Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ρωτησω εδω για να μην ανοιγω ασκοπα νεο θεμα.

Ψαχνω για ενα  μηχανικο keyboard tenkeyless. Εχω ενα ποσο που μπορω να διαθεσω μεχρι 90-100 ευρω! Θα προτιμουσα κατι απο Ελλαδα ετσι ωστε να το παρω αμεσα,αν εξαντλησω ολες τις επιλογες απο Ελλαδα και δεν βρω κατι τοτε θα κινηθω προς εξωτερικο! Θελω να εχει backlight φωτισμο! Ειδα στο σκρουτζ αυτα τα 2 αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα no name,

http://www.skroutz.gr/s/8383694/Sades-Karambit.html

http://www.skroutz.gr/s/8747716/Aula-F2012.html

Eχετε τιποτα αλλο να προτεινετε? Απο Ελλαδα και εξωτερικο!

Δημοσ.

Μακριά απο κινεζιές δεν έχουν αυθεντικούς διακόπτες.

Παρ΄ολο που έχει numpad ειναι στο μεγεθος tkl

http://www.skroutz.gr/s/9758149/CoolerMaster-Masterkeys-Pro-M-White.html?keyphrase=masterkeys+pro+m

Αλλιως κοιτάς amazon 

https://www.amazon.co.uk/Ducky-Channel-Cherry-Mechanical-Keyboard/dp/B01E0HTJ14/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1473585582&sr=8-1&keywords=ducky+one+led

Γενικά αν θες να πάρεις κατι να σου μείνει να κοιτάς cherry mx διακοπτες.Έχεις ιδεα για το τι είδους διακόπτες σου αρέσουν?

Δημοσ.

Μακριά απο κινεζιές δεν έχουν αυθεντικούς διακόπτες.

Παρ΄ολο που έχει numpad ειναι στο μεγεθος tkl

http://www.skroutz.gr/s/9758149/CoolerMaster-Masterkeys-Pro-M-White.html?keyphrase=masterkeys+pro+m

Αλλιως κοιτάς amazon 

https://www.amazon.co.uk/Ducky-Channel-Cherry-Mechanical-Keyboard/dp/B01E0HTJ14/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1473585582&sr=8-1&keywords=ducky+one+led

Γενικά αν θες να πάρεις κατι να σου μείνει να κοιτάς cherry mx διακοπτες.Έχεις ιδεα για το τι είδους διακόπτες σου αρέσουν?

Ευχαριστω για την απαντηση. Τοσο καιρο δουλευω με brown αλλα δεν ειχα τρελαθει, μαλλον σε μπλε ή κοκκινους θα παω!

Δημοσ.

Γενικά αν θες να πάρεις κατι να σου μείνει να κοιτάς cherry mx διακοπτες

Καλα σε καμια περιπτωση αυτο δεν ισχυει,ουτε ειναι απολυτο.

Προσωπικα ειχα το CM storm Trigger με Cherry mx black διακοπτες και μου εμεινε στον 1 χρονο το πληκτρολογιο. Και φυσικα αρκετος αλλος κοσμος εχει προβληματα με τα μηχανικα που φορανε cherry mx διακοπτες. Αυτο βασικο το λεω ποιο πολυ για τα μηχανικα γενικα παρα για τους διακοπτες.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Τοσο καιρο δουλευω με brown αλλα δεν ειχα τρελαθει, μαλλον σε μπλε ή κοκκινους θα παω!

Γενικά θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε Ducky και Coolermaster.Επίσης αν γράφεις κείμενο ειναι πολυ δυσκολο να μην κάνεις λαθη με τους κοκκινους μιας και δεν εχει το γραντζουνισμα των brown.Αν δεν έχεις θεμα με τον θορυβο και θες κατι πιο έντονο απο τους καφε πάρε τους μπλέ.Η μόνη φθηνη εναλλακτική που αξίζει να ασχολήθεις κατω απο 100αρι ειναι αυτο https://www.amazon.co.uk/Mechanical-Keyboard-GATERON-Magicforce-Qisan/dp/B01E6RA3EU/ref=sr_1_sc_3?ie=UTF8&qid=1473588859&sr=8-3-spell&keywords=qisan+magicforce+gatero  .Εγγυηση δεν έχει αλλα φοράει τους καλυτερους κλώνους Cherry(πολλοι λενε οτι τους αρέσουν πιο πολυ οι Gaterons απο Cherry).

Καλα σε καμια περιπτωση αυτο δεν ισχυει,ουτε ειναι απολυτο.

Προσωπικα ειχα το CM storm Trigger με Cherry mx black διακοπτες και μου εμεινε στον 1 χρονο το πληκτρολογιο. Και φυσικα αρκετος αλλος κοσμος εχει προβληματα με τα μηχανικα που φορανε cherry mx διακοπτες. Αυτο βασικο το λεω ποιο πολυ για τα μηχανικα γενικα παρα για τους διακοπτες.

Δεν αντιλέγω αλλα στα επώνυμα με cherry δινουν εγγυηση.Αν πάρει κινέζικο και του μείνει τι θα κάνει?Επίσης εχω δοκιμάσει κλώνους και ειχανε θέματα σαν διακόπτες εκτος απο ποιοτητα.Σε φάση δυο κουμπιά διπλα διπλα κανανε bottom out σε διαφορετικό βαθος και αλλα τετοια κουφα.Ο μονος κλωνος που αξίζει ειναι οι Gateron .Ομως τα πιο πολλα κινεζικα φορανε Kailh(αυτες τις αηδιες εβαλε και η razer) και Outemu που δεν αξίζουνε.Και απο την στιγμη που ηδη εχει δουλέψει με cherry θα δει διαφορα.

Δημοσ.

Εχω τρια κινεζικα μηχανικα πληκτρολογια, ενα Motospeed CF104 Blue, ενα Viewsonic KU520 Blue και ενα Royal Kludge RG928 Brown ολα αγορασμενα απο το ebay με συνολικο κοστος κατω απο 100 ευρω και τα τρια. Αν χαλασει καποιο απο αυτα θα μπορεσω να το αντικαταστησω ειτε εξ ολοκληρου ειτε αλλαζοντας απλα οποιους διακοπτες χαλασουν (τα μηχανικα πληκτρολογια ειναι πληρως επισκευασιμα) με κοστος πολυ χαμηλοτερο απο οτι αν επαιρνα ενα επωνυμο μηχανικο με Cherry MX.
Επισης να σημειωσω οτι σε αισθηση στην χρηση δεν διαφερουν καθολου απο τα οριτζιναλ και οτι οι Κινεζικες εταιριες οντας απευθυνομενοι στο 20% του παγκοσμιου πλυθησμου μονο για την εγχωρια καταναλωση δεν μπορουν πια να υποβιβαζονται σε αυτον τον βαθμο. Οποιος παρακολουθει τις εξελιξεις στην Κινεζικη βιομηχανια δεν του ειναι καθολου δυσκολο να αποβαλει τον χαρακτηρισμο "Κινεζικο" απο την λιστα με τις κακες λεξεις.
Οι Κινεζοι πλεον ειναι σε θεση να προσφερουν προιοντα τουλαχιστον εφαμιλα των αντιστοιχων Ευρωπαικων, Ιαπωνικων η Αμερικανικων με πολυ χαμηλοτερο κοστος (ακομα) ενω σε πολλους τομεις εχουν αρχισει να προσφερουν προιοντα καλυτερα απο τα αντιστοιχα των αλλων χωρων και μαλιστα με δικες τους πλεον πατεντες και χωρις την αναγκη για αντιγραφες.

• Like 2
Δημοσ.

Εχω τρια κινεζικα μηχανικα πληκτρολογια, ενα Motospeed CF104 Blue, ενα Viewsonic KU520 Blue και ενα Royal Kludge RG928 Brown ολα αγορασμενα απο το ebay με συνολικο κοστος κατω απο 100 ευρω και τα τρια. Αν χαλασει καποιο απο αυτα θα μπορεσω να το αντικαταστησω ειτε εξ ολοκληρου ειτε αλλαζοντας απλα οποιους διακοπτες χαλασουν (τα μηχανικα πληκτρολογια ειναι πληρως επισκευασιμα) με κοστος πολυ χαμηλοτερο απο οτι αν επαιρνα ενα επωνυμο μηχανικο με Cherry MX.

Επισης να σημειωσω οτι σε αισθηση στην χρηση δεν διαφερουν καθολου απο τα οριτζιναλ και οτι οι Κινεζικες εταιριες οντας απευθυνομενοι στο 20% του παγκοσμιου πλυθησμου μονο για την εγχωρια καταναλωση δεν μπορουν πια να υποβιβαζονται σε αυτον τον βαθμο. Οποιος παρακολουθει τις εξελιξεις στην Κινεζικη βιομηχανια δεν του ειναι καθολου δυσκολο να αποβαλει τον χαρακτηρισμο "Κινεζικο" απο την λιστα με τις κακες λεξεις.

Οι Κινεζοι πλεον ειναι σε θεση να προσφερουν προιοντα τουλαχιστον εφαμιλα των αντιστοιχων Ευρωπαικων, Ιαπωνικων η Αμερικανικων με πολυ χαμηλοτερο κοστος (ακομα) ενω σε πολλους τομεις εχουν αρχισει να προσφερουν προιοντα καλυτερα απο τα αντιστοιχα των αλλων χωρων και μαλιστα με δικες τους πλεον πατεντες και χωρις την αναγκη για αντιγραφες.

Για ψάξε λιγο καλύτερα φίλε μου οι διακόπτες που έχεις ποτε δημιουργήθηκαν και γιατι(μηπως τελίωσε η πατεντα της Cherry) και ασε την καραμέλα με τα κινέζικα.Οταν προσφέρουν το ίδιο support το συζηταμε.Αν εσυ εισαι τυχερός και βγάζεις ακρη με κινεζο μπράβο σου.Επίσης δείξε μου μια δικιά τους πατέντα στα μηχανικά που δεν έχουν αντιγραψει(Cherry clones,Topre clones,μεχρι και pcb αντιγράφουν).Είναι μια καλή φθηνή εναλλακτική αν δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση και το support και θελεις να γλυτωσεις χρηματα.Επισης οσοι κινέζοι έχουν λεφτα παίρνουν Ducky,HHKB,Leopold η Topre

Δημοσ.

και οτι οι Κινεζικες εταιριες οντας απευθυνομενοι στο 20% του παγκοσμιου πλυθησμου μονο για την εγχωρια καταναλωση δεν μπορουν πια να υποβιβαζονται σε αυτον τον βαθμο. Οποιος παρακολουθει τις εξελιξεις στην Κινεζικη βιομηχανια δεν του ειναι καθολου δυσκολο να αποβαλει τον χαρακτηρισμο "Κινεζικο" απο την λιστα με τις κακες λεξεις.

Αχα! Συμφωνω μαζι σου απολυτα εδω,αλλα εχε υποψη σου οτι το αυτο ισχυει και για τα τροφοδοτικα για τα οποια ειχαμε διενεξη πριν 2 ημερες. Συγνωμη απο ολους για το off topic δεν θα συνεχιστει. :-D

Δημοσ.

Αχα! Συμφωνω μαζι σου απολυτα εδω,αλλα εχε υποψη σου οτι το αυτο ισχυει και για τα τροφοδοτικα για τα οποια ειχαμε διενεξη πριν 2 ημερες. Συγνωμη απο ολους για το off topic δεν θα συνεχιστει. :-D

με την διαφορα οτι οταν παιζεται η υγεια ολου του συστηματος εγω προσωπικα (οπως σου ειχα πει και τοτε) δεν θελω να παιζω ρωσσικη ρουλετα και θελω οι αγορες η οι συστασεις μου να υποστηριζονται απο μετρησεις που ο μονος τροπος για να τις δουμε ειναι απο καποιο επισημο review απο καποιο σαιτ που εχει εργαστηριο μετρησεων. Ουσιαστικα εκει ηταν η διαφωνια μας και οχι στο γεγονος οτι σιγουρα θα υπαρχουν τροφοδοτικα που ειναι καλα και φτηνα. Υπαρχουν αλλα ποια ειναι? Αποδειξεις με μετρησεις θελω, οχι αγορες στην τυχη με βαση το οποιοδηποτε "ονομα" οποιασδηποτε εταιριας ειτε παλιας ειτε νεας. Εξ ου και η εμμονη μου στην προταση τροφοδοτικων για τα οποια εχουν γινει review και μονο. Το πληκτρολογιο αν χαλασει δεν τρεχει τιποτα (και φυσικα οπως και για τα τροφοδοτικα το προβλημα μου δεν ειναι αν θα χαλασει η οχι, ολα χαλανε, το θεμα ειναι να μην παρει και τα υπολοιπα μαζι του) 

• Like 1
Δημοσ.

Θα ρωτησω εδω για να μην ανοιγω ασκοπα νεο θεμα.

Ψαχνω για ενα  μηχανικο keyboard tenkeyless. Εχω ενα ποσο που μπορω να διαθεσω μεχρι 90-100 ευρω! Θα προτιμουσα κατι απο Ελλαδα ετσι ωστε να το παρω αμεσα,αν εξαντλησω ολες τις επιλογες απο Ελλαδα και δεν βρω κατι τοτε θα κινηθω προς εξωτερικο! Θελω να εχει backlight φωτισμο! Ειδα στο σκρουτζ αυτα τα 2 αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα no name,

http://www.skroutz.gr/s/8383694/Sades-Karambit.html

http://www.skroutz.gr/s/8747716/Aula-F2012.html

Eχετε τιποτα αλλο να προτεινετε? Απο Ελλαδα και εξωτερικο!

Στη θέση σου θα έκανα μια μικρή υπέρβαση στο budget και θα πήγαινα εδώ

https://www.skroutz.gr/s/5723158/CoolerMaster-QuickFire-Rapid-i.html

Για ψάξε λιγο καλύτερα φίλε μου οι διακόπτες που έχεις ποτε δημιουργήθηκαν και γιατι(μηπως τελίωσε η πατεντα της Cherry) και ασε την καραμέλα με τα κινέζικα.Οταν προσφέρουν το ίδιο support το συζηταμε.Αν εσυ εισαι τυχερός και βγάζεις ακρη με κινεζο μπράβο σου.Επίσης δείξε μου μια δικιά τους πατέντα στα μηχανικά που δεν έχουν αντιγραψει(Cherry clones,Topre clones,μεχρι και pcb αντιγράφουν).Είναι μια καλή φθηνή εναλλακτική αν δε σε ενδιαφέρει η εγγύηση και το support και θελεις να γλυτωσεις χρηματα.Επισης οσοι κινέζοι έχουν λεφτα παίρνουν Ducky,HHKB,Leopold η Topre

Το λες και μόνος σου βασικά.

Η Cherry το έκανε πρώτη και κατοχύρωσε πατέντα. Οπότε δεν μπορούσαν άλλες εταιρίες να βγάλουν αντίστοιχους. Οπότε μηχανικά πληκτρολόγια με Cherry ήταν πανάκριβα λόγω του μονοπωλείου των διακοπτών.

Η πατέντα έληξε οπότε βγαίνουν και από άλλες εταιρίες. Τι πάει να πει αντιγραφή? Είδαν όλοι ότι πουλάνε τα μηχανικά και βγάζουν και αυτοί με πολύ μικρότερο κόστος.

Το ότι έκανες κάτι πρώτος, δεν σημαίνει ότι οι επόμενοι δεν θα το κάνουν το ίδιο καλά, ή καλύτερα.

Αν θες να πεις ότι τα κινέζικα δεν είναι καλά, τουλάχιστον μην χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι η Cherry το έκανε πρώτη. Δεν έχει σημασία ποιος το έκανε πρώτος.

• Like 4
Δημοσ.

Στη θέση σου θα έκανα μια μικρή υπέρβαση στο budget και θα πήγαινα εδώ

https://www.skroutz.gr/s/5723158/CoolerMaster-QuickFire-Rapid-i.html

Το λες και μόνος σου βασικά.

Η Cherry το έκανε πρώτη και κατοχύρωσε πατέντα. Οπότε δεν μπορούσαν άλλες εταιρίες να βγάλουν αντίστοιχους. Οπότε μηχανικά πληκτρολόγια με Cherry ήταν πανάκριβα λόγω του μονοπωλείου των διακοπτών.

Η πατέντα έληξε οπότε βγαίνουν και από άλλες εταιρίες. Τι πάει να πει αντιγραφή? Είδαν όλοι ότι πουλάνε τα μηχανικά και βγάζουν και αυτοί με πολύ μικρότερο κόστος.

Το ότι έκανες κάτι πρώτος, δεν σημαίνει ότι οι επόμενοι δεν θα το κάνουν το ίδιο καλά, ή καλύτερα.

Αν θες να πεις ότι τα κινέζικα δεν είναι καλά, τουλάχιστον μην χρησιμοποιείς το επιχείρημα ότι η Cherry το έκανε πρώτη. Δεν έχει σημασία ποιος το έκανε πρώτος.

Αυτό ητανε απάντηση στο οτι η κινα πρωτοπορεί και έχει δικές της πατέντες.Τωρα για την ποιοτητα ο καθένας δοκιμάζει και βλέπει τι αξιζει η οχι.Επίσης άλλο φτιαχνω ενα προιόν στην ιδια κατηγορία και άλλο αντιγράφω το 100% του προιόντος και βάζω την δικιά μ ταμπέλα.Η μόνη κινέζικη εταιρία π έκανε κατι λίγο διαφορετικό ειναι η Gateron και για αυτό οπως ειπα κ πρίν αξίζει να δοκιμάσεις 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ητανε απάντηση στο οτι η κινα πρωτοπορεί και έχει δικές της πατέντες.

H Κινα εχει ξεκινησει να πρωτοπορει και να εχει δικιες της πατεντες σε αλλους τομεις οχι σε πληκτρολογια. Η αναφορα ηταν για την Κινεζικη Βιομηχανια γενικοτερα. "Οι Κινεζοι πλεον ειναι σε θεση να προσφερουν προιοντα τουλαχιστον εφαμιλα των αντιστοιχων Ευρωπαικων, Ιαπωνικων η Αμερικανικων με πολυ χαμηλοτερο κοστος (ακομα) ενω σε πολλους τομεις εχουν αρχισει να προσφερουν προιοντα καλυτερα απο τα αντιστοιχα των αλλων χωρων και μαλιστα με δικες τους πλεον πατεντες και χωρις την αναγκη για αντιγραφες."

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτασεις. Το Coolermaster πιο πάνω καλο μεν αλλα με brown switches :/

Καμια αλλη προταση? Τονιζω πως δεν εχω θεμα με τα "κινέζικα". Για το karambit,που ειδα,εχει κανεις καποια αποψη?

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

γραφω σε αυτο το θεμα, γιατι με ενδιαφερει και εμενα αυτο.

ψαχνω ενα 87αρι πληκτρολογιο οχι ακριβο. και εχω πεσει σε ολα τα κινεζικα! ΛΟΛ

διαβαζω και εγω διαφορα πραγματα οτι ολα καλα στην αρχη αλλα μετα χαλανε στην πορεια κλπ.

εψαξα TKL rubber dome γιατι προφανως μαρεσει η μεμβρανη, τοσα χρονια εκει γραφω, αλλα το μονο που βρηκα ηταν το HP usb mini.

δεν βγαινει πλεον πανακριβο στο ebay απο αμερικη γαματο

εψαξα TKL scissor switch γιατι μαρεσει να γραφω και σε λαπτοπ αλλα το μονο που βρηκα ηταν ολα τα wireless compact πληκτρολογια. τιποτα με καλωδιο. γαματο και αυτο

οποτε η μονη επιλογη εκτος απο τα παρε ενα μεμβρανης και να του κοψω το δεξι μερος με το πριονι , do it yourself φαση :P

ειναι να παω σε μηχανικο. δεν εχω δοκιμασει κανενα, εχω μονο διαβασει πραγματα

1) μπορω καπου να δοκιμασω χωρις να χρειαστει να αγορασω το switch tester?

2) απο ολα τα κινεζικα και τα best seller μηχανικα που εχω βρει, redragon, (victop / tomoko), magicforce και τοσα αλλα τι εχετε να προτεινεται? ειναι παρα πολλα τα κινεζικα, ebay, aliexpress και amazon.co.uk που χανεις την μπαλα πραγματικα.

για αυθεντικο mx TKL πρεπει να δωσω τουλαχιστον 100 ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο. εχω κοιταξει τη φαση με τις τιμες.

ειναι περισσοτερο για γραψιμο και λιγοτερο για gaming.

ειδα στο reddit να προτεινουν διαφορα αναλογα τον προυπολογισμο. απο τα φτηνα ηταν μονο το magicforce.

κοιταξα στο amazon.co.uk και το βρηκα αρκετα φτηνα αλλα με OUTEMU brown switch. o gateron εχει σχεδον διπλασια τιμη. απο 30 λιρες παει στις 50!!! λολ

πειτε γνωμες ρε παιδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...