ekptotos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Γεια σας παλικαρια . Σκεφτομαι να πατενταρω αν μπορεις καποιος να το πει ετσι την καρτα γραφικων μου r9 380. Τι σκεφτομαι , λοιπον λεω να παρω 2 ευκαμπτους αλουμινιους σωληνες και να τα κουμπωσω πανω στα ανεμηστιρια της καρτας και να τα τραβήξω εξω απο το κουτι. Τι λετε Με αποτέλεσμα να τραβανε κατευθείαν απ'έξω αερα του δωματιου και οχι τον ζεστο αερα του κουτιου.
Hapatingo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δεν νομίζω να αποδώσει. Καλύτερα να αλλάξεις ανεμιστήρες. Διαφορετικά άνοιξε το κουτί αγόρασε και έναν ντιζαϊνάτο Dyson Air Multiplier και είσαι άρχοντας.
ekptotos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Η πατεντα θα με κανει να νιώσω περήφανος ομως χαχαχα. Θα το δοκιμάσω αφου το σπιραλ εχει 2 με 3 ευρώ
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Γεια σας παλικαρια . Σκεφτομαι να πατενταρω αν μπορεις καποιος να το πει ετσι την καρτα γραφικων μου r9 380. Τι σκεφτομαι , λοιπον λεω να παρω 2 ευκαμπτους αλουμινιους σωληνες και να τα κουμπωσω πανω στα ανεμηστιρια της καρτας και να τα τραβήξω εξω απο το κουτι. Τι λετε Με αποτέλεσμα να τραβανε κατευθείαν απ'έξω αερα του δωματιου και οχι τον ζεστο αερα του κουτιου. Μπορει να γινει, απλα αν μπει εξτρα ανεμιστηρακι στο τελος του σωληνα θα βοηθησει στην ροη του αερα. 2
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 ετσι θα μεγαλωσει την ροη αν και ειναι μικρος ο σωληνας.καπως ετσι δουλευουν μερικα Fans σε server.με χοανες.οπως και καποια κουτια ειχαν τετοιο σωληνα που πλησιαζε στην Cpu με σκοπο να τραβαει αερα απεξω.
Zergoulini Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Επειδη ειμαι και εγω ανυσηχο πνευμα, να ποσταρεις διαδικασια και αποτελεσμα. Κατοχος R9 390. Απλα να ξερεις οτι μπορει να μην δεις ικονοποιητη διαφορα θερμοκρασιων μιας και η καρτα ηδη παιρνει δροσερο αερα απο τον κατω και τον μπροστα ανεμηστηρα. Κανε ενα τεστ θερμοκρασιων με ανοιχτο και κλειστο κουτι πρωτα.
Rod@X Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 ετσι θα μεγαλωσει την ροη αν και ειναι μικρος ο σωληνας.καπως ετσι δουλευουν μερικα Fans σε server.με χοανες.οπως και καποια κουτια ειχαν τετοιο σωληνα που πλησιαζε στην Cpu με σκοπο να τραβαει αερα απεξω. Αλλα για καποιο λογο αυτος ο σχεδιασμος σταματησε , στα συγχρονα κουτια. Μηπως ξερεις το λογο, αν υπαρχει καποιος αλλος, εκτος απο το προφανες, (οτι δεν ειχαν την αποδοση που περιμεναν δηλαδη και εμποδια στο airflow με ολη αυτη τη κατασκευη μεσα στο κουτι? ) Μηπως θα ηταν καλλιτερα (και πιο ευκολο), με ενα ανεμιστηρα επιπλεον στο πλαι του κουτιου , πανω απο τη καρτα? Αλλωστε και ο αερας που θα ταξιδευει μεσα στον στον αλουμινοσωληνα θα ζεσταινεται αφου ειναι καλος αγωγος , γρηγορα θα παιρνει τη θερμοκρασια του κουτιού + το εμποδιο στην κυκλοφορια αρα μαλλον αρνητικο αποτελεσμα?
ekptotos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Χμμμ εχει και αυτο με βαση που λες. Θα το δοκιμασω. Μπορει καποιος να μου πει τι διαμετρο εχουν τα ανεμιστηρια στην sapphire r9 380 ; γτ δε μπορω να βρω
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Αλλα για καποιο λογο αυτος ο σχεδιασμος σταματησε , στα συγχρονα κουτια. Μηπως ξερεις το λογο, αν υπαρχει καποιος αλλος, εκτος απο το προφανες, (οτι δεν ειχαν την αποδοση που περιμεναν δηλαδη και εμποδια στο airflow με ολη αυτη τη κατασκευη μεσα στο κουτι? ) Μηπως θα ηταν καλλιτερα (και πιο ευκολο), με ενα ανεμιστηρα επιπλεον στο πλαι του κουτιου , πανω απο τη καρτα? Αλλωστε και ο αερας που θα ταξιδευει μεσα στον στον αλουμινοσωληνα θα ζεσταινεται αφου ειναι καλος αγωγος , γρηγορα θα παιρνει τη θερμοκρασια του κουτιού + το εμποδιο στην κυκλοφορια αρα μαλλον αρνητικο αποτελεσμα? αυτη η λογικη γινοταν σε κουτια του 10 ευρου.σε μεγαλα κουτια δεν το εβλεπες ποτε να το κανουν αφου τα μεγαλα συνηθως εχουν και μπροστα αλλα και πισω ανεμιστηρακια.αυτο ηταν σε κατι κουτια που δεν ειχαν τιποτα απο ανεμιστηρακια.στους servers οσο ξερω συνεχιζει και ισχυει απλα εκει δεν ειναι μια απλη φυσουνα. Πχ http://www.hpcsystems.com/sites/default/files/server_additional_images/HPC2UE2P6D%20-%20side.jpg 4 fans που ψυχουν τα παντα.στα απλα κουτια μπηκε απλα για να μπει.αλλωστε ο πλαστικος σωληνας μπορουσε να βγει και να μπει ανεμιστηρακι.επισης σε πολλες καρτες γραφικων γινεται αυτο.τα φανακια ρουφανε αερα απο το κουτι το ριχνουν στην καρτα και απο την καρτα βγαινει σε excaust στο πισω μερος του κουτιου http://www.ixbt.com/video3/images/asus-10/asus-4850-front.jpg επισης δεν θελει αλουμινοσωληνα αλλα πλαστικο σωληνα γιατι να μην παρει ευκολα τις θερμοκρασιες.γενικοτερα δεν βρισκω καποιο λογο για πλαστικο σωληνα γενικοτερα αλλα αφου θελει ο φιλος νακανει πειραματα μπορει.με φανακια μπροστα πισω πλαι δεν εχει κανεις θεμα με temps αν ειναι νορμαλ το κουτι και οχι της πλακας.
george kesoglu Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Την Πατεντα την έχω κανει πριν 10 χρονια η διαφορά θερμοκρασίας σε ένα κουτί με σωστό αερισμό ηταν πολυ μικρή 5-8 βαθμους ,,,, κατέληξα οτι με την προσθήκη ενός 12αρι μπροστά είχα καλύτερα αποτελέσματα
ekptotos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Το κουτί ειναι μιντι και φοραω εναν 120 μπροστα εναν πισω εναν απο κατω και ενα 80 παλι μπροστα.
poulinos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2016 Την Πατεντα την έχω κανει πριν 10 χρονια η διαφορά θερμοκρασίας σε ένα κουτί με σωστό αερισμό ηταν πολυ μικρή 5-8 βαθμους ,,,, κατέληξα οτι με την προσθήκη ενός 12αρι μπροστά είχα καλύτερα αποτελέσματα5 με 8 βαθμους δεν ειναι και μικρη διαφορα.ειναι μια καλη διαφορα ειτε λογω μπροστινου φαν ειτε λογω οποιοδηποτε fan 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα