Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Jesus, αυτό ούτε βολικό είναι, ούτε προσφέρει καμία ασφάλεια. Είναι πολύ ασφαλέστερα στο iCloud τα αρχεία από τον υπολογιστή του καθενός από εμάς. Άσε που το να συνδέεις, μεταφέρεις, ξεσυνδέεις, σβήνεις σε τακτά διαστήματα είναι ότι πιο άβολο υπάρχει.

Άμα είναι να πάρει iPhone ο ts και να μπει σ' αυτό το μπελά, κάλιο ένα φτηνούτσικο Android με 64άρα κάρτα μνήμης.

Εντάξει όπως το βλέπει ο καθένας :)

Δημοσ.

Το Auto Backup σε iCloud και manual σε iTunes (μια φορά τον μήνα ή όποτε το συνδέσεις για άλλον λόγο) είναι μια καλή πρακτική για να είσαι ασφαλής σε περίπτωση καταστροφής και για να είναι απλή η μετάβαση σε καινούριο iPhone.

Η αποθήκευση των photo/Video όμως είναι άλλη ιστορία. Το iCloud Photo Library είναι μια καλή λύση αν έχεις λίγες και σου φτάνουν τα 5GB ή αν πληρώνεις για τα 50GB. To ίδιο μπορείς βέβαια να κάνεις και με το mega.nz που σου δίνει τα 50 GB τσάμπα. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν upload και manual import στο Photos (εκτός αν πληρώνεις iCloud Photo Library οπότε γίνεται αυτόματα) ή σε όποιο media management app.

Σε κάθε περίπτωση το Camera Roll δεν είναι μέρος αποθήκευσης photo/Video, όσο χώρο και να έχεις. Το Camera Roll είναι η κάρτα της ψηφιακής σου μηχανής. Δεν αφήνεις εκεί τις φωτογραφίες, τις ξεφορτώνεις στον υπολογιστή, ο οποίος ΦΥΣΙΚΑ κάνεις τακτικά Backup.

Για μένα η λύση χωρίς extra κόστος είναι:

Auto upload σε Dropbox, Mega, Box ή όποιο άλλο free cloud θέλεις (αρκεί να έχει app με δυνατότητα auto upload), ώστε να είσαι ασφαλής μέχρι να ξεφορτώσεις στον υπολογιστή. Έχω SE64 και το camera roll μου αυτή τη στιγμή έχει 2 φωτογραφίες (μόλις ξεφόρτωσα των διακοπών). Φυσικά αυτές που θέλω πάντα μαζί μου τις στέλνω πίσω στο iPhone, διαδικασία που μικραίνει σημαντικά τον όγκο τους.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί μπλέκετε ολα αυτά τα cloud αγνώστων εταιριών;; Βάλτε Google photos με απεριόριστο χώρο να βρείτε την υγειά σας και αφήστε τα box και τα mega

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί μπλέκετε ολα αυτά τα cloud αγνώστων εταιριών;; Βάλτε Google photos με απεριόριστο χώρο να βρείτε την υγειά σας και αφήστε τα box και τα mega

Μια χαρά είναι και καθόλου άγνωστα, ειδικά το mega στο θέμα της ασφάλειας ίσως είναι και το καλύτερο απ' όλα. Και το google επίσης μια χαρά, αρκεί να μην σε πειράζει που στο unlimited κάνει downscale σε 16MP και 1080p.

Δημοσ.

Απο την μια έχεις δίκιο γιατί δεν εχουν τεράστιες εταιρίες τα δεδομένα μας αλλα απο την άλλη το μονο αρνητικό που εχουν αυτές ειναι πως αν κλείσουν περνούν και τις φωτο μας μαζί τους για παράδειγμα όπως είχε γίνει με μια που δεν θυμάμαι το όνομα της και το carouselo αν θυμάμαι καλα. Για φωτογραφική κινητού δεν το συζητώ πω τα 16 MP ειναι υπεραρκετά..

Δημοσ.

Όσες υπηρεσίες cloud έχουν κλείσει είχαν ειδοποιήσει (π.χ. Copy) και κάποιες είχαν και δυνατότητα μεταφοράς σε άλλη. Καλό είναι πάντων να εμπιστευόμαστε υπηρεσίες που λειτουργούν χρόνια ώστε οι πιθανότητες να χάσεις κάτι είναι μικρές. Σε κάθε περίπτωση πάντως (κατά τη γνώμη μου) πρέπει όλα να καταλήγουν (και) στον υπολογιστή σου ΚΑΙ στο backup του. Στο θέμα του Google Unlimited, όντως τα 16MB είναι οκ, στο 1080 κολώνω λίγο (έχω SE και συνήθως γράφω 4K) όπως επίσης δεν ξέρω αν υποστηρίζει τα slow motion του iPhone. Κατά τα άλλα, μια χαρά το Google Photos, δεν έχω θέμα privacy απέναντι στη Google. Επίσης στα άλλα cloud μπορείς να ανεβάσεις ό,τι αρχείο θες, όχι μόνο photo/video που εξ' όσων γνωρίζω δεν μπορείς στα Google photos και iCloud Photo Library. Με όλα αυτά υπ' όψιν μπορεί ο καθένας να διαλέξει το πακέτο που του ταιριάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...