Προς το περιεχόμενο

NetFastrer IAD 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις ρυθμίσεις νατ (κάτι πόρτες που θέλω ανοιχτες) που έχω στο νετ φαστερ θα μπορώ να τις κάνω στο tp-link?

ναι στο tp link θα γινουν ολα τα Port forward αφου το Netfaster ειναι bridge πλεον

Δημοσ.

Συνοψίζοντας λοιπον

Ρυθμισεις στο netfaster

1483 bridging

κλεινω DHCP, wifi, nat, firewall

Αλλαζω ip στο router? Αυτη τη στιγμη εχει 192.168.2.1

Για το tp-link θα δω αυριο που θα το εχω στα χερια μου! 

Δημοσ.

Στο Netfaster αφήνεις την ίδια.

Στο άλλο router, θα βάλεις μία σε άλλο υποδίκτυο (π.χ. 192.168.1.1) αφού κανονικά δεν επιτρέπεται να είναι στο ίδιο υποδίκτυο, αλλά κάποια σε αφήνουν.

Αν όμως σε αφήνει, τότε καλύτερα είναι να βάλεις του Netfaster σε 192.168.2.254 και του router σε 192.168.2.1 και να φροντίσεις ο DHCP να δίνει το πολύ μέχρι την .253.

• Like 1
Δημοσ.

Πηρα το tp-link αλλα κολλαω σε ενα σημειο! 

Μπαινω λοιπον στο tp-link επιλεγω quick setup μετα Ethernet WAN και μετα το χαος.... 

Αν επιλεξω pppoe μου ζηταει κωδικους, πραγμα που δεν εχω...δεν ξερω αν τους δινει η vodafone αν καλεσω. 

Σωστα το κανω; 

post-250754-0-92484100-1472654013_thumb.png

post-250754-0-29425400-1472654014_thumb.png

Δημοσ.

Ρε παιδια κατι δεν παει καλα...η το netfaster τρελαθηκε! 

το καλωδιο που ερχεται απο τη πριζα του τηλεφωνου μπαινει σε σπλιτερ και βγαζει DSL και PHONE! 

To phone μπαινει στο phone 1 του netfaster, του dsl μπαινει επισης στην αναλογη θυρα του netfaster 

Μπαινω στο νετφαστερ, και το κανω με τη σειρα που θα πω:

1483 bridging

nat: disable

wireless: disable

firewall: disable 

DHCP: disable

Σωστα μεχρι εδω; 

Οταν κανω τις ρυθμισεις αυτες στο ξεκαρφωτο κλεινει το νετφαστερ, και μετα μου βγαζει ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Οποτε αν δεν εχω ολοκληρωσει καποια ρυθμιση δεν με αφηνει και πρεπει να κανω reset το router και ξανα απο την αρχη! 

Δημοσ.

Τι εννοεις με το "κλεινει το netfaster"? Define it.

Το μηνυμα που σου εμφανιζει ισως να οφειλεται στο γεγονος οτι κλεινεις τον DHCP απο τον οποιο εχει παρει IP η καρτα δικτυου.

Σε αυτη την περιπτωση δωσε στατικη IP στην καρτα δικτυου (συν netmask, gateway και dns) και ωστε να μην επηρεαζεται απο το αν ειναι ανοιχτος ή κλειστος ο DHCP server του router και ετσι να μπορεσεις να κανεις οτι αλλαγες θελεις χωρις να σε "πεταει εξω".

Δημοσ.

Αν έχεις συνδέσει τον υπολογιστή στο Netfaster, τότε φταίει αυτό που αναφέρει ο realizer. Δηλαδή πρέπει να του ορίσεις σταθερή διεύθυνση.

Αν όμως έχεις μετά το Netfaster συνδέσει το TP-Link και σε αυτό τον υπολογιστή, τότε χρειάζονται παραπάνω ενέργειες και συνδέσεις, ανάλογα ποιες διευθύνσεις έχουν οι συσκευές.

Γενικά αν το Netfaster είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο από το TP-Link και τον υπολογιστή, χρειάζεται ακόμη ένα καλώδιο δικτύου μεταξύ LAN των 2 router και η κάρτα δικτύου του PC να έχει διευθύνσεις και στα 2 υποδίκτυα.

Γράψε πως έχουν τα πράγματα τώρα, όσον αφορά συνδέσεις και διευθύνσεις.

Δημοσ.

Λοιπον ας αναφερω πως εχω φυσικες συνδεσεις και ρυθμισεις (τωρα δουλευει αλλα δεν ειμαι σιγουρος χαχαχα)

Φυσικες συνδεσεις 

πριζα τηλεφωνου>splitter>phone και dsl στο netfaster

netfaster LAN1>TP-Link WAN

Υπολογιστης>TP-Link

Ρυθμισεις στο netfaster 

WAN Vc1 8/35 1483 bridging

LAN Disable DHCP, 192.168.2.254

Disable, NAT, Firewal, NAT, WIFI

Ρυθμισεις στο TP-Link 

Quick Setup: Ethernet WAN, κληση pppoe οκ κομπλε, παιρνει ιντερνετ.

Και στο λαν τα εβαλα ετσι. 

Το μονο θεμα που εχω ειναι που δεν μπορω να μπω στο νετφαστερ με την IP 192.168.2.254

post-250754-0-40608200-1472664154_thumb.png

Δημοσ.

Βάλε άλλο ένα καλώδιο μεταξύ Netfaster και TP-Link (LAN-LAN) και είσαι κομπλέ.

Ο λόγος είναι ότι τα router δεν επιτρέπουν εισερχόμενη επικοινωνία από την WAN θύρα.

Δημοσ.

Μπα τιποτα...παλι το ιδιο 

Και κατι αλλο, ειχα σηκωσει μια σελιδα με noip, και πηγα να φτιαξω παλι τις ρυθμισεις για το site. Εβαλα hostname username κτλ.

Αλλα μολις μπαινω στη σελιδα με πεταει στο ιντερφεις του tp-link αυτο πρεπει να το κανω αποκλειστικα μεσα απο το netfaster?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να μπεις στο μενού του Netfaster με το τρόπο που έγραψα. Το δούλευα μέχρι πρόσφατα έτσι για 5+ χρόνια.

Από τη στιγμή που το Netfaster είναι σε bridge mode, δουλεύει ως απλό modem. Όλες οι λειτουργίες routing κλπ, τις έχει αναλάβει το TP-Link.

Καλά κάνει και σε βγάζει στην σελίδα του router. Για να μπεις στον server, πρέπει να κάνεις port forwarding, όπως φαντάζομαι είχες πριν στο Netfaster.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο αρκετες προσπαθειες το ειδε το netfaster κομπλε!

Εχω ανοιξει την πορτα που χρειαζομαι...ειναι η 80!

Αλλά και πάλι με πετάει μέσα στο router.

Επεξ/σία από BloodDonor89
Δημοσ.

H 80 συνήθως είναι δεσμευμένη από τον router. Πρέπει να ορίσεις άλλη στον server.

Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις, πιθανόν γίνεται ως εξής:

α. Στο Management > Access Control > Remote Access, απενεργοποίησε το Web.

β. Όρισε κανόνα port forward η πόρτα 80 να ανοίγει προς την ΙΡ του server.

Με το παραπάνω δεν θα έχεις απ' έξω πρόσβαση στον router και θα πηγαίνει κατευθείαν στον server (υποθέτω, δεν το έχω δοκιμάσει).

Δημοσ.

Δυστυχώς τίποτα.

Στη ουσία server έχω τον υπολογιστή μου. Και για να φαίνεται δημόσια δηλαδή όποιος θέλει να μπαίνει στην σελίδα είχα την IP που μου δινει η Vodafone και είχα βαλει το noip να ενημερώνεται συνέχεια ή ip.

Άλλαξα ακόμα και port στο Apache σε localhost δούλευε. Έφτιαξα Το conf του apache να ανοίγει δημόσια αλλά παπί τα ιδια

Δίνοντας την wan IP σε έναν φίλο να μπει, του έβγαζε ότι δεν έχει πρόσβαση κτλ δεν του έβγαζε. Μόνο όταν άνοιγα τη πόρτα 80 το έβλεπε.

Αλλά η σελίδα τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...