Apsinthos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα του forum! Λοιπόν μπαίνω απευθείας στο θέμα. Τον τελευταίο μήνα ο υπολογιστής μου παρουσιάζει ένα πρόβλημα στα ξαφνικά χωρίς να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Το πρόβλημα είναι πως στο άκυρο αρχίζει να "κολλάει" και μετά δεν γίνεται να κάνω τίποτα. Ο κύκλος δίπλα από τον κέρσορα γυρίζει επ' άπειρον και ο cpu δουλεύει στο 0-5% χωρίς να με αφήνει να ανοίξω κανένα πρόγραμμα, παρά μόνο φακέλους. Το μόνο που μπορώ να κάνω για να συνεχίσω είναι να τον κλείσω από το power button κρατώντας το πατημένο(αν πατήσω τερματισμός λειτουργίας δεν κάνει τίποτα), αν το πατήσω απλά μία φόρα μαυρίζει η οθόνη και μπαίνει σε sleep mode ή κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια αφού τον ανοίξω ξανά λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, μέχρι να ξαναγίνει το παραπάνω. Αυτό γίνεται 2-3 φορές την μέρα. Να αναφέρω ότι ξεκίνησε να το κάνει στο laptop μου (HP G62 a14sv), έβγαλα τον σκληρό δίσκο και τον έβαλα σε ένα tower(DELL T1500 PRECISION) και το πρόβλημα συνεχίζει ακριβώς όπως παραπάνω. Έχω κάνει πολλές φορές scan με malwarebytes και avast free αλλά δεν έχει βρει τίποτα και σύμφωνα με το Hard Disk Sentinel ο σκληρός έχει 100% υγεία και επίδοση. Ο δίσκος είναι ένας western digital scorpio black 320GB και το λειτουργικό Windows 7 home edition αυθεντικά. Έχετε καμία ιδέα τι παίζει ; Ελπίζω να μην κούρασα πολύ! Ευχαριστώ προκαταβολικά! \ EDIT: Ξέχασα να αναφέρω ότι πολλές φορές που ανοίγω το pc κολλάει στο Welcome και η ροδέλα γυρίζει ασταμάτητα μέχρι να κάνω shut down από το power button. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2016 από Apsinthos07
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Το πιο απλο για να ελενξεις εφοσον ειναι σε καλη κατασταση ο δισκος και δεν βρηκες "σκουπιδια" ειναι να τρεξεις σαν διαχειριστης σε command promt{cmd} στο μηχανημα που ανηκει ο δισκος εγκατεστημενος την εντολη sfc /scannow να δεις καταρχην αν ειναι σωστα τα βασικα αρχεια του συστηματος. Απο αυτα που γραφεις εχεις το χρονικο περιθωριο και αν ολα καλα δες τη θερμοκρασια του μηχανηματος και γραφεις πισω παλι..
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Όταν τον βάλεις στο tower έκανες φορματ και πέρασες τα win ή όχι?
Apsinthos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες. Μόλις έτρεξα και την εντολή στο cmd αλλά και πάλι τίποτα. Όταν τον βάλεις στο tower έκανες φορματ και πέρασες τα win ή όχι? Όχι απλά τον έβγαλα από το laptop και τον έβαλα στο tower.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αρα δες ποια διεργασια τρεχει κεινη τη στιγμη και στο κανει αυτο στο lαptop ελπιζω εκει να το ετρεξες και ενημερωσε ολους τους οδηγους να εισαι σιγουρος οτι εχει τους τελευταιους πρωτα, βγαλε οτι προστασια εχεις για δοκιμη και περασε αυτο http://www.eset.com/gr/download/home/detail/family/2/ με ενα mail το χεις για 30 μερες και δες το πως ανταποκρινεται αν στο επαναλαβει γραφεις παλι πισω.. Αν δεν εχω καταλαβει σωστα υπεθεσα οτι απο το λαπτοπ εχεις ξεκινησει και για ελεγχο εχεις παει στο κουτακι για αυτο γραφω στο μηχανημα που σε ενδιαφερει και ανηκει το δισκακι θα τα κανεις ολα αυτα οχι σε αλλο..
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δεν είναι σωστό αυτό. Άλλους drivers έχει το λάπτοπ άλλο ο tower. Καλό είναι να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση στον πύργο και να δεις αν συνεχίσει το πρόβλημα. Πριν κάνεις καθαρή εγκατάσταση μπορείς να κρατήσεις ένα image του σκληρού έτσι αν τον βάλεις στο λάπτοπ να περάσεις το image και να μην κάνεις εγκατάσταση ένα ένα τα προγραμμάτα. 1
Apsinthos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Αρα δες ποια διεργασια τρεχει κεινη τη στιγμη και στο κανει αυτο στο lαptop ελπιζω εκει να το ετρεξες και ενημερωσε ολους τους οδηγους να εισαι σιγουρος οτι εχει τους τελευταιους πρωτα, βγαλε οτι προστασια εχεις για δοκιμη και περασε αυτο http://www.eset.com/gr/download/home/detail/family/2/ με ενα mail το χεις για 30 μερες και δες το πως ανταποκρινεται αν στο επαναλαβει γραφεις παλι πισω.. Από την στιγμή που θα αρχίσει να κολλάει δεν μπορώ να ανοίξω την διαχείριση εργασιών, είτε με CTRL+ALT+DELETE είτε με δεξί κλικ στην γραμμή εργασιών και κλικ στην εκκίνηση διαχείρισης εργασιών το pc δεν κάνει τίποτα. Όλους τους drivers τους ενημέρωσα πριν μια εβδομάδα αλλά και πάλι τίποτα. Θα τσεκάρω το eset. Δεν είναι σωστό αυτό. Άλλους drivers έχει το λάπτοπ άλλο ο tower. Καλό είναι να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση στον πύργο και να δεις αν συνεχίσει το πρόβλημα. Πριν κάνεις καθαρή εγκατάσταση μπορείς να κρατήσεις ένα image του σκληρού έτσι αν τον βάλεις στο λάπτοπ να περάσεις το image και να μην κάνεις εγκατάσταση ένα ένα τα προγραμμάτα. Επειδή δεν έχω ξανακάνει την διαδικασία, να ακολουθήσω αυτόν τον οδηγό; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2016 από Apsinthos07
ZELOMOTH Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Η' bad sector εχει ο δισκος η' delays. Με κανα hdsentinel τον κοιταξες? Καλη σας μερα κιολας παιδες! 1
Apsinthos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Η' bad sector εχει ο δισκος η' delays. Με κανα hdsentinel τον κοιταξες? Καλη σας μερα κιολας παιδες! Μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το πρώτο μου post. Καλημέρα!
ZELOMOTH Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Το διαβασα αλλα εκει προς το τελος μαλλον δεν το κοιταξα καλα οπως φαινεται... Κοιτα με το regenerator τοτε αν σου βγαζει delays αφου bad δεν φαινεται να εχει.. 1
Xristaras12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το πρώτο μου post. εμείς μια χαρά διαβάσαμε το αρχικό πόστ,αλλα την καρτέλα smart την κοίταξες; το οτι γράφει 100% σε όλα δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να έχει seek errors ο δίσκος. 2
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Όπως έγραψε ο ZELOMOTH μπορεί να έχει delays. Το HD Regenerator είναι πολύ καλό και υπάρχει free έκδοση στο Hirens v 10.6. Μπορείς το Hirens να το κάψεις σε ένα cd ή φλασάκι. http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v106/
Apsinthos07 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Η αλήθεια είναι πως όχι δεν κοίταξα την καρτέλα S.M.A.R.T. , επισυνάπτω μια photo από την καρτέλα μιας και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με το S.M.A.R.T. Θα δοκιμάσω και το HDD Regenerator.
Apsinthos07 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Έτρεξα και το HDD Regenerator από CD. Υπάρχει καμία λύση ή να αγοράσω καινούριο δίσκο;
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Κοιτα φιλε μου επειδη βλεπω οτι εχεις ενα delay, να σε ρωτησω. Το βγαζει κατευθειαν αυτο? Στα πρωτα δευτερολεπτα δηλαδη του σκαναρισματος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα