Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

πήρα μια μπαταρία απο aliexpress για ενα pda και ειναι νεκρή. ούτε ανοιγει το pda ούτε φορτίζει.

Είναι li-ion 3.7V 1370mAh.

Διάβασα στο δίκτυο ότι πιθανον να έχει μπει σε sleep mode και γι'αυτό δεν φορτίζει.

υπάρχει τρόπος να την αναστήσω ή δεν αξίζει τον κοπο;

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν δεν σου γραψουν κατι καλυτερο απο αυτο σαν τελευταια λυση,

τη τυλιγεις σε μια "πετσετουλα"  και την βαζεις στην καταψυξη για δυο 24ωρα επειδη ειναι λιθιου

την αφαιρεις στεγνωνει και την τοποθετεις αν εισαι τυχερος θα παιξει αλλα τελευταια λυση για ανασταση :-D

Δημοσ.

αν εχει πεσει η ταση αρκετα την συνδεεις με Ni-cd ni-mh φορτιστη που να μπορει να βγαλει αυτην την ταση για να αρχιζει να δινει ταση και μολις φτασει στα 3.7 την βαζουν ειτε στην συσκευη που θα γεμισει ειτε στο φορτιστη της συσκευης.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πήγα σε ένα μαγαζί και την μέτρησε και έβγαζε 0 volt.

Εντωμεταξύ προσπάθησα κάποια "κόλπα" που είδα στο youtube χωρίς ομως επιτυχία.

Στην εικόνα που επισυνάπτω μπορεί να μου πεί κάποιος ποιό pin είναι το (-) και ποιο το (+)?

Τα σύμβολα είναι στη μέση μεταξύ 2 πιν και δεν ξέρω σε ποιό αντιστοιχούν.

Αυτό με τον φορτιστή ni-cd είναι μάλλον δύσκολο...δεν έχω. Ισως αν βρώ καποιο μαγαζί να το κάνει αλλά δεν γνωρίζω κάποιο στην περιοχή μου (Ηράκλειο Κρήτης)..

post-56810-0-50914600-1472056478_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πήγα σε ένα μαγαζί και την μέτρησε και έβγαζε 0 volt.

Εντωμεταξύ προσπάθησα κάποια "κόλπα" που είδα στο youtube χωρίς ομως επιτυχία.

Στην εικόνα που επισυνάπτω μπορεί να μου πεί κάποιος ποιό pin είναι το (-) και ποιο το (+)?

Τα σύμβολα είναι στη μέση μεταξύ 2 πιν και δεν ξέρω σε ποιό αντιστοιχούν.

Αυτό με τον φορτιστή ni-cd είναι μάλλον δύσκολο...δεν έχω. Ισως αν βρώ καποιο μαγαζί να το κάνει αλλά δεν γνωρίζω κάποιο στην περιοχή μου (Ηράκλειο Κρήτης)..

θα μπορουσες να κανεις δοκιμες στα Pin για να δεις αν θα σου δωσει ρευμα σε καποιο συνδυασμο .αν ειναι 0 τοτε αυτο με το Ni-cd δεν θα πετυχει.δεν νομιζω οτι θα επανελθει αν εχει μηδενισει η ταση.8 συνδυασμοι ειναι.

μπορεις να δεις και στην παλια που βγαζει ταση.παντως αμα ειναι 0 την ξεχνας.ακομα και να μην εχει πεθανει σαν μπαταρια θα εχει παθει μεγαλη ζημια.οι li-ion li-po δεν ειναι για να πεφτουν τοσο χαμηλα.εχουν προβληματα μετα.για αυτο και γενικως οταν δεν χρησιμοποιουνται συνηθως υπαρχουν κυκλωματα για να μην γινονται undervoltage απο την συσκευη.τωρα για να εχει μηδενισει ή ειναι χαλασμενη ή καποιος θα πρεπει να την εχει πανω απο 2-3 χρονια παρατημενη.

Δημοσ.

Δεν έχω άλλη για να δοκιμάσω. Πήρα το pda χωρις μπαταρία και αυτή είναι η 2η μπαταρία που αγοράζω και δεν λειτουργεί. Η πρώτη συμβατή δούλευε (άνοιγε το pda) αλλά δεν αναγνώριζε το ποσοστό φόρτισης και γενικά δεν δούλευε σωστά οπότε την γύρισα. Η δεύτερη γνήσια (υποτίθεται) και μολις την πήρα την έβαλα στο pda αλλά δεν άνοιγε και μετα διαπίστωσα ότι δεν φόρτιζε κιόλας.

Είμαι στην διαδικασία επιστροφής αλλά ο πωλητής του ali είναι τα ζωα μου αργά και κανει τον κινέζο (είναι κιόλας..χαχα).

Αλλά αν υπήρχε δυνατότητα να την αναστήσω θα το προτιμούσα απο το να την γυρίσω πισω και να περιμένω refund.

Δημοσ.

εφοσον εχει μηδενισει δεν νομιζω να αναστηθει εκτος αν μετρησατε κατι λαθος.και ακομα και να αναστηθει θα ειναι πολυ χαλια πλεον.αν διαβασεις για τις Lipo li ion θα δεις οτι δεν ειναι για deep discharge κτλ.πχ το πιο απλο παραδειγμα.στα Powerbanks η μπαταρια γεμιζει μεχρι 4.2 volt και μετα κλεινει το κυκλωμα.και στο discharge μολις πεσει στο οριο που εχουν θεσει δεν σου δινει αλλο ρευμα.ειναι καλες μπαταριες αλλα πιο παραξενες.

Δημοσ.

Τα δύο μόνα τους πιν αριστερά είναι το - και τα δύο τέρμα δεξιά είναι το +. Προφανώς βάζουν δύο πίν ανα πόλο για μικρότερη αντίσταση. Τα άλλα δύο που μένουν είναι για την επιτήρηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:

1) Η μπαταρία είναι νεκρή. Βέβαια, οπως λέει και ο poulinos πιό πάνω φαίνεται λίγο περίεργο η τάση που μετρήσατε να είναι στρογγυλό μηδενικό, ακόμα και εντελώς άδειες μπαταρίες πρέπει να δείχνουν κάποια μικρή τάση. Η η μπαταρία έχει σοβαρό πρόβλημα, οπότε και δέν σώζεται, ή η μέτρηση δέν έγινε σωστά.

2) Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει πρόβλημα το PDA και να μήν μπορεί να τροφοδοτηθεί απο μπαταρία ή να την φορτίσει

Δημοσ.

1) Η ταση μετρήθηκε σε ενα μαγαζί όχι απο εμένα. Ισως το έκανε γρήγορα με το πολύμετρο και να μην μετρήθηκε σωστά.

Επειδή έχει αυτη την ιδιαιτερότητα με τα 2 pin ανα πόλο μήπως πρέπει να μετρηθεί ακουμπώντας και τα 4 pin;

Πάντως σε βιντεο απο youtube σχετικά με το θέμα δείχνει πως μπαταρίες που έχουν μπει σε sleep mode  εμφανίζουν 0 volt και τους δίνουν ρεύμα με γυμνά καλώδια και παίρνουν μπρος. Το προσπάθησα αλλά τίποτα.

2) Αν είχε προβλημα το pda θα το είχα εντοπίσει και απο την προηγούμενη μπαταρία η οποία επεστράφει λόγω άλλης δυσλειτουργίας.

Οπως και να χει ευχαριστώ πολυ!

Δημοσ.

1) Η ταση μετρήθηκε σε ενα μαγαζί όχι απο εμένα. Ισως το έκανε γρήγορα με το πολύμετρο και να μην μετρήθηκε σωστά.

Επειδή έχει αυτη την ιδιαιτερότητα με τα 2 pin ανα πόλο μήπως πρέπει να μετρηθεί ακουμπώντας και τα 4 pin;

Πάντως σε βιντεο απο youtube σχετικά με το θέμα δείχνει πως μπαταρίες που έχουν μπει σε sleep mode  εμφανίζουν 0 volt και τους δίνουν ρεύμα με γυμνά καλώδια και παίρνουν μπρος. Το προσπάθησα αλλά τίποτα.

2) Αν είχε προβλημα το pda θα το είχα εντοπίσει και απο την προηγούμενη μπαταρία η οποία επεστράφει λόγω άλλης δυσλειτουργίας.

Οπως και να χει ευχαριστώ πολυ!

παντως σε forum που ειχα διαβασει για Rc δεν επαιρναν 0 αλλα απλα λιγοτερο απο αυτο που θα επρεπε να εχει.σε καθε περιπτωση η δοκιμη ειναι καποιος να την βαλει πανω σε κανονικο φορτιστη που να μπορει να δωσει την ταση που θες με σκοπο να την ανεβασεις μεχρι τα 3.7 περιπου και μετα να μπει σε κανονικο φορτιστη.οποτε θες ο φορτιστης να ειναι 3.5 - 4 volt.σε καποιες αλλες περιπτωσεις καποιοι φορτιστες που ειναι για να ξυπνησουν τετοιες μπαταριες δινουν για πολυ μικρο χρονικο διαστημα παραπανω ταση απο το κανονικο  με σκοπο να γινει η εκκινηση της μπαταριας.αν πας να δωσεις 1,5  volt Πχ μαλλον θα ειναι λιγο για να κανεις κατι.οχι δεν χρειαζεται να ακουμπησει και στα 4 pin.ειναι ενωμενα κανονικα απο πισω ανα 2 Pin.στην ουσια ειναι το ιδιο σιδερακι συνηθως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...