Προς το περιεχόμενο

RX 480 + DisplayPort = Coil Whine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα, 

αγορασα μια Ati Sapphire rx 480 και ένα καλώδιο displayport για να την συνδέσω με την οθόνη μου. 

Σήμερα μου έκανε κάτι περίεργο, δηλαδή εκεί που έγραφα ένα κείμενο, η οθόνη ξαφνικά σκοτείνιασε (αλλά δεν μπήκε σε safe mode). Ο υπολογιστή δουλευε κανονικά, απλά είχα μαύρο σήμα στην οθόνη και ότι και αν έκανα φαινόταν μαύρο.

Επίσης, παρατήρησα ότι η RX 480 μου έχει έντονότατο coil whine ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός! Με σβηστό τον υπολογιστή και την οθόνη ακούγεται πολύ έντονα. Μόλις αποσυνδέσω το displayport καλώδιο, δεν ακούγεται τίποτα....

Έχει κανείς ιδέα τι μπορείς να φταίει;

• Like 1
Δημοσ.

coil whine εμφανιζεται οταν εχεις παρα πολλα fps (1000+).Εσενα εχανε το σημα και τα fps ανεβαιναν στον θεο για αυτο ειχες coil whine.Και οχι οταν ειναι σβηστος ο υπολογιστης...εννοεις οταν ανοιγει.Τι καλωδιο πηρες? Μπορει να ειναι ελατωμματικο

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα, 

αγορασα μια Ati Sapphire rx 480 και ένα καλώδιο displayport για να την συνδέσω με την οθόνη μου. 

Σήμερα μου έκανε κάτι περίεργο, δηλαδή εκεί που έγραφα ένα κείμενο, η οθόνη ξαφνικά σκοτείνιασε (αλλά δεν μπήκε σε safe mode). Ο υπολογιστή δουλευε κανονικά, απλά είχα μαύρο σήμα στην οθόνη και ότι και αν έκανα φαινόταν μαύρο.

Επίσης, παρατήρησα ότι η RX 480 μου έχει έντονότατο coil whine ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός! Με σβηστό τον υπολογιστή και την οθόνη ακούγεται πολύ έντονα. Μόλις αποσυνδέσω το displayport καλώδιο, δεν ακούγεται τίποτα....

Έχει κανείς ιδέα τι μπορείς να φταίει;

+1 για την φοτο προφιλ

• Like 4
Δημοσ.

@sakiz105 σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Ο υπολογιστής είναι τελείως σβηστός. Τον έχω βάλει απλά στην μπρίζα αλλά δεν έχω πατήσει το Power button. 

Το καλώδιο είναι από μια γνωστή μάρκα, αλλά δεν θέλω να αναφέρω όνομα.

Δημοσ.

λολ,σβηστος και εχει coil whine? Μηπως φιλε μου ειναι το τροφοδοτικο και οχι η καρτα?Η μηπως κανει καμια γειωση η οθονη και οταν συνδεσεις το καλωδιο εχεις θορυβο? Δοκιμασε να αλλαξεις πριζα και στο πσ και στην οθονη και ξαναπες μας

• Like 3
Δημοσ.

@Sakiz105 και την οθόνη και τον υπολογιστή, τα έχω συνδεδεμένα πάνω σε ένα πολύμπριζο belkin (που όταν το αγόρασα ήταν πολύ ακριβό και - υποτίθεται - πολύ καλό). Δοκίμασα να αλλάξω μπρίζες, να τα βγάλω από το πολύμπριζο και να κουβάλαω μπαλαντέζες κτλ κτλ αλλά μια από τα ίδια... 

Στο σπίτι έχω πολύμετρο καλό να κοιτάξω το τροφοδοτικό; και τι τάσεις να μετρήσω;

Δημοσ.

Τροφοδοτικό έχω ένα chieftec με ονομαστική ισχύ 750W, μοντέλο είναι το CFT-750-14CS. Εννοείτα ότι έκανα ξανά εγκατάσταση των windows (clean install etc....)

Δημοσ.

Αν στήσει ο άνθρωπος κοντά το αυτί να ακούσει ήχο και κάνει κανένα τσαφ το τροφοδοτικό θα γίνει συνδυασμός εικόνων προφίλ του παιδιού (HackerW32) και του sotirisI!!!! Χαχαχα!!! Παρόλα αυτά και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Αν δε προσδιορισει απο που ακουγεται ο ηχος,μονο με δοκιμες θα μπορει να διαπιστωσει τοτε.

Δηλαδη να βρει τροφοδοτικο η καρτα να δοκιμασει.

Δημοσ.

παίδες καλησπέρα, έβαλα το αφτί μου και δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω από που προέρχεται... μου ακούγεται να έρχεται από το σημείο μεταξύ, well, κάρτας γραφικών και τροφοδοτικού .... θα προσπαθήσω με χωνί...

Δημοσ.

@Dante σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Έκανα (σχεδόν) αυτό που μου είπες (έβγαλα το τροφοδοτικό έξω από το case) και ο ήχος προέρχεται ξεκάθαρα από το τροφοδοτικό. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. 

Εκανα και μια δεύτερη δοκιμή, χρησιμοποίησα ένα hdmi καλώδιο αντί για το displayport που αγόρασα και όλα φαίνονται μια χαρά, δηλαδή δεν ακούγεται κανένας ήχος. 

Έχω αρχίσει και υποπτεύομαι το καλώδιο, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα στην συνδεσμολογία. 

Τέλος να τονίσω ότι ο θόρυβος/τσιριγμα δεν ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ όταν λειτουργεί ο υπολογιστής, παρά μόνο όταν είναι σβηστός...

• Like 1
Δημοσ.

Υποπτα πραγματα.

Εφοσον προερχεται απο τροφοδοτικο μπορει να ηταν στα τελευταια του και η νεα καρτα να τραβαει πιο πολυ ρευμα και να αρχισε να πεθαινει.

Προτεινω να το αντικαταστησεις σιγα σιγα,γιατι μπορει να παρει και μαζι του τιποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...