Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια ειναι κατι που ασχολουμαι αλλα ακομα δεν μπορω να το εξηγησω 

Εχω μια γραμμη ωραια και ενα ρουτερ 192.168.1.1

θελω να βαλω access point αλλα τα θελω σε διαφορετικη ip για να μην τα βλεπουν οι clients

και τα βαζω π.χ στην 192.168.10.50

τα ρυθμιζω ολα κομπλε εχω συνδεση οταν συνδεομαι κτλπ
το θεμα ειναι οτι για να μπω εγω στο access point  και να αλλαξω κατι ας πουμε πρεπει να βαλω στατικ ip και να βγω απο dhcp 192.168.1.2 που ειμαι κ να βαλω  192.168.10.200 οκ αυτο το καταλαβαινω

το θεμα ειναι ομως πως το access point εφοσον εχει ip στο 10 να μπορει να εποικινωνει με το gateway το ρουτερ δηλ . ενω το ρουτερ ειναι στο 1 σε διαφορετικες κλασεις

μηπως γινεαι απο το νατ του ρουτερ ??? η απο τι
δεν εχω καταλαβει γιατι με την ιδια λογικη αμα βαλω εγω ip 192.168.10.200 θα επρεπε να συνδεομαι στο ιντερνετ δεν ισχυει ομως αυτο πρεπει να εχω ip στο 1

το ερωτημα μου ειναι πως η κεραια βλεπει το ρουτερ ενω ειναι σε διαφορετικη ip

ολες οι γνωμες αποδεκτες

Δημοσ.

Λοιπον παιδια ειναι κατι που ασχολουμαι αλλα ακομα δεν μπορω να το εξηγησω

Εχω μια γραμμη ωραια και ενα ρουτερ 192.168.1.1

θελω να βαλω access point αλλα τα θελω σε διαφορετικη ip για να μην τα βλεπουν οι clients

και τα βαζω π.χ στην 192.168.10.50

τα ρυθμιζω ολα κομπλε εχω συνδεση οταν συνδεομαι κτλπ

το θεμα ειναι οτι για να μπω εγω στο access point και να αλλαξω κατι ας πουμε πρεπει να βαλω στατικ ip και να βγω απο dhcp 192.168.1.2 που ειμαι κ να βαλω 192.168.10.200 οκ αυτο το καταλαβαινω

το θεμα ειναι ομως πως το access point εφοσον εχει ip στο 10 να μπορει να εποικινωνει με το gateway το ρουτερ δηλ . ενω το ρουτερ ειναι στο 1 σε διαφορετικες κλασεις

μηπως γινεαι απο το νατ του ρουτερ ??? η απο τι

δεν εχω καταλαβει γιατι με την ιδια λογικη αμα βαλω εγω ip 192.168.10.200 θα επρεπε να συνδεομαι στο ιντερνετ δεν ισχυει ομως αυτο πρεπει να εχω ip στο 1

το ερωτημα μου ειναι πως η κεραια βλεπει το ρουτερ ενω ειναι σε διαφορετικη ip

ολες οι γνωμες αποδεκτες

Δημοσ.

τα καλα ap εχουν access list που μπορεις να ορισεις απο ποια Ip θα μπορει να μπει καποιος για να τα managarei>οποτε θα μπορουσες να το βαλεις στο ιδιο δικτυο κανονικα αλλα

α.να αλλαξεις τα credentials

β.να ορισεις να μπαινει μια Ip συγκεκρικεμενη πχ 192.168.1.200 την οποια μπορεις να την κανεις Exclude απο τον dhcp.

Δημοσ.

Δεν καταλαβες αλλο ζηταω θελω να μαθω πως το ap εποικινωνει με τ ρουτερ ενω ειναι σε διαφορετικη ip

192.168.10.10 ap

192.168.1.1 το router

Δημοσ.

Αν μπεις στις ρυθμίσεις του ρουτερ από το "καλωδιομένο" δίκτυο (1.χ)

και του βάλεις να εμφανίσει τα clients που "βλέπει" εκείνη την ώρα μήπως εμφανίζει το access point σαν ip

του καλωδιομένου δικτύου (1.χ)?

Δημοσ.

ρε παιδια εξακολουθειτε να μην με καταλαβαινεται 

εχω ενα ρουτερ ρε παιδακι μου το οποιο εχει ip 192.168.1.1

κουμπωνω εγω το pc μου η μια συσκευη τελος παντων και θα παρω dhcp η θα βαλω μια καρφωτη οτι θελω τελος παντων
και θα μπορω να μπω στο ρουτερ να το διαχειριστω αλλα μονο εφοσον ειμαι στην ιδια ip δηλ. 192.168.1.ΧΧΧ

θελω να βαλω λοιπον και ενα access point εξω που δεν πιανω αλλα αυτο το access point θελω να εχει ip 192.168.10.10 για δικους μου λογους ρε παιδακι μου το βαζω λοιπον συνδεομαι μεσω του access point και παιρνω ιντερνετ κανονικα 

αυτο που ρωταω ειναι ομως ΠΩΣ ΤΟ ACCESS POINT παιρνει δικτυο και ιντερνετ και μου το μοιραζει εμενα ενω ειναι στην ip αυτη και βλεπει το ρουτερ δηλαδη

ενω εγω για να μπω στο access point και να το διαχειριστω ας πουμε πρεπει να αλλαξω ip απο 192.168.1.ΧΧΧ και να μπω στην 192.168.10.χχχ αμα το κανω αυτο θα μπορω να διαχειριστω στο access point αλλα δεν θα εχω ιντερνετ μονο αν επιστρεψω στο ευρος που εχει το ρουτερ τοτε μονο θα εχω

(to access point λειτουργει σαν access point κανονικα με καλωδιο παροχης που φευγει απο το ρουτερ)

Δημοσ.

ρε παιδια εξακολουθειτε να μην με καταλαβαινεται 

εχω ενα ρουτερ ρε παιδακι μου το οποιο εχει ip 192.168.1.1

κουμπωνω εγω το pc μου η μια συσκευη τελος παντων και θα παρω dhcp η θα βαλω μια καρφωτη οτι θελω τελος παντων

και θα μπορω να μπω στο ρουτερ να το διαχειριστω αλλα μονο εφοσον ειμαι στην ιδια ip δηλ. 192.168.1.ΧΧΧ

θελω να βαλω λοιπον και ενα access point εξω που δεν πιανω αλλα αυτο το access point θελω να εχει ip 192.168.10.10 για δικους μου λογους ρε παιδακι μου το βαζω λοιπον συνδεομαι μεσω του access point και παιρνω ιντερνετ κανονικα 

αυτο που ρωταω ειναι ομως ΠΩΣ ΤΟ ACCESS POINT παιρνει δικτυο και ιντερνετ και μου το μοιραζει εμενα ενω ειναι στην ip αυτη και βλεπει το ρουτερ δηλαδη

ενω εγω για να μπω στο access point και να το διαχειριστω ας πουμε πρεπει να αλλαξω ip απο 192.168.1.ΧΧΧ και να μπω στην 192.168.10.χχχ αμα το κανω αυτο θα μπορω να διαχειριστω στο access point αλλα δεν θα εχω ιντερνετ μονο αν επιστρεψω στο ευρος που εχει το ρουτερ τοτε μονο θα εχω

(to access point λειτουργει σαν access point κανονικα με καλωδιο παροχης που φευγει απο το ρουτερ)

Το access point σου μπορεί να δουλεύει με δύο τρόπους (θεωρητικά)

α) σε network layer (3), οπότε θα έχει δυο interface. Ένα προς το router (1.χ) και ένα προς το ασύρματο δίκτυο (10.χ). Είναι κάτι ανάλογο με το router σου που έχει άλλη ip από τον "έξω κόσμο" και άλλη από το τοπικό σου δίκτυο.

β) σε datalink layer (2) οπότε δουλεύει με mac διευθύνσεις και όχι με ip. Στην περίπτωση αυτή εξυπηρετεί τοπικά τις γνωστές mac διευθύνσεις και όποια διεύθυνση δεν ξέρει  "προωθεί" στην πόρτα που είναι το καλωδιομένο δίκτυο επομένως στον router

Για αυτό σε ρώτησα να κάνεις list τα active lan clients από το καλωδιομένο router. Αν δεις διεύθυνση για το access point τότε δουλεύει ο πρώτος τρόπος αλλιώς ο δεύτερος.

Η υποψία μου είναι πάντως ότι δουλεύει με τον δεύτερο τρόπο και δεν νομίζω να μπορείς να έχεις πρόβαση στο router από το ασύρματο δίκτυο 

Δημοσ.

γενικως με απλα λογια συνηθως και αλλη ip να εχεις στο access point θα παιξει το ιντερνετ απλα δεν θα μπορεις να μπεις μεσα στο access point εκτος αν βαλεις Ip στο ιδιο δικτυο με το ap.

Δημοσ.

Και σε συνέχεια αυτών που έγραψε ο newnick, θα ξαναρωτήσω. Ποιο ΑΡ έχεις και σε τι κατάσταση λειτουργίας το έχεις βάλει να δουλεύει;

Δημοσ.

Απ όσο γνωρίζω τα aps έχουν 2+ interfaces. Ένα bridge στο δίκτυο που θα γεφυρώνουν και ένα ακόμα τουλάιχχτον που δημιουργούν για να συνδεθούν οι πελάτες. Επειδή το ρούτερ σου λειτουργεί στην default κλαση, ή λόγω ότι συνδέεται με ethernet (?) αναγνωρίζει αυτόματα την bridge (αφού του την δίνει αμέσως ο dhcp)

Δημοσ.

λοιπον εχω ενα nano m2 της ubiquiti

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ACCESS POINT KAI EINAI ΣΕ BRIDGE MODE

εχει στατικ ip στο 192.168.10.10 255.255.255.0 192.168.1.1

αρα μου λετε επειδη ειναι σε bridge και με ethernet αναρει καν το γεγονος του gateway και της Ip και απλα εποικινωνει με το ρουτερ??

ΑΥΤΟ Μ ΛΕΤΕ?

Δημοσ.

Σε Bridge mode δουλεύει σαν ένα Layer 2 managed switch. Φαίνεται εξάλλου και στο πεδίο "Bridge Network", ενεργοποιώντας το "Advanced View" στο tab "Network".

Ουσιαστικά γεφυρώνει την Lan θύρα με την WLAN, ώστε όσοι συνδέονται ασύρματα στην δεύτερη να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μέσω της πρώτης.

Στην περίπτωση αυτή η διεύθυνση LAN χρησιμοποιείται μόνο για την ρύθμισή του, οπότε μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε υποδίκτυο και φυσικά όποιος θέλει να συνδεθεί στο μενού του πρέπει να είναι στο ίδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...