dimitris_s365 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Γεια σας. Αρχες του χρονου αγορασα ενα καλουτσικο asus laptop (intel i7 4720hq, 6gb ram, gtx950, 1 Tσκληρο δισκο). Επειδη ειναι ευκολα αναβαθμισιμος με το καπακι του απο κατω η απορια μου ειναι η εξης. Σκεφτομαι να αγορασω εναν ssd αλλα δε θελω να βγαλω το dvd rom, απλα να τον αντικαταστησω με το μηχανικο που εχει απο τη μανα του. Το προβλημα ειναι οτι εκει εχω τα windows καθως και καποια προγραμματα τα οποια θα ζοριστω πολυ να τα ξανακατεβασω λογω κακης συνδεσης στο ιντερνετ. Υπαρχει καποιος τροπος να μπορεσω να "σεταρω" τον ssd με τα windows και τα προγραμματα που εχω τωρα και μολις τον αντικαταστησω να δουλεψει; Η ειναι μονοδρομος η αλλαγη, το format και ξανα τα προγραμματα και τα windows? ευχαριστω
GBorb Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Οι περισσότεροι SDD στην συσκευασία τους δίνουν και πρόγραμμα για να κάνεις κλώνο τον παρόν σου δίσκο. Οπότε δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω.
pita_kontosouvli Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 https://www.pcsteps.gr/23914-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-ssd-hdd/
dimitris_s365 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Πω ρε παιδια με σωσατε! Δε πιστευα οτι μπορει αυτο να γινει! Λεω να παρω εναν samsung evo που βλεπω οτι γενικα προτινεται. Διαβασα και το αρθρο που λεει οτι τα μεταφερει ολα χωρις προβλημα. Απλα να ρωτησω στο λαπτοπ για να τον κανω κλωνο πως θα συνδεσω τον ssd? πρεπει να αγορασω και μια case για να τον συνδεσω με usb?
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Πω ρε παιδια με σωσατε! Δε πιστευα οτι μπορει αυτο να γινει! Λεω να παρω εναν samsung evo που βλεπω οτι γενικα προτινεται. Διαβασα και το αρθρο που λεει οτι τα μεταφερει ολα χωρις προβλημα. Απλα να ρωτησω στο λαπτοπ για να τον κανω κλωνο πως θα συνδεσω τον ssd? πρεπει να αγορασω και μια case για να τον συνδεσω με usb? αν πάρεις τον evo υπάρχει λογισμικό της samsung που κάνει τον κλώνο(data migration) και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχεις τελειώσει. επίσης θα σου έλεγα να μην κάνεις κλώνο τα recovery partition κλπ στον ssd,μιας και θα έχεις τον μηχανικό πάντα ευκαιρο φαντάζομαι. Τσάμπα χώρο θα πιάσει.
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Προσοχη ο ssd να χωραει στο λαπτοπ γιατι εχω πετυχει ssd corsair Να μην χωραει σε Ultrabook.ηταν λιγο πιο "ψηλος" απο οτι ηθελα. 1
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Προσοχη ο ssd να χωραει στο λαπτοπ γιατι εχω πετυχει ssd corsair Να μην χωραει σε Ultrabook.ηταν λιγο πιο "ψηλος" απο οτι ηθελα. νομίζω πλέον όλοι βγαίνουν στα 7mm,ίσως αυτός που είχες πετύχει να ηταν κάπως παλαιότερος αρα θα ηταν στα 9.5mm. αλλα φυσικά να το τσεκάρει και τούτο!
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 απλα το λεω μηπως πετυχει καναν παλιο μεταχειρισμενο και παρει τιποτα τετοιο απλα για να το ξερει.εμενα δεν χωραγε γιατι ηταν και Ultrabook κιολας.αλλα καλου κακου ας το προσεξει μην τρεχει μετα.
dimitris_s365 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Για καινουριο σκεφτομαι της samsung evo 256 gb. Οποτε παιρνω μια θηκη, αφου εχει λογισμικο δε θα κατεβασω το προγραμματακι που αναφερεται στο αρθρο και με το προγραμμα της samsung θα κανω τον κλωνο και φανταζομαι μολις τον αλλαξω θα δουλεψει κανονικα. Αυτο που λεει το αρθρο οτι πρεπει να μπω στα bios για να αναγνωρισει το λαπτοπ τον ssd ισχυει η θα γινει αυτοματα;
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 αυτόματα θα γίνει. έχω κάνει την διαδικασία με το πρόγραμμα της samsung στο λαπτοπ της υπογραφής. αφου τελείωσε η μεταφορά αλλαξα δίσκους,πάτησα το power και ανοιξε σφεντόνα. Το σύστημα αναγνώρισε οτι υπάρχει νεος δισκος και νομίζω ζήτησε επανεκκίνηση.
dimitris_s365 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις! Μαλλον θα καταληξω στον evo 850 αλλα δεν ξερω αν πρεπει να αγορασω τον pro η τον απλο
Xristaras12 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 αν θες τα 10 χρόνια εγγύησης του ΠΡΟ και τις παραπάνω εγγραφές που δίνει η εταιρία για να μην βγει εκτος εγγυησης τότε πήγαινε σε αυτόν. Είναι και πιο γρήγορος άλλωστε. Για τον evo η εταιρία λέει 5 έτη εγγύησης η 75TBW. Προσωπικά τον έχω απ τον μάιο και έχω κάνει 0.64ΤΒ εγγραφών μιας και έχω βγάλει το recorder και εχω βάλει τον μηχανικό εκει πέρα οπότε απο εκει γίνονται όλες ο εγγραφές/αναγνώσεις του συστήματος(firefox,torrents,downloads etc) στον ssd μόνο windows και προγράμματα Να και ενα τέστ που έκανα μόλις
dimitris_s365 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μια χαρα φαινεται και αυτος! Καλυτερα με αυτα τα λεφτα να παρω τον απλο evo 850 500gb (αν και δε θα τα γεμισω γιατι το λαπτοπ κυριως το εχω για να παιζω wow) καθως σκεφτομαι να αντικαταστησω τελιως το μηχανικο. Δεν εχω την εμπειρια να βγαλω το dvd rom και να εχω 2 ταυτοχρονα
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 ολο και καποιο How to μπορει να υπαρχει για να βγει το Dvd rom.στο bios αν δεν εχει πειραξει καποιος κατι θα τον βρει αυτοματα.συνηθως σε αλλαγη δισκου ζηταει μια επανεκκινηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα