Προς το περιεχόμενο

PC Case Wall και Υδρόψυξη

D1mm1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Χαζέβοντας διάφορα mods από cases στο internet, αποφάσησα να επιχειρίσω να φτίαξω και εγω το δικό μου wall pc case, κάτι αντίστοιχο με αυτό που φαίνεται στη εικόνα ακριβώς από κάτω.

http://i1054.photobucket.com/albums/s486/joker11eighty/window.jpg~original

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ κάτι τέτοιο, αφού την πρώτη φορά έφτιαξα κουτί από ένα παλιό στερεοφωνικό PIONEER και τα αποτελέσματα ήταν άριστα.

Μπορεί να μην επέλεξα το πιο σωστό threat για να κάνω το ερώτημα αλλά πιστεύω ότι εδώ μπορώ να βρω κατάλληλη απάντηση επειδή ουσιαστικά έχω να κάνω με κάποιο mod.

Anyway, τα ερωτήματα μου είναι αν όλα πάνε καλά και τα καταφέρω, θα χρειαστεί να πάρω κάποια υδρόψυξη για τον επεξεργαστή μου? καλώς ή κακώς τα μέρη του PC πλέον θα είναι σε ανοιχτό χώρο και όχι σε κουτί οπότε φαντάζομαι ότι μπορεί να έχω θέμα με τη θερμοκρασία. Και αν ναι, τι θα μπορούσα να πάρω? Υπάρχει περίπτωση να έχω θέματα θερμοκρασίας και με τα υπόλλοιπα μέρη του PC?

Το PC γενικά δουλεύει αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και κατά κύριο λόγω το έχω για Gaming (Μπορεί να μην είναι κανένα κτήνος αλλά τη δουλειά του την κάνει).

Τα specs του υπολόγιστή μου είναι:

MotherBoard: Assus P7P55 LX

CPU: INTEL CORE I7-860 2.80 GHZ

ΜΝΗΜΗ: 8GB RAM

Κάρτα Γραφικών: GIGABYTE RADEON R7 260X

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: 750W της chiefteck

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ: 2χSSD και 1xHDD

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

και είμαι ανοιχτός να ακούσω προβληματισμούς που δεν έχω σκεφτεί γιατί πάνω απ' όλα δε θέλω να τον κάψω, όπως επίσης και να ακούσω προτάσεις πέρα από τις επιλογές που βάζω παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον θα το φτιάξεις μόνος σου ,το τι θα βάλεις για ψύξη πάνω εξαρτάται απο το πώς θα το στήσεις .Υπάρχουν tower coolers των 30€ που θα σου δίνει καλύτερες θερμοκρασίες απο ΑΙΟ των 100 .Πάντως αν έχεις ήδη καλές θερμοκρασίες έχε στο νού σου οτι το open case καλύτερες θα σου δώσει όχι χειρότερες ....απλά θα έχεις σκόνη .

Παρεπιπτόντως ,το κουτί που φαίνεται στην φωτογραφία είναι το thermaltake core p5 το οποίο ειναι γιαυτην ακριβώς την δουλειά αλλα αν θες να το βάλεις παίρνει μονο συγκεκριμένες ΑΙΟ

Με χαροποιεί αυτό που διαβάζω γιατί το έχω λίγο άγχος το όλο θέμα με τη θερμοκρασία.

Η φωτογραφία πάντως ήταν μια random επιλογή από το internet για να δείξω τι περίπου θέλω να πετύχω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

• Moderators

Εφόσον θα το φτιάξεις μόνος σου ,το τι θα βάλεις για ψύξη πάνω εξαρτάται απο το πώς θα το στήσεις .Υπάρχουν tower coolers των 30€ που θα σου δίνει καλύτερες θερμοκρασίες απο ΑΙΟ των 100 .Πάντως αν έχεις ήδη καλές θερμοκρασίες έχε στο νού σου οτι το open case καλύτερες θα σου δώσει όχι χειρότερες ....απλά θα έχεις σκόνη .

Παρεπιπτόντως ,το κουτί που φαίνεται στην φωτογραφία είναι το thermaltake core p5 το οποίο ειναι γιαυτην ακριβώς την δουλειά αλλα αν θες να το βάλεις παίρνει μονο συγκεκριμένες ΑΙΟ

Το core p5 το μόνο θέμα που έχει είναι ότι θέλει να έχει σχετικά μεγάλους σωλήνες η aio από εκεί και πέρα περνει σχεδόν ότι θέλεις, βέβαια πιστεύω για ένα αρκετά ωραίο αποτέλεσμα θέλει το pci riser για να μπει στα πλάγια η κάρτα μαζί με ένα ωραίο water block και εφόσον είναι σύστημα που δεν γίνονται συχνά αναβαθμίσεις παίζεις με ακρυλικους σωλήνες για πιο καθαρές γραμμές

Το pci riser θα ειναι 100% λειτουργικό? Θα αποδιδει η κάρτα το ίδιο από το να είναι κατευθείαν στην pci θήρα? Μια προέκταση usb έχω βάλει για το πληκτρολόγιο μου γιατί λόγο γραφείου δεν φτάνει το καλώδιο μέχρι το PC και που και που πρέπει να το βγάλω και να το ξανά βάλω γιατί κάπου το χάνει. 

• Moderators

Το pci riser θα ειναι 100% λειτουργικό? Θα αποδιδει η κάρτα το ίδιο από το να είναι κατευθείαν στην pci θήρα? Μια προέκταση usb έχω βάλει για το πληκτρολόγιο μου γιατί λόγο γραφείου δεν φτάνει το καλώδιο μέχρι το PC και που και που πρέπει να το βγάλω και να το ξανά βάλω γιατί κάπου το χάνει.

Έστησα μηχάνημα με το γνήσιο της thermaltake, 1 μήνα και κάτι τώρα το παιδί δεν μου έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα και λόγο διακοπών είναι σχεδόν όλη μέρα στον υπολογιστή (εμείς βέβαια ακόμα τουλάχιστον δεν στησαμε υδροψυξη)
  • Like 1

Ωραια το προχωράω σιγά σιγά και το βλέπω πως θα πάει. Η αλήθεια είναι ότι από θέμα εμφάνισης ήθελα να πάρω pci riser αλλά το φοβόμουν ότι μπορεί να υπολειτουργει... Αλλά τελικά δε χάνω κάτι να το δοκιμάσω.

Ευχαριστώ

• Moderators

Παλιοτερα που ειχα δοκιμασει με φτηνα απο ebay (μιλαμε πριν 6-7 χρονια ισως και παραπανω ) δεν μου εκαναν δουλεια (τοτε τα καλυτερα σε ποιοτητα αλλα και κατα πολυ ακριβοτερα ηταν η λυση , δεν ξερω τι παιζει αυτη την στιγμη μ το κουτι το παιδι το πηρε μτχ και ειχε μαζι και το riser οποτε δεν ξερω να σου πω αν υπαρχει στην συσκευασια η πρεπει να το αγορασεις εξτρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...