Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι 0" του mini συνδυάζονται πάντα με ένα καλό monitor, το οποίο μπορείς να έχεις και για τον windows pc αν θελήσεις :)

Τώρα έμπλεξε λίγο παραπάνω το θέμα, βλέποντας macbook pro & macbook air (δεν το είχα πάρει χαμπάρι το air).

Παράλληλα, βλέπω την υπερβολικά μικρή χωρητικότητα δίσκου, όπου τα 128 gb φαντάζουν μηδέν.

Παρεμπιπτόντως, το OS X «φουσκώνει» σαν τα Windows, όπου με τις συνεχείς αναβαθμίσεις φτάνεις να θέλεις έναν δίσκο μόνο για το λειτουργικό;

(Ξέρω-ξέρω, τώρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πεί: «Ρε φιλαράκι, αφού δεν έχεις ιδέα, γιατί τρώγεσαι να φας τα λεφτά σου σε κάτι που δεν σκαμπάζεις μία;» :D )

Τα 128gb είναι λίγα η αλήθεια είναι, μετά στη τιμή ξεφεύγεις για macbook είτε pro είτε air(1200+). Εγώ στη θέση σου θα κοίταγα κάτι σε αυτό: https://www.skroutz.gr/s/5653299/Apple-Mac-Mini-2-8GHz-i5-8GB-1TB.html . Έχεις και τον 1tb και SSD και οθόνη βάζεις οτι θέλεις και είναι η οικονομικότερη λύση από όλες, φυσικά αυτά αν δεν σε ενδιαφέρει η φορητότητα, που αν λάβω υπόψιν μου το αρχικό ποστ δεν σε νοιάζει.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι 0" του mini συνδυάζονται πάντα με ένα καλό monitor, το οποίο μπορείς να έχεις και για τον windows pc αν θελήσεις :)

Τώρα έμπλεξε λίγο παραπάνω το θέμα, βλέποντας macbook pro & macbook air (δεν το είχα πάρει χαμπάρι το air).

Παράλληλα, βλέπω την υπερβολικά μικρή χωρητικότητα δίσκου, όπου τα 128 gb φαντάζουν μηδέν.

Παρεμπιπτόντως, το OS X «φουσκώνει» σαν τα Windows, όπου με τις συνεχείς αναβαθμίσεις φτάνεις να θέλεις έναν δίσκο μόνο για το λειτουργικό;

(Ξέρω-ξέρω, τώρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πεί: «Ρε φιλαράκι, αφού δεν έχεις ιδέα, γιατί τρώγεσαι να φας τα λεφτά σου σε κάτι που δεν σκαμπάζεις μία;» :D )

Οπως συνδυαζεται το mini με ενα καλο μονιτορ, το ιδιο συνδυαζεται και το macbook air με το ιδιο μονιτορ (το οποίο μπορείς να έχεις και για τo windows pc αν θελήσεις).

Απλα στο macbook air των 1000€ εχεις το πλεονεκτημα του καλυτερου ssd(το air δεν φοραει απλο ssd, αλλα pci-e ssd που ειναι πιο γρηγορος απο τους πιο γρηγορους ssd που βαζουμε στα desktop μας), επεξεργαστη intel 5ης γενιας αντι για 4ης γενιας που εχει το mac mini, πιθανως λιγο πιο γρηγορη καρτα γραφικων και φυσικα οτι ειναι και λαπτοπ οποτε εσυ θελησεις.

Εχει και καποια αλλα πλεονεκτημα, οπως οτι εχει ηδη ηχεια, keyboard και touchpad(χαζομαρες, αλλα πρεπει να τα υπολογιζεις και αυτα), αλλα το βασικοτερο οτι εχει ηδη καμερα και μικροφωνο για να κανεις skype, facetime κλπ.

Mε εξαιρεση λοιπον την χωρητικοτητα του δισκου(κατι που εν μερει λυνεται με εξωτερικο δισκο και στο air ειδικα αν το χρησιμοποιεις κυριως ως desktop) δεν εχει καποιο πλεονεκτημα το mac mini στα ιδια χρηματα(1000€), παρα μονο μειονεκτηματα.

Αυτο ηταν το point.

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, υπάρχουν λύσεις για όλα... Προσωπικά δεν θα έχανα τη φορητότητα για 200-300 ευρώ, τώρα αν δίνεις τα 1000 και δεν δίνεις τα 200 για αυτήν τότε πάσο...

• Like 1
Δημοσ.

Ηξερα οτι ειναι ακριβά αλλα οχι και τοσο! Προσωπικά ειμαι με ενα λαπτοπ turbo x 6 χρόνων και ενα iPhone 4s με σπασμένο το καπάκι! Και η αληθεια ειναι οτι νιώθω καλα! Χαχαχα

• Like 2
Δημοσ.

Και μέσα σε όλα αυτά, διαβάζουμε και ότι έρχεται μάλλον νέο macbook pro στο ερχόμενο διάστημα.

Βάλε και τις μεγάλες διαφορές τιμών, αναλόγως του από πού θα το αγοράσεις, και μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο :)

Σχετικά με την μετάβαση σε Mac (χωρίς να σταματήσω τα Windows φυσικά), έχει να κάνει με το ότι είδα αρκετά πλεονεκτήματα στην επαφή μου με το οικοσύστημα της Apple.

Και η ποιότητα του hardware είναι καλή, και απροβλημάτιστα λειτουργούν όλα (software), και τεράστια ποικιλία apps για κάθε κέφι και γούστο υπάρχει, όσο νά 'ναι σε ψήνουν αυτά.

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που σε ψήνουν επίσης.

Να, για παράδειγμα, είμαι στο σπίτι και χαζολογώ στο iPad, και έχω ξεχασμένο το κινητό μου στην τσάντα. Χτυπάει το κινητό και σιγά μην σηκωθώ απ' το κρεβάτι: μέσω του Facetime μιλάω κανονικά από το iPad. Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχα και σε άλλα οικοσυστήματα, αλλά αυτό, για παράδειγμα, λειτούργησε και με βόλεψε, χωρίς να το ψάξω. Απλά άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο στο iPad και το καταχάρηκα.

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναρωτήσει: Αν πάω στα 128GB SSD, φτάνει ο χώρος για βασικά apps και λειτουργικό; Το λειτουργικό είναι σαν τα Windows που ξεκινάς εγκατάσταση 30GB και σε λίγους μήνες θέλεις τριπλάσιο χώρο από τα updates τους;

Κάτι τελευταίο για την ώρα: η μεγάλη βιβλιοθήκη μου στο Steam, θα τρέχει αυτόματα σε Mac (όπου έχει βγει έκδοση και για Mac, εννοείται); Αν, δηλαδή, κάνω login στο Steam μέσω Mac, θα αναγνωρίσει και θα έχει έτοιμα προς installation όλα τα παιχνίδια που παίζουν και σε Mac ή θέλει νέα κλειδιά;

• Like 1
Δημοσ.

Και μέσα σε όλα αυτά, διαβάζουμε και ότι έρχεται μάλλον νέο macbook pro στο ερχόμενο διάστημα.

Βάλε και τις μεγάλες διαφορές τιμών, αναλόγως του από πού θα το αγοράσεις, και μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο :)

Σχετικά με την μετάβαση σε Mac (χωρίς να σταματήσω τα Windows φυσικά), έχει να κάνει με το ότι είδα αρκετά πλεονεκτήματα στην επαφή μου με το οικοσύστημα της Apple.

Και η ποιότητα του hardware είναι καλή, και απροβλημάτιστα λειτουργούν όλα (software), και τεράστια ποικιλία apps για κάθε κέφι και γούστο υπάρχει, όσο νά 'ναι σε ψήνουν αυτά.

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που σε ψήνουν επίσης.

Να, για παράδειγμα, είμαι στο σπίτι και χαζολογώ στο iPad, και έχω ξεχασμένο το κινητό μου στην τσάντα. Χτυπάει το κινητό και σιγά μην σηκωθώ απ' το κρεβάτι: μέσω του Facetime μιλάω κανονικά από το iPad. Σίγουρα θα υπάρχουν αντίστοιχα και σε άλλα οικοσυστήματα, αλλά αυτό, για παράδειγμα, λειτούργησε και με βόλεψε, χωρίς να το ψάξω. Απλά άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο στο iPad και το καταχάρηκα.

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναρωτήσει: Αν πάω στα 128GB SSD, φτάνει ο χώρος για βασικά apps και λειτουργικό; Το λειτουργικό είναι σαν τα Windows που ξεκινάς εγκατάσταση 30GB και σε λίγους μήνες θέλεις τριπλάσιο χώρο από τα updates τους;

Κάτι τελευταίο για την ώρα: η μεγάλη βιβλιοθήκη μου στο Steam, θα τρέχει αυτόματα σε Mac (όπου έχει βγει έκδοση και για Mac, εννοείται); Αν, δηλαδή, κάνω login στο Steam μέσω Mac, θα αναγνωρίσει και θα έχει έτοιμα προς installation όλα τα παιχνίδια που παίζουν και σε Mac ή θέλει νέα κλειδιά;

Εγώ εδώ και περίπου δύο μήνες ψήνομαι να πάρω το pro το 13αρι αλλά περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τα καινούργια. Επίσης για αγορά κοιτάω μόνο skroutz και κυρίως έξω(από Αγγλία, μέσω revolut) γλιτώνεις περίπου 150 ευρώ σε σχέση με τις τιμές του σκρουτζ. 

Το λειτουργικό θέλει περίπου 25gb, βάλε ότι τα 128 θα είναι κάπου στα 100 εξαρχής, πλην 25, κάπου στα 75-80gb θα έχεις ελεύθερα για εφαρμογές κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Και στα windows αν κανεις disk cleanup σβηνει το χωρο που πιανουν τα updates.

Γενικοτερα, θεωρω οτι φθανουν 128gb αν δεν αποθηκευεις μονιμα ταινιες κλπ, αλλα οτι βλεπεις το σβηνεις.

Με την ανοδο του music streaming δεν χρειαζεται πια να αποθηκευεις gb μουσικης στο δισκο σου, αλλα ειναι πιο ευκολο να την ακους μεσω spotify.

• Like 1
Δημοσ.

Και στα windows αν κανεις disk cleanup σβηνει το χωρο που πιανουν τα updates.

Γενικοτερα, θεωρω οτι φθανουν 128gb αν δεν αποθηκευεις μονιμα ταινιες κλπ, αλλα οτι βλεπεις το σβηνεις.

Με την ανοδο του music streaming δεν χρειαζεται πια να αποθηκευεις gb μουσικης στο δισκο σου, αλλα ειναι πιο ευκολο να την ακους μεσω spotify.

Δεν έχεις άδικο αλλά καλύτερα να δώσει κατι παραπάνω για τουλάχιστον 256GB SSD έκανα το λάθος και πήρα 128GB ένα παιχνίδι να βάλεις πάνω και μερικά μεγάλα προγράμματα όπως xCode πάει γέμισε και θα χρειάζεται μετά εξωτερικούς.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ που έχω το 128αρι πάντως ζορίζομαι είναι η αλήθεια χωρίς να έχω ταινίες , μουσική και φωτογραφίες αλλά είναι δύσκολο μετά να του αλλάξεις σκληρό, πρέπει να βρείς κάποιον συμβατό (π.χ. για του 2016 που έχω εγώ τώρα νομίζω βγήκε ένας και ακόμη δεν τον βρίσκεις Ελλάδα)

Δημοσ.

128gb ειναι λίγα...
Το μονο που σου προσφέρει αυτη η χωρητικότητα ειναι προσοχή στην διαχείρηση αρχείων...Δεν μαζεύεις σκουπίδια!!!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Μια ζωή δουλεύω Windows, είχα για χρόνια Android κινητό, έχω δουλέψει και Windows Phone κινητό, και πριν από λίγους μήνες πρωτομπήκα στον κόσμο της Apple με ένα iPad Air 2.

Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα και μετά από λίγο καιρό πήρα και το iPhone 6S Plus και πλέον με ζώνουν τα φίδια και για ένα Mac υπολογιστή.

Ο ενθουσιασμός σου θα σου κοστίσει ακριβά. Αν "μπεις" στην Apple, το πιο πιθανό είναι να μείνεις εκεί. 

Το Mac με το iPad και το iPhone θα γίνουν ένα σώμα και άντε μετά να τα χωρίσεις. :devil:  Ακόμη περισσότερο, μετά τον Οκτώβρη, που έρχεται το macOS Sierra, θα ξεκλειδώνεις το Mac με το iPhone, θα έχεις Siri και στο Mac και άλλα καλούδια που θα σε κάνουν να βλέπεις τα Windows σαν μακρινό παρελθόν. 

Θα μπεις σε ένα συνδικάτο που δεν "παίζει παιχνίδια", με ακριβή συνδρομή και χωρίς διαγραφές και παραιτήσεις.  :D

• Like 3
Δημοσ.

Οι mac από μόνοι τους είναι ήδη εργαλεία που αν τα συνηθίσεις δεν τα αλλάζεις με τίποτα. Όταν συνοδεύονται από iphone, ipad κ.τ.λ. γίνονται ένα ενιαίο οικοσύστημα,  που δεν υπάρχει πουθενά αλλού κάτι αντίστοιχο και η καθημερινότητα σου γίνεται πάρα πολύ πιο εύκολη.

ΌΜΩΣ, εφόσον έχεις στις απαιτήσεις σου από έναν υπολογιστή να παίζεις "σοβαρά" παιχνίδια, οι mac αυτομάτως διαγράφονται από την λίστα επιθυμιών. Γιατί πολύ απλά hardcore gaming και mac δεν πάνε μαζί.

Αν δεν επιθυμούσες να παίζεις παιχνίδια, τότε σύμφωνα με τα υπόλοιπα ζητούμενα, θα ήταν η καταλληλότερη επιλογή. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνομαι και εγώ για αγορά mac και συγκεκριμένα macbook. Είμαι στο χώρο του IT και πέρα απο system administration, internet και κάποιων προγραμμάτων για project management(υπάρχουν σε mac) θα πρέπει να μπορώ να το χρησιμοποίησω για development.

Γνωρίζω οτι σε web development θα κάνω άνετα την δουλειά μου αλλά το πρόβλημα είναι το windows development. Θα μπορώ να γράψω-αναπτύξω εφαρμογές σε .NET?

Σκέφτηκα macbook γιατί ψάχνω πολύ καλή αυτονομία, φορητότητα και ποιότητα κατασκευής αλλά δεν γνωρίζω αν θα μπορεί να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες μου και πάει τσάμπα ως επένδυση.

Να πω οτι εκτός δουλειάς και εππαγελματικών ταξιδιών συνήθως θα χρησιμοποιειται docked στο ρεύμα δίπλα απο τον σταθερό υπολογιστή σε οθόνη και θα αξιοποιείται μαζί με μια κάρτα ήχου για ηχογράφιση και amp simulation σε ηλεκτρική κιθάρα(το χόμπυ :P )

Πιστεύετε οτι καλύπτει ένα macbook τις παραπάνω ανάγκες ή να πάω σε κάποιο φθηνό windows laptop-ultrabook?

ipad pro με πληκτρολόγιο θα μπορούσε να καλύψει τα παραπάνω ή ουτε καν?

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνομαι και εγώ για αγορά mac και συγκεκριμένα macbook. Είμαι στο χώρο του IT και πέρα απο system administration, internet και κάποιων προγραμμάτων για project management(υπάρχουν σε mac) θα πρέπει να μπορώ να το χρησιμοποίησω για development.

Γνωρίζω οτι σε web development θα κάνω άνετα την δουλειά μου αλλά το πρόβλημα είναι το windows development. Θα μπορώ να γράψω-αναπτύξω εφαρμογές σε .NET?

Σκέφτηκα macbook γιατί ψάχνω πολύ καλή αυτονομία, φορητότητα και ποιότητα κατασκευής αλλά δεν γνωρίζω αν θα μπορεί να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες μου και πάει τσάμπα ως επένδυση.

Να πω οτι εκτός δουλειάς και εππαγελματικών ταξιδιών συνήθως θα χρησιμοποιειται docked στο ρεύμα δίπλα απο τον σταθερό υπολογιστή σε οθόνη και θα αξιοποιείται μαζί με μια κάρτα ήχου για ηχογράφιση και amp simulation σε ηλεκτρική κιθάρα(το χόμπυ :P )

Πιστεύετε οτι καλύπτει ένα macbook τις παραπάνω ανάγκες ή να πάω σε κάποιο φθηνό windows laptop-ultrabook?

ipad pro με πληκτρολόγιο θα μπορούσε να καλύψει τα παραπάνω ή ουτε καν?

Ευχαριστώ!

Καμιά άποψη επι του θέματος κανείς του χώρου;

Δημοσ.

Καμιά άποψη επι του θέματος κανείς του χώρου;

Καλησπέρα, σίγουρα ένα macbook αξίζει τα χρήματα τα οποία δίνεις, απο εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες σου επιλέγεις. Αν θέλεις να δουλεύεις και να γράφεις κώδικα σε windows τότε θα πρέπει να δουλεύεις με εικονική μηχανή στο macbook που θα τρέχει windows, αν δεν σε πειράζει( εμένα δε θα με πείραζε με τη προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν καθημερινή η χρήση της εικονικής μηχανής)) τότε δεν έχεις λόγο να μην το επιλέξεις. Αν πάλι δεν θέλεις αυτή τη λύση με την εικονική μηχανή και θα χρησιμοποιείς εξ' ολοκλήρου windows 24/7 τότε μπορείς να επιλέξεις κάποιο ultrabook επιπέδου xps ώστε να κάνεις άνετα τη δουλειά σου σε windows.

Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα iPad Pro να αντικαταστήσει το macbook ειδικά για προγραμματιστικες εργασίες όποτε θεωρώ αυτή την επιλογή άστοχη.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...