Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω διαβάσει τελευταία πάρα πολλά Topic και εδώ αλλά και σε άλλα site με πιτσιρικάδες που θέλουν να την δουν μάγκες και παίρνουν χωρίς διπλώματα κτλ. μεγάλες μηχανές.

Ένας γνωστός γνωστού μου έμαθα ότι κάνει το ίδιο και από τότε τα έχω πάρει στο κεφάλι.

Οπότε έχω 2 προβληματισμούς.

Αρχικά θέλω να μάθω αν υπάρχει έστω και ίχνος λογικής πίσω από το να μην υπάρχει καμία ποινή αν όταν έρθει η ώρα του δικαστηρίου ο ανήλικος που οδήγαγε χωρίς δίπλωμα βγάλει δίπλωμα το εμφανίσει και απλά να φύγει κύριος χωρίς ούτε ένα πρόστιμο;

Επίσης το σημαντικότερο που θέλω να μάθω.

Αν ένα μαλακισμένο πέσει πάνω μου ενώ οδηγάει μεγαλύτερη μηχανή από ότι επιτρέπει ο νόμος, χωρίς δίπλωμα (φυσικά) χωρίς ασφάλεια και γενικά ενώ δεν θα έπρεπε να οδηγεί.

Και σκοτωθεί; Εγώ (και ο οποιοσδήποτε) θα έχω ευθύνη λέτε; 

Υπάρχει πιθανότητα να με χώσουν μέσα χωρί να φταίω παράδειγμα; 

Δημοσ.

Για το πρωτο που λες δεν υπαρχει λογικη ομως ειναι απαραδεκτο να εχει περασει τις εξετασεις και να μην μπορει νομιμα να οδηγησει για περιπου 2 μηνες που κανει να βγει η αδεια .

Η κορη μου περασε 28/7 και μου λενε οτι θελει 2 μηνες να βγει το διπλωμα και δεν εχει δικαιωμα να οδηγει μεχρι τοτε.

Αν οδηγησει και συμβει κατι δεν ειναι απαραδεκτο να μην ειναι καλυμμενη ?

Δημοσ.

Ας μιλήσουμε για την πραγματικοτητα, έξω από την νομοθεσία.

Σε τι ακριβώς χρειάζεται το δίπλωμα οδήγησης αν ξέρεις να οδηγάς, σε τίποτα, μπορεί ένας που έχει δίπλωμα να κάνει περισσότερη ζημιά από έναν που δεν εχει και συνήθως αυτοί που κάνουν τα ατυχήματα έχουν δίπλωμα, τι να λέμε τώρα, με ένα μήνα μαθήματα μαθαίνει κάποιος να οδηγε; όχι, εξ άλλου τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται σαν να παίζεις σε υπολογιστή και με ταχύτητες των 30-40 χιλιομέτρων, πέραν βέβαια που ότι οι περισσότεροι δίνουν το 200αρι και αντε γεια σας.

Το δίπλωμα είναι προσχήματικο και εξυπηρετεί το νομικό καθεστώς της χώρας και όχι την τέχνη του οδηγού, που μπορεί και να μην αποκριθεί ποτέ.

• Like 5
Δημοσ.

Ας μιλήσουμε για την πραγματικοτητα, έξω από την νομοθεσία.

Σε τι ακριβώς χρειάζεται το δίπλωμα οδήγησης αν ξέρεις να οδηγάς, σε τίποτα, μπορεί ένας που έχει δίπλωμα να κάνει περισσότερη ζημιά από έναν που δεν εχει και συνήθως αυτοί που κάνουν τα ατυχήματα έχουν δίπλωμα, τι να λέμε τώρα, με ένα μήνα μαθήματα μαθαίνει κάποιος να οδηγε; όχι, εξ άλλου τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται σαν να παίζεις σε υπολογιστή και με ταχύτητες των 30-40 χιλιομέτρων, πέραν βέβαια που ότι οι περισσότεροι δίνουν το 200αρι και αντε γεια σας.

Το δίπλωμα είναι προσχήματικο και εξυπηρετεί το νομικό καθεστώς της χώρας και όχι την τέχνη του οδηγού, που μπορεί και να μην αποκριθεί ποτέ.

Συμφωνω απολυτα !!! Με τι τροπο ομως θα μπορουσε ενας ασχετος να μαθει οδηγηση ?Ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε .

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρομαι σε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Φυσικά δεν με ενοχλούν όσοι έχουν κάνει τις απαραίτητες ώρες και οδηγάνε όσο περιμένουν να τους έρθει η άδεια όπως ανέφερες Γιάννη.

Μιλάω για τους πιτσιρικάδες (15-16 χρονών) που παίρνουν τα μηχανάκια όποτε γουστάρουν και όσοι έχουν δίπλωμα για 50cc παίρνουν κάτι μηχανές θηρία και βγαίνουν στους δρόμους.

Αυτοί είναι καθαρά δημόσιοι κίνδυνοι και χάροι και θα ήθελα να μάθω αν προστατεύει ο νόμος εμάς τους ΄νόμιμους.

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρομαι σε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Φυσικά δεν με ενοχλούν όσοι έχουν κάνει τις απαραίτητες ώρες και οδηγάνε όσο περιμένουν να τους έρθει η άδεια όπως ανέφερες Γιάννη.

Μιλάω για τους πιτσιρικάδες (15-16 χρονών) που παίρνουν τα μηχανάκια όποτε γουστάρουν και όσοι έχουν δίπλωμα για 50cc παίρνουν κάτι μηχανές θηρία και βγαίνουν στους δρόμους.

Αυτοί είναι καθαρά δημόσιοι κίνδυνοι και χάροι και θα ήθελα να μάθω αν προστατεύει ο νόμος εμάς τους ΄νόμιμους.

Λογικα αν υπαρχει λογικη στον νομο μας προστατευει αφου ειναι σαν να οδηγω εγω χωρις την καταλληλη αδεια φορτηγο .

Δημοσ.

Το δίπλωμα δεν είναι σε καμία περίπτωση άχρηστο... Καταρχήν ανάλογα με το δίπλωμα που έχει ο καθένας ξέρουμε μέχρι ποιο όχημα μπορεί να οδηγήσει... Εκτός και αν θεωρούμε δεδομένο ότι ένας που θα βγάλει το δίπλωμα στα 18 για ΙΧ είναι ικανός να οδηγήσει νταλίκα... Μπορώ να σκεφτώ διαφορά παραδείγματα ακόμα...

Τώρα προς τον ΤΣ οι νόμοι μας είναι πολύ μπερδεμενοι για να σου απαντήσει κάποιος οδηγός που μπορεί να του έχει τύχει κάτι παρόμοιο... Ένας δικηγόρος σίγουρα θα μπορεί να στο αναλύσει καλύτερα...

Γιάννη είναι απαράδεκτο να καθυστερεί τόσο πολύ να εκδοθεί το δίπλωμα... Αλλά από την στιγμή που γνωρίζουμε από πριν ότι είναι παράνομο (άσχετα αν είναι λογικό ή όχι) σε περίπτωση που γίνει κάτι (εύχομαι να μην γίνει τίποτα απολύτως) μιλάμε για ένα μπλεξιμο 2-4-6- χρόνων σε δικαστήρια ψάχνοντας με τον δικηγόρο να βρούμε κάποιο παραθυράκι στον νόμο για να μην γίνει τίποτα ... Και όλα αυτά γιατί? Για 2-3 μήνες...

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα !!! Με τι τροπο ομως θα μπορουσε ενας ασχετος να μαθει οδηγηση ?Ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε .

Πολύ καλή ερωτηση

Αν αγαπά κάποιος πραγματικά την οδήγηση, τοτε μπορεί με μικρό κόστος (σχετικά με το άχρηστο δίπλωμα που στοιχίζει 600-800 ευρω) να πάει σε μία σχολή ασφαλούς οδήγησης, είναι εμπειρία ζωής ακόμα και για οδηγούς με 20 χρόνια στο τιμόνι, επείσης μπορεί να δοκιμάσει την τέχνη του σε μία πίστα με το αυτοκίνητο του, σε διαβεβαιώ ότι όχι μόνο θα γίνει καλύτερος οδηγός αλλά θα έρθει και σε επαφή με ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε το αυτοκίνητο και την οδήγηση.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ καλή ερωτηση

Αν αγαπά κάποιος πραγματικά την οδήγηση, τοτε μπορεί με μικρό κόστος (σχετικά με το άχρηστο δίπλωμα που στοιχίζει 600-800 ευρω) να πάει σε μία σχολή ασφαλούς οδήγησης, είναι εμπειρία ζωής ακόμα και για οδηγούς με 20 χρόνια στο τιμόνι, επείσης μπορεί να δοκιμάσει την τέχνη του σε μία πίστα με το αυτοκίνητο του, σε διαβεβαιώ ότι όχι μόνο θα γίνει καλύτερος οδηγός αλλά θα έρθει και σε επαφή με ανθρώπους που πραγματικά αγαπάνε το αυτοκίνητο και την οδήγηση.

Εχω ακουστα για Σχολη Ιαβερη αλλα δεν ξερω κοστος .Μπορει να παει και ενας αρχαριος ?

Δημοσ.

Πολύ καλή ερωτηση

Το δίπλωμα δεν είναι άχρηστο... Ο τρόπος εκμάθησης της οδήγησης στη χώρα μας είναι μη επαρκής και χρήζει διόρθωσης... Σίγουρα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά υπάρχουν χώρες που είναι πολύ καλύτερος...

• Like 2
Δημοσ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του .. τι φόβος σε έχει πιάσει εσένα δεν το καταλαβαίνω , προφανώς αν δεν φταις δεν θα σε κατηγορήσουν . Σε περίπτωση που τον χτυπήσεις εσύ ακόμα και δίπλωμα να μην έχει βρίσκεσαι στην στενή με συνοπτικές διαδικασίες .

Όσο για το δίπλωμα εν μέρη είναι άχρηστο  αφού κανείς δεν τηρεί τον ΚΟΚ , ασε που οι περισσότεροι καν δεν  ξέρουν τους νόμους.Σημαίνει ότι όταν έχεις δίπλωμα ξέρεις να οδηγάς;; το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ........

Δημοσ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του .. τι φόβος σε έχει πιάσει εσένα δεν το καταλαβαίνω , προφανώς αν δεν φταις δεν θα σε κατηγορήσουν . Σε περίπτωση που τον χτυπήσεις εσύ ακόμα και δίπλωμα να μην έχει βρίσκεσαι στην στενή με συνοπτικές διαδικασίες .

Όσο για το δίπλωμα εν μέρη είναι άχρηστο αφού κανείς δεν τηρεί τον ΚΟΚ , ασε που οι περισσότεροι καν δεν ξέρουν τους νόμους.Σημαίνει ότι όταν έχεις δίπλωμα ξέρεις να οδηγάς;; το άλλο με τον τοτό το ξέρεις ........

Δηλαδή για εσένα επειδή τα μαθήματα οδήγησης που κάνεις σε κάποια σχολή είναι μη επαρκής και στην πραγματικότητα δεν μαθαίνουμε να οδηγούμε σωστά πρέπει να καταργηθούν τα διπλώματα και όχι να φτιάξουμε το σύστημα μάθησης...

Που την βρίσκεται την λογική ορισμένοι δεν μπορώ να καταλάβω...

Και έστω ότι όντως είναι άχρηστο και αύριο η κυβέρνηση τα καταργεί... Τι θα πρέπει να κάνει κάποιος για να θεωρηθεί ότι είναι πλέον ικανός να οδηγήσει? Τίποτα? Ποια θα είναι τα κριτήρια? Η ηλικία του? Τα αντανακλαστικα του? Το IQ του? Πες μου...

Δημοσ.

Έγραψε κανείς για κατάργηση ; προφανώς και το σύστημα είναι τρύπιο και θέλει ισοπέδωση και χτίσιμο από την αρχή .Δεν καταλαβαίνεις που την βρίσκουμε την λογική γιατί ρε φιλαράκι μιλάς μόνος σου και βγάζεις συμπεράσματα μόνος σου .. μάθε να συζητάς και να κατανοείς αυτά που λεεί ο συνομιλιτης σου...έχω έναν γνωστό σαν και σένα και κάθε φορά που τον βλέπω ψάχνω να κρύφτω..πολύ κουραστικός .  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...