Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Θελουμε με ενα φιλο μου να δοκιμασουμε τη μεθοδο reflow σε ενα laptop που εχει και τα χει παιξει αποτι φαινεται η gpu. Εχουμε δει βιντεο στο youtube αλλα θελουμε καποιες διευκρινησεις. Καταρχην εχουμε πιστολι θερμου αερα. Αποτι εχω καταλαβει η διαδικασια ειναι να καλυψουμε τη μητρικη με αλουμινοχαρτο και να αφησουμε κενο στο τσιπακι και επειτα το θερμαινουμε. Οι διευκρινησεις που θελω να μου πειτε οσοι το εχετε κανει ειναι στους ποσους βαθμους το θερμαινουμε και για ποση ωρα? Αν υπαρχει κατι αλλο η αν μπορει να μας γραψει καποιος τα βηματα. Επαναλαμβανω δοκιμη θα κανουμε. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Μπορείς να το χτυπήσεις και στους 150 για ένα λεπτό και να παίξει - δεν θα έχει γίνει reflow όμως.

Γενικά με το πιστόλι όσο και να το χτυπήσεις reflow [λιώσιμο κολλήσεων] δεν θα καταφέρεις προτού καρβουνίσεις το chip και κάνει κοιλιά η μητρική σε εκείνο το σημείο.

Οπότε καλύτερα να το ζεστάνεις απλά και όσο κρατήσει.

Δημοσ.

ποιό λάπτοπ είναι;;

Ειναι ενα asus δε θυμαμαι καλα το μοντελο γτ δεν ειναι δικο μου.

Μπορείς να το χτυπήσεις και στους 150 για ένα λεπτό και να παίξει - δεν θα έχει γίνει reflow όμως.

Γενικά με το πιστόλι όσο και να το χτυπήσεις reflow [λιώσιμο κολλήσεων] δεν θα καταφέρεις προτού καρβουνίσεις το chip και κάνει κοιλιά η μητρική σε εκείνο το σημείο.

Οπότε καλύτερα να το ζεστάνεις απλά και όσο κρατήσει.

Οποτε τα βηματα ειναι να καλυψουμε τα αλλα σημεια με το αλουμινοχαρτο και να ζεστανουμε το τσιπ με το θερμοπιστολο στους 150 για 1-2 λεπτα? Μετα να περιμενουμε να παγωσει για κανα τεταρτο? Η περιπτωση να το βαλουμε σε φουρνο μικροκυμματων θα χει καλυτερο αποτελεσμα?

Δημοσ.

Και να παραλείψεις το αλουμινόχαρτο στους 150 δεν θα κάνει καμιά διαφορά, μετά το αφήνεις να κρυώσει για λίγο.

Σε φούρνο δεν θα πρότεινα να το βάλεις και σε καμιά περίπτωση φούρνο μικροκυμάτων - θα κάψεις τα πάντα αν το κάνεις αυτό στην κυριολεξία, απαγορεύεται οτιδήποτε μεταλλικό εκεί.

Σε φούρνο κανονικό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το πιστόλι αλλά θα κινδυνεύεις από τα τυχόν χημικά που θα διαφύγουν όταν μαγειρέψεις ξανά εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...