Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Fujifilm ανακοίνωσε την νέα X-A3, μία σχετικά οικονομική mirrorless ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που απευθύνεται σε casual χρήστες, και κυρίως σε εκείνους που επιθυμούν να βγάζουν εξαιρετικές selfies.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η νέα X-A3 επιδεικνύει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα του αισθητήρα (ο οποίος παραμένει CMOS και δεν είναι X-Trans) προσφέροντας ανάλυση 24,2 Megapixels έναντι των 16,3 Megapixels της Χ-Α2.

Η Fujifilm πρόσθεσε στο προηγούμενο μοντέλο μία αναδιπλούμενη οθόνη, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να τραβήξει selfies, και με στο νέο μοντέλο βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον μηχανισμό, ώστε να περιστρέφεται τώρα κατά 5° περισσότερο, στις 180°. Η εταιρεία έχει προσθέσει λειτουργία ανίχνευσης χαμόγελου αλλά και φίλτρα βελτίωσης της επιδερμίδας.
Η νέα X-A3 διαθέτει ρετρό σχεδιασμό και νέας σχεδίασης αισθητήρα APS-C που είναι μεγαλύτερος από άλλους σε κάμερες Micro Four-Thirds ενώ διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης εστίασης 77 σημείων, και μπορεί να τραβήξει video 1080p στα 60fps. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τιμή $599 σε kit με τον φακό 16-50mm f/3.5-5.6 OIS II.

Παράλληλα με την νέα X-A3, η Fujifilm παρουσίασε και ένα νέο φακό, τον XF 23mm f2 WR, που είναι συμβατός με όλα τα μοντέλα Fujifilm X και αν και δεν είναι τόσο ικανός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όσο το μοντέλο 23mm f/1.4 της εταιρείας, είναι αδιάβροχος, περισσότερο compact και εστιάζει ταχύτερα. Θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στα $449.

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Ο αισθητήρας δεν είναι X-trans....οκ γειά σας. Τότε γιατί να πάρω fuji? Για την σέλφι οθόνη? Σας πρόλαβε χρόνια τώρα η Olympus με την epl7 και δεν κοστίζει τόσο γελοία ακριβα!!!!

Δημοσ.

Για να τραβήξεις selfie θα κρατάς την κάμερα αρκετά κοντά (arm's lenghth).

Για να χωρέσει η μούρη σε αυτή την απόσταση θα χρειάζεται ο φακός να είναι στο ευρυγώνιο (16mm).

Η selfie θα δείχνει τη μούρη σαν φουσκομένο μπαλόνι!

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο vfm είναι η μηχανή ας μην ασχοληθεί ξανά με το θέμα.

Γράφω σαν πρώην κάτοχος Χ-Μ1 και τωρινό κάτοχος Χ-Τ10.

Δημοσ.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει πόσο vfm είναι η μηχανή ας μην ασχοληθεί ξανά με το θέμα.

Γράφω σαν πρώην κάτοχος Χ-Μ1 και τωρινό κάτοχος Χ-Τ10.

VFM σε σχεση με αλλες fuji ή αλλες φωτογραφικες; Γιατι να μην παρω ακομη και τωρα την γερασμενη sony α6000; 

Δημοσ.

vfm σε σχεση με ποιες μηχανες? Γιατι για τα 600++ (ισως κοντα 700 ελλαδα) υπαρχουν παρα πολλες λυσεις με καλυτερα specs. Κι αν θυμαμαι καλα πλαστικο σωμα εχει η προηγουμενη, δεν ειναι καμια ιδιαιτερη κατασκευη

Δημοσ.

Να πω και εγώ την άποψη μου ασχολούμενος με την φωτογραφία 4 χρόνια περίπου ερασιτεχνικά. Έχω μια "γηρασμένη" x-e2 στην κατοχή μου από τον Δεκέμβριο του 14 και αρκετούς φακούς. Σωστά ρωτάτε αρκετοί εδώ γιατί να μην πάρω epl-7 ή sony a6000 κλπ. Γιατί πολύ απλά φίλτατοι, φωτογραφική μηχανή δεν αγοράζεις πρώτα για το σώμα αλλά για το σύστημα φακών που σου προσφέρει η κάθε εταιρία...Και οι φακοί της fuji είναι εξαιρετικοί από κάθε άποψη (αν και λιγάκι ακριβοί)...δεν συζητάω καν για την sony a6000 ή την νεώτερη a6100...εξαιρετικά σώματα και αισθητήρες αλλά τραγικά μικρή γκάμα φακών! Για την epl-7 επίσης μια χαρά σώμα, μεγάλη (σχεδόν τεράστια) γκάμα φακών, όμως αισθητήρας σαφώς κατώτερος από APS-C λόγω μεγέθους...καταλήγοντας ήθελα να επισημάνω ότι όλες οι μηχανές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους σαν σώματα...αυτό που πιστεύω έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το σύστημα φακών που επιλέγει κανείς.

Μηχανή κάποια στιγμή αλλάζεις, φακούς δύσκολα...αν είναι φυσικά να μην επενδύσεις σε φακούς δεν πας σε τέτοιου είδους μηχανές!

Τέλος να σημειώσω ότι πήρα πριν λίγο καιρό το 6ο (!!!) firmware update από την στιγμή που αγόρασα την μηχανή. Μάλιστα στο 4ο έγιναν τόσες αλλαγές προς το καλύτερο που νόμιζα ότι πήρα καινούργια μηχανή...τέτοια υποστήριξη μονο η fuji.

Δημοσ.

@dimoskourt

Δύο παρατηρήσεις: 

1/. Για τις Sony νομίζω κάνεις λάθος... η γκάμα των φακών είναι τεράστια  αν φυσικά υπολογίσεις τους φακούς της Minolta και Konica Minolta των οποίων τα εργοστάσια και τις πατέντες αγόρασε το 2006... νομίζω ότι υπάρχουν αντάπτορες... 

2/. Οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι smartphones να αλλάζουν κάθε χρόνο. Προσωπικά έχω μία dSLR του 2005 και ακόμα και σήμερα με καλύπτει μία χαρά (οκ δεν έχει video, αλλά μιλάμε για φωτογραφία...)! Για να μην μιλήσω για φιλμάτες που είναι μία άλλη κατηγορία από μόνη τους...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά φίλτατοι, φωτογραφική μηχανή δεν αγοράζεις πρώτα για το σώμα αλλά για το σύστημα φακών που σου προσφέρει η κάθε εταιρία...Και οι φακοί της fuji είναι εξαιρετικοί από κάθε άποψη (αν και λιγάκι ακριβοί)...δεν συζητάω καν για την sony a6000 ή την νεώτερη a6100...εξαιρετικά σώματα και αισθητήρες αλλά τραγικά μικρή γκάμα φακών! Για την epl-7 επίσης μια χαρά σώμα, μεγάλη (σχεδόν τεράστια) γκάμα φακών, όμως αισθητήρας σαφώς κατώτερος από APS-C λόγω μεγέθους...καταλήγοντας ήθελα να επισημάνω ότι όλες οι μηχανές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους σαν σώματα...αυτό που πιστεύω έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το σύστημα φακών που επιλέγει κανείς.

Οπως σου ειπε και ο φιλος παραπανω, μια χαρα φακους εχει η sony για apsc, και σε prime και σε zoom και απο τριτους κατασκευαστες οπως sigma, κλπ. Δεν θα μπω σε διαδικασια συγκρισης με α6000 ( α6100 δεν υπαρχει μαλλον θα εννοεις την 6300 η οποια ειναι το τελευταιο μοντελο) απλα νομιζω συμπεριλαμβανομένης και αυτης, μπορεις να εχεις κατι καλυτερο σε specs απο την x-a3 σε αυτο το ευρος χρηματων. 

Σε καθε περιπτωση μια χαρα μηχανηματα ειναι ολα, απλα θεωρω οταν δινεις ενα τετοιο ποσο απαιτεις κι ενα σωμα στιβαρο και οχι πλαστικο β διαλογής. Απο κει και περα ο καθενας επιλεγει αναλογε με τις αναγκες του.

Δημοσ.

Φίλτατοι αν μιλήσουμε για φακούς που προσαρμόζονται με ανταπτορες την κάτσαμε την βάρκα, έτσι σχεδόν όλες οι mirrorless έχουν εκατοντάδες φακούς. Μια ερώτηση μόνο... έχει κανείς σας χρησιμοποιήσει άλλο φακό με αντάπτορα; Εντελώς καμία σχέση με τους φακούς της εκάστοτε εταιρείας στην λειτουργία τους... χάνεις πράγματα και τελικά γίνεται  πιο δύσκολη η φωτογράφηση πχ.autofocus και άλλα.

Επίσης δεν είπα ότι αλλάζεις σώμα κάθε χρόνο, είπα ότι αλλάζεις σώμα πολύ ευκολότερα από φακούς και σύστημα. Ειδικά με τους φακούς της Sony δεν συγκρίνονται οι Fuji κατά την γνώμη μου...ποιοτικότεροι, μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Η Sony παιδεύεται στους φακούς  με δυο συστήματα στις mirrorless... aps-c και full frame...τελικά πλήρη και ποιοτική γκάμα δεν καταφέρνει να έχει σε κανένα από τα δύο πιστεύω.

Δημοσ.

Φίλτατοι αν μιλήσουμε για φακούς που προσαρμόζονται με ανταπτορες την κάτσαμε την βάρκα, έτσι σχεδόν όλες οι mirrorless έχουν εκατοντάδες φακούς. Μια ερώτηση μόνο... έχει κανείς σας χρησιμοποιήσει άλλο φακό με αντάπτορα; Εντελώς καμία σχέση με τους φακούς της εκάστοτε εταιρείας στην λειτουργία τους... χάνεις πράγματα και τελικά γίνεται  πιο δύσκολη η φωτογράφηση πχ.autofocus και άλλα.

Επίσης δεν είπα ότι αλλάζεις σώμα κάθε χρόνο, είπα ότι αλλάζεις σώμα πολύ ευκολότερα από φακούς και σύστημα. Ειδικά με τους φακούς της Sony δεν συγκρίνονται οι Fuji κατά την γνώμη μου...ποιοτικότεροι, μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Η Sony παιδεύεται στους φακούς  με δυο συστήματα στις mirrorless... aps-c και full frame...τελικά πλήρη και ποιοτική γκάμα δεν καταφέρνει να έχει σε κανένα από τα δύο πιστεύω.

Δεν καταλαβα.... Περα απο το κοστος ποιο το προβλημα να βαλεις επανω σε μια sony E-mount aps-c ενα full frame φακο e-mount; Ολοι λειτουργουν αψογα. Επαναλαμβανω, περα απο το κοστος η sony εχει 32 e-mount, η zeiss (batis, loxia, touit) 9 και η sigma 3. Αν και οι zeiss δεν εχουν ολοι AF (loxia) δεν βαζω μεσα και τους samyang που εναι τελειως manual. Δεν σου φτανουν 44 φακοι να φτιαξεις ενα συστημα με 2-3 φακους που σε καλυπτουν;

Δυο πραγματα εμενα δεν μου αρεσουν σε μια fuji. Το ρετρο στον σχεδιασμο της στα σωματα και τα πολυ πειραγμενα jpeg που βγαζει η μηχανη.

ΥΓ Εγω σχεδον το 90% των φωτογραφιων μου ειναι με εναν manual των 30€ με ανταπτορα. το υπολοιπο 10% ειναι οταν χρειαζομαι AF. Σου παραθετω φωτογραφια που εβγαρα με τον maual μετα απο δυο τρεις δοκιμες στο σημειο εστιασης.

14970746884_42c6886225_n.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά φωτογραφία φίλτατε, δύο τρία πράγματα όμως. Αρχικά η τιμή στους full frame όπως είπες και εσύ. Έπειτα το αυξημένο βάρος σε σχέση με τους aps-c φακούς. Τέλος εσύ έβγαλες φωτογραφία (μια χαρά ε...) μετά από δύο τρεις δοκιμές λόγω έλλειψης auto focus στον φακό σου... δεν είναι εύκολο για όλους αυτό (προϋποθέτει εμπειρία) και ακόμη κάποιες φορές χάνεις την στιγμή... εγώ τουλάχιστον όταν χρησιμοποιώ τους δυο παλιούς μου φακούς... όσο για τα πειραγμένα jpeg νομίζω υπερβάλεις, αν και είναι προσωπικό γούστο αυτό... έχει εκπληκτικά χρώματα και το καλύτερο ασπρόμαυρο νομίζω η fuji στα jpeg αν και προσωπικά προτιμώ raw...και τα στραβά της όπως όλες φυσικά. Ξεφύγαμε όμως νομίζω από το θέμα...

Δημοσ.

Δεν ειπε καποιος καπου για legacy φακους με ανταπτορες, αλλα για native φακους οι οποιοι πλεον ειναι αρκετοι και υπαρχουν πολυ ποιοτικοι οπως 24/1,8za για apsc κλπ ή 55/1,8za για FF και παρα πολλοι ακομα (zeiss,batis,loxia κλπ) καθως και η σειρα gm αν καποιος θελει το απολυτο. Και αν θελεις χρησιμοποιεις τους FE σε apsc δεν σε εμποδιζει κανεις. Οπως σου ειπε και φιλος songless παραπανω δεν πασχει η sony πλεον απο φακους, αντιθετως οποτε αυτο δεν αποτελει επιχειρημα.

Επισης οσον αφορα το MF ειναι πολυ περισσοτερο ενδιαφερον για καποιον που θελει να ασχοληθει, υπαρχει αρκετος κοσμος που χρησιμοποιει μονο manual φακους. Και εγω πολλες φορες manual χρησιμοποιω.

Τεσπ, βγαινουμε εκτος θεματος οποτε κλεινω εδω.

Οσον αφορα τις fuji πολλοι τις επιλεγουν για το jpeg τους και το ρετρο χαρακτηρα τους αλλα ειναι κατι που δεν με ενθουσιαζει. Για αυτο λεμε οτι περι ορεξεως... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...