p8grs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Το τελευταίο καιρό διαβάζω διάφορα άρθρα στο internet σχετικά με διάφορους τρόπους Backup και έχω μπει σε σκέψεις. Τα τελευταία 5 χρόνια κρατάω Backup των αρχείων μου σε USB Stick 32GB και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, το θέμα είναι ότι από αυτά που έχω διαβάσει όλοι τα θεωρούν αναξιόπιστα. Το USB Stick μου είναι κρυπτογραφημένο με Bitlocker και ανά τρεις εβδομάδες ανανεώνω όλα τα αρχεία (ανά δυο χρόνια αγοράζω καινούργιο USB Stick Just in Case που έχει έρθει η ώρα του παλιού). Το ερώτημα είναι ότι επειδή έχω φοβηθεί και δεν θέλω να χάσω όλα τα αρχεία μου ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να τα αποθηκεύω; (Δεν με ενδιαφέρει στο Cloud) Να διευκρινίσω ότι τα αρχεία μου κυμαίνονται μεταξύ 18GB - 22GB και δεν υπάρχει περίπτωση στα επόμενα χρόνια να χρειαστώ πάνω από 28GB. Κοιτάζω κάτι σκληρούς της wd 1TB αλλά πιστεύω ότι είναι overkill για να τους φορτώνω μόνο 20GB. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καλά σου λένε για την αναξιοπιστία των USB key παρ'ολα αυτά μπορείς να έχεις ένα δεύτερο και να έχεις 2 αντίτυπα μιας και το μονό αντίγραφο μπορεί να καταστραφεί σε όλα τα μέσα εκτός από το Cloud που δεν σ'ενδιαφερει,αυτός θα είναι και ο πιο οικονομικός σου τρόπος. 1
xaerialtwistx Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Κρατωντας ένα αντιγραφο απο οποιοδηποτε αποθηκευτικό μεσο θα σου δώσει (εκτος απροοπτου?) 100% ασφαλεια. εγω χρησιμοποιω σκληρους δισκους αφου με τις τιμες τους στον πατο, πιστευω πως αξιζουν περισσοτερο (αν βεβαια εχεις σημαντικα αρχεια ωστε να θες κρυπτογραφηση ισως να μην σε βολευει, εγω μιλαω για backup καθε ειδους (και multimedia αρχειων). - οταν παω να αγορασω νεο αποθηκευτικο μεσο, αγοραζω παντα 2 (το ενα θα ειναι αντιγραφο του αλλου) - στον υπολογιστη εχω παντα εγκατεστημενο προγραμμα που κοιταζει την υγεια των αποθηκευτικων μεσων σιωπηλα στο παρασκηνιο και σε ειδοποιει οταν κατι παει στραβα - μολις ενα απο τα μεσα αρχιζει να τα παιζει, το αντιγραφο του παιρνει την θεση του και αγοραζω ενα καινουργιο για να παρει την θεση του αντιγραφου. με αυτον τον τροπο θα εχεις παντα ενα αντιγραφο που θα παιζει 100% (εγω το φυλαω σε ασφαλες μερος και οχι πανω σε γραφειο κτλ ωστε μην γινει κανενα ατυχημα) το κοστος μπορει να φαινεται υψηλο αλλα δεν θα χρειαστει πολλες φορες να αντικαταστησεις αντιγραφο, εγω χρησιμοποιω αυτην την μεθοδο πανω απο 10 χρονια και μου εχουν χαλασει 2 δισκοι. (ο ενας απο προβληματικη παρτιδα της seagate ετσι και αλλιως) 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 διπλο-τριπλό αντίγραφο και θα είσαι οκ. και να χάσεις το ένα μέσο,έχουν μείνει τα αλλα 2(η 1 αναλόγως΄) επειδή έχω περάσει απο αυτή τη θέση οταν με πούλησε ενας απ τους δίσκους που έχω για backup δεν έχω χάσει ουτε ΚΒ ποτέ. Το κακό ειναι οτι κοστίζει το συγκεκριμένο "άθλημα" Εσύ τουλάχιστον έχεις και λίγα αρχεία που χρειάζεσαι Επίσης, το ότι παίρνεις καινούριο στικάκι δεν σημαίνει απόλυτα οτι είναι και καλύτερο.Μπορεί το νέο να έχει πρόβλημα και να χαλάσει γρηγορότερα απ οτι το παλιό. Γι αυτό και λέμε συνέχεια ποτέ τα σημαντικά αρχεία ΜΟΝΟ σε ένα μέσο αποθήκευσης! 1
p8grs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Σας ευχαριστώ MoviemakerGR, xaerialtwistx και Xristaras12. Αυτό που θα κάνω είναι να πάρω ακόμα ένα USB Stick για διπλό Backup. Τα αρχεία μου ούτως η άλλως είναι αποθηκευμένα σε Samsung 840 EVO που νομίζω είναι πιο ασφαλής από έναν σκληρό δίσκο. Υπάρχει περίπτωση ένα USB Stick αν έχει να συνδεθεί κάτι λιγότερο από χρόνο σε υπολογιστή να χάσει το φορτίο του και η μνήμη να αλλοιωθεί ώστε να γίνουν τα αρχεία corrupted;
nik5163 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Αυτό που θα κάνω είναι να πάρω ακόμα ένα USB Stick για διπλό Backup. Τα αρχεία μου ούτως η άλλως είναι αποθηκευμένα σε Samsung 840 EVO που νομίζω είναι πιο ασφαλής από έναν σκληρό δίσκο. Υπάρχει περίπτωση ένα USB Stick αν έχει να συνδεθεί κάτι λιγότερο από χρόνο σε υπολογιστή να χάσει το φορτίο του και η μνήμη να αλλοιωθεί ώστε να γίνουν τα αρχεία corrupted; Όπως αναφέρει το άρθρο στο Site: το-πιο-ασφαλές-backup-αρχείων-δεδομένων μάλλον το usb stick δεν είναι πολύ ασφαλές μέσο backup. Μου έχει τύχει stick καινούργιο να σταματήσει να δουλεύει μετά από λίγες μέρες. Ίσως ένας συνδυασμός μερικών από stick - hdd - ssd - cloud - bluray 1
realizer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Αν σε παιρνει οικονομικα, αγορασε ενα blu-ray recorder, θα σου λυσει τα χερια και ειναι πολυ αξιοπιστο σαν μεσο. Αν φυλας τα δισκακια σε μερος χωρις ηλιο η/και υγρασια, θα σου κρατησουν για πολλα χρονια. Αγοραζω τη 10αδα Verbatim BD-R μονης στρωσης στα 7,5 ευρω (απο συνοικιακο μαγαζι). Στο skroutz τα βρισκεις ακομα πιο φθηνα. Η ονομαστικη χωρητικοτητα ειναι 25GB, η πραγματικη 23,3 GB. Τα διπλης στρωσης εχουν την διπλασια χωρητικοτητα, αλλα ειναι πανακριβα. Αν τελικα ψηθεις και αποφασισεις να αγορασεις blu-ray recorder, προτιμησε LG ή Pioneer. 1
p8grs Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2016 nik5163 το είχα διαβάσει το άρθρο και αυτό ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να ψάχνω κάποιο πιο αξιόπιστο μεσώ αποθήκευσης.realizer είχα διαβάσει για την αξιοπιστία των blu-ray άλλα δεν είχα ασχοληθεί περαιτέρω. Θα κοιτάξω αυτά που μου πες και αν οικονομικά υπάρχει η δυνατότητα μάλλον προς τα εκεί με βλέπω ως μέσω μηνιαίου backup. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα