Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα μιας και ειμαι σχετικα νεος και σε ηλικια και οδηγος κ βραζει τ αιμα μου..τις προαλες ειχα μια ατυχια εσκασα σε μια μαντρα απο ενα ανεπυτιχες χειροφρενο..μικρη η ζημια αλλα μενει η "εμπειρια"..θα ηθελα να ακουσω και ολωνων πρωτες εμπειριες χειροφρενιδια κτλ!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μικρη η ζημια αλλα μενει η "μαλακια"..θα ηθελα να ακουσω και ολωνων πρωτες εμπειριες χειροφρενιδια κτλ!

• Like 3
Δημοσ.

Πάω να κάνω αναστροφή ενώ το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο. Λέω, ώπ εδώ είμαστε, θα πατήσω τέρμα γκάζι να πετάξω "κώλο" και να ντριφτάρω όπως είχα δει να κάνουν αρκετές φορές στο Fast&Furious.

Ε, στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο είχα καβαλήσει το απέναντι πεζοδρόμιο, σταματώντας ευτυχώς λίγα εκατοστά δίπλα από μια κολώνα.

ps. Αμάξι; Peugeot 206. ????????????

• Like 1
Δημοσ.

Νέος οδηγός τότε παίρνω το corollaki του πατέρα μου που το είχε για χαμαλοδουλείες . Αρχίζω να βολτάρω με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά  βλέπω μια ωραία στροφή μπροστά μου και λέω εδώ είσαι παιχταρά μου, λίγο πριν την στροφή τσιμπάω το φρένο ίσα ίσα σαν ραλίστας  και σε δευτερόλεπτα το αμάξι φέρνει μια σβούρα και βρίσκομαι πάνω στο πεζοδρόμιο . Δεν μπορώ να πω ότι τρόμαξα μην χτυπήσω , η μόνη μου σκέψη ήταν τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος πεζός στο πεζοδρόμιο ε μετά από αυτό έκοψα τις μαλακίες .

• Like 5
Δημοσ.

Πάω να κάνω αναστροφή ενώ το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο. Λέω, ώπ εδώ είμαστε, θα πατήσω τέρμα γκάζι να πετάξω "κώλο" και να ντριφτάρω όπως είχα δει να κάνουν αρκετές φορές στο Fast&Furious.

Ε, στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο είχα καβαλήσει το απέναντι πεζοδρόμιο, σταματώντας ευτυχώς λίγα εκατοστά δίπλα από μια κολώνα.

ps. Αμάξι; Peugeot 206. ????????????

Θέλω να πιστεύω οτι γνωρίζεις οτι το τέρμα γκάζι για να πετάξεις κώλο, γίνεται στα πισωκίνητα μόνο, έτσι?

Στο 206 (και σε όλα με την κίνηση μπροστά) αν δεν έχεις ESP, με τέρμα γκάζι δεν πετάς κώλο, πετάγεσαι στο πλησιέστερο χαντάκι (ή στο πεζοδρόμιο στην δική σου περίπτωση).

Για τους επίδοξους Vin Diesel να ενημερώσω οτι τα χειρόφρενα και τα μπαντιλίκια γαμάνε τον πίσω άξονα (μεταξύ άλλων). Και καλά να το πληρώνεις εσύ, αλλά αν το πληρώνει ο μπαμπάς, είναι λιγουλάκι κρίμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να πιστεύω οτι γνωρίζεις οτι το τέρμα γκάζι για να πετάξεις κώλο, γίνεται στα πισωκίνητα μόνο, έτσι?

Στο 206 (και σε όλα με την κίνηση μπροστά) αν δεν έχεις ESP, με τέρμα γκάζι δεν πετάς κώλο, πετάγεσαι στο πλησιέστερο χαντάκι (ή στο πεζοδρόμιο στην δική σου περίπτωση).

Αυτο ακριβως πηγαινα να πω... Με μπροστινοκινητο και ESP να εχεις οι πιθανότητες να πεταξεις χωρις εμπειρια σωστα κώλο ειναι πραγματικά μηδαμινες... :P

Για χαντακ' το κόβω και εγω...

Προσωπικά μη επιτυχή χειρόφρενα και κολιές δεν εχω, ενα λαστιχο εχω σκίσει απο λιώσιμο σε Focus ST "κάποτε στο μεξικο" :P

Επεξ/σία από paylidis
  • Moderators
Δημοσ.

Σε ο,τι αυτοκινητο εχω οδηγησει ως τωρα και ειχα την δυνατοτητα να "παιξω", ειτε ως κατοχος ειτε οχι, το χειροφρενο ποτε δεν "κολλαγε" τις πισω ροδες.

Δηλαδη ακομα και τερμα πανω, ειχες απλα ενα ελαφρυ φρεναρισμα την ωρα που τσουλαγες. Αν ησουν σταματημενος βεβαια σε κατηφορα, μια χαρα το κραταγε σε ολα...

Σε 1 αυτοκινητο επιανε καλα, κι αυτο επιανε στη 1 ροδα μονο εκ κατασκευης...... Γκαντεμια :P

Δημοσ.

Μετα απο ποτακια Σαββατο ξημερωματα μου φυγε λιγο το γαμημενο σε μια στροφη και χτυπησα εναν πεζο (6 ωρα το πρωι που πηγαινε ελεοσ!!!) την γλιτωσε με ενα καταγμα...ο Γκαντεμης και ο Κωλοφαρδος...τεσπα...

• Like 1
Δημοσ.

Σε καθημερινη βαση χρησιμοποιω το χειροφρενο. Αφου φτασω στον προορισμο μου,ακινητοποιώ το αυτοκινητο και ανεβαζω το χειροφρενο,εγκαταλείπω το αυτοκινητο μου με ασφαλεια και συνεχιζω να ζω.

• Like 21
Δημοσ.

Καλησπερα μιας και ειμαι σχετικα νεος και σε ηλικια και οδηγος κ βραζει τ αιμα μου..τις προαλες ειχα μια ατυχια εσκασα σε μια μαντρα απο ενα ανεπυτιχες χειροφρενο..μικρη η ζημια αλλα μενει η "εμπειρια"..θα ηθελα να ακουσω και ολωνων πρωτες εμπειριες χειροφρενιδια κτλ!

Ο αγιος πολιτικαλ κορεκτιδης ειναι ο προστατης και πολιούχος του ινσο,θα πρεπε ηδη να εχεις ζητησει να διαγραφει το θρεντ.

• Like 1
Δημοσ.

Γύρω στα 20, ένα βραδάκι που είχα πιει με την παρέα λίγο παραπάνω ίσα - ίσα να μειωθούν οι αναστολές, ένα χειρόφρενο δεν υπολογίστηκε ιδιαίτερα σωστά και έφαγα ένα φτερό πάνω σε ένα μαντρότοιχο από εγκαταλελειμένο κτήριο. Αργότερα συνήλθα, αφού κατάλαβα ότι θα μπορούσα να φάω και κανέναν και να κάνω παρέα στις τύψεις μου σ' ένα κελί.

Όχι ότι σταματάει ποτέ το παιχνίδι αν σου αρέσει έστω και λίγο το αυτοκίνητο, αλλά πλέον όχι σε σημεία που υπάρχουν κι άλλοι, πεζοί ή οχήματα. Προτιμώνται ερημικές διαδρομές με εξαιρετική ορατότητα ή αλάνες.

Ο κολλητός δεν έχει πάθει (ακόμα) κάτι αντίστοιχο, οπότε το περιστασιακό χειροφρενάκι σε στροφή που δε βλέπει καν την άλλη μεριά δε το αποφεύγουμε. Αλλά έχει μειωθεί η συχνότητα μιας και το νέο αμάξι έχει αρκετά παρεμβατικό ESP που δεν απενεργοποιείται, οπότε δεν έχει τόση πλάκα.

Δημοσ.

κατι παρομοιο με αυτο :

στα 22, με opel kadett στον ταΰγετο.

ευτυχως υπηρχε κολωνα της πυροσβεστικης κ εκανα αγκαλιτσα γιατι ακομη θα μας εψαχναν.

• Like 3
Δημοσ.

Χειροφρενο εχω κανει πολυ λιγες φορες για γρηγορη αναστροφη

Γενικα οταν εχω κανει κασκαντερικα δεν εχω κινδυνευσει ουτε τρακαρει ποτε

Τα μονα τρακαρισματα που ειχα ηταν με στην πυλωτη και οταν με χτυπουσαν παρκαρισμενο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...