haris013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα, έχω μερικά unifi ap (τα κλασικά στρογγυλά εσωτερικού χώρου) και θέλω να ρωτήσω το εξής. Στο δίκτυο που θα μπούν θα παίζουν μόνο static IP's, το dhcp θα είναι κλειστό στα router. Ξέρω οτι στα ubiquiti για να τα σετάρεις με τον controller απαιτεί ανοικτό dhcp οπότε το θέμα μου είναι μετά που θα τα σετάρω τα access point και κλείσω τον dhcp server πως θα διανέμει διευθύνσεις το AP στους πελάτες που θα συνδέονται ασύρματα. Θα δώσω μια στατική σε κάθε AP αλλά απο εκεί και πέρα αν συνδεθώ ασύρματα στο AP τι διεύθυνση θα δίνει σε εμένα; Δεν μπορώ να βρώ άκρη στο σετάρω διαφορετικό ip pool range όπου θα δίνουν τα AP στους χρήστες.
jkoukos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Απλά δε θα δίνει και δεν θα συνδέονται οι clients. Τα Unifi όπως και ο controller δεν έχουν DHCP και DNS server, άρα απαιτούν να υπάρχουν οι αντίστοιχοι στο εσωτερικό ή τουλάχιστον ένας router. Βάζεις όλα τα ΑΡ πίσω από έναν απλό router ώστε να μοιράζει διευθύνσεις και να παρέχει απαντήσεις σε ερωτήματα DNS.
haris013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Τι πρεπει να γίνει ώστε να έχουν οι σταθεροί υπολογιστες στο χώρο μόνο static και οι πελάτες από WiFi dhcp?
jkoukos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Στο είπα. Θα βάλεις έναν router από τον οποίο θα παίρνουν σύνδεση όλα τα ΑΡ.
haris013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Στο είπα. Θα βάλεις έναν router από τον οποίο θα παίρνουν σύνδεση όλα τα ΑΡ.Ναι σορρυ το είδα είμαι από κινητό! Οκ ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα