Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παλικαρια . Σκεφτομαι να πατενταρω αν μπορεις καποιος να το πει ετσι την καρτα γραφικων μου r9 380. Τι σκεφτομαι , λοιπον λεω να παρω 2 ευκαμπτους αλουμινιους σωληνες και να τα κουμπωσω πανω στα ανεμηστιρια της καρτας και να τα τραβήξω εξω απο το κουτι. Τι λετε

Με αποτέλεσμα να τραβανε κατευθείαν απ'έξω αερα του δωματιου και οχι τον ζεστο αερα του κουτιου.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά δεν νομίζω να αποδώσει. Καλύτερα να αλλάξεις ανεμιστήρες.

Διαφορετικά άνοιξε το κουτί αγόρασε και έναν ντιζαϊνάτο Dyson Air Multiplier και είσαι άρχοντας.

Δημοσ.

Γεια σας παλικαρια . Σκεφτομαι να πατενταρω αν μπορεις καποιος να το πει ετσι την καρτα γραφικων μου r9 380. Τι σκεφτομαι , λοιπον λεω να παρω 2 ευκαμπτους αλουμινιους σωληνες και να τα κουμπωσω πανω στα ανεμηστιρια της καρτας και να τα τραβήξω εξω απο το κουτι. Τι λετε

Με αποτέλεσμα να τραβανε κατευθείαν απ'έξω αερα του δωματιου και οχι τον ζεστο αερα του κουτιου.

Μπορει να γινει, απλα αν μπει εξτρα ανεμιστηρακι στο τελος του σωληνα θα βοηθησει στην ροη του αερα.

• Like 2
Δημοσ.

ετσι θα μεγαλωσει την ροη αν και ειναι μικρος ο σωληνας.καπως ετσι δουλευουν μερικα Fans σε server.με χοανες.οπως και καποια κουτια ειχαν τετοιο σωληνα που πλησιαζε στην Cpu με σκοπο να τραβαει αερα απεξω.

Δημοσ.

Επειδη ειμαι και εγω ανυσηχο πνευμα, να ποσταρεις διαδικασια και αποτελεσμα. Κατοχος R9 390.

Απλα να ξερεις οτι μπορει να μην δεις ικονοποιητη διαφορα θερμοκρασιων μιας και η καρτα ηδη παιρνει δροσερο αερα απο τον κατω και τον μπροστα ανεμηστηρα. Κανε ενα τεστ θερμοκρασιων με ανοιχτο και κλειστο κουτι πρωτα.

Δημοσ.

ετσι θα μεγαλωσει την ροη αν και ειναι μικρος ο σωληνας.καπως ετσι δουλευουν μερικα Fans σε server.με χοανες.οπως και καποια κουτια ειχαν τετοιο σωληνα που πλησιαζε στην Cpu με σκοπο να τραβαει αερα απεξω.

Αλλα για καποιο λογο αυτος ο σχεδιασμος  σταματησε , στα συγχρονα κουτια.

Μηπως ξερεις το λογο, αν υπαρχει καποιος αλλος, εκτος απο το προφανες, (οτι δεν ειχαν την αποδοση που περιμεναν δηλαδη και εμποδια στο airflow  με ολη αυτη τη κατασκευη μεσα στο κουτι? )

Μηπως θα ηταν καλλιτερα (και πιο ευκολο), με ενα ανεμιστηρα επιπλεον στο πλαι του κουτιου , πανω απο τη καρτα?

Αλλωστε και ο αερας που θα ταξιδευει μεσα στον στον αλουμινοσωληνα θα ζεσταινεται αφου ειναι καλος αγωγος , γρηγορα θα παιρνει τη θερμοκρασια του κουτιού + το εμποδιο στην κυκλοφορια αρα μαλλον αρνητικο αποτελεσμα?

Δημοσ.

Χμμμ εχει και αυτο με βαση που λες. Θα το δοκιμασω. Μπορει καποιος να μου πει τι διαμετρο εχουν τα ανεμιστηρια στην sapphire r9 380 ; γτ δε μπορω να βρω

Δημοσ.

Αλλα για καποιο λογο αυτος ο σχεδιασμος  σταματησε , στα συγχρονα κουτια.

Μηπως ξερεις το λογο, αν υπαρχει καποιος αλλος, εκτος απο το προφανες, (οτι δεν ειχαν την αποδοση που περιμεναν δηλαδη και εμποδια στο airflow  με ολη αυτη τη κατασκευη μεσα στο κουτι? )

Μηπως θα ηταν καλλιτερα (και πιο ευκολο), με ενα ανεμιστηρα επιπλεον στο πλαι του κουτιου , πανω απο τη καρτα?

Αλλωστε και ο αερας που θα ταξιδευει μεσα στον στον αλουμινοσωληνα θα ζεσταινεται αφου ειναι καλος αγωγος , γρηγορα θα παιρνει τη θερμοκρασια του κουτιού + το εμποδιο στην κυκλοφορια αρα μαλλον αρνητικο αποτελεσμα?

αυτη η λογικη γινοταν σε κουτια του 10 ευρου.σε μεγαλα κουτια δεν το εβλεπες ποτε να το κανουν αφου τα μεγαλα συνηθως εχουν και μπροστα αλλα και πισω ανεμιστηρακια.αυτο ηταν σε κατι κουτια που δεν ειχαν τιποτα απο ανεμιστηρακια.στους servers οσο ξερω συνεχιζει και ισχυει απλα εκει δεν ειναι μια απλη φυσουνα.

Πχ http://www.hpcsystems.com/sites/default/files/server_additional_images/HPC2UE2P6D%20-%20side.jpg

4 fans που ψυχουν τα παντα.στα απλα κουτια μπηκε απλα για να μπει.αλλωστε ο πλαστικος σωληνας μπορουσε να βγει και να μπει ανεμιστηρακι.επισης σε πολλες καρτες γραφικων γινεται αυτο.τα φανακια ρουφανε αερα απο το κουτι το ριχνουν στην καρτα και απο την καρτα βγαινει σε excaust στο πισω μερος του κουτιου

http://www.ixbt.com/video3/images/asus-10/asus-4850-front.jpg

επισης δεν θελει αλουμινοσωληνα αλλα πλαστικο σωληνα γιατι να μην παρει ευκολα τις θερμοκρασιες.γενικοτερα δεν βρισκω καποιο λογο για πλαστικο σωληνα γενικοτερα αλλα αφου θελει ο φιλος νακανει πειραματα μπορει.με φανακια μπροστα πισω πλαι δεν εχει κανεις θεμα με temps αν ειναι νορμαλ το κουτι και οχι της πλακας.

Δημοσ.

Την Πατεντα την έχω κανει πριν 10 χρονια η διαφορά θερμοκρασίας σε ένα κουτί με σωστό αερισμό ηταν πολυ μικρή 5-8 βαθμους ,,,, κατέληξα οτι με την προσθήκη ενός 12αρι μπροστά είχα καλύτερα αποτελέσματα

Δημοσ.

Την Πατεντα την έχω κανει πριν 10 χρονια η διαφορά θερμοκρασίας σε ένα κουτί με σωστό αερισμό ηταν πολυ μικρή 5-8 βαθμους ,,,, κατέληξα οτι με την προσθήκη ενός 12αρι μπροστά είχα καλύτερα αποτελέσματα

5 με 8 βαθμους δεν ειναι και μικρη διαφορα.ειναι μια καλη διαφορα ειτε λογω μπροστινου φαν ειτε λογω οποιοδηποτε fan
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...