Προς το περιεχόμενο

Βαφή που ξεφλουδιζει - ποιο το κόστος επιδιόρθωσης;

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ford Mondeo 2006 , 66k μίλια, βαφή ξεφλουδίζει σε πολλά σημεία και λίγη σκουριά σε ένα μόνο σημείο που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Πόσο θα κοστίσει σε συνεργείο στο περίπου; Είναι εύκολο να το επιδιορθώσω μόνος μου;

2v10jk7.jpg

11lu443.jpg

24ms6mf.jpg

Επεξ/σία από Skylined
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά η Ford χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά απ' ότι έχω καταλάβει. :devil: Και μέσα κι έξω.

Αυτές οι δουλειές πάνε "με το κομμάτι" και εσύ θέλεις να βάψεις ολόκληρο το αμάξι, αφού έχει παντού ζημιές. Δε θα σου πάει κάτω από 1Κ σε καμία περίπτωση. Δε ξέρω αν αξίζει να κάνεις κάτι τέτοιο σε αμάξι 10 ετών.

Δε διευκρίνισα ότι το πρόβλημα είναι αποκλειστικά σε τέρμα  κάτω άκρες/γωνίες, το κυρίως σώμα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Κάποια DIY λύση;

φιλε εισαι σιγουρος οτι το χρωμα σου ειναι το εργοστασιακο? απο τι  φωτογραφιες μου φαινεται οτι ειναι ξαναβαμμενο το αμαξι..

Μπορεί. Δεν είναι δικό μου, σκεφτόμουν να το αγοράσω γιατί εκτός από αυτό το πρόβλημα είναι σε κατάσταση καινούργιου, λίγα χιλιόμετρα, καλή μεταπωλητική αξία. Πραγματικά κρίμα. 

online έχει DIY procedures που το τρίβουν με sandpaper, περνάνε μια στρώση primer, και  μετά ψεκάζουν το κυρίως χρώμα. Φαίνεται αρκετά εύκολο αλλά μάλλον θα κοιτάξω αλλού

Μπορεί. Δεν είναι δικό μου, σκεφτόμουν να το αγοράσω γιατί εκτός από αυτό το πρόβλημα είναι σε κατάσταση καινούργιου, λίγα χιλιόμετρα, καλή μεταπωλητική αξία. Πραγματικά κρίμα. 

Πάντως εξωτερικά το παραπάνω αμάξι δεν είναι σίγουρα σε κατάσταση καινούριου και έχει ψαναβαμμάνο καπώ και προφυλακτήρα (διακρίνεται περισσότερη μπογιά κάτω από το διακοσμητικό μαύρο πλαστικό)

• Like 1

λοιπον φιλε ακου γιατι πας για κουτουλια μου φαινεται...

το αμαξι δεν νομιζω οτι ειναι σε κατασταση καινουργιου... ειναι σιγουρα ξαναβαμμενα( και κακοβαμμενα) τα κομματια που μας δειχνεις, και το κυριοτερο υπαρχει αρχη σκουριας, που ειναι ο θανατος των αυτοκινητων...ολα τα αλλα φτιαχνουν, η σκουρια στο σκαφος/σασι... δεν....

αν και δεν πρεπει να ειανι πολυ προσεγμενο, ακομα και οι ζαντες ειναι χτυπημενες σε πεζοδρομιο....

• Like 1

λοιπον φιλε ακου γιατι πας για κουτουλια μου φαινεται...

το αμαξι δεν νομιζω οτι ειναι σε κατασταση καινουργιου... ειναι σιγουρα ξαναβαμμενα( και κακοβαμμενα) τα κομματια που μας δειχνεις, και το κυριοτερο υπαρχει αρχη σκουριας, που ειναι ο θανατος των αυτοκινητων...ολα τα αλλα φτιαχνουν, η σκουρια στο σκαφος/σασι... δεν....

αν και δεν πρεπει να ειανι πολυ προσεγμενο, ακομα και οι ζαντες ειναι χτυπημενες σε πεζοδρομιο....

Το τι είναι χτυπημένες οι ζάντες δε λέει τπτ ,

Να το βάλεις μόνος θα το κάνεις χάλια εδώ το κάνουν χαλια κ οι επαγγελματίες μερικές φορες ..

Οι ζάντες είναι το μόνο εύκολο να χτυπηθούν, όσο προσεκτικός και αν είσαι. Δεν είναι σημάδι της μεταχείρισης του οχήματος.

Μόνος δε θα το δοκίμαζα στο αμάξι μου. Έχω βάξει πολλές φορές με πιστόλι ή / και σπρέι, το αποτέλεσμα αν και καλό, δεν είναι στο επίπεδο που περιμένεις να δείξει ωραία σε αμάξι. Μην περιμένεις δηλαδή ότι μ' ένα αστάρι (primer), ένα σπρέι μπογιάς και ένα βερνίκι θα κάνεις σωστή βαφή. Θα δείχνει άσχημο κατά 99%.

Ηδη κοιτάω αλλού. Το περιεργο με το συγκεκριμενο όχημα είναι οτι εχει λιγα χιλιόμετρα, η μηχανή είναι καθαρή και λειτουργεί ρολόι, εσωτερικά είναι σε καινουρια κατάσταση και όλα λειτουργουν. Εξωτερικά η βαφή είναι ΟΚ στο 95% της επιφανειας (με εξαιρέσεις τα ξεφλουδίσματα στις γωνίες τερμα κάτω περιμετρικά και τις ζάντες), μηδέν γρατσουνιές και το παμπρίζ είναι επίσης αγρατζούνιστο σαν καινούριο, έψαχνα πολύ προσεκτικά επί ένα λεπτό για να βρω κάποια ατελεια. Είναι παρολίγο ένα τέλειο μεταχειρισμένο..

Γι αυτό το ξεφλούδισμα μου φαίνεται περίεργο και ο ιδιοκτητης είπε οτι έτσι ήταν οτσν το αγόρασε πριν ένα χρόνο, αλλά δεν τον πολυπιστεύω. Επισης οπως κοιτουσα τη μηχανή είδα ότι ο βραχίονας (arm) που κρατάει την ρόδα είχε φοβερή σκουριά και διάβρωση λες και ήταν αμάξι 30 χρονων. Απλά περιεργο

6y3aya.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...