xtrmsnpr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Πριν 3 μέρες,ο ΟΤΕ μου άλλαξε το modem που δίνει,στο γνωστό speedport entry 2i. Δεν μου κάνει όμως,λόγω ότι είναι αδύναμο για να περάσω ίντερνετ σε 3 ορόφους,και τις επιλογές που δίνει, και έτσι γύρισα πίσω στο tpllink w9980,μιας και δοκιμαστικά το έβαλα. Όμως,σήμερα το πρωί ξαφνικά νέκρωσε η τηλεφωνική γραμμή μας,με άλλα λόγια δε μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο και ούτε και να μας πάρουν. Το δώσαμε βλάβη στον ΟΤΕ και με πήραν πριν λίγο τηλέφωνο και αφού μου έλεγαν να κάνω κάποιες ενέργειες στο μόντεμ τους ενημέρωσα ότι έχω δικό μου μόντεμ και δεν βρίσκω αυτά που μου λένε, και ξεκινάει ο διάλογος: -Τεχνικός),γιαυτό δεν έχετε τηλέφωνο και πρέπει να συνδέσετε το δικό μας μόντεμ. -Εγω),τί δουλειά έχει το μόντεμ με το τηλέφωνο; -Τ),κάναμε μια αναβάθμιση στην γραμμή σας γιαυτό οι κλήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ μέσω ίντερνετ. -E),πότε ζήτησα VOIP και δε το ξέρω;; -Τ),είναι αυτόματη αναβάθμιση που κάνουμε σε όλους μέχρι το 2018 και πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δικό μας μόντεμ. -Ε),δηλαδή χωρίς κάποια ειδοποίηση έτσι αλλάζετε τις γραμμές,το ξέρετε ότι είναι παράνομο και πατάει πάνω στην σύμβαση που έχουμε κάνει;Και μεις τα μόντεμ που έχουμε πληρώσει χρυσά τί θα τα κάνουμε;Στον κ*λ0 μας θα τα βάλουμε; -Τ),όλοι οι πάροχοι θα το κάνουν αυτό μέχρι το 2018. -Ε),ναι και μεις τα μόντεμ που χουμε πληρώσει κάτι €€€ τί θα τα κάνουμε;Το δικό σας δεν μου κάνει,με το ζόρι θα μου το επιβάλετε; -Τ),μπορούμε να κάνουμε αίτημα να αλλάξει στην παλιά τεχνολογία,και να έχετε πάλι τηλέφωνο. -Ε),ναι ευχαριστώ τώρα κιόλας να κάνουμε το αίτημα. ενώ κάνει το αίτημα που λέει,τον ρωτάω πότε θα ξανά έχω τηλέφωνο,λέει δεν γνωρίζω.Του απαντώ να αλλάζετε τα πακέτα των συνδρομητών σας ξέρετε,το πότε θα τα επαναφέρετε δε ξέρετε. Μας έχετε υποχρεώσει να μιλάμε με κινητά και ποιός ξέρεις αν χάνουμε και παραγγελίες(ο πατέρας μου δουλεύει από το σπίτι),δεν μιλάει,λέει ευχαριστώ για την υπομονή και τον χρόνο μου. Κλείσαμε. Και πριν σας γράψω έστειλα και μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ. και θέλω να σας ρωτήσω,υπάρχει κάτι τέτοιο; (επειδή βιάζομαι τώρα,δεν προλαβαίνω και να ψάξω) Έστω κάποιο ΔΤ που να το αναφέρει; Δεν έχουμε οπτικές ίνεες,έχουμε σάπιες συνδέσεις στο διαδίκτυο,τηλέφωνο μέσω internet θέλουν να μας περάσουν.
grovolis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δυστυχώς την πάτησα και γω, όταν υπέγραψες το χαρτί για να πάρεις το νέο ρούτερ έλεγε και για το VoIP δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Χοντρικά, όταν σου δώσουν ρούτερ που υποστηρίζει VoIP μπορούν να δώσουν και τηλεφωνία μέσω VoIP χωρίς να σε ρωτήσουν η να αλλάξει κάτι στο συμβόλαιο. Ωστόσο εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την μετάβαση, αν χρησιμοποιήσεις το splitter του κουτιού με το συνδέσεις σύμφωνα με το βιβλιαράκι που έχει μέσα μπορείς να έχεις το τηλέφωνο σε άλλο μέρος από το ρούτερ.
xtrmsnpr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δυστυχώς την πάτησα και γω, όταν υπέγραψες το χαρτί για να πάρεις το νέο ρούτερ έλεγε και για το VoIP δεν μπορείς να κάνεις κάτι. εμ δεν πήγα εγώ,ο πατέρας μου πήγε..και δε θυμάται αν υπέγραψε κάτι.Το μόνο χαρτί που έχω είναι της αντικατάστασης που δεν αναφέρει κάτι. και δε το κατάλαβα αυτό; Φυσικά και μπορώ να κάνω.Όπως και έκανα ήδη. Για τα πάντα μπορείς κάτι να κάνεις φίλε μου. Το μόντεμ το πήρα μόνο και μόνο,επειδή μου τα ζάλιζαν να αλλάξω.Λόγω ενός προβλήματος που είχα,και ήθελα να τους αποδείξω ότι έχει προβλήματα η γραμμή και όχι ο εξοπλισμός μου.
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 αυτό περι 2018 κλπ είναι κάτι σαν γενική οδηγία και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι πάροχοι μιας και στο εξωτερικό σχεδόν όλοι παίζουν έτσι. ΟΜΩΣ δεν έχουμε γραμμες κλπ που να ειναι 100000% σταθερές για voip τηλέφωνο. πολύς κόσμος συνεχίζει να την πατάει έτσι δυστυχώς με το συγκεκριμένο θέμα. Και σε νέες συνδέσεις δίνει voip ο οτέ και σε αλλαγή εξοπλισμού πλέον.
jkoukos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δεν υπάρχει καμία σχετική οδηγία και δεν θα μπορούσε εξάλλου. Αυτό που υπάρχει είναι ότι κυρίως οι πάροχοι στην Ευρώπη (και όχι μόνο στην ΕΕ), αλλά και σε όλο τον κόσμο πάνε προς κατάργηση των οικιακών ISDN συνδέσεων για οικονομικούς λόγους καθώς δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά για τα αστικά κέντρα. Ήδη όλες οι συνδέσεις με το εξωτερικό παντού είναι ΙΡ ενώ και πολλά αστικά κέντρα του ΟΤΕ (κυρίως τα μεγάλα το ίδιο) οπότε είναι απόλυτα λογικό να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Έτσι μπορούν να δοθούν επιπρόσθετες υπηρεσίες πάνω από το ίδιο δίκτυο και με χαμηλότερο κόστος. Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει την αλλαγή αυτή και έχει βάλει ορόσημο το τέλος του 2018-2019. Το αν θα γίνει και στους άλλους παρόχους είναι άγνωστο. αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα αργήσουν να ακολουθήσουν και αυτοί.
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 σαφώς,απλα πάρα πολλά νοικοκυριά δεν έχουν τις κατάλληλες συνδέσεις για voip(ακόμα και για vdsl) και ας μην μιλήσουμε για τις ελληνικές γραμμές. με το ζόρι να πιάνεις μια συγκεκριμένη ταχύτητα τον καλό καιρό,και με το voip φαντάζομαι αυξάνουν και το snr για να ειναι πιο σταθερή η γραμμή. επίσης,μας περιορίζουν και στο hardware που θα μπει στη γραμμή,και μας "αναγκάζουν" απο εκει που είχαμε μια συσκευή τώρα να έχουμε 2.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Τι εννοείς κατάλληλες συνδέσεις για VoIP? Η Cyta πχ δίνει εξαρχής VoIP only...
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Τι εννοείς κατάλληλες συνδέσεις για VoIP? Η Cyta πχ δίνει εξαρχής VoIP only... πόσα σπίτια του '70-80'-'90 με παραπάνω απο 1 τηλεφωνική πρίζα είναι έτοιμα να δεχτουν vdsl η και voip χωρίς να γίνει αλλαγή καλωδίωσης; ο καθένας απο αυτους ήξερε πάρε τηλέφωνο,βάλε φιλτρο και μίλα κανονικά. επίσης έχω δει πόσο κόσμο να κλείνει το μόντεμ οταν δεν χρειάζεται ιντερνετ ας φτιάξουν πρώτα τις γραμμές και ας έρθει το voip μετά.
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Voip πλέον, προσαρμοστείτε Μήπως να προσαρμοστεί ο οτε και ο κάθε οτε στο ότι υπάρχουν τυπάκια σα και μενα με δικό τους εξοπλισμό; και συγνώμη που έχουμε τα δικά μας μόντεμ.. Το 12voip.com το δουλεύω πόσα χρόνια,χωρίς κάποιος να μου επιβάλει κάτι ή χωρίς να με ενημερώσει. εμένα με ενδιαφέρει το μόντεμ που έχω χρυσοπληρώσει και που ετοιμάζομαι να πάρω άλλο.Να κόψουν τον λαιμό τους αν θέλουν VOIp. Και ας φέρουν και voip και χόητ και ότι θέλουν.Το μόντεμ τους για την δουλειά που το θέλω είναι λίγο,πόσο μάλλον να δώσω ίντερνετ σε όλο το σπίτι,και ήδη χρησιμοποιώ wifi extender +powerlines. Εγώ την καταγγελία μου στην ΕΕΤΤ την έκανα,και την δευτέρα θα πάρω και τον ΙΝΚΑ να κάνω για το κατάστημα εδώ του ΟΤΕ,που δεν ενημερώνει.. ΥΓ σταθερό ακόμα νεκρό..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μήπως να προσαρμοστεί ο οτε και ο κάθε οτε στο ότι υπάρχουν τυπάκια σα και μενα με δικό τους εξοπλισμό; u know, κρατάς το router του ISP για modem κάνοντας bridge και χρησιμοποιείς το δικό σου από πίσω για router? πόσα σπίτια του '70-80'-'90 με παραπάνω απο 1 τηλεφωνική πρίζα είναι έτοιμα να δεχτουν vdsl η και voip χωρίς να γίνει αλλαγή καλωδίωσης; ο καθένας απο αυτους ήξερε πάρε τηλέφωνο,βάλε φιλτρο και μίλα κανονικά. επίσης έχω δει πόσο κόσμο να κλείνει το μόντεμ οταν δεν χρειάζεται ιντερνετ ας φτιάξουν πρώτα τις γραμμές και ας έρθει το voip μετά. Μου θυμίζεις το "κι οι παππούδες στα χωριά τι θα κάνουν?" για τις πιστωτικές/internet/μειώση γραφειοκρατίας κτλπ κτλπ
xtrmsnpr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 u know, κρατάς το router του ISP για modem κάνοντας bridge και χρησιμοποιείς το δικό σου από πίσω για router? πωω μπελάδες πάνω στο κεφάλι μου..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Καλά αν με κάποιο μαγικό τρόπο σου φέρουν οπτική στο σπίτι να γκρινιάξεις γιατί έχεις το adsl router που θα πάει στράφι γιατί δεν θα κάνει για FTTH...
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ευτυχώς που έχουμε forthnet και οι αναβαθμίσεις στις Ευρωπαϊκές "οδηγιες" θα τους πάρουν 5-6 χρόνια παραπάνω.. :P
Xristaras12 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ευτυχώς που έχουμε forthnet και οι αναβαθμίσεις στις Ευρωπαϊκές "οδηγιες" θα τους πάρουν 5-6 χρόνια παραπάνω.. :P εγω πάντως χτες ρώτησα στο support για πότε βλέπουν αλλαγή σε voip και δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση ευτυχώς Μου θυμίζεις το "κι οι παππούδες στα χωριά τι θα κάνουν?" για τις πιστωτικές/internet/μειώση γραφειοκρατίας κτλπ κτλπ μωρέ ξέρω πως το λες,αλλα δυστυχώς εγώ θα τρέχω μετά να βγάλω το φιδι απ την τρύπα,όταν το αλλος στο σπίτι του(μεγάλης ηλικίας)θα αναρωτιέται γιατί δεν παίζουν τα 300 τηλέφωνα που έχει και θα πρέπει να αλλαξει καλωδίωση στο σπίτι επίσης υπαρχουν ωραιότατα μόντεμ με voip(αν και ακριβά)γιατί θα πρέπει να κρατάμ το μπρίκι του παρόχου δεν καταλαβαίνω. Τους είναι δύσκολο να δώσουν κωδικούς,απ την αλλη ειναι τόσο εύκολο να σε κρατάνε με τον δικό τους εξοπλισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα