Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είναι το πρώτο μου post στο forum και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την ευρυζωνική σύνδεση του ote tv και τα powerlines. Έχοντας μεγάλη απόσταση από το ρουτερ χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο powerline χωρίς προβλήματα. Έκανα πρόσφατα μία ευρυζωνική σύνδεση οτε tv και αφού μου έφεραν σήμερα τον αποκωδικοποιητή και με διαβεβαίωσαν ότι παίρνει powerline έχοντας από πριν κι άλλο powerline πήγα και αγόρασα άλλο ένα ζεύγος (με αποτέλεσμα τώρα να έχω 4). 

Το πρόβλημα είναι ότι ή δεν τα συνδέω σωστά, ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς δεν μπορώ να έχω και ιντερνετ και οτε tv ταυτόχρονα αφότου το συνδέσω στη θύρα STB (μόλις το αφαιρέσω επανέρχεται το ιντερνετ). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται διότι τα powerlines είναι απλά switch και δεν κάνουν routing. H θύρα STB είναι Bridged με το αντίστοιχο VLAN στην μεριά του ΟΤΕ και δίνει Private IP στο STB (π.χ. 10.Χ.Χ.Χ). Προφανώς και δεν μπορούν να παίξουν 2 διαφορετικά DHCP Pools στα Powerlines με αποτέλεσμα να έχεις το παραπάνω conflict και να χάνεις το internet. Μπορείς να δοκιμάσεις καρφωτή IP στην κάρτα του υπολογιστή για να δεις μήπως λυθεί το πρόβλημα...

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται διότι τα powerlines είναι απλά switch και δεν κάνουν routing. H θύρα STB είναι Bridged με το αντίστοιχο VLAN στην μεριά του ΟΤΕ και δίνει Private IP στο STB (π.χ. 10.Χ.Χ.Χ). Προφανώς και δεν μπορούν να παίξουν 2 διαφορετικά DHCP Pools στα Powerlines με αποτέλεσμα να έχεις το παραπάνω conflict και να χάνεις το internet. Μπορείς να δοκιμάσεις καρφωτή IP στην κάρτα του υπολογιστή για να δεις μήπως λυθεί το πρόβλημα...

Μάλιστα... Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εμένα μου έκανε εντύπωση το πώς θα δουλέψει, αλλά αφού με διαβεβαίωσαν 2 διαφορετικοί υπάλληλοι ότι θα δουλέψει τους εμπιστεύτηκα και πήγα και αγόρασα τα PL....

Δημοσ.

Δουλεύει αλλά όχι έτσι που τα έβαλες. Μπορείς να βάλεις 2 ζευγάρια powerlines ανεξάρτητα ένα για το οτε tv και ένα για ίντερνετ. Για να έχεις μαζί ίντερνετ και tv πρέπει πρώτα να τα περάσεις μαζί σε καλό switch απενεργοποιωντας το dhcp και μετά να το ρίξεις πάνω σε powerlines. Αν ψάξεις εδώ θα βρεις πως το έχουμε κάνει

• Like 1
Δημοσ.

Δουλεύει αλλά όχι έτσι που τα έβαλες. Μπορείς να βάλεις 2 ζευγάρια powerlines ανεξάρτητα ένα για το οτε tv και ένα για ίντερνετ. Για να έχεις μαζί ίντερνετ και tv πρέπει πρώτα να τα περάσεις μαζί σε καλό switch απενεργοποιωντας το dhcp και μετά να το ρίξεις πάνω σε powerlines. Αν ψάξεις εδώ θα βρεις πως το έχουμε κάνει

Σε ευχαριστώ πολύ!! Αλλά σου είναι εύκολο να μου εξηγήσεις γιατί είμαι λίγο newbie με αυτά και δεν κατάλαβα πολλά από αυτά που διάβασα; Επίσης δεν θέλω να βάλω καρφωτές ip όπως διάβασα σε κάποια ποστ.

Δημοσ.

*Update*

Παίζει κανονικά παιδιά. το μόνο που έκανα, ήταν να πατήσω το sync button ξεχωριστά σε κάθε powerline ανά ζεύγος και έπαιξε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...