dolph Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα στην παρέα, Μια ζωή δουλεύω Windows, είχα για χρόνια Android κινητό, έχω δουλέψει και Windows Phone κινητό, και πριν από λίγους μήνες πρωτομπήκα στον κόσμο της Apple με ένα iPad Air 2. Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα και μετά από λίγο καιρό πήρα και το iPhone 6S Plus και πλέον με ζώνουν τα φίδια και για ένα Mac υπολογιστή. Βλέπω τα laptop τους, αλλά δεν ψήνομαι ιδιαίτερα για οθόνη 13" και 15". Μου φαίνονται μικρές. Εκεί που έχω κολλήσει, λοιπόν, είναι στο κόστος και είπα να το συζητήσουμε λιγάκι. Βλέπω τους πιο "απλούς" iMac 27" να ξεκινάνε από τα 1.800 ευρώ, και σκέφτομαι ότι στο PC μου έχω ήδη i5, amd 380x, 8gb ram, 1 ssd & 2 HD για να χωράνε φωτογραφίες, βίντεο, κ.λπ. και όλα αυτά με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με τον Mac που έχει μόνο ένα σκληρό 1ΤΒ και μια GeForce GT755M. Πού θέλω να καταλήξω -και σε καμία περίπτωση δεν ανοίγω συζήτηση για "μάλωμα", μιας και όπως εξήγησα είμαι ανοιχτός σε συστήματα- είναι στο υποθετικό σενάριο που έβρισκα τα γκαφρά για να πάω σε ένα iMac (μιλάμε για 1.800 - 2.500 ευρώ!), θα έφτανα στο σημείο να το μετανιώσω στο τέλος; Τί διάρκεια ζωής θα είχε μια τέτοια ακριβή επένδυση; Στην αυτονόητη ερώτηση του τί κάνω με τον Η/Υ μου, η απάντηση είναι κυρίως: - Παιχνίδια - Επαγγελματική χρήση (explorer για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, word, excel...) - Συγγραφή (όπου ένα συγκεκριμένο application είναι πολύπιο δυνατό στην Mac έκδοσή του, σε σχέση με την Windows) - Torrent και αναπαραγωγή μέσω δικτύου - Ερασιτεχνικά το Photoshop (ασχολούμαι με την φωτογραφία) και λίγο video editing Αυτά που λέτε και κάθε καλοπροαίρετη άποψη θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ,
KINGLUCAS Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 έως και 8 χρονια θα έχεις δωρεάν MAC os updates από την Apple read -> https://support.apple.com/en-us/HT201624 2
jimakos234 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 @dolph εχεις σκεφτει καθολου το Hackintosh για να εξοικειωθεις? να παρεις και μια γευση πως θα ειναι λειτουργικα κλπ Ναι μεν ειναι μπλεξιμο, αλλα μπορει και μην σε βολεψει για την δουλεια που θες, με windows τοσο καιρο. Αν σου αρεσουν παιρνεις το imac που θες, αν και τα τεχνικα χαρακτηριστικα θα ειναι υποδεεστερα, ή το κρατας ως εχει και παιρνεις μια 27 IPS οθονη 1
alexzzz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Κατ εμε μην συγκρίνεις την εμπειρία iphone/ipad με την χρήση mac υπολογιστή. Το iphone/ipad είναι πιο κοντά σε ότι mobile υπάρχει ενώ το mac os έχει τα δικά του καλάκακά. Εγώ προσωπικά τόσα χρόνια, όσες δοκιμές και αν έκανα να χρησιμοποιώ για μένα (όχι για να φτιάξω κάτι δηλαδή) mac os έσπασα τα νεύρα μου. Και πίστεψε με έκανα πολλές δοκιμές. Από τα πιο απλά (πχ πως μεγαλώνουν και τι μέγεθος παίρνουν τα παράθυρα) μέχρι και την λογική finder και όλα μέσα από αυτόν κάθε μα κάθε φορά με εκνευρίζουν, όσες εκδώσεις και βγαίνουν 2
kaktos77 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε mac mini και να το συνδέσεις σε ips οθόνη ότι μεγέθους επιθυμείς; Είναι και αρκετά πιο οικονομική λύση και τελικά θα έχεις και το OS X; Αν και όπως ανέφεραν και τα παιδιά επειδή οι εφαρμογές που αναφέρεις λειτουργούν περισσότερο σε windows περιβάλλον καλύτερα να δοκίμαζες πρώτα σε hackintosh μορφή να δεις αν σε βολεύει και μετά να πας σε μηχάνημα της apple. 3
dolph Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η επιλογή mac mini ακούγεται ενδιαφέρουσα για να μάθεις να λειτουργείς σε mac περιβάλλον. Το έχει δουλέψει κάποιος να μου πει την εμπειρία του; Κάποιος που να δουλεύει και pc ταυτόχρονα, ώστε να έχει ένα μέτρο σύγκρισης. Παράλληλα, οι Hackintosh λύσεις είναι εύκολες ή θα βάλω μπελά στο κεφάλι μου και μια το ένα θα δουλεύει την άλλη όχι;
MoviemakerGr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η επιλογή mac mini ακούγεται ενδιαφέρουσα για να μάθεις να λειτουργείς σε mac περιβάλλον. Το έχει δουλέψει κάποιος να μου πει την εμπειρία του; Κάποιος που να δουλεύει και pc ταυτόχρονα, ώστε να έχει ένα μέτρο σύγκρισης. Παράλληλα, οι Hackintosh λύσεις είναι εύκολες ή θα βάλω μπελά στο κεφάλι μου και μια το ένα θα δουλεύει την άλλη όχι; Σε αυτό που έχεις όχι θα βάλεις μπελάδες όπως ακριβώς το λες, σε ένα καινούριο όμως στημένο build ειδικά για τον σκοπό αυτό,δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Μην μπεις στην λογική σύγκρισης,το καθενα λειτουργικό εχει τα δυνατά του και τα προβληματικά σημεία, μπες στην λογική "του ορίζοντα" παντα δυο ορίζοντες - επιλογές είναι καλύτερες από μια. 1
leonidas_fs Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Οτι λένε τα παιδιά το κάθε σύστημα έχει τα καλά του και τα κακά του.Είχα όλα τα iPhone απο το 3GS μέχρι και το iPhone 6, και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά οτι τα iPhone είναι ψιλοσκουπίδια. Εαν κοιτάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα στο iPhone, θα δεις οτι είναι ψιλο σαβούρα. Απο την άλλη πήρα το Macbook το 2009 και το άλλαξα με το Macbook Pro το 2011. Μπορώ να πω με σιγουριά οτι τα Mac είναι με διαφορά η καλύτερη λύση για λαπτοπ. Με διαφορά! Να φανταστείς το Macbook Pro μου είναι μοντέλο 2011 με 760 κύκλους φόρτισης και η μπαταρία του κρατάει 6 ώρες γεμάτες. Άστο σου λέω άλλο επίπεδο! Γνώμη μου παρε ενα macbook ή και Mac Mini και δεν θα το μετανιώσεις. Απλά με το Mac Mini φρόντισε να χρησιμοποιήσεις και πληκτρολόγιο και ποντίκι της Apple για να έχεις "ολοκληρωμένη" εμπειρία απο τα φανταστικά gestures! Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2016 από leonidas_fs 1
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Αρχικα πρεπει να δεις ποσο ακριβως θα σου κοστισει ο iMac 27". Θα πρεπει να φροντισεις να εχει ssd εξαρχης(ή fusion drive που ειναι συνδυασμος hdd + ssd) γιατι δεν νοειται εν ετει 2016 να δωσεις ~2000€ και να εισαι με παναργο hdd. Βλέπω οτι το φθηνοτερο μοντελο με fusion drive, αρχίζει απο 2549€ . Σε αυτα πρεπει να υπολογίζεις αλλα 189€ για 3ετη επεκταση εγγυησης για να προστατευσεις την επενδυση που κανεις μιας και η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση απο default. Πας δηλάδη στα 2739€. Οσον αφορα την διαρκεια ζωης, ο imac(οπως και καθε all-in-one) εχει μικροτερη διαρκεια ζωης απο ενα κανονικο desktop παρομοιων χαρακτηριστικων λογω των περιορισμων του στην αναβαθμισημοτητα(δεν μπορεις πχ να βαλεις ευκολα δευτερο ή μεγαλυτερο δισκο, δεν μπορεις να αλλαξεις καρτα γραφικων σε 3 χρονια κλπ). Επισης, τυχων επισκευες ειναι αρκετα ακριβοτερες. Τέλος, λογω mac os x εχει εξ ορισμου μικροτερη διαρκεια ζωης οσον αφορα τις επιδοσεις σε παιχνιδια και γενικοτερα 3d εφαρμογες. Ζυγισε λοιπον τα θετικα και τα αρνητικα ενος all-in-one, λαβε υποψην σου και ποσο θα σου κοστισει και παρε την αποφαση σου. Mac mini δεν αξιζει να παρεις, γιατι με ssd/fusion drive παει γυρω στα 1000+€ και ειναι πιο αργο απο ενα macbook air. Αν απλα θελεις να παρεις μηχανημα με mac os x, παρε ενα macbook air/pro 13" με ssd και 8gb ram γυρω στα 1100€. Επαναλαμβανω: Ξεχνα οποιοδηποιτε μηχανημα εν ετει 2016 που δεν εχει ssd/fusion drive, γιατι με το που θα το ανοιξεις θα ειναι αργο, θα εχει lag και καθυστερησεις. Για να καταλαβεις ποσο αργο θα ειναι το mac mini χωρις ssd και πως θα λαγκαρει σε απλες καθημερινες εργασιες, δες εδω αποσπασματα απο review του iMac 21" με ιδια περιπου χαρακτηριστικα κ με παναργο,φθηνιαρικο δισκο: http://www.theverge.com/2015/11/5/9670426/apple-imac-review-27-inch-5k-21-inch-4k-retina It’s 2015, and Apple somehow thinks it’s reasonable to put cheap 5400-rpm hard disks in these wondrous Retina machines (7200 rpm in the case of the 27-inch version). Everyone should stay far away from these configurations, otherwise your new Mac will feelnoticeably slow the moment you take it out of the box. Try opening even basic, everyday apps like Safari and Mail and you’ll be met with maddening delays. So consider the $100 Fusion Drive upgrade to be a mandatory one if you’re buying these machines. http://www.engadget.com/2015/10/13/apple-imac-review-2015-21-5-inch-4k/%C2%A0 If you're not careful, you also might end up with frustrating disk speeds.... I have just a traditional hard drive, one that spins at a modest 5,400 revolutions per minute. (Seriously, what year is this?) I routinely waited through a lengthy startup of around 47 seconds, with the machine taking seven seconds just to show the splash screen. http://www.macworld.com/article/2991920/hardware/imac-with-4k-retina-display-review-a-high-resolution-desktop-mac-for-the-masses.html The base storage configuration of the 4K iMac is a 1TB, 5400rpm hard drive. It’s been a few years since I regularly used a Mac with a spinning disk as its primary hard drive, and man, did it feel slow.Starting up was slow. Launching apps was slow. Everything... just... took... longer. It’s disconcerting to take a brand-new, top-of-its-line Mac out of the box and be disappointed by how sluggish it feels, but that’s what I experienced, and it’s pretty much down to that slow hard drive. 1
kaktos77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Συμφωνώ απόλυτα με τον συμφορουμίτη παραπάνω, προσωπικά επειδή θέλω OS X έχω επιλέξει ένα macbook pro 13, επειδή όμως ανέφερες ότι έχεις θέμα με την οθόνη για αυτό πρότεινα το mini. Κατά τα άλλα, δεν συμφέρει να δώσεις 1000άρικο για να πάρεις ένα mac mini ενώ με τα ίδια περίπου λεφτά παίρνεις το pro. Όσο για τα παιχνίδια που θα παίζεις, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι δυνατότητες με έναν windows υπολογιστή θα είναι περιορισμένες... 1
dolph Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ααααααααχ, πολλά τα λεφτά Άρη Ακόμα και το macbook pro, ακόμα και στις 13.3" που δεν θα τις μπορούσα με τίποτα, ξεκινάει από 1.170 ευρώ! Βάλε και extra εγγυήσεις και διάφορα αναγκαία apps, και ξεφεύγει πολύ. Όντως, ακριβό σπορ, δυστυχώς.
kaktos77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ναι όπως λες και εσύ είναι ακριβό σπορ ότι έχει να κάνει με Apple, μέχρι κάποιο σημείο αξίζει αλλά εντάξει τα κόστη ειδικά για Ελλάδα είναι πολύ υψηλά. Τώρα αν θέλεις οπωσδήποτε OS X και παράλληλα οικονομικό εγώ θα πήγαινα όπως σου είπα σε mini, για παιχνίδια δεν κάνει αλλά προς θεού δεν θα κολλάει και δεν θα αντιμετωπίζεις προβλήματα ειδικά αν αγοράσεις έναν SSD και του βάλεις... 2
haHa Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Ααααααααχ, πολλά τα λεφτά Άρη Ακόμα και το macbook pro, ακόμα και στις 13.3" που δεν θα τις μπορούσα με τίποτα, ξεκινάει από 1.170 ευρώ! Βάλε και extra εγγυήσεις και διάφορα αναγκαία apps, και ξεφεύγει πολύ. Όντως, ακριβό σπορ, δυστυχώς. Για ακομα φθηνοτερο, μπορεις να κοιταξεις για το macbook air 13.3" με ssd και 8gb ram που ξεκιναει απο 1000€ . Αν δεν μπορεις τις 13" του air, πως θα μπορεις τις 0" του mac mini? Χαριτολογωντας το λεω, αλλα γιατι να παρεις το mac mini που ερχεται στα ιδια χρηματα με το air και ειναι ουσιαστικα πιο αργο σε επεξεργαστη, καρτα γραφικων και ssd ; Παρε το air και μπορεις να το χρησιμοποιεις σαν desktop οπως το mac mini και θα εχεις και την δυνατοτητα οποτε θελεις να το χρησιμοποιεις σαν λαπτοπ. Το να βαλεις ssd στο mac mini δεν ειναι απλο οπως ειναι σε ενα desktop, χωρια που χανεται και η εγγυηση. αν το κανεις. 1
dolph Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Οι 0" του mini συνδυάζονται πάντα με ένα καλό monitor, το οποίο μπορείς να έχεις και για τον windows pc αν θελήσεις Τώρα έμπλεξε λίγο παραπάνω το θέμα, βλέποντας macbook pro & macbook air (δεν το είχα πάρει χαμπάρι το air). Παράλληλα, βλέπω την υπερβολικά μικρή χωρητικότητα δίσκου, όπου τα 128 gb φαντάζουν μηδέν. Παρεμπιπτόντως, το OS X «φουσκώνει» σαν τα Windows, όπου με τις συνεχείς αναβαθμίσεις φτάνεις να θέλεις έναν δίσκο μόνο για το λειτουργικό; (Ξέρω-ξέρω, τώρα θα πεταχτεί κάποιος και θα πεί: «Ρε φιλαράκι, αφού δεν έχεις ιδέα, γιατί τρώγεσαι να φας τα λεφτά σου σε κάτι που δεν σκαμπάζεις μία;» ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα