noobogadgetakias Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 καλησπερα σε ολους..υστερα απο φορματ σε λινουξ και ενω ο υπολογιστης δουλευει σωστα εως τωρα ειπα να συνδεσω και τον αλλον σκληρο επανω του 1tb για να δω καμια ταινιουλα κτλ κτλ γτ εκει εχω ολα τα αρχεια..τον εχω συνδεσει μεσω σατα μιας και ειναι εσωτερικος σκληρος..το θεμα ειναι οτι δεν τον βλεπει καθολου...τι μπορω να κανω?
Grim Ripper Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Στο BIOS μπορείς να τον δεις; Δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο SATA ίσως. Δες και κάποιο από αυτά τα commands μήπως βοηθήσει. http://unix.stackexchange.com/questions/49786/finding-all-storage-devices-attached-to-a-linux-machine 1
noobogadgetakias Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 ο σκληρος φαινεται να παιρνει ρευμα...δοκιμασα αλλο καλωδιο σατα αλλα παλι δεν τον μπορω να τον βρω μεσα στο λειτουργικο... με μια εντολη που ετρεξα απο το παραπανω λινκ εβλεπ μονο τον μικρο τον 250αρη...απο το bios dδεν εχω κοιταξει αν τον βλεπει αλλα οσκληρος φαινεται να δουλευει...βεβαια με το λειτουργικο αυτο ειναι η πρωτη φορα που συνεργαζομαι...ειναι linux mint 18 (sarah) ενω πρωτα ειχα τα 17,2...δεν νομιζω πως εχει τοσο σημαντικες διαφορες οσον αφορα το hardware για το που μπορω να τα δω...τι να πω δεν ξερω.
Grim Ripper Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δες ότι το βλέπει και στο BIOS απλά για να είμαστε σίγουροι. Υπάρχει μήπως 2ος υπολογιστής ώστε να τον δοκιμάσεις και εκεί; Ίσως κάποιου φίλου; 1
noobogadgetakias Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δυστηχως ολοι λειπουν για διακοπες..οποτε άκυρο.θα κοιταξω μολις γυρισω απο την δουλεια να μπω και στο bios να δω αν τον βλρπει.παιζει ρολο που ειναι ntfs και οχι fat32;βεβαια αν επαιζε ρολο δν θα ειχα το ιδιο προβλημα και στα 17.2;
Grim Ripper Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δεν υπάρχει πρόβλημα, τα Linux μπορούν να διαβάσουν ntfs. Μήπως απλά πρέπει να γίνει mount; http://askubuntu.com/questions/504080/will-i-be-able-to-use-my-ntfs-data-partition-in-ubuntu
noobogadgetakias Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Παντως ουτε στο βιος τον βλεπει και τον δοκιμασα σε ολες τις θυρες σατα..θα δοκιμασω να κανω οτι λεει απο πανω ο φιλος και βλεπουμε Στο λινκ αναφερεται σε partitions και οχι απλα σε εναν δισκο.ειναι το ιδιο;
Grim Ripper Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Αμ το θέμα είναι ότι ούτε το BIOS τον βλέπει. Δοκίμασε σε κάποιο άλλο pc καλύτερα και αν θες δοκιμάζεις μόνο με αυτό το δίσκο συνδεδεμένο και απλά μπες στο BIOS (χρησιμοποίησε το καλώδιο του σκληρού που έχεις πάνω και ξέρεις ότι λειτουργεί ή ακόμα καλύτερα το καλώδιο και μάλιστα στην ίδια θύρα SATA)
noobogadgetakias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Να σας ρωτησω κατι.παιζει να ειναι η τροφοδοσια του σκληρου;;συνδεεται μεσω τροφοδοτικου με ενα καλωδιο βισμα πλακε μαυρο..αυτο παρατησω ειναι λιγο καπως σοασμενο μπροστα..μπορει να εφαρμοζει σωστα και να μην παιρνει ρευμα;;;αλλα οως γινεται να τον ακουω να δουλευει;και ειναι καινουριος δισκος.1tb green caviar Το καλωδιο σατα δουλευει μια χαρα γτ το συνδεσα στον σκληρο που εχω το λειτουργικο και τον βλεπει..το θεμα ειναι αλλο τωρα ομως..υοαρχει μετατροπεας να συνδεσω το καλωδιο ρευματος με το ασπρο βυσμα ωστε να εχει εξοδο πλακε για να τον συνδεσω στον green caviar; γτ ο δισκος ο ενας ειναι παλιος και εχει τροφοδοσια απο ενα ασπρο μεγαλο βυσμα μονο...ενω ο green εχει μονο πλακε εισοδο..
Grim Ripper Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Η πλακέ είσοδος που λες είναι θύρα sata, απλά είναι για ρεύμα. Θες molex σε sata όπως αυτό. http://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=molex+to+sata
noobogadgetakias Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Θα δοκιμασω και αυτο κ βλεπουμε.
noobogadgetakias Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 τελικα συνδεσα το καλωδιο που μου προτεινε ο φιλος και ολα δουλεψαν ρολοι..ευτυχως ..σιγουρα παλιοτερα που ειχα κατι ψιλοπροβληματα με την αναγνωση των δισκων οταν το συνεδεα το συγκεκριμενο καλωδιο μαλλον ηταν απο αυτο...καταρχην το εβαζα πανω και ηταν χαλαρο τελειως.το καινουριο κουμπωσε κατευθειαν επανω χωρις να κουνιεται..καταλαβαινες αμεσως την διαφορα...σας ευχαριστω για την βοηθεια να ειστε καλα. 1
noobogadgetakias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Ρε παιδες συγγνωμη αλλα επιστρεφω στο θεμα με αλλού προβλημα.μ εβγαλε τωρα μπλε οθόνης που λεει να γινει recovery..τι μπορει να φταιει;;; Γραφει οτι δεν ειναι δυνατη η προσβαση σε μια απαιτουμενη συσκευη η δεν εχει συνδεθει. Σφαλμα 0xc000000e
Grim Ripper Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Βρες κάποιο πρόγραμμα που να δείχνει την υγεία του σκληρού δίσκου. Απ' όσο είδα υπάρχει το hard disk sentinel αλλά είναι μέσω του terminal οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σε βολεύει. (δεν γνωρίζω πόσο καιρό έχεις linux) Edit: Έβαλες Windows; (επειδή είπες για μπλε οθόνη) Αν ναι τότε κατέβασε το Hard disk sentinel και βάλε ένα screenshot εδώ.
noobogadgetakias Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2016 Την οθονη αυτη μου την εβγαλε χωρις καν να bootarei ο υπολογιστης..με το που πατησα το κουμπι και μ εβγαλε τα στοιχεια και την φωτο της μητρικης μου τσακ πεταξε αυτην την οθονη...συνεχεια αυτο μ κανει εδω και καιρο... Μπορει να ειναι και μητρικη;γτ με το hard disk sentinel μ δειχνει οτι ολοι οι σκληροι δισκοι ειναι 100 τοις εκατο λειτουργικοι χωρις κανενα bad sector.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα