέμα).

Ας ρωτήσει ένα γύρω στη γειτονιά (ή στην πολυκατοικία) τι παίζει με τις διάφορες εταιρίες και τις ταχύτητες που πιάνουν και μετά ας πράξει ανάλογα.

Αυτό που της είπαν από τον ΟΤΕ για ταχύτητα 4 mbps ήταν όντως μπαρούφα, και μάλλον το είπαν για να κλείσουν το "φτηνό" συμβόλαιο που ζητούσε η φίλη σου.

Δημοσ.

Output Power δεν βρίσκω στα System Information, το router είναι το Speedport W724V Type Ci...

Με τετοιο attenuation μπορει να πιάνει και κοντα στα 20.. Μαλλον μπαρούφες της έλεγαν..

Δημοσ.

Den diαβασα ολο το θεμα αλλα αν εισαι 4mbit και εχεις margin 31 σημαινει οτι εισαι σε πακετο 4 mbit.αν πας σε 24 αρι με 10 attenuation θα πρεπει να πας σε κανα 20 αρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...