chattr +i Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Για να παιρνουμε καμια ιδεα ο ενας απο τον αλλο Manjaro Xfce εφυγε ο plymouth εφυγε το avahi εφυγε το lightdm ,μπηκε autologin tty1 ,auto startx κλπ ,οποτε μπαινει κατευθειαν στο desktop του xfce εφυγε o network manager ,μπηκε static προφιλ με netctl εφυγε to pulse audio ,παιζω μονο με alsa για λιγοτερη πολυπλοκοτητα κ λιγοτερη επιβαρυνση αφου δεν βλεπω καποιο ουσιαστικο πλεονεκτημα στο pulse δεν χρησιμοποιησα καθολου swap (8gb ram) σκριπτακι που αναλογως το ποσο γεματος ειναι ο δισκος βαζει cron job ανα μηνα η εβδομαδα,ημερα κλπ (το βρηκα ετοιμο νετ) noop io scheduler για τον ssd κ bfq για τους μηχανικους preload για λιγη περισσοτερη σπιρταδα (o ssd ειναι παλιος κ λιγο καλυτερο boot time) pdnsd dns caching irqbalance για να μοιραζεται καλυτερα το φορτιο στους πυρηνες του παλιου 6πυρηνο amd καποιες ρυθμισεις στον opensource driver της ati για καλυτερη αποδοση tmpfs για τα tmp και το .cache στο home λογω ssd κ για καλυτερευση ταχυτητας makepkg στο tmp συστηματος που ειναι ramdrive για ταχυτητα κ λιγοτερη χρηση του ssd σκριπτακι που κατεβαζει τα 12 τελευταια wallpaper του bing redshift για τον φωτισμο το βραδυ conky με βασικους δεικτες αποδοσης στο panel του xfce τα περισσοτερα υστερα απο διαβασμα στο archwiki https://wiki.archlinux.org/index.php/Improving_performance Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2016 από chattr +i
tritonas00 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Τιποτα ιδιαιτερο. Arch + openbox lxpanel και conky, autologin + autostartx εδω και χρονια. Pure alsa και netctl Chrome cache στο /tmp, ssd, 8gb ram χωρις swap
chattr +i Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 ειναι arch εξορισμου καστομια δλδ ωραιος το εστησες απλο λιτο κ ελαφρυ χρησιμοποιεις τον deadline που εχει default νομιζω το arch? chrome? εχει καποιο πλεονεκτημα εναντι του chromium?
mitsosbmx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 τα ίδια με τους προλαλήσαντες με custom liquorix kernel και bfq σε ssd kai μηχανικό
mitsosbmx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Είχε καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα μου(benchmarks) και νομίζω το κάνει πιο responsive(αλλα πιθανότατα placebo σε σύστημα ούτε χρόνου)
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 custom slackware 14.2 live dvd κρυπτογραφημενο σε συνδιασμο live module 4.2.3-300.fc23x86_64 dracut της fedora για ξεκλειδωμα της διανομης μου και run και οποτε-οπου θελω σε pc την τρεχω - εγκαθιστω με τις εφαρμογες μου και πακετα οπως την πηρα το αρχικο backup μου χωρις επανεγκατασταση της αρχικης release και ξανα μανα τις εφαρμογες και βιβλιοθηκες και ξανα μανα σεταρισμα
tritonas00 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 χρησιμοποιεις τον deadline που εχει default νομιζω το arch? Ναι δεν εχω πειραξει κατι chrome? εχει καποιο πλεονεκτημα εναντι του chromium? Μου αρεσουν τα χρωματα του εικονιδιου.
jim_p Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) - Αλλαγη των default χρωματων του grub απο set menu_color_normal=cyan/blue set menu_color_highlight=white/blueσε $ cat /boot/grub/custom.cfg set menu_color_normal=white/black set menu_color_highlight=red/blackΤο ειδα στο manjaro που το εχει με πρασινο, μου αρεσε και το εκλεψα - Αλλαγη των boot parameters σε GRUB_CMDLINE_LINUX="nomodeset noresume net.ifnames=0 ipv6.disable=1 libahci.ignore_sss=1"επειδη θελω να ψοφησει το kms, επειδη δεν χρησιμοποιω suspend, επειδη θελω τα παλια ονοματα τυπου ethX για τα network interfaces μου, επειδη δεν μου χρειαζεται το ipv6 και το τελευταιο... επειδη κατι κανιε στον ssd. - Ενα tweak για το systemd που ειδα στο wiki του arch και δεν το θυμαμαι τωρα ---edit Αυτο. Το βρηκα στο wiki του debian, αλλα το ιδιο αρχειο αφορα. https://wiki.debian.org/BootProcessSpeedup#Using_Systemd Κατα τα αλλα, το τυπικο στησιμο του power user, δηλαδη network installation + xorg + εφαρμογες. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2016 από jim_p
chattr +i Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 εκλεψα το libahci.ignore_sss=1 δεν κανει κατι στον ssd ,προμπαρει αλλους τους δισκους ταυτοχρονα αντι για σειριακα ,υποτιθεται το εκαναν σειριακα για να μην εχει μεγαλο peak σε ρευμα αλλα ετσι κ αλλιως ολοι spin up κανουν στο boot απο το arch wiki αυτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα