Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα προβλήματα με κάποιες ενημερώσεις σε win7 64 bit σε laptop toshiba.

Είδα εδω μέσα κάποιος που ποσταρε κάποιες ενημερώσεις των windows 7 που δεν έρχονται αυτόματα.

Τις κατέβασα, τις εγκατέστησα και μετά απο επανεκκίνηση δεν ανάβει καθόλου η οθόνη.

Έκλεισα με το κουμπί, έβγαλα απο το ρεύμα αλλα τίποτα.

Δημοσ.

τι εννοεις δεν αναβει η οθονη δεν βλεπεις το post το αρχικο πριν απο τα windows?

Δημοσ.

Δεν ανάβει καθόλου η οθόνη.

Φαίνεται οτι έχει ανοίξει ο υπολογιστής και είναι στα windows που βάζω κωδικό γιατί άκουσα τον ήχο των Windows.

Πατάω μια φορά το power button, κατεβάζω την οθόνη και κλείνει.

Τον έκλεισα και τον έβγαλα απο το ρεύμα, μπαταρία για να κάνει κανονική επανεκκίνηση.

Το λαπτοπ είναι toahiba L505-10v

Δημοσ.

Τοτε πιο πιθανο ειναι αλλο προβλημα και οχι απο τα updates 

καλυτερα αν ασχολεισαι αφαιρεσε το δισκο και ενεργοποιησετο καταρχην να δεις τουλαχιστο το post/bios και απο κει και περα γραψε πισω και ολο και καποιος θα σε καθοδηγησει για να παρεις backup κτλ

Δημοσ.

Τα αρχεία δεν με πειράζουν γιατί έχω εξωτερικό σκληρό και αποθηκευω εκεί οτι σημαντικό έχω.

Αν αφαιρέσω τον σκληρό θα μπει στο bios?

Δημοσ.

Ναι κάνε ενα πείραμα. Βγάλε τον σκληρό να δεις αν θα μπει στο bios..αν αν θα δειξει τίποτα. Με τον σκληρό επανω το logo του bios το δείχνει; η δεν δείχνει τίποτα απολυτως απο την ωρα που ανοιξεις το ΛΑΠΤΟΠ;

Δημοσ.

Απο εχθές του είχα βγάλει μπαταρία, ρεύμα και σήμερα τον άνοιξα.

Άκουσα τον ήχο των windows μόνο και η οθόνη δεν άναψε καθόλου, ουτε bios ούτε τίποτα. Νεκρή.

Κάτι είχα διαβάσει στα win8 για μαύρη οθόνη σε λάπτοπ. Μπορεί να είναι απο software αυτό που κάνει?

Έβγαλα τον σκληρό, έκανε αρκετές δοκιμές προσθέτοντας και ένα φλασακι αλλά τίποτα.

Απόψε αν βρώ χρόνο μπορεί να ανοίξω να δω τις επαφές της οθόνης.

Δεν μου είχε ποτέ πρόβλημα η οθόνη μόνο μερικές φορές όταν την ανέβαζα κατέβαζα λίγο έκανε έναν ήχο όπως εντοπίζει νέο υλικό. Μάλλον κάτι με την κάμερα θα είχε να κάνει.

Δημοσ.

Απτη στιγμη που δεν δειχνει ουτε με τον σκληρο τιποτα απολυτως, εχεις hardware προβλημα. Εχεις να δοκιμασεις καποια εξωτερικη οθονη?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό να έχει κάψει κάρτα γραφικών. Δοκίμασε εξωτερική οθόνη, αν και πάλι δεν βλέπεις τίποτα, μαύρα τα μαντάτα. Από ότι θυμάμαι η κάρτα γραφικών (VGA) είναι ενσωματωμένη στην μητρική κάρτα. Αν είναι σε εγγύηση έχει καλός. Το καλύτερο  πάντως να το δει τεχνικός.

Δημοσ.

Τελικά είναι οθόνη νομίζω.

Έλυσα το καπάκι της οθόνης και λειτούργησε κανονικά όμως δεν ξέρω γιατί, μάλλον δεν κάνει κάπου επαφή.

Ανοίγω ξανά χωρίς να πειράξω τίποτα απο εκει που δούλευε και δεν ανάβει.

Ξανα κουνάω λίγο την οθόνη και μετά ανάβει.

Ολα αυτά κλείνοντας και ανοίγοντας με το power button. Οταν είναι σε λειτουργία και να κουνήσω λίγο την οθόνη δεν ανάβει αν είναι κλειστή αλλά ούτε κλείνει αν είναι αναμμένη.

Βρήκα ενα καλώδιο να κρέμεται χωρίς φις, ούτε φαίνεται να εχει κοπεί αλλά ψάχνω να δω αν έχει φύγει απο κάπου.

Ξέχασα να πω οτι έψαξα στο youtube και είδα ότι και άλλα toshiba satellite έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Κουνώντας λίγο τις επαφές πίσω στην οθόνη έφτιαχνε.

Δημοσ.

Μάλλον εχεις πρόβλημα στην καλωδιοταινια. Με λιγα λογια η καλωδιοταινια ειναι ενα πλακυ καλώδιο που συνδέει την οθόνη με την μητρική. Μεσα στην καλωδιοταινια υπαρχουν πολλά μικρά καλωδιακια. Μάλλον ενα απο αυτά κόπηκε.

Δημοσ.

Βρήκα το καλώδιο που ηταν κομμενο. Επανω στην οθόνη φαίνεται σαν να γειωνει ενώ κάτω συνδέεται στην μητρική. Κεραία είναι η για κατέβασμα ανέβασμα οθόνης?

Θα το πάω σε τεχνικό εφόσον φαίνεται να είναι πίσω η καλωδιοταινια. Δεν βάζω χέρι εκεί πισω.

*Επάνω είναι αυτό που καταλήγει στο νικελ λαμακι ενω κάτω αυτό που εχω ξεκουμπωσει.

post-188158-0-47405900-1472148637_thumb.jpg

post-188158-0-21468500-1472148747_thumb.jpg

Δημοσ.

Κεραια wifi ειναι. Ενδέχεται το προβλημα να είναι και ένας μικρός μαγνήτης ο οποίος είναι στο πλαστικό της οθόνης και όταν κλεινει η ανοιγει το καπάκι κανει επαφη με εναν αλλον μαγνητη στο πλαισιο και δίνει σήμα να ανοίξει η να κλείσει το λάπτοπ ή οθόνη. Ο,τι και να λέμε ειναι στον αέρα. Να το δει καλυτερα ένας τεχνικός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...