Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα δεν καταλαβαινω μερικες συμβουλες. Εστω οτι ενας φιλος εκανε την τοποθετηση, πηρε χρηματα για αυτο; Η εγινε φιλικα χωρις χρηματα; Εαν πηρε χρηματα σαφως και πρεπει να αναλαβει το κοστος της αντικαταστασης της, εαν οχι ολα καλα, φιλοι ειστε, συμβαινουν αυτα, να βοηθησει ηθελε.
Εχουμε τοσο τεχνολογια και εχουμε ξεχασει να ειμαστε ανθρωποι.

• Like 3
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλα δεν καταλαβαινω μερικες συμβουλες. Εστω οτι ενας φιλος εκανε την τοποθετηση, πηρε χρηματα για αυτο; Η εγινε φιλικα χωρις χρηματα; Εαν πηρε χρηματα σαφως και πρεπει να αναλαβει το κοστος της αντικαταστασης της, εαν οχι ολα καλα, φιλοι ειστε, συμβαινουν αυτα, να βοηθησει ηθελε.

Εχουμε τοσο τεχνολογια και εχουμε ξεχασει να ειμαστε ανθρωποι.

Σωστά είναι αυτά που γράφεις αλλά να βοηθήσει πως? Αφού δεν γνωρίζει? Είναι σαν τους φιλάλθους στην εξέδρα (μαζί και εγώ) που κάνουν τον προπονητή ενώ δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους,δεν ειπαμε να τον βρισει η να του φερθει ασχημα,αλλα πρωτον πρεπει καποιος να ειναι υπευθυνος και αν ειναι πραγματικος φιλος να αναλαβει το κοστος του σφαλματος του,γιατι 150 ευρω σε εποχη κρισης δεν βρισκονται στον δρομο.

Δημοσ.

Εντάξει ίσως να βιάστηκε να βάλει τον επεξεργαστή συμβαίνουν αυτά,  και αυτή η ιντελ ας το κάνει όπως η amd ας βάζει τα πινάκια πάνω στον cpu, (πάντως τώρα έτσι όπως έγινε αυτό δεν φτιάχνεται, και αν φτιαχτεί δεν θα λειτουργεί και σωστά), δυστυχώς σε τέτοια περίπτωση δεν καλύπτει και η εγγύηση, οπότε  θα πρέπει να πάρεις καινούρια μητρική, και πες τον φίλο σου, άλλη φορά λίγο πιο προσεκτικά δεν χρειάζονται βιασύνες σε τέτοια θέματα, όσες φορές βιάστηκα πάντα έκανα ζημιά, αν πάλι είναι λάθος απειρίας του φίλου σου  πηγενε σε έναν τεχνικό καλό και να σου τα βάλει αυτός όλα τα εξαρτήματα

Δημοσ.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει θα την κάνει την ζημιά είτε είναι amd είτε όχι. Χώρια που στην amd υπάρχουν άλλα. Κατά το βγάλσιμο της ψύκτρας.

• Like 1
Δημοσ.

20 μηνύματα, 20 απόψεις ξέρω γω, φτάσαμε 3 σελίδες και έχετε βγάλει συμπεράσματα μέχρι και τι μπορεί να έτρωγε εκείνη την ημέρα το παιδί - ενώ ο ίδιος 2 μηνύματα έγραψε - και σε κάποιο παγκάκι της γειτονιάς του κλαίει την μοίρα της μητρικής του. :P

• Like 4
Δημοσ.

Χαχαχα, τώρα διάβασα όλα τα σχόλια.

Το τελευταίο με το παγκάκι της γειτονιάς ισχύει!

Θα προσπαθήσω εν συντομία να απαντήσω στα περισσότερα.

Ο άνθρωπος που με βοήθησε έχει στήσει 5-6 φορές pc τα τελευταία χρόνια, για τον εαυτό του και φίλους χωρίς κανένα πρόβλημα και θεώρησα πως είχε εμπειρία και είπα να το αφήσω πάνω του αφού εγώ δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με hardware.

Το μόνο τραγικό λάθος που αναγνωρίζω είναι το οτι έβαλε πάστα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή, ενώ ήθελε λίγη στο κέντρο.

Πιθανόν όλα τα pc που έχει συναρμολογήσει να κολυμπάνε στη πάστα αλλα να μην έχει ανοιχτεί για να το προσέξουν.  :shock:

Ο επεξεργαστής πάντως μπήκε χωρίς πίεση επανω στο socket. Δεν πειράχτηκαν τα pins ούτε πρίν, ούτε μετά.

Άρα θεωρώ οτι ίσως και να ήταν εξαρχής στραβωμένα (διάβασα για τέτοιες περιπτώσεις στο internet).

Δυστυχώς, ακόμα κι ετσι να ήταν, δεν πρόκειται να το πιστέψει κανείς και η εγγύηση έχει πάει περίπατο.

Η μόνη λύση είναι με την αγορά της μητρικής να ζητάς να ανοιχτεί στο κατάστημα και να την ελέγχεις εκεί.

Ήθελα να του δώσω κάτι για τον κόπο του (φάγαμε κανα 5ωρο προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη) αλλα δεν το δέχτηκε.

Έχει προσφερθεί άνθρωπος σε άλλο φόρουμ με εξειδίκευση στο overclocking να την κοιτάξει και να δει αν μπορεί να την επαναφέρει.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συμμετοχή σας (μάλλον έκανε καλό η αλλαγή του τίτλου  :-)) και να ξανα ευχηθώ να μην το περάσει κάνεις άλλος αυτό. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις αν υπάρχουν.

Τέλος το διάλειμμα, παω να βρώ μια γωνίτσα να συνεχίσω το κλάμα.  :cry:

Edit: η πάστα είναι η Arctic MX-4 η οποία αν δεν κάνω λάθος δεν ειναι αγώγιμη.

• Like 5
Δημοσ.

20 μηνύματα, 20 απόψεις ξέρω γω, φτάσαμε 3 σελίδες και έχετε βγάλει συμπεράσματα μέχρι και τι μπορεί να έτρωγε εκείνη την ημέρα το παιδί - ενώ ο ίδιος 2 μηνύματα έγραψε - και σε κάποιο παγκάκι της γειτονιάς του κλαίει την μοίρα της μητρικής του. :P

Σαν παλιο δραμα του Ελληνικου κινηματογραφου το ειπες. :devil:

Δεν πειραζει δεν θα σκασει το παιδι.Επαθε και εμαθε ενω ειπωθηκαν πολλα σωστα πραγματα για να αποφυγει παρομοια λαθη στο μελλον.Σε ολους μας εχουν συμβει ατυχιες.

Γνωμη  μου ειναι να παρει μια πιο φτηνη αλλα αξιοπρεπη μητρικη και να απολαυσει τον υπολογιστη του χωρις στεναχωριες.

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχα, τώρα διάβασα όλα τα σχόλια.

Το τελευταίο με το παγκάκι της γειτονιάς ισχύει!

Θα προσπαθήσω εν συντομία να απαντήσω στα περισσότερα.

Ο άνθρωπος που με βοήθησε έχει στήσει 5-6 φορές pc τα τελευταία χρόνια, για τον εαυτό του και φίλους χωρίς κανένα πρόβλημα και θεώρησα πως είχε εμπειρία και είπα να το αφήσω πάνω του αφού εγώ δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με hardware.

Το μόνο τραγικό λάθος που αναγνωρίζω είναι το οτι έβαλε πάστα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή, ενώ ήθελε λίγη στο κέντρο.

Πιθανόν όλα τα pc που έχει συναρμολογήσει να κολυμπάνε στη πάστα αλλα να μην έχει ανοιχτεί για να το προσέξουν.  :shock:

Ο επεξεργαστής πάντως μπήκε χωρίς πίεση επανω στο socket. Δεν πειράχτηκαν τα pins ούτε πρίν, ούτε μετά.

Άρα θεωρώ οτι ίσως και να ήταν εξαρχής στραβωμένα (διάβασα για τέτοιες περιπτώσεις στο internet).

Δυστυχώς, ακόμα κι ετσι να ήταν, δεν πρόκειται να το πιστέψει κανείς και η εγγύηση έχει πάει περίπατο.

Η μόνη λύση είναι με την αγορά της μητρικής να ζητάς να ανοιχτεί στο κατάστημα και να την ελέγχεις εκεί.

Ήθελα να του δώσω κάτι για τον κόπο του (φάγαμε κανα 5ωρο προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη) αλλα δεν το δέχτηκε.

Έχει προσφερθεί άνθρωπος σε άλλο φόρουμ με εξειδίκευση στο overclocking να την κοιτάξει και να δει αν μπορεί να την επαναφέρει.

Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συμμετοχή σας (μάλλον έκανε καλό η αλλαγή του τίτλου  :-)) και να ξανα ευχηθώ να μην το περάσει κάνεις άλλος αυτό. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις αν υπάρχουν.

Τέλος το διάλειμμα, παω να βρώ μια γωνίτσα να συνεχίσω το κλάμα.  :cry:

Μπραβο φιλε μου εχεις καλη νοοτροπια και σου ευχομαι καλη τυχη στο μελλον και απουσια ατυχιων. Εισαι ευγενικος ανθρωπος με κατανοηση.

Να ειναι τα πινακια στραβα απο εργοστασιακο σφαλμα αποκλειεται για αυτο δεν καλυπτεται ουτε εδω ουτε σε καμμια χωρα.Αλλα αν καποιος για παραδειγμα σφιξει μια aftermarket ψυκτρα πολυ,μπορει να στραβωσουν,το εχω δει να γινεται.  Δεν ειναι τοσo δυσκολο οσο λενε μερικοι.

https://www.gigabytenordic.com/bent-pins-covered-warranty/

• Like 1
Δημοσ.

Εαν η θερμοαγωγιμη παστα δεν ειναι αγωγιμη ηλεκτρικα γιατι να σχοληθεις να την καθαρισεις; Ειναι μονο αισθητικο "προβλημα" τα πιν προσπαθησε να ισιωσεις, με σαλιο και υπομονη....

Δημοσ.

Αν εχεις χρονο πάντως κάτσε το Σαββατο και με πολυ υπομονη καθάρισε την πάστα όσο πιο τέλεια μπορείς και ίσιωσε με πολύ πολύ προσοχή αν έχει στραβώσει κανένα πιν.Μιλάμε για λεπτή δουλεία και δουλεία που θέλει υπομονή και όχι νευρικές κινήσεις.Από πααστούλα θυμίζω βέβαια το έχεις πει αλλά δεν πειράζει στο κέντρο μόνο ενα μικρό μπιλάκι και όχι 200 κιλά.Πάντως άμα καθαριστεί καλά μπορεί και να δουλέψει άνετε θυμάμαι θέματα που έχουν ανοιχτεί που ήταν 10 φορές χειρότερα η μιτρική από πάστα και μετά απο καθαρισμό προσεκτικό δούλεψε μια χαρά.Εγώ μια φορά το είχα κάνει πιο κοκος από πάστα το καθάρισα και δούλεψε τέλεια δεν χάνεις κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική σου θα βγεί εκτός εγγύησης όχι λόγω κακού BIOS flash αλλά λόγω πάστας (συν το όποιο damage) στα πινάκια.

Ο κατασκευαστής επίσης θα το κάνει reject με ένδειξη CID (Customer Induced Damage).

Αν κατά τον τρόπο που βάλατε πάστα, επιχειρήσατε και το BIOS update, μετά δε σας φταίει ο κατασκευαστής ή ο πωλητής...

Μακάρι να βγάλεις άκρη, αλλά προς Θεού μή την πας έτσι πίσω, θα έχουν δίκιο να μή στην αλλάξουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Τα πράγματα είναι χειρότερα απο το αναμενόμενο.

Την πήγα στο κατάστημα, ολα καλά κι όλα ωραία μέχρι που ανοίγει ο τεχνικός το πορτάκι που μπαίνει ο επεξεργαστής.

Και... υπάρχουν στραβωμένα pins. (Που πρόσεξα για πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή)

Το οποίο σημαίνει: δεν ισχύει η εγγύηση, δεν ισχύει το DOA, δεν ισχύει τίποτα.

"Αν θέλεις δοκίμασε να καθαρίσεις την πάστα γύρω γύρω και να τα ισιώσεις, αλλίως πάρε καινούργια".

Και κάπως έτσι κλαίω τα λεφτά που έδωσα. Άραγε μπήκε στραβά ο επεξεργαστής και στράβωσαν; (Έκλεισε όμως κανονικά το πορτάκι)

Άραγε ήταν έτσι εξ'αρχής και δεν το παρατηρήσαμε; Δεν θα μάθουμε ποτέ, και να μαθαίναμε δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξω οτι ήταν έτσι απο την αρχή.

Υπάρχει τρόπος να ισιώσουν τα pins σε σημείο να είναι ασφαλές και να μη πάθει καμία ζημιά ο επεξεργαστής που είναι και πολύ ακριβότερος; Γίνεται αντικατάσταση του socket;

Άν επικοινωνήσω με την MSI Europe υπάρχει ελπίδα ή θα πέσω πάνω σε τοίχο;

Γενικά κάθε βοήθεια δεκτή και εύχομαι να μην περάσει κανείς κάτι αντίστοιχο...

Φωτογραφίες εδω: http://imgur.com/a/FRyCW

Ποτέ ξανά MSI, εγώ είχα αγοράσει μια z87-g45 gaming και ήρθε με στραβά pins στο socket, καμία απάντηση δεν πήρα από την MSI ενώ έστειλα 3 emails (μετά από ξανά τρίμηνο μου έστειλαν email και μου έλεγαν να ισιωσω εγώ τα pins) (σοβαρή εταιρία σου λέει μετά), στο plaisio που πήγα μετά ακριβώς από μισή ώρα και τους το έδειξα με μάρτυρα κιόλας είπαν ότι ήταν δικό μου φταίξιμο ενώ ακόμα ούτε τον επεξεργαστή δεν είχα βάλει (κλειστό και σφραγισμένο κομμάτι στο κουτί του)! Και όχι τίποτα αλλά έχασα 180€. Μετά κάθισα και την ισιωσα τα pins και όλα καλά! Αργότερα για λόγους ασφαλείας αγόρασα της gigabyte z97 και all good!

Μπορεί σε κάρτες γραφικών να είναι καλη αλλά στις μητρικές και στο λογιςμικο τους είναι για πέταμα! (Εκτός από το afterburner).

Δημοσ.

καλημέρα δοκίμασε με πινελακι μαλακο και οινοπνευμα να καθαρισεις την παστα και μετα με μηχανικο μολυβι να ττα ισωσεις με προσοχη τα pin 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...