Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
μετά από 5 χρόνια με την Samsung C640 ήρθε η ώρα να την αλλάξω. Οι απορίες αρκετές και παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά reviews και νήματα εδώ δεν έχουν ξεκαθαριστεί εντελώς γιαυτό ζητώ την βοήθειά σας. 

Ξεκινώντας από τα βασικά το μπάτζετ είναι γύρω στα 1000-1200€ και η απόσταση θέασης 2,5 μέτρα. Η χρήση είναι πολλές ταινίες, πολύ μπάλα (ποδόσφαιρο-μπάσκετ) από ΟΤΕ και πολύ PS4 gaming (online παίζω ελάχιστα και όχι FPS οπότε το lag δεν είναι υψίστης σημασίας -χωρίς να είναι αδιάφορο βέβαια-). Τηλεοπτικό από ΟΤΕ. 

Τα ερωτήματα έχουν να κάνουν αρχικά με 4Κ ή όχι. Ετεινα περισσότερο σε full HD αλλά μιας και θα βγεί οσονούπω και το PS4K και σίγουρα θα αρχίσει σε 1-2 χρόνια να γεμίζει η αγορά με 4Κ υλικό, κλίνω περισσότερο εν τέλη σε 4Κ ανάλυση. Βασική όμως προτεραιότητα παραμένει η ποιότητα εικόνας και του πανελ και κυρίως της ταχύτητάς του. Γιατί η υπάρχουσα τηλεόραση κάνει πολλά "σκαλώματα" σε γρήγορες σκηνές ή πχ στα γρήγορα γράμματα ή στην μπάλα θολώνει ακόμη και με τα βοηθήματα της στο φουλ.
To smart κομμάτι με ενδιαφέρει, δεν θα είναι κριτήριο επιλογής βέβαια μιας και τις βασικές λειτουργίες (σύνδεση με mobile συσκευές κτλπ) τις καλύπτουν θεωρώ όλες σε αυτή την κατηγορία τιμής όπως επίσης και ο ενσωματωμένος media player. Η τωρινή tv παίζει τα πάντα, όλα τα φορμα ήχου. Το θέμα βέβαια είναι ότι τόσο καιρό εχω βολευτεί με τον ενσωματωμένο Player και δεν έχω ψάξει μήπως κάποιος εξωτερικός έχει καλύτερη απόδοση στις ταινίες; Αξίζει δηλαδή η εξτρα αγορά ξεχωριστού player για ταινίες ή οι τωρινές τηλεοράσεις κάνουν την ίδια καλή δουλειά;

Περιμένω προτάσεις παρακαλώ γιατί αυτή την στιγμή είμαι αρκετά μπερδεμένος (όπως πιστεύω και πολύ κόσμος με τόσα δεκάδες μοντέλα που κυκλοφορούν). Οι περσινές 4Κ της Samsung, JUXXXX ήταν 50Hz. Οι φετινές KU;

Aυτά είναι λίγα μοντέλα που μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον, χωρίς να ξέρω τα χαρακτηριστικά τους εις βάθος και αν αξίζουν τα χρήματά τους. Από LG πραγματικά δεν έχω ιδέα ποια θεωρείται καλή.
Samsung 55KU6400 
Samsung 49KS7000
Sony 55X85005C

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια :)

Δημοσ.

Καρφι σε ultrahd πας σ αυτα τα λεφτα.Και η φετινη σειρα ku6xxx ειναι ολες 50hz, εχουν βεβαια πολυ χαμηλο input lag. Η σονυ του λινκ σου (την οποια και εχω) ειναι μια κατηγορια πανω απ τις αλλες αν και περσινο μοντελο, υποστηριζει και hdr, το μονο αρνητικο της ειναι οτι ειναι edge-lit το οποιο δεν σ ενδιαφερει αν δεν βλεπεις ταινιες.

Δημοσ.

Ηξερα σίγουρα ότι οι περσινές JUΧΧΧ είναι 50hz και οι φετινές το ίδιο;; Το λαγκ δεν είναι κύριο χαρακτηριστικό για μένα γιατί δεν παίζω ονλαιν και ποτέ fps στο PS4. 

Tαινίες βλέπω πολλές.....πάρα πολλές! Η αλήθεια είναι οτι γλυκοκοιτάζω Σονυ γιατί διαβάζω πολύ καλά λόγια για αθλητικά και videogames. Ισως και περσινά μοντέλα της σειράς 8ΧΧ στα 1080p που παίζουν στο 800€ για 55αρα μέχρι να πέσουν οι τιμές σε 2-3 χρόνια των OLED και να δούμε τι θα γίνει με το 4Κ. Δεν ξέρω αν είναι πολύ δόκιμη σκέψη.

Δημοσ.

Δεν αξιζει να πας σε fullhd πλεον, ποσο μαλλον αφου διαθετεις το budget. Αν βλεπεις ταινιες σ ενδιαφερει το καλο μαυρο (οποτε ξεχνας ips). Αν σκοπευεις να αλλαξεις σε 2-3 χρονια οκ... παντως 4κ υλικο υπαρχει πολυ.

Δημοσ.

Δεν βλέπω πολύ υλικό που λες. Αθλητικά ούτε για πλάκα εδώ, ταινίες ελάχιστες, ειδικά στα μαγαζάκια δεν κυκλοφορεί σχεδόν τίποτα. Netflix πχ δεν παρακολουθώ. Μόνο το PS4K που έρχεται με ψήνει κάπως. Νομίζω γενικά ότι θέλει ακόμη 1-2 το 4Κ για να δούμε πως θα πάει και πόσο θα γεμίσει η αγορά.

Δημοσ.

ειπαμε αναλογα τi βλεπεις. Νετφλιξ και Youtube εχει πολυ πραμα. Απο τορρεντ επισης. Bluray θα ρθουν συντομα, ηδη κυκλοφορουν απο τον μαρτιο στις ΗΠΑ. Δορυφορικα επισης υπαρχουν ultra HD καναλια.  Παιχνιδια υπαρχουν αν παιζεις σε pc πανω απο χρονο και θα χουμε και το ps4 συντομα. Τελος ολα καλα τα κινητα και καμερες τραβανε ultra Hd. 

Οπως βλεπεις, αν ενδιαφερει καποιον, υπαρχει ηδη παρα πολυ υλικο στην ελλαδα.

Δημοσ.

Διαφωνώ καθέτως, η KS7000 ειναι 100Hz εγγενη, με πολυ καλο interpolation (recreate method) και σαφως δεν συγκρινεται με την Sony 55X85005C ουτε για αστειο. Η 7000 εχει 10bit panel, HDR1000 και εξαιρετικό PSA με blue backlit (quantum dot) χωρίς φίλτρα και το πιο σημαντικό συμβατότητα με το rec2020. 

Μιλια μακρυά σε απόδοση. Απλα μικρότερη. Βεβαία στα 2,5 μετρα η 49'' δεν ειναι και λιγο.

Θεωρω η KS σειρα παιζει μονη της, χωρις ανταγωνισμό (εκτος OLED).

Δημοσ.

Σε τι διαφωνεις δλδ δε καταλαβα; :P

Την ks7000 δεν την ειχε στις επιλογες οταν εγραφα την απαντηση μου καποια αλλη ειχε! ( Γι αυτο αλλοστεδεν την εχω αναφερει πουθενα στις απαντησεις μου! Ειναι δυνατον να μην την ειχα αναφερει ως την καλυτερη απ αυτες και με διαφορα; :P )

Δημοσ.

Παιδιά σορρυ κιόλας αλλά δεν έχω κάνει edit στο αρχικό ποστ, εξαρχής αυτά τα 3 λινκ ήταν. Δεν θέλω καμιά κόντρα (δεν υπάρχει και νόημα άλλωστε σε κάτι τέτοιο) αλλά όχι να βγω και τρελός ε :Ρ

edit: νομίζω όμως και ότι οι Sony X85XX είναι με πραγματικά 100hz (ή 120) πανελ 

Δημοσ.

Δηλαδη ρε παιδια οτι δεν παίζει η KS και γενικοτερα οι σαμσουνγκ , Dolby vision δεν μας προβληματίζει καθολου? και αν σε μια πενταετία κερδίσει η Dolby όπως το blue ray το hd dvd τοτε τι γίνεται? παμε για άλλη τηλεοραση παλι?

Αααα μόλις είδα οτι χάνεις και 5 ίντσες σε σχέση με LG και σε λιγότερα χρήματα. Έσφιξε η σαμσουνγκ...

Δημοσ.

Λαθος δικο μου τοτε...μαλλον δεν διαβασα καλα και το μπερδεψα με αλλο τοπικ. Δεν τιθεται θεμα τσακωμου προς θεου...

Και η σονυ 100ειναι ναι.

Γνωμη μου και εμενα ειναι οτι δεν προκειται να επικρατησει το dolby vision γιατι το υποστηριζουν ελαχιστοι κατασκευαστες και πρεπει να πληρωσουν και δικαιωματα. Απο τη στιγμη που το πρωτυπο στσ bluray ειναι το hdr δεν τιθεται τετοιο θεμα.

Φυσικα και δεν αλλαζεις τηλεοραση, θα παιζει τα hdr φορμά. Ε μην δεις και σε την ταινια dolby vision , δες τη σε hdr!

Edit: ειναι BLURAY οχι blue ray!!!!

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι σε βάθος 5-6-7 χρόνων για αγορά ΤΩΡΑ. Και ειδικά σε τέτοιο θέμα, ποιο φορμα θα επικρατήσει.

Oπότε που καταλήγουμε; Αξίζουν τα 300€ περίπου διαφορά και οι 5'' λιγότερες για την 7000;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...