Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, το πρόβλημα μου είναι το εξής: Σε έναν παλιό σέρβερ του γραφείου μου (hp proliant ml350, windows server 2003 R2)αποφάσισα να αλλάξω τους δίσκους επειδή δεν είχε πλέον χώρο. Είχε 2 80αρηδες σε raid 1+0 κι έβλεπε 1 Logical drive 80gb, χωρισμένο σε 2 partition 20+60. (τα λέω όπως τα είδα γιατί δεν έχω μεγάλη σχέση με σέρβερ).
Χρησιμοποιώντας το HDclone έκανα migrate τον σκληρό σε 500αρη (2 500αρηδες βασικά).
Άλλαξα τους δίσκουυς με τους μεγαλύτερους και περίμενα να είμαι οκ. Δεν bootαρει όμως και βγάζει μνμ error loading operating system. Σκέφτηκα ότι ίσως έφταιγε ότι ακόμα ήταν σεταρισμένο για 1 Logical drive 80gb και μέσω bios έκανα delete το παλιό και όρισα νέο, ίσο με την χωρητικότητα του δίσκου.
Ξαναέκανα clone (γιατί με το σβήσιμου το Logical μάλλον κάτι την άκουσε) αλλά και πάλι τα ίδια.
Έβαλα το cd να κάνω boot και να επιλέξω repair. Βλέπει κανονικά την εγκτάσταση των windows που υπάρχει, βάζω fixboot, fixmbr, bootcfg /rebuild, αλλά και πάλι τίποτα.
Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω;

ΥΓ: Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθει να ξεκινήσει με τους 500αρηδες δοκίμασα ξανά τους παλιούς (πριν σβήσω δλδ το logical drive) και δεν μου εβγαζε το error, ξεκίναγε να μπει, έδειχνε το σήμα των windows αλλά πέταγε μπλε οθόνη (δεν κράτησα το μνμ σε φωτο)

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια και συγγνώμη για το μέγεθος

Δημοσ.

Εγιναν ολοκληροι οι σκληροι δισκοι clone ή μεμονωμενα partition; Κανονικα πρεπει να εχει γινει sector by sector clone. Το σύστημα αρχείων στους καινούριους δισκους συμφωνεί με τους παλιούς; Δοκιμασες να bootαρεις μόνο με τον σκληρό του λειτουργικού;

Δοκίμασε να κανεις επανεγκατάσταση-επισκευή λειτουργικού μήπως το επιδιορθωσει.

• Like 1
Δημοσ.

Οι επιλογές ήταν να κάνω μόνο ένα partition ή όλα τα partitions. Εγώ επέλεξα όλα και από το 20-60 πήγε στον καινούργιο 2 παρτίσιονς 120-380 (χοντρικά).

Είχε και μια επιλογή για clone bit by bit κάπως έτσι (όχι byte) αλλά δεν την επέλεξα, κυρίως επειδή είχα δοκιμάσει στο παρελθόν σε άλλο pc την διαδικασία και είχε δουλέψει σωστά.

Επισκευή εννοείς στο αρχικό μενού της εγκατάστασης να μην επιλέξω με την μία R repair αλλά να του πω εγκατάσταση και όταν βρει την υπάρχουσα να το προτρέψω σε επισκευή της; (όχι δλδ από ms dos) Καλή ιδέα θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ δεόντως

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το bit by bit σου την έκανε μάλλον. Δοκίμασε την επισκευή σωστα οχι απο ms dos και ίσως σε σώσει. Μυριζομαι κάτι στα partition πάντως που έφτιαξε. Πες μας αποτέλεσμα μετα την επισκευή εαν βοήθησε. Εύχομαι κανονικό boot στα παράθυρα. :)

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδή έκανες και τους 2 80ρηδες clone ή μόνο το logical drive;

Κανονικά θα πρέπει να κάνεις clone πρωτο 80αρη > πρωτο 500αρι και clone μετά δευτερο 80αρι > σε δευτερο 500αρι

Αν δεν παίξει βάλε τον ενα 500αρι και δοκιμασε να φτιαξεις το Raid με ένα δίσκο και τον αλλο missing , αν ξεκινήσει βάζεις και τον δεύτερο

Επίσης δοκίμασε και clone με macrium reflect ή acronis.

Δημοσ.

Οποτε κανω αλλαγη σε δισκους array με μεγαλυτερους η διαδικασια που ακολουθω ειναι η εξης:

1) Image των παλαιων σκληρων σε αρχειο σε αλλον σκληρο (Usb η αν ειναι παλαιος ο server συνδεδεμενο πανω του.)

2) Αλλαγη HDDs, φτιαξιμο του νεου array και build.

3) Recover το image στο νεο array με αυξημενο χωρο partitions.

Δεν εχω δοκιμασει ποτε να κανω απευθειας clone χωρις να κανω πρωτα Image. Χρονοβορο μεν αλλα μου εχει παιξει ολες τις φορες.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε κανω αλλαγη σε δισκους array με μεγαλυτερους η διαδικασια που ακολουθω ειναι η εξης:

1) Image των παλαιων σκληρων σε αρχειο σε αλλον σκληρο (Usb η αν ειναι παλαιος ο server συνδεδεμενο πανω του.)

2) Αλλαγη HDDs, φτιαξιμο του νεου array και build.

3) Recover το image στο νεο array με αυξημενο χωρο partitions.

Δεν εχω δοκιμασει ποτε να κανω απευθειας clone χωρις να κανω πρωτα Image. Χρονοβορο μεν αλλα μου εχει παιξει ολες τις φορες.

Αυτή είναι πάντα η καλύτερη λύση σε περίπτωση hardware raid.

Αν μπορούσε να ξεκινήσει με τον εναν παλιό δίσκο θα μπορούσε να το δοκιμάσει.

Κανονικά πάντα σε τετοιες περιπτώσεις πρέπει να πάρεις ένα Image γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται

Δημοσ.

επειδη εχεις κανει delete το array

αν δεν ανεβει με το ενα δισκο 

1)κουμπωνεις και τους 2 παλιους ( στη σειρα που ηταν)  και με f9 μπαινεις recovery -advanced menu - import configuration from file 

αν δεν λειτουργησει και αυτο

2) " παίζεις " με  tw_cli    σε windows περιβαλλον hirens boot 13    other tools - mini linux  

για να κανεις rebuild  

** δεν το εχω δοκιμασει 

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω τις νέες προτάσεις από Δευτέρα. Δοκίμασα την επισκευή μέσω του γραφικού περιβάλλοντος της εγκατάστησης, αλλά πάλι δεν έπαιξε (Error loading operating System)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...