Προς το περιεχόμενο

Home cinema vs PC = σφυρι vs ντοματα

Le Perv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξυρισμενος vs Αξυριστος (στο περιπου)

Η δοκιμη εγινε σε πισι σε

linux,

android tv box με τον ενσωματωμενο player και kodi,

home cinema (ενα της LG με smart δυνατοτητες)

Video ενα απλο 720p δειγμα

Δοκιμασα σε ps4, ps3..... δε καταφεραν να δουν καν το αρχειο.

Η εικονα ειναι φωτο απο κινητο, οπως περιπου το βλεπω εγω.

post-407839-0-10732600-1472064300_thumb.png

Pc Linux αριστερα, Home cinema δεξια.

Φωτο απο android tv box με τον ενσωματωμενο player, το vlc και με το kodi, δε χρειαζεται να ανεβασω καν. Εχουν την ιδια αποδοση με το PC Linux. Με τη διαφορα οτι το vlc κανει τετραγωνα artifacts στην κινουμενη εικονα. Δε μπορω να το αποδωσω σε φωτο.

Υ.Γ. H διαφορα ειναι τεραστια δια ζωσης. Ακομα και στα χρωματα μεταξυ τους.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι ερωτηση. Απλα ειναι που ... σημερα (ετυχε να δω το ιδιο video σε 2 συσκευες) νομισα οτι θελω γυαλια. Σοβαρα μιλαω. Εβλαπα τα βιντεο στο pc θολα.

Αναγκαστηκα να φορτωσω τα ιδια βιντεο στο hone cinema, android tv box και pc. Μετα επαιζα με το HDMI switch.

Τοτε καταλαβα οτι ειμαι καλα.

Συμπερασμα. Ηοme cinema, ο απολυτος media player. Τα αλλα ειναι πατατακια. (Δεν εχω apple μηχανημα να δω διαφορες)

Θα το δοκιμασω. Καλιμπραρισμενη - ξεκαλιμπραρισμενη, ειναι η ιδια τηλεοραση, με ιδιες ρυθμισεις. Η εικονα αλλαζε με HDMI switch.

Αλλος θα πεταχτει και θα πει

"Παιξε σε 4Κ tv των 3000 ευρω, με καλιμπραρισμα απο πανεπιστημιακους της κατω Λουκερνης κι ασε τις πατατες και το ντοματοχυμο".

Δε βγαζει πουθενα αυτη η συζητηση. Ετσι δεν ειναι?

Ειναι ζητημα codecs. Νομιζω ειναι ξεκαθαρο.

• Like 1

το χρησιμοποιω κατι μηνες ,αψογη εικονα ,σωστο 24p κλπ κλπ

προειδοποιω ομως οτι αν περαστει λαθος εκδοση η κατι δεν κατσει καλα το μπρικαρες κ μετα εχει ιστοριες για αγριους

Σε windows pc με σωστους codec σωστο setup του player εχεις εξισου και ισως  σοβαροτερα αποτελέσματα. Για αυτους που δεν θελουν να ασχοληθούν ναι ισχυει. Τα home cinema και ακομα καλύτερα oi ιδιες σύγχρονες TV παραδίδουν πολυ καλα αποτελέσματα.

Ειδικα στα 4Κ βιντεο που απαιτουν πολυ καλο (και ακριβο )hardware απο τα pc για να παιξει σωστα.

Εχω κατεβασει το firmware του android tv box, για backup. Μπορει να χρειαστει, ποτε δε ξερεις. Αρα θα δοκιμασω openelec.

Εννοειται οτι θα δοκιμασω σε windows με σοβαρους codecs και σοβαρους players.

Εννοειται θα δοκιμασω σε android με σοβαρους players και codecs.

Αυτο που δε μπορω να κανω ειναι να καλιμπραρω την οθονη για την καθε συσκευη ξεχωριστα. Αυτο ειναι υπερβολη για μενα. Γιατι στο κατω-κατω μια ταινια εβαλα να δω. Οχι να χειρουργησω.

Περιμενα να δω το video στα Playstation. Τουλαχιστον στο Ps3 πιστευα οτι θα το παιξει. Απο το ps4 δε ζηταω πολλα. Ευχαριστω Sony.

Παιξε σε pc με mpchc και madvr και καλιμπραρισμενη τηλεόραση και θα καταλάβεις τι σημαίνει πατατακια και δρακουλινια.

το αυτο.

και sharpen complex 2.

• Like 1

Μπερδεύτηκα :)

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ ένα WD TV Live media player (μέσω ethernet από τον Η/Υ μου τραβάει τις ταινίες).

Η απόδοση που παίρνω θα γίνει πολύ καλύτερη με κάποιο home cinema;

το αυτο.

και sharpen complex 2.

Το αυτο 2 :P το ξεχασα το sc2

βεβαια για madvr θες και μια ακιοπρεπη καρτα nvidia κατα προτιμηση, η 730 ειναι το ελαχιστο υποφερτο, κατι σε 650/750 ειναι ιδανικο ακομα και για jinc και nnedi3 doubling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπερδεύτηκα :)

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ ένα WD TV Live media player (μέσω ethernet από τον Η/Υ μου τραβάει τις ταινίες).

Η απόδοση που παίρνω θα γίνει πολύ καλύτερη με κάποιο home cinema;

Επειδη εγω ειμαι μαλακας και εχω μετοχες στα τσιπακια που φτιαχνουν οοολα τα home cinema, να μας πουν τα οι υπολοιποι που εχουν home cinema.

Δε νομιζω οτι ειμαι ο μονος με την αποκλειτικοτητα στην τεχνολογια αυτη.

Υπομονη.

Λοιπον εχει και συνεχεια....

Να ευχαριστησω τον chattr +i για την υπενθυμιση του openelec. Δυστυχως δε βρηκα το openelec για το android tv box μου.

post-407839-0-61849900-1472128827_thumb.jpg

Βρηκα ομως το EMBER OS, με βασικο λειτουργικο linux κι αυτο, ισα-ισα να τρεξει το KODI. Το ιδιο πραγμα στην ουσια με openelec. Mαζι κατεβαζεις το android firmware να κανεις revert. :o

Ταχυτατο απο μενου σε μενου. Στο boot up δε καταλαβα καμια ιδιαιτερη διαφορα απο το android, ισως 1-2 sec λιγοτερο.

Αλλα με διαφορα στην εικονα. Βελτιωση σημαντικη, αλλα οχι τοση ωστε να φτασει το home cinema.

Οι φωτο ειναι σημερινες (ολες) με contrast τερμα Θεου, αρχες Αλλαχ. Δεν παει αλλο. Ιδιες ρυθμισεις και αλλαζω πηγη με το HDMI switch.

Απο αριστερα προς τα δεξια, PC LINUX, AMBER OS, Home Cinema.

post-407839-0-78116900-1472129019_thumb.png

Σειρα εχουν τα windows με codecs και players.

Εξηγουμαι για να μη παρεξηγουμαι. Ειναι δοκιμη με εξοπλισμο που εχω αγορασει εγω. Δε σημαινει οτι ολα τα android tv boxes εχουν την ιδια αποδοση. Ολα τα home cinema εχουν την ιδια αποδοση.

Προσοχη ιδιαιτερη με τα flash-αρισματα.

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν ειναι ο κανονας. Ειναι τι βλεπω εγω, στο δικο μου εξοπλισμο. Ειναι μια αποψη.

Το καλυτερο ειναι να βρεθει κοσμος με διαφορετικα μηχανηματα και ματια, για να εχουμε πιο σφαιρικη εικονα.

Επεξ/σία από Le Perv
  • Like 1

Οχι 4Κ. Mια φτωχεια 1080p κορεατισσα LG. Ειναι αργοστροφη (οχι smart) αλλα αξιοπιστη.

Αντιμετωπιζω προβληματα με το pc.

Επαιξα και με το android tv box. Εβαλα openelec, 2 διαφορετικες εκδοσεις. Μια δε δουλευε το ενα, μια το αλλο. Αλλα ειναι πιο γρηγορο απο το ember os. Αλλα με το ember δουλευουν ολα κομπλε.

Ευτυχως δε το brick-αρισα. Επικινδυνα πραγματα. Ρωσικη ρουλετα. Δε το πειραζω αλλο. Θα μεινει με ember.

Μα γιατι εμενα με το android τοσο καιρο? Καμια σχεση.

Τωρα εφτιαξα το pc. Δινει την εντυπωση οτι δε σηκωνει και τους 2 σκληρους ταυτοχρονα.

Στην εκκινηση μια κολλαει εδω, μια πιο εκει. Μια δε δουλευει το grub, μια εμφανιζει μενου επιλογης λειτουργικου windows, linux, χωρις να το εχω ρυθμισει εγω με update-grub. Μια φορτωνει και κολλαει παραπερα. Μυστηρια πραγματα.

Τελος παντων συνεχιζω με windows. Απελθε απ εμε το ποτηριο τουτο. Αν και κατι μπορει να βγει. Θα πειραξω τα χρωματα, φωτινοτητα, αντιθεση της καρτας γραφικων να πετυχω το ιδιο αποτελεσμα. Για να δουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...