Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Καλησπερα, αντιμετωπιζω ενα σοβαροτατο θεμα με τις ταχυτητες μου και οι τεχνικοι του οτε δειχνουν να αδιαφορουν πληρως, συγκεκριμενα: Στο σπιτι μου ειχα (χρονια) συνδεση 24αρα adsl. Eιμαι αρκετα μακρια απο το ΑΚ, και συνεπως τις καλες ημερες ειχα 7-8mbps. Πηγα λοιπον και εβαλα το 30αρι VDSL του οτε. Ολα καλα και ομορφα, ερχονται το συνδεουν, βαζω το ρουτερ, μετραω ταχυτητα και βλεπω 28-29mbps. Μια χαρα λεω κομπλε. Παρατηρω ομως μετα απο κανα μισαωρο οτι δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ διαφορα στην εμπειρια χρησης μου. Ολα ιδια, σαν να μην μπηκε ποτε το vdsl. Μετραω ταχυτητα και παιρνω 7-8mbps. Το ιδιο που ειχα και σε adsl δηλαδη. Ξαναμετραω και ξαναμετραω, αφηνω να περασουν καποιες μερες μπας και στρωσει, τιποτα. Σταθερα 7-8mbps. Η σελιδα του ρουτερ ομως εγραφε οτι συγχρονιζει στα 29999. (Το κουτι ειναι ακριβως κατω απο το σπιτι). Κανω λοιπον ενα reset το ρουτερ, και αμεσως μολις ανοιγει ξαναμετραω ταχυτητα. Καρφωμενο στα 29mbps! Περναει ομως παλι ενα 15λεπτο με μισαωρο και πεφτει παλι στα 7-8!!! Αλλαζω μπριζες, αλλαζω καλωδια στο ρουτερ, το συνδεω στην κεντρικη μπριζα του σπιτιου, τιποτα! Με το που ανοιγει εχει 29mbps ταχυτητα, και μετα απο λιγη ωρα πεφτει στα 7-8 οπου και μενει. Φωναζω τεχνικο του οτε, εξηγω την κατασταση, κοιταει την σελιδα του ρουτερ, και μου λεει "εχετε ακριβως 30mbps κατεβασμα κυριε". Του λεω στα χαρτια ναι. Μισο να μπουμε λιγο να κατεβασω κατι να δεις. Μπαινω κατεβαζω ενα αρχειο της nvidia, οπου διαπιστωνει και ο ιδιος οτι κατι δεν παει καλα, αφου το αρχειο σερνοταν. Κανουμε και ενα speedtest, βγαινει παλι 7-8. Kατεβαινει κατω στο κουτι, πειραζει 2-3 πραγματα, και απο το θυροτηλεφωνο με εννημερωνει πως ολα κομπλε και φευγει! Φυσικα δεν αλλαξε απολυτως ΤΙΠΟΤΑ! Το ρουτερ με το που ανοιγει πιανει 29mbps και ξαναπεφτει σα 7-8 σε μερικα λεπτα. Ζητω τα φωτα σας καθως δεν παει αλλο αυτη η κατασταση! Τι μπορει να φταιει?
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Όταν έκανες αίτηση για vdsl ήξερες οτι είσουν μακριά από το ακ;
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 VDSL δεν υπηρχε στην περιοχη. Αλλαξαν τα καφαο, περασαν οπτικες ινες και τοτε εβαλα. Δεν ειναι θεμα αποστασης. Το καφαο ειναι ακριβως απο κατω μου. Attainable rate δινει γυρω στα 90mbps η γραμμη.
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 έχεις κάποιο μόντεμ αλλο να δοκιμάσεις;
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Οχι δεν εχω αλλο vdsl router. Παρατηρηση που εκανα τωρα: Αν αποσυνδεσω απο το ρουτερ το τηλεφωνο (voip) Αντι για 7-8, σταθεροποιηται στα 16-17. Edit: Ακυρο το παραπανω, παλι στα 7-8 παει, απλα κανει λιγο παραπανω ωρα.
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Έχεις επιστροφή σήματος τηλεφώνου; Δεν το επιασα αυτο, συγνωμη...
panos- Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δεν το επιασα αυτο, συγνωμη... Έχεις τηλέφωνο και στα άλλα δωμάτια;
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Το ρουτερ ειναι σε δωματιο, και το τηλεφωνο στο σαλονι.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Γιατί δεν εβαλες 50αρι, είναι διαθέσιμο για το σπίτι σου;
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Γιατί δεν εβαλες 50αρι, είναι διαθέσιμο για το σπίτι σου; Ειναι ναι. Εβαλα το 30αρι γιατι μου το εκαναν προσφορα με οτε τβ, τηλεφωνο κλπ σε καλη τιμη.
panos- Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Ειναι ναι. Εβαλα το 30αρι γιατι μου το εκαναν προσφορα με οτε τβ, τηλεφωνο κλπ σε καλη τιμη. Βγάλε το τηλέφωνο και βάλτο πάνω στο ρουτερ για λίγο.
Supernova21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Συνδεσα το ρουτερ κατευθειαν στην πριζα του δωματιου (χωρις δλδ επιστροφη για το τηλ) και μια συσκευη πανω στο ρουτερ απευθειας. Καμια διαφορα.
WalkerSW Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Βαλε ένα screenshot με τα στατιστικά της γραμμής..... Σε vdsl συνδέσεις το router ειναι απαραίτητο να μπαινει πάντα στην πρώτη πρίζα που έρχεται απο τον κατανεμητή της οικοδομής! Πως γίνεται να έχεις voip και το τηλέφωνο να είναι σε άλλο χώρο απο το router?
NikosKallithea Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Voip είναι ή σύνδεση σου; Αν είναι voip πρέπει να αλλαξεις και την σύνδεση που έχεις στα τηλεφωνα, τώρα πρέπει να συνδέονται επάνω στον ρουτερ χωρίς φίλτρα κλπ, επείσης ο ρουτερ πρέπει να μπει στην κεντρική πρίζα αν θέλεις σωστή απόδοση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα