Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομάδα! Ο Σκοπος αυτoύ του τοπικ είναι αρχικά για την βοήθεια φίλου καθώς αυτον τον καιρο λογο καποιον προβλημάτων δεν έχει προσβαση σε δύκτιο και θελω να τον βοηθησω ωστε να βρει πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο του θεματος τον οποίο θα αναλύσω στην πορεία! 

Tο topic έχει να κάνει σχετικά με το site της Link.png Site: Offensive_Security  καθώς και τα μαθήματα τα οποια δηλώνει ότι  προσφέρει! Ο Λόγος που θέλει να μάθει για αυτό είναι γιατί του αρέσει να ασχολείται με δικτυακά τα οποια περιέχουν hacks και αλλα.. και γενικα ότι έχει να κάνει με αυτό! Mε λίγο ψάξιμο που έκανε βρέθηκε σε αυτό το site και μέσω κάποιον συζητήσεων είπε να το ψάξει λίγο παραπέρα αλλα λόγο κάποιων προβλημάτων όπως είπα δεν έχει πρόσβαση σε δίκτυο και για αυτό ανοίγω εγώ το topic! Η Κυρια αρχική ερώτηση είναι ΑΝ κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο site και τα μαθήματα του.. και έπειτα, αξίζει να το κάνει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι ? Αξίζει το Certificate που δίνουν ? Συνεχίζουμε και ψάχνουμε ταυτόχρονα και στο internet διαφορα posts αλλα θέλουμε να πάρουμε και μια Ελληνική γνώμη πάνω στο θέμα! :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε. Το θέμα που αναφέρεις με ενδιαφέρει κ εμένα. Δεν έχω πάρει το course που λες αν κ έχει πέσει στην αντιληψή μου. Είναι αρκετά ακριβό κ προς το παρόν δεν το σκέφτομαι καν. Στο μέλλον μπορεί. Η γνώμη μου είναι πως αν θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά χομπίστικα με το θέμα δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψει τόσα λεφτά. Υπάρχουν άπειρα tutorials online για kali linux καθώς κ για όλα τα tools που προσφέρει. Σίγουρα θα είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο θέμα του pen-testing αλλά δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βρεις online με λίγο ψάξιμο. Κ το certificate θα χρειαστεί μόνο αν κυνηγήσει δουλειά σε κάποια ανάλογη εταιρία. Προσωπικά εγώ βλέπω τι χρειάζομαι κάθε φορά κ μαθαίνω να χρησιμοποιώ το κάθε module ξεχωριστά με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η δική μου προσεγγισή αλλά ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά. Αν θες πες μου τι κάνατε τελικά? Το πήρε το course? Κ αν ναι εντυπώσεις μέχρι στιγμής?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω με τον φίλο george, είναι εξωφρενικά ακριβό. Oμως υποστηρίζω αρκετά το offensive security, καθώς εκτος από τα courses προσφέρουν και παρα πολλά αλλα πράγματα. Για παράδειγμα, δίνουν δωρεάν (σε ηλεκτρονική μορφή) ένα ολόκληρο βιβλίο σχετικά με το OS που δημιούργησαν, το Kali Linux. Επίσης, δίνουν δωρεάν μαθήματα (online) πάλι σχετικά με το Kali, και δωρεάν μαθήματα σχετικά με ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό για τους hackers, το Metasploit. Αυτά σε συνδυασμό με τα tutorials και τα blogs στο internet για διαφορα εργαλεία θα μπορέσουν να σε μετατρέψουν σε έναν κανονικό hacker η και pen-tester! Sites που έχω να προτείνω είναι τo null-byte.wonderhowto.com και hackerone.com. Επίσης καλο θα ήταν να μάθεις τουλάχιστον 2 γλώσσες προγραμματισμού (HTML, CSS, C,C++, Python, Javascript...) και να ασχοληθείς με όλα τα OS's (Windows, Linux όλων των ειδών, MacOS, iOS) και όλων των ειδών συσκευές (Rooted Android, Jailbroken iPhone)  και τέλος το Social Engineering (διάβασε το βιβλίο από τον Cristopher Hadnagy!) . Καλή τύχη!

Επεξ/σία από modernphreaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...