solton57010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Καλημερα αυτο τον καιρο ανακαινιζω το σπιτι και μιας και πλεον θα μενουμε 2 οικογενειες(αδερφια) ειπαμε να στήσουμε ενα home network . Το σπιτι ειναι 3οροφο και θα εχουμε το modem/router ,Speedport entry 2i λογω OTE (νομιζω δεν μπορω να το αλλαξω εαν μπορω παρακαλω ενημερωστε με ) στον 1 οροφο απο το οποιο θα εξυπηρετουνται ασυρματα ολες οι συσκευες του 1ου και 2ου οροφου,στο ισογειο θα συνδεθει μεσω καλωδιου cat6 ftp ενα switch D-Link DGS-1100-08 πανω στο οποιο θα κουμπωσει ενα access point Ubiquiti AP AC Lite,ενα πολυμηχανημα και ενα nas. Το acess point θα εξυπηρετει 3 laptop ασυρματα ,μια smart tv,καθως και κινητα και tablet. Θελω την γνωμη σας εαν σαν υλοποίηση θα δουλεψει ,εαν το switch πρεπει να ειναι managed ή unmanaged και εαν το access point ειναι too much για ενα σπιτι και ισως θα επρεπε να παω σε καποιο φθηνοτερο ps : Βασικο στο σπιτι θα υπαρχει μια κοινη γραμμη τηλεφωνου .Αυτη τη στιγμη ειναι adsl 24αρα αλλα πιθανον να την γυρισουμε σε vdsl 50ara
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 αν εχεις voip δεν μπορεις να αλλαξεις. α.δεν εχει νοημα για managed switch .to access point ειναι απο μια καλη εταιρεια και ειναι και ac.δεν ειναι too much.Ποτε δεν ξερεις αργοτερα τι αλλο μπορει να κανεις οποτε ενα ac ap δεν παει χαμενο.καλο θα ηταν η γραμμη να γινει vdsl
solton57010 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Εχω voip οποτε θα μεινω αναγκαστικα με το router που δινει ο ΟΤΕ .Οποτε για switch να διαλεξω αυτό https://www.skroutz.gr/s/2764658/TP-LINK-TL-SG108.html?from=account_favorites το οποιο ειναι και στα μισα λεφτα σε σχεση με την προηγουμενη επιλογη μου ;Η μπορει καποιος να μου προτείνει καποιο αλλο.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 να πω την αληθεια θα προτιμουσα κατι σε Netgear/hp.
kostasbm Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 εγω αφου ανακαινιζεις το σπιτι θα πηγαινα σε ενσυρματο παντου ...στησιμο του υπαρχοντος ρουτερ στο 2ο οροφο και απο κει μεσω switch(netgear)(και γω τετοιο εχω) τραβας καλωδια για πανω κατω ..πριζες αν χρειαστεις wifi υπαρχουν φτηνα ρουτερακια να κανεις τη δουλεια σου
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 αν μπορει να καλωδιωσει ολο το σπιτι ναι θα ειναι καλη φαση διοτι μετα μονο ap θα χρειαστει για τα κινητα.ολα τα αλλα τηλεορασεις κτλ μπορουν να παιρνουν με καλωδιο ethernet.
rfc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 switch οτι και να παρεις το ιδιο θα σου φαινεται. Παρε κατι φθηνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα