Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω μια σύνδεση ADSL και έχω τον υπολογιστή συνδεδεμένο στο router με καλώδιο και η ταχύτητα και συνδεσιμότητα προφανώς λειτουργούν άψογα αλλά και όποια άλλη συσκευή συνδεθεί (μέσω wifi) μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται το router.

Το πρόβλημα το αντιμετωπίζω όταν προσπαθεί κάποια συσκευή (laptop,κινητό) να συνδεθεί μέσω Wifi στην άλλη άκρη του σπιτιού. Η απόσταση είναι περίπου 16 μέτρα και έχει κάμποσα εμπόδια ανάμεσα

Χωρίς να γνωρίζω πολλά, διάβασα ότι για ενίσχυση του σήματος υπάρχουν λύσεις όπως αγορά repeater ή powerline

To powerline δεν το κατάλαβα ιδιαίτερα αν και μάλλον είναι για μεγαλύτερες αποστάσεις και όχι για την δικιά μου περίπτωση

Η απορία μου είναι με ένα repeater θα διορθωθεί το πρόβλημα;

Και αν ναι έχετε να μου προτείνεται κάποια σε προσιτές τιμές;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα

Δημοσ.

Δεν μετράνε τόσο τα μέτρα όσο τα εμπόδια (τοίχος, μέταλλο πχ καλοριφέρ, καθρέπτης).

Στο άλλο δωμάτιο δεν πιάνεις καθόλου σήμα; Αν πιάνεις έστω και λίγο μπορείς να βάλεις repeater στη μέση της διαδρομής περίπου ωστε να ενισχύσεις το σήμα. Η τιμή τους έιναι περίπου 20-30 ευρω.

Ωστόσο η καλύτερη επιλογή είναι με σειρά προτεραιότητας

1. καλώδιο ethernet εφόσον μπορεί να περαστεί

2.powerline, είναι συσκευή που χρησιμοποιεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεταφέρει δίκτυο σε άλλο δωμάτιο δίνοντάς το ενσύρματα ή ασύρματα. Σε περιπτωση που έχεις τριφασικό (που δεν το νομίζω) κοίτα να πάρεις κάποιο συμβατό.

3. repeater

Δημοσ.

Στο άλλο δωμάτιο πιάνει ελάχιστο σήμα (1 γραμμή) αλλά συνήθως χάνεται η σύνδεση και δεν είναι συνεχόμενη

Για τις επιλογές που ανέφερες το καλώδιο ethernet μάλλον δεν θα μπορέσω να το περάσω

Οπότε θα πρέπει να πάω στην 2η ή 3η επιλογή

Δημοσ.

επίσης υπάρχει και η λύση του access point,το συνδέεις με καλώδιο πάνω στο μόντεμ και έχεις δυνατότερο ασύρματο απο αυτη τη συσκευή.

Δημοσ.

Διάβασα για το access point αλλά δεν το ανέφερα γιατί το μόντεμ μου δεν έχει εξωτερική κεραία καθόλου

Αυτό είναι το μόντεμ

14111649_1180736681949480_2001220691_n.j

Δημοσ.

δεν χρειάζεται να έχει εξωτερική κεραία η κάτι άλλο,το ρόλο του wi-fi τον αναλαμβάνει εξολοκλήρου το access point.

συνδέεις με utp το πισι με το AP το σετάρεις και μετά βγάζεις το καλώδιο απ τον υπολογιστή και το βάζεις στο μόντεμ(κλείνεις το wifi του μόντεμ)και τελείωσε!

δυστυχώς δεν έχω κάνει την παραπάνω διαδικασία αλλα φαντάζομαι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Δημοσ.

Κατάλαβα την διαδικασία

Θα σκεφτώ πόσο budget μπορώ να διαθέσω και ανάλογα θα κινηθώ με μια από τις 3 επιλογές (AP,repeater,powerline)

Θα ήθελα να επιλέξω Powerline για να τελειώνω και σίγουρα να μην έχω θέμα αλλά με κρατάνε λίγο οι τιμές τους

Για το AP έχω αμφιβολίες αν θα δω βελτίωση μιας και από το δωμάτιο μέχρι το σαλόνι υπάρχουν αρκετοί τοίχοι και εμπόδια (μέσα σε αυτά και καλοριφέρ)

Οπότε πιο πολύ τείνω προς ένα repeater στην μέση της διαδρομής.

Δημοσ.

Δεν μετράνε τόσο τα μέτρα όσο τα εμπόδια (τοίχος, μέταλλο πχ καλοριφέρ, καθρέπτης).

Στο άλλο δωμάτιο δεν πιάνεις καθόλου σήμα; Αν πιάνεις έστω και λίγο μπορείς να βάλεις repeater στη μέση της διαδρομής περίπου ωστε να ενισχύσεις το σήμα. Η τιμή τους έιναι περίπου 20-30 ευρω.

Ωστόσο η καλύτερη επιλογή είναι με σειρά προτεραιότητας

1. καλώδιο ethernet εφόσον μπορεί να περαστεί

2.powerline, είναι συσκευή που χρησιμοποιεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεταφέρει δίκτυο σε άλλο δωμάτιο δίνοντάς το ενσύρματα ή ασύρματα. Σε περιπτωση που έχεις τριφασικό (που δεν το νομίζω) κοίτα να πάρεις κάποιο συμβατό.

3. repeater

To 1o και το 2ο (όχι wireless) ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα, οπότε δεν υπερτερεί κάποιο.

Αν σκεφτούμε κιόλας ότι δεν πετάς καινούριο καλώδιο μέσα στο σπίτι που είναι αντιαισθητικό μάλλον υπερέχει η λύση του powerline.

Με wireless λύσεις θα χάνεις πακέτα (αν παίζεις online games ακόμα και ένα στα 100 πακέτα να χάσεις μπορεί να κολλήσει το game και να χάσεις).

Επίσης πας σε powerline που είναι λίγο μεγαλύτερο από την ταχύτητα του internet που έχεις.

Με ένα 50άρι powerline για παράδειγμα καλύπτεις μια σύνδεση adsl ακόμα και αν αυτή φτάσει τα 24Mbps.

Βλέπω βέβαια ότι πλέον πωλούνται 200άρια και πάνω.

Ορίστε και ένα link.

http://www.skroutz.gr/c/913/network-plc/f/553127_553135/Kit-Ενσύρματη.html?keyphrase=powerline

Δημοσ.

Διάβασα για το access point αλλά δεν το ανέφερα γιατί το μόντεμ μου δεν έχει εξωτερική κεραία καθόλου

Αυτό είναι το μόντεμ

14111649_1180736681949480_2001220691_n.j

ειναι το καινουριο του οτε?

Δημοσ.

ειναι το καινουριο του οτε?

Ναι το παρελαβα πριν 2 μηνες

To 1o και το 2ο (όχι wireless) ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα, οπότε δεν υπερτερεί κάποιο.

Αν σκεφτούμε κιόλας ότι δεν πετάς καινούριο καλώδιο μέσα στο σπίτι που είναι αντιαισθητικό μάλλον υπερέχει η λύση του powerline.

Με wireless λύσεις θα χάνεις πακέτα (αν παίζεις online games ακόμα και ένα στα 100 πακέτα να χάσεις μπορεί να κολλήσει το game και να χάσεις).

Επίσης πας σε powerline που είναι λίγο μεγαλύτερο από την ταχύτητα του internet που έχεις.

Με ένα 50άρι powerline για παράδειγμα καλύπτεις μια σύνδεση adsl ακόμα και αν αυτή φτάσει τα 24Mbps.

Βλέπω βέβαια ότι πλέον πωλούνται 200άρια και πάνω.

Ορίστε και ένα link.

http://www.skroutz.gr/c/913/network-plc/f/553127_553135/Kit-Ενσύρματη.html?keyphrase=powerline

Επίσης εχω τριφασικο δικτυο στο σπιτι οποτε θα πρεπει μαλλον να παω σε διαφορετικα powerline (αν παω με αυτη τη μεθοδο)

Εχεις καποια προταση για τετοιους ειδους Powerline?

Δημοσ.

Επίσης εχω τριφασικο δικτυο στο σπιτι οποτε θα πρεπει μαλλον να παω σε διαφορετικα powerline (αν παω με αυτη τη μεθοδο)

Εχεις καποια προταση για τετοιους ειδους Powerline?

τα devolo παίζουν σίγουρα σε τριφασικό αλλα είναι πιο ακριβά. απο εκεί και ύστερα τα tplink παίζουν και αυτά αλλα δεν είναι 100% οτι δεν θα έχεις πρόβλημα.

το απλό ethernet καλώδιο είναι σαφώς πιο αξιόπιστο απο ένα powerline.

Δημοσ.

ειναι καλο?zte ειναι?

Είναι Speedport W 724

Προηγουμένως είχα το ZTE H108NS και το άλλαξα μήπως ήταν θέμα του Modem για το ασθενές σήμα αλλά δεν είδα καμιά διαφορά (μπορεί να έγινε και χειρότερο το wifi σήμα με το καινούριο)

Όσον αφορά τη ταχύτητα στο Internet μέσω του υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος ενσύρματα με το modem ούτε εκεί εντόπισα κάποια διαφορά σχετικά με το προηγούμενο modem. Το ίδιο καλά τρέχει όπως και στο προηγούμενο

Η μόνη διαφορά ίσως είναι ότι με το προηγούμενο μια φορά στις 3 εβδομάδες όταν ζόριζα πολύ το internet κολούσε η σύνδεση και μπορεί να ήθελε ένα άνοιξε-κλείσε το modem για να στρώσει.

Δημοσ.

σταματησε τωρα να δινει zte? η εχει και αλλα μοντεμ?

και το speedport, zte είναι.

Είναι Speedport W 724

Προηγουμένως είχα το ZTE H108NS και το άλλαξα μήπως ήταν θέμα του Modem για το ασθενές σήμα αλλά δεν είδα καμιά διαφορά (μπορεί να έγινε και χειρότερο το wifi σήμα με το καινούριο)

απο τα χειρότερα μόντεμ έβερ.

Να ξέρεις πάντως,εφόσον μιλάμε για wifi και δεν έχει εξωτερικές κεραίες,μην περιμένεις πολλά.

Εξαιρέσεις είναι οι ακριβές μάρκες που ναι μεν δεν έχουν εξωτερική κεραία αλλα οι εσωτερικές σκοτώνουν σε λογικές αποστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...