Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί ινσομνιακσ,

απο τη στιγμή που αγόρασα τη σειρά οικιακών αυτοματισμών της broadlink μου εχουν κυριολεκτικά λυθεί τα χέρια στο σπίτι. Το μόνο που μου μένει ειναι να κανω και το θερμοσίφωνο τηλεχειριζόμενο μεσω ιντερνετ και εδώ υπαρχει μια καποια δυσκολία (ειναι 4ΚW οποτε δε μπορει να μπει σε καποια απο τις ετοιμες μπριζες). Αφενός γίνεται, ωστόσο οι λύσεις κοστίζουν αρκετά και δεν έχουν τη χαρα της δημιουργίας, ενώ ταυτόχρονα δεν υπαρχει απο την ιδια εταιρεία σχετικός εξοπλισμός οποτε παμε σε μια επιπλέον εφαρμογή (που θα ήθελα να αποφύγω).

Έτσι ψάχνω μια πατέντα στην οποια με το on-off που μπορώ να δωσω εγω στη μπριζα μέσα απο την εφαρμογή να μου ανοιγοκλείνει την ασφάλεια του θερμοσίφωνα.

Έτσι σκέφτηκα τη λύση κάποιου σερβομηχανισμού και μου ήρθε η ιδεα του μηχανισμου κεντρικου κλειδώματος του αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά παραθέτω ενα απο αυτα ωστε να ξεκινήσει η κουβέντα https://www.aliexpress.com/item/Auto-Car-Vehicles-Central-Locking-System-2-Wire-Door-Lock-Actuator-Motor/32715661377.html?spm=2114.01010208.3.34.iS84Vm&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10057_10056_10065_10037_10055_10054_301_10059_10033_10058_10032_10017_107_10060_10061_10052_414_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_2&btsid=f75e010c-480f-4532-a2ff-7897162ca8af

το παραπανω θα στερεωθεί εντός του πίνακα (ειναι μεγαλός οποτε χωράει)

Απο όσο ξέρω, όταν δίνεις 12 V στα καλώδια υπο μια Χ συνδεσμολογία αυτό πετάει ψηλά το "εμβολο", ενώ όταν αντιστρέψεις τη φορά το κατεβάζει. Εγω το μόνο που μπορώ να κανω απο μόνος μου με ότι εχω εως τώρα ειναι να του δίνω on-off 12V.

Υπαρχει καποιος τρόπος με καποιο κυκλωμα/ρελε ή κατι σχετικό να κάνουμε αυτό που χρειάζεται;;

Οσο πιο μαζεμένο απο κυκλώματα τόσο καλύτερα (θα προσπαθήσω να τα κρύψω μεσα στον πίνακα)

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Οποτε προτείνεις να μην ακολουθησω την πατέντα με το μοτερακι αλλα να παω σε ρελέ ισχύος πίνακα; Ο υπαρχων πινακας μου εχει χώρο για να μπει πολυ πραγμα ακόμα. Ο ηλεκτρολόγος ποσο ειναι λογικό να παρει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/yliko-ragas/cheirismos/rele-ragas/rele-ragas-230v/hager-hlektponomos-25a-230v-1a-1k-esc227_96552/?affid=4&skuId=158637

Εγκατέστησε τον στον πίνακα, απο εκει και περα τον χειρίζεσαι με ενα απο αυτά τα τηλεχειριζομενα διακοπτακια που λες.

Θέλει όμως γνώσεις ηλεκτρολόγου για να επέμβεις στον πίνακα και το 20αρικο για εργατικά δεν το γλυτώνεις

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αρκει αυτό για θερμοσίφωνα ή θελει μεγαλύτερο π.χ. http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/yliko-ragas/cheirismos/rele-ragas/rele-ragas-230v/abb-pele-isxyos-24a-4no-esb24-40-230ac-dc_103014/ ;

ενας μου ειπε 45+φπα με τα υλικά. ειναι νορμαλ; Δε μου διευκρινησε τι ρελε θα βαλει και παιζει και αυτό ρόλο..

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Αυτό που εβαλες είναι μικρότερο 24Α αλλά τριφασικό, τριφασικός θερμοσυφωνας δεν υπάρχει

Εσύ θελεις

4000w/220 =18A άρα με 25Α είσαι οκ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok μια χαρα, οποτε θα παω να παρω ενα ρελε αργότερα και μενει να βρω ηλεκτρολόγο.

Εναλλακτική ερωτηση, υπαρχει δυνατότητα να ενεργοποιώ το θερμοσίφωνο είτε με την υπάρχουσα ασφάλεια  του πίνακα (ή καποιο άλλο μπουτον έξτρα) είτε με τον αυτοματισμό μέσω του κινητού; (γιατι ειναι ζορι εαν θελει να το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος το να εχω μονο εγω προσβαση)

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Πως θα συνδέσεις τον τηλεχειριζομενο διακόπτη στον ρελε, ξέρεις;

Να τον βαλεις μεσα στον πίνακα το βλεπω δύσκολο, αν τραβήξεις εξωτερικά καλώδια τοτε εκεί βάζεις ένα μικρό διάκαπτακι παράλληλα με το τηλεχειρισμό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως θα συνδέσεις τον τηλεχειριζομενο διακόπτη στον ρελε, ξέρεις;

Να τον βαλεις μεσα στον πίνακα το βλεπω δύσκολο, αν τραβήξεις εξωτερικά καλώδια τοτε εκεί βάζεις ένα μικρό διάκαπτακι παράλληλα με το τηλεχειρισμό

εχω δυο τυπων αυτοματισμους, το ενα ειναι το broadlink sp mini (που θα προτιμουσα κιολας να χρησιμοποιήσω αλλα αμφιβάλω αν χωράει καπως μεσα στον πίνακα) και το άλλο ειναι sonoff που χωράει σίγουρα στον πίνακα αλλα θέλει δική του εφαρμογή και ποιοτικά το θεωρώ κατώτερο.

και τα δυο εχουν πανω τους μπουτον ενεργοποιησης χειροκινητα ωστόσο δε ξερω κατα πόσο θα ειναι εύκολα προσβασιμα μετα την εγκατασταση.

Θελω οσο το δυνατόν πιο μαζεμένη εγκατασταση γιατι "θα πέσει γκρινια" αν προεξεχουν καλωδια και πραγματα...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω βάλει ένα διακόπτη και αυτοματισμό έξω από τον πίνακα και το ρελέ εννοείται μέσα, αλλά σε μένα ο πίνακας είναι πίσω από πόρτα και δεν έχω πρόβλημα.

post-165560-0-84670200-1472209724_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ρελε σου ειναι τριφασικό για ειδική εφαρμογή (οχι θερμοσίφωνα) ή ειναι καταλληλο για να δέχεται περισσοτερα απο ενα input?

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ρελέ είναι τριφασικό γιατί τότε είχα μόνο αυτό σε στοκ :)

Αλλά χρησιμοποιώ μόνο την μία διέλευση

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έγινε η κατάλληλη μετατροπή με ρελε ισχύος. Το αποτέλεσμα άψογο. Έβαλα και ενα αυτόματακι που τροφοδοτεί μονο το sp mini. Η τοποθέτηση έγινε ετσι ώστε να εχω και χειροκίνητη πρόσβαση στο διακόπτη του sp mini σε περίπτωσης προβλήματος του Ίντερνετ κλπ...

Κοςτος

10€ το sp mini

15€ Το ρελε ισχύος της hager

5€ Ενα αυτόματο 16Α και δυο φις

25€ εργασία ηλεκτρολόγου και καποια καλώδια (προϋποθέτε και μετακίνηση κάποιων υπαρχόντων ηλεκτρικών στην εγκατάσταση μπυ για να κερδίσουμε χωρο στον πίνακα)

Μπορούσε να γινει και κάπως πιο φθηνά (-10€) ωστοσο προτίμησα το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα να ειναι οπως το ήθελα εγω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...