Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους και σε όλες!

Ενδιαφέρομαι να μάθω να προγραμματίζω με τελικό στόχο τη Swift.

Γνωρίζω ότι θέλει πολλή δουλειά για αυτό και είμαι διατεθειμένος να το πιάσω από την αρχή -πρώτα μια βασική γλώσσα να ξετριφτώ και να μπω στη λογική του προγραμματισμού και μετά περνάω σε οντοκεντρική γλώσσα Java/C++  -> Swift.

Διάβαζω σε άλλα θέματα για codeacademy κλπ  αλλά εγώ προσωπικά μαθαίνω καλύτερα μέσα σε τάξη όπου να παίρνω τα βασικά ερεθίσματα πιο "βιωματικά" και στη συνέχεια να δουλεύω μόνος μου στον υπολογιστή μου. Επίσης με βάζει σε ένα πρόγραμμα αφού οι παραδόσεις τρέχουν και μπορείς να μείνεις πίσω, έχεις deadlines κλπ.

Σκέφτομαι λοιπόν... να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ της Πάτρας σαν ακροατής και αν ναι σε ποιο από όλα τα τμήματα; Υπάρχει περίπτωση να με αφήσουν να μπω σε φροντιστήριο/εργαστήριο ή δεν επιτρέπεται/είναι περιορισμένες οι θέσεις; (αυτά τα λέω κοιτώντας το μάθημα "Τεχνολογία και Προγραμματισμός Υπολογιστών" του α' εξαμήνου των ceid-άδων, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Στις παραδόσεις θα μπορείς να μπαινεις χωρίς θέμα στο ceid. Εργαστήρια όμως όχι.

Το φροντιστήριο τι είναι ακριβώς; θα μπορώ να πηγαίνω;

Αν πηγαίνω μόνο θεωρία θα έχω πρακτικά πρόβλημα να keep up με τους αλλους που θα παρακολουθουν και το εργαστηριο;

Δημοσ.

Γεια σε όλους και σε όλες!

Ενδιαφέρομαι να μάθω να προγραμματίζω με τελικό στόχο τη Swift.

Γνωρίζω ότι θέλει πολλή δουλειά για αυτό και είμαι διατεθειμένος να το πιάσω από την αρχή -πρώτα μια βασική γλώσσα να ξετριφτώ και να μπω στη λογική του προγραμματισμού και μετά περνάω σε οντοκεντρική γλώσσα Java/C++  -> Swift.

Διάβαζω σε άλλα θέματα για codeacademy κλπ  αλλά εγώ προσωπικά μαθαίνω καλύτερα μέσα σε τάξη όπου να παίρνω τα βασικά ερεθίσματα πιο "βιωματικά" και στη συνέχεια να δουλεύω μόνος μου στον υπολογιστή μου. Επίσης με βάζει σε ένα πρόγραμμα αφού οι παραδόσεις τρέχουν και μπορείς να μείνεις πίσω, έχεις deadlines κλπ. 

Σκέφτομαι λοιπόν... να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ της Πάτρας σαν ακροατής και αν ναι σε ποιο από όλα τα τμήματα; Υπάρχει περίπτωση να με αφήσουν να μπω σε φροντιστήριο/εργαστήριο ή δεν επιτρέπεται/είναι περιορισμένες οι θέσεις; (αυτά τα λέω κοιτώντας το μάθημα "Τεχνολογία και Προγραμματισμός Υπολογιστών" του α' εξαμήνου των ceid-άδων, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αν έχεις στόχο την Swift δύσκολα να κάνεις την μετάβαση από C++/Java είναι η μέρα με την νύχτα. Η Swift είναι βασισμένη στην Objective-C πλέον απλοποιημένη. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το xCode στον υπολογιστή σου *Αν έχεις Mac για Swift προγραμματισμό και στην συνέχεια κοίταξε στο Documentation της Apple. Έχει και Tutorial. Αν δε είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για φροντιστήριο κοίταξε το https://teamtreehouse.com/ έχει διαδραστικά μαθήματα που θα μάθεις αρκετά. Επίσης ξεκίνα στην Swift με ένα Playground και δοκίμασε διάφορες εντολές. Το βιβλίο της Swift είναι διαθέσιμο δωρεάν στα iBooks. Αν δε ήταν ο προγραμματισμός που θες Windows Orianted δεν θα είχες θέμα με το να μάθεις C++ ή κάποια άλλη γλώσσα. Φυσικά επισκέψου το ceid μπορεί να έχει τμήματα Objective-C.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις στόχο την Swift δύσκολα να κάνεις την μετάβαση από C++/Java είναι η μέρα με την νύχτα. Η Swift είναι βασισμένη στην Objective-C πλέον απλοποιημένη. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το xCode στον υπολογιστή σου *Αν έχεις Mac για Swift προγραμματισμό και στην συνέχεια κοίταξε στο Documentation της Apple. Έχει και Tutorial. Αν δε είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για φροντιστήριο κοίταξε το https://teamtreehouse.com/ έχει διαδραστικά μαθήματα που θα μάθεις αρκετά. Επίσης ξεκίνα στην Swift με ένα Playground και δοκίμασε διάφορες εντολές. Το βιβλίο της Swift είναι διαθέσιμο δωρεάν στα iBooks. Αν δε ήταν ο προγραμματισμός που θες Windows Orianted δεν θα είχες θέμα με το να μάθεις C++ ή κάποια άλλη γλώσσα. Φυσικά επισκέψου το ceid μπορεί να έχει τμήματα Objective-C.

Σκεφτόμουν τα μαθήματα σαν εισαγωγή στο όλο σκεπτικό του πώς δουλεύει ένας αλγόριθμος, διαγράμματα ροής, πίνακες κλπ. Δηλαδή να μπω πρώτα στη λογική του να προγραμματίζεις (έστω και αν το κάνω από απλή C) και μετά να περάσω σε άλλη γλώσσα.  Όπως καταλαβαίνεις ήδη είμαι  άσχετος, όλα αυτά τα λέω από ψάξιμο από εδώ και εκεί, δεν έχω σαφή εικόνα για το τι ακριβώς παίζει στον προγραμματισμό για αυτό και ρωτάω εσάς. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Σκεφτόμουν τα μαθήματα σαν εισαγωγή στο όλο σκεπτικό του πώς δουλεύει ένας αλγόριθμος, διαγράμματα ροής, πίνακες κλπ. Δηλαδή να μπω πρώτα στη λογική του να προγραμματίζεις (έστω και αν το κάνω από απλή C) και μετά να περάσω σε άλλη γλώσσα.  Όπως καταλαβαίνεις ήδη είμαι  άσχετος, όλα αυτά τα λέω από ψάξιμο από εδώ και εκεί, δεν έχω σαφή εικόνα για το τι ακριβώς παίζει στον προγραμματισμό για αυτό και ρωτάω εσάς. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Φυσικά και να επισκεφτείς οτιδήποτε σου προσφέρει γνώσεις, απλά όπως είπα, να περιμένεις μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Swift και στις Κλασσικές γλώσσες. Ξεκίνησε με ότι θα σε βοηθήσει και φυσικά θα σου σώσει χρήματα μέχρι να μπεις στην λογική της δομής.

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και να επισκεφτείς οτιδήποτε σου προσφέρει γνώσεις, απλά όπως είπα, να περιμένεις μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Swift και στις Κλασσικές γλώσσες. Ξεκίνησε με ότι θα σε βοηθήσει και φυσικά θα σου σώσει χρήματα μέχρι να μπεις στην λογική της δομής.

Επειδή δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο (και το χρήμα) να τα κάνω όλα, θα πρέπει να διαλέξω. Στο treehouse (200$/month) γίνεται να ξεκινήσεις πρακτικά από 0 γνώσεις;

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρω αν θα έχω τον χρόνο (και το χρήμα) να τα κάνω όλα, θα πρέπει να διαλέξω. Στο treehouse (200$/month) γίνεται να ξεκινήσεις πρακτικά από 0 γνώσεις;

25$/Month*** Δοκίμασε το δωρεάν για αρχή και απλά πριν ανανεωθεί ακύρωσε το. Έχει Swift, Java, C#, C++ και κοινότητα που οι μαθητές βοηθούν αναμεταξύ τους.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω :)

Για το https://www.raywenderlich.com ξέρει κάποιος αν είναι καλό;

Έχει και βιβλίο αλλά είναι για swift 2.2 (λέει για free update όταν βγει η 3)

Έχει αρκετά Tutorial καλό σάιτ είναι αλλά ξεκίνησε με τα Playgrounds και το βιβλίο της Swift στο iBooks για να μάθεις αρχικά τα βασικά, μεταβλητές, structs, enums, print, dictionaries, arrays, functions κλπ. αν θες οπωσδήποτε δάσκαλο για την Swift δοκίμασε το Treehouse Trial οι μέρες που δίνουν δωρεάν αρκούν για τα βασικά, γιατί ξεκινάει με Playgrounds, επιφάνεια χρήστη βασικές εντολές κλπ. Να ξέρεις απλά οτί σε σχέση με άλλες γλώσσες θέλει υπομονή για να την συνηθήσεις. Εγώ πχ δουλεύω στην δουλειά με C# και σπίτι μαθαίνω και γράφω παράλληλα Swift Apps μόνος μου, γιατί το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με το xCode

• Like 1
Δημοσ.

(αυτά τα λέω κοιτώντας το μάθημα "Τεχνολογία και Προγραμματισμός Υπολογιστών" του α' εξαμήνου των ceid-άδων, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει).

Το μάθημα αυτό έχει αλλάξει (έχουν ενοποιηθεί 2 σε αυτό). Η ύλη του είναι c φυσικά αλλά και αριθμητικά συστήματα (πράξεις,μετατροπές κλπ). Ακόμα έχει διάφορα γενικά πράγματα σχετικά με δίκτυα, κρυπτογράφηση (μόνο θεωρητικά) κώδικας hamming, gray ίσως και κάποια ακόμα που ξεχνάω. Έχει και εργαστηριακό μέρος (μόνο c) στο οποίο ίσως σε αφήσουν να πάρεις μέρος με τους κωδικούς για guest (έτσι έκαναν φέτος για τα παιδιά από μεταγραφή που δεν είχαν κωδικούς). Ίσως να σε βοηθήσει λίγο αν έρχεσαι στις παραδόσεις μόνο για c αλλά δε νομίζω να αξίζει μιας και έχεις ως τελικό στόχο κάτι πολύ συγκεκριμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Σε i5 macbook air όταν βάζω να τρέξει στο xcode ακόμα και ένα μικροσκοπικό προγραμματάκι 15 γραμμών (2-3 if-else -> print) αργεί λίγο μέχρι να κάνει compile και να το τρέξει και να δώσει αποτέλεσμα. Εϊχα την εντύπωση ότι σε τόσο μικρό κομμάτι κώδικα θα το έκανε ακαριαία.  Εϊναι φυσιολογικό αυτό, φταίει που είναι αδύναμο το air ίσως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...