Supernova21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Λογικό δεν σου φαίνεται, αφού έχεις στον αέρα τα ζευγάρια που πάνε στις άλλες πρίζες; Για αρχή σύνδεσε στην κεντρική και το ζεύγος που πάει στο δωμάτιο με το PC. Προσοχή, μόνο αυτό και όχι άλλων πριζών. Κάνε πάλι δοκιμές και αν πάει καλά, μετά σύνδεσε άλλο ένα ζεύγος και ξανά δοκιμή. Θα το κοιταξω απο αυριο γιατι πρεπει να βρω το ζευγος, τα καλωδια ειναι λιγο χαλια... Πόσο πάνω από 30 να πας; Αυτη είναι ή σύνδεση σου Ειπα καπου οτι θελω να παω παραπανω;
Supernova21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Επαναφερω το θεμα καθως σημερα πρωι ξυπναω, μετραω ταχυτητα και βρισκομαι στα 3-4 mbps. Κανω reset το ρουτερ, και παει παλι 25. Κανει δηλαδη ακριβως το ιδιο. Απλα στο σαλονι που ειναι τωρα χωρις να παρεμβαλεται κατι αλλο αργει 1-2 ωρες να το κανει. Ακουω αλλες πιθανες λυσεις.
jkoukos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Πέφτει ο συγχρονισμός ή μειώνεται η ταχύτητα στο online test; Αν το ξανακάνει και ισχύει το δεύτερο, κατέβασε ταυτόχρονα 2 μεγάλα από εδώ και δες την συνολική ταχύτητα. Δεν χρειάζεται να ολοκληρωθεί το κατέβασμα, απλά για λίγο χρόνο.
Supernova21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Πεφτει η ταχυτητα. Ο συγχρονισμος δειχνει 29993. Το εκανα φιλε μου και βγαινει παντα με μικρη αποκλιση ιδιο με το speedtest.net. Τωρα π.χ κατεβαζω με 5mbps.
jkoukos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Θύμισέ μου. Router έχεις αλλάξει ή δοκιμάσει με άλλον; Αν δεν έχεις έστω από κάποιον γνωστό σου για δοκιμή, ζήτησε αλλαγή λόγο του προβλήματος. Τώρα που το σκέφτομαι, οι δοκιμές γίνονται πάντα με τον ίδιο υπολογιστή ή έχεις το ίδιο πρόβλημα και με άλλες συσκευές;
Supernova21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 ρουτερ οχι δεν εχω αλλο. Θα κοιταξω να ζητησω... Οι δοκιμες γινονται μεταξυ 2 σταθερων και ενος λαπτοπ. Ετσι για να ειμαι σιγουρος. (Οχι δεν λειτουργουν ολα μαζι οταν τεσταρω)
jkoukos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Τι εννοείς λέγοντας "μεταξυ 2 σταθερων και ενος λαπτοπ"; Ελέγχεις την ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών ή εναλλάξ την καθεμιά με το online test; Το αν λειτουργούν όλα μαζί είναι αδιάφορο. Ρώτησα αν η μείωση στην ταχύτητα έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες συσκευές του δικτύου σου, ώστε ν' αποκλείσουμε περίπτωση υπαιτιότητας από το ίδιο PC.
Supernova21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Ναι κατεβαζω κατι η τρεχω ενα σπιντ τεστ σε καθε συσκευη ξεχωριστα. Το οτι δεν λειτουργουν μαζι το ειπα μην μπερδευτει κανεις και νομιζει πως καποιος υπολογιστης κατεβαζει κατι και τρωει το bandwidth.
Supernova21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2016 Eνα update για οσους εχουν το ιδιο θεμα, η ενδιαφερονται. Το προβλημα λυθηκε. Ηταν το ρουτερ. Ξανακαλεσα τον ΟΤΕ και αφου βγηκε καποια ασχετη που εξηγωντας το θεμα απλα μου εκανε 2 απομακρυσμενα reset στο ρουτερ, ζητησα τεχνικο του ΟΤΕ, και αυτη τη φορα ηρθε ενα πιο σοβαρο παιδι. Δοκιμασε την γραμμη και ολα φαινονταν καλα, οποτε μου αλλαξε το ρουτερ και το θεμα λυθηκε. Επισης οριστε μια συνδεσμολογια που μου επετρεψε να εχω το ρουτερ στο δωματιο που ηθελα (γραφειο) και το τηλεφωνο στο σαλονι. Ανοιγω την κεντρικη πριζα του σπιτιου, και την πριζα του γραφειου. Στο γραφειο συναντω 2 ζευγη καλωδιων και στην κεντρικη πριζα 4. Χρησιμοποιωντας το πολυμετρο διαπιστωνω πως το 1 απο τα 2 ζευγη στο γραφειο ειναι ενωμενα με 1 απο τα 4 ζευγη στην κεντρικη πριζα. Ανοιγω ολες τις υπολοιπες πριζες του σπιιτιου και τις αποσυνδεω για να ειμαι σιγουρος οτι το καλωδιο που βρηκα δεν διακλαδωνεται νωριτερα σε καποια αλλη πριζα. Ευτυχως δεν συμβαινει κατι τετοιο οποτε κανω το παρακατω. Ζευγος - Γραμμη ΟΤΕ στην κεντρικη πριζα ------> Διακλαδωση μονο με το ζευγος που παει απευθειας στο δωματιο του γραφειου. Στο γραφειο συνδεω μονο το ζευγος που διακλαδωσα με την γραμμη οτε στην πριζα και στην κεντρικη πριζα δεν πειραζω τιποτα και απλα εννωνω την διακλαδωση με την πριζα. Ουσιαστικα τωρα δουλευουν μονο οι πριζες του σαλονιου και του γραφειου στο σπιτι δηλαδη. Αλλα λειτουργει οποτε ολα καλα!
Prof_Chaos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν κατάλαβα τι διακλάδωση έκανες. Το πιο απλό και σωστό για κάποιον που έχει VDSL και δεν θέλει καμία απώλεια ειναι να ανοίξεις κεντρική πρίζα οπου θα δείς δυο ζεύγη καλωδίων. Α)το πρώτο ζεύγος που έρχεται απο τον κατανεμητή το ενώνεις με παγίδες (Scotchlock απο ηλεκτρολογικό) με 2 λεπτότερα καλωδιακια χαλκου που θα πάρεις απο ενα καλώδιο δικτύου. Η αποληξη θα πρεσαριστεί με κλιπσάκι τηλεφώνου RJ11 και μόλις τελειώσεις θα βάλεις το τηλεφωνικό κλιπσάκι στην θέση LINE στου splitter. Αυτο το κάνουμε γιατι δεν μπορείς να πρεσάρεις τα χοντρά καλώδια χαλκού σε κλιπσάκι RJ11. Β) Πιάνεις το δευτερο ζεύγος της εσωτερικής καλωδίωσης και κάνεις ακριβώς οτι και στο βήμα Α απλα την απόληξη του την βάζεις στην θέση του σπλίτερ Phone για να δώσει τηλέφωνο στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτού. Γ) Τέλος στην θέση του σπλίτερ ADSL ενώνεις ενα τηλεφωνικό καλωδιάκι με το ρούτερ απευθείας. Η παραπάνω μέθοδος γίνεται και με κολλητήρι μόνο εαν δεν θέλετε να αγοράσετε πρέσα και παγίδες. Απλά ενώνεται τα καλώδια με κόλληση. Τηλεφωνικό καλώδιο κόβεται εαν έτοιμο και το ενώνετε. Βέβαια μια πρέσα εχει 10-12 ευρώ. Προτιμώ την μέθοδο της πρέσας και παγίδας. Ετσι η γραμμή σπλιτάρετε σωστά και το σήμα πάει απευθείας στο ρουτερ χωρίς καμία απώλεια. Επίσης με αυτο τον τρόπο τα errors ελλαχιστοποιούνται. Κοινώς εχεις τα ίδια στατιστικά με αυτα του κατανεμητή. Εχει δοκιμαστεί σε 2 σπίτια με άριστα στατιστικά γραμμής. Η διαφορά δε πριν και μετά εαν υπάρχει και κακή εσωτερική καλωδίωση ειναι πολύ μεγάλη ειδικά γι αυτους που επιλέγουν 50άρα γραμμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα