Προς το περιεχόμενο

Bios Update

ballin95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ

Λοιπόν έχω asus p5b deluxe και αφού κατέβασα τα τελευταία update πήγα μέσω Bios να τα περάσω στο flash utility αν θυμάμαι καλά

Κατά την διάρκεια του update έκλεισε το pc και έμεινα χωρίς Bios (packup δεν ειχα)

Τώρα κατέβασα τις πρώτες εκδόσεις των Bios από το site της Asus τις μετονομασα σε P5BD.ROM και όταν τον ανοίγω τσεκάρει cdrom floppy usb στο usb βρίσκει το file και στο reading απλά κολλάει και το αφήνω ώρα και δεν κάνει τπτ...

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Έστηνα pc με διαφορά parts που μου είχαν ξεμείνει και bootαρε η μητρική έναν pentium που είχα έχω έναν Dual core όχι ούτε έναν quad

Και λέω ας ρίξω ένα update να δούμε

Δεν ξέρω σε τι βοηθάει όμως η ερώτηση σου

Δημοσ.

Βοηθαει στο οτι bios update κανουμε ΜΟΝΟ οταν εχουμε καποιο σχετικα σοβαρο προβλημα που ειναι λογω bios και λυνεται μονο με update. Βγαλε το καλωδιο τροφοδοσιας. Βγαλε την μπαταρια της μητρικης. Πατα καμια 10αρια φορες το power button απτο pc, βαλε μπαταρια, βαλε τροφοδοσια και τσεκαρε μια.

Δημοσ.

Παρέθεσα το link γιατί φάνηκε να έχει αρκετές πληροφορίες, και κάπου στην αρχή έλεγε ότι χρειάζεται να πατήσεις το F2 για να ξεκινήσει το update. Ίσως γι' αυτό δεν κάνει τίποτα.

Αυτά που λέει για προγραμματισμό του bios με spi μπορείς να τα λάβεις υπόψην σου αφού αποτύχει ότι άλλο προσπαθήσεις. Άλλωστε, αν το bios δεν είναι κολλημένο, είναι καλύτερα να παραγγείλεις απ' το ebay ένα καινούριο προγραμματισμένο. Εγώ το είχα δοκιμάσει πριν 2 χρόνια για μια άλλη μητρική, αφού είχα πάθει ακριβώς αυτό που έπαθες κι εσύ και αφού πρώτα δοκίμασα(ανεπιτυχώς) οτιδήποτε άλλο μπορούσα, όπως αυτά που αναφέρει και ο Alex-V.

Δημοσ.

Βοηθαει στο οτι bios update κανουμε ΜΟΝΟ οταν εχουμε καποιο σχετικα σοβαρο προβλημα που ειναι λογω bios και λυνεται μονο με update. Βγαλε το καλωδιο τροφοδοσιας. Βγαλε την μπαταρια της μητρικης. Πατα καμια 10αρια φορες το power button απτο pc, βαλε μπαταρια, βαλε τροφοδοσια και τσεκαρε μια.

προσωπικη αποψη οτι και να εχω παρει θα φαει bios update/firmware update και δεν ξερω και τι αλλο ακομα και να μην εχω θεμα.εχω κανει εκατονταδες bios updates και δεν εχει γινει κανενα Fail.ενα πηγε να γινει επειδη εφταιγε τοτε η δισκεττα αλλα οκ.δεν βρισκω κατι κακο να μην κανει καποιος Update.το βλεπω με την ιδια λογικη που κανει καποιος Update σε αλλη εκδοση android στο κινητο του.ειναι πολυ σπανιο να αποτυχει το bios update αν καποιος δεν κανει κατι λαθος.

Χαιρετώ

Λοιπόν έχω asus p5b deluxe και αφού κατέβασα τα τελευταία update πήγα μέσω Bios να τα περάσω στο flash utility αν θυμάμαι καλά

Κατά την διάρκεια του update έκλεισε το pc και έμεινα χωρίς Bios (packup δεν ειχα)

Τώρα κατέβασα τις πρώτες εκδόσεις των Bios από το site της Asus τις μετονομασα σε P5BD.ROM και όταν τον ανοίγω τσεκάρει cdrom floppy usb στο usb βρίσκει το file και στο reading απλά κολλάει και το αφήνω ώρα και δεν κάνει τπτ...

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

δοκιμασε το usb stick να ειναι σε fat32 και το bios file να ειναι χυμα στο Root.επισης σε καποια asus νομιζω οτι μπορουσες να βαλεις μεσα το cd του Mobo και να παρει το default bios απο εκει.

Δημοσ.

pouline ξερω τι λες δεν αντιλεγω. και εγω τοσα χρονια τοσα update που εχω κανει σε μητρικες ποτε δεν εγινε κατι. συνηθως ομως απο διαφορους μυθους γενικως, λενε οτι μια στο τοσο να γινει στραβη και επειδη δεν ειναι ενας driver που θα τον ξαναπερασεις, αν δεν εχεις κατι σοβαρο καλυτερα να το αφησεις.

Δημοσ.

προσωπικη αποψη οτι και να εχω παρει θα φαει bios update/firmware update και δεν ξερω και τι αλλο ακομα και να μην εχω θεμα.εχω κανει εκατονταδες bios updates και δεν εχει γινει κανενα Fail.ενα πηγε να γινει επειδη εφταιγε τοτε η δισκεττα αλλα οκ.δεν βρισκω κατι κακο να μην κανει καποιος Update.το βλεπω με την ιδια λογικη που κανει καποιος Update σε αλλη εκδοση android στο κινητο του.ειναι πολυ σπανιο να αποτυχει το bios update αν καποιος δεν κανει κατι λαθος.

δοκιμασε το usb stick να ειναι σε fat32 και το bios file να ειναι χυμα στο Root.επισης σε καποια asus νομιζω οτι μπορουσες να βαλεις μεσα το cd του Mobo και να παρει το default bios απο εκει.

Δοκίμασε και αυτό επίσης μια παλία P5W που είχα το γράφει οτι γίνεται έτσι επαναφορά!

Δημοσ.

pouline ξερω τι λες δεν αντιλεγω. και εγω τοσα χρονια τοσα update που εχω κανει σε μητρικες ποτε δεν εγινε κατι. συνηθως ομως απο διαφορους μυθους γενικως, λενε οτι μια στο τοσο να γινει στραβη και επειδη δεν ειναι ενας driver που θα τον ξαναπερασεις, αν δεν εχεις κατι σοβαρο καλυτερα να το αφησεις.

απλα υποτιθεται κιολας οτι μπορεις να κανεις επαναφορα αμα γινει βλακεια.ειτε πιο παλια που ειχαν και κατι Dual bios.

Δημοσ.

απλα υποτιθεται κιολας οτι μπορεις να κανεις επαναφορα αμα γινει βλακεια.ειτε πιο παλια που ειχαν και κατι Dual bios.

Νομιζω γινεται και σε αυτη την μητρικη. Τα συγκεκριμενα chip εχουν δικλειδα ασφαλειας, και update να κανεις και ας παει κατι στραβα υπαρχει ενα 10% που δεν σβηνει. αυτο το 10% ειναι τα αρχεια που χρειαζετε ωστε να μπει σε safe mode σε περιπτωση που κατι παει στραβα κατα το update ωστε να μπορεσεις να κανες repair.  Σε p5w φιλος ειχε παθει ακριβως το ιδιο και ειχε ακριβως τα ιδια αποτελεσματα με τον ts. Ειχαμε δοκιμασει τα παντα. Fat32 Ntfs etc αλλα το bios εκει, να αρνειτε να διαβασει το αρχειο ωστε να κανει επαναφορα-repair. Το προβλημα λυθηκε μονο οταν γραψαμε το bios file σε CD. Εκει το διαβασε κανονικα και εκανε repair μια χαρα. τελος καλο ολα καλα.

Oποτε οπως ειπαν και τα παιδια δοκιμασε το CD. Εαν δεν το εχεις απλα κατεβασε το τελευταιο bios και γραψτο σε ενα CD. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...