MontzOlee Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Χαιρετώ το forum ! Ο λόγος του έν λόγω νήματος ειναι ότι φτιάχνω ένα Πύργο σιγά σιγά και θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά οθόνης ..Το σύστημα αποτελείται απο τα ακόλουθα μέρη: Case : Corsair carbide 400c Mobo: Asus Maximus Viii hero Cpu: i7 6700k Ram: Corsair LPX 3000mhz 16GB PSU: Corsair RM750i SSD : Samsung 850 evo 256GB HDD: 1tb WD Caviar BLue Hydro : Ακόμα το σκέφτομαι ... Απο εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.. Δεν εχω αγοράσει κάρτα γραφικών ακόμα ( ίσως πάω σε Rx 480 ή 1070 ) απλα περιμένω απάντηση σε άλλο νήμα. Όπως και να χει επειδή εχω ρίξει αρκετά χρήματα κ θελω να φτιάξω κάτι καλο θα ήθελα να μου πείτε ότι καλύτερο μπορω να πάρω ..Το budget μου ειναι στα 300€ ωστόσο αν κάτι εχει 400€ και ειναι έτη φωτός καλύτερο δεν θα πω όχι, αλλά δεν θελω να ξεφύγω στα 600+ πχ Θα ήθελα να μου δώσετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές και για τις 2 περιπτώσεις Θα ήθελα κάτι σε gsyng/freesyng γιατι δεν την εχω βιώσει την εμπειρία αυτή κ αξίζει απ όσο εχω διαβάσει.. Απο άποψη ιντσών όχι κάτι μικρότερο απο 22 αλλά ούτε και 30... Ευχαριστω πολυ
Fulgore Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το συστημα σου ειναι για gtx 1070. Επισης ειναι αλλο ενα θεμα για gaming pc που ο ενδιαφερομενος ρωταει κακως αφου εχουν γινει οι αγορες. Δεν γιθνεται να πας σε φθηνη καρτα οπως η 480 οταν εχεις δωσει ενα καρο λεφτα στα παραπανω κομματια. Το pc ειναι για παιχνιδια και δινεις παρα πολλα λεφτα σε αχριστα για το gaming πραγματα με αποτελεσμα να κοβονται απο σημαντικα πραγματα οπως η οθονη ή η καρτα γραφικων(για την 480 αυτο). Αυτο παει και στην υδροψυξη που γραφεις. Οσον αφορα το gsync/freesync που εγραψες στο αλλο θεμα της καρτας γραφικων,μαλλον δεν εχεις κανει ερευνα αγορας να δεις τι τιμες παιζουν. Ενω σε Freesync μερια μεχρι 400ευρω υπαρχουν 1080p 144hz monitor,σε gsync μερια το φθηνοτερο ειναι στα 460ευρω περιπου.Αρα οπως καταλαβες η τιμη ξεφευγει. Τελος παντων. Εδω ειναι μια λιστα με πανω κατω τις περισσοτερες οθονες σε Gsync και Freesync μερια. http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitor-list-120hz-144hz-165hz-200hz-240hz/ Δυστηχως αρκετες απο αυτες(αν οχι τις περισσοτερες)θα πρεπει να κοιταξεις απο εξωτερικο/Amazon μερια.
Heatspreader Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μία GTX 1070 έχει τουλάχιστον 500€ και ένα αξιοπρεπές Monitor άλλα τόσα. Θες δηλαδή 1000€ γι' αυτά τα δύο. Στην πράξη, δηλαδή σε ανάλυση 2560x1440 και μέγεθος 27" η Dell ζητάει 500. Η υλοποίηση της Palit κοντά στα 500€.
Fulgore Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μία GTX 1070 έχει τουλάχιστον 500€ και ένα αξιοπρεπές Monitor άλλα τόσα. Θες δηλαδή 1000€ γι' αυτά τα δύο. Στην πράξη, δηλαδή σε ανάλυση 2560x1440 και μέγεθος 27" η Dell ζητάει 500. Η υλοποίηση της Palit κοντά στα 500€. Ο ανθρωπος λεει για gsync/freesync ομως....
Heatspreader Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ο ανθρωπος λεει για gsync/freesync ομως.... Εγώ είπα το λιγότερο... Για να έχει και τέτοιες τεχνολογίες ανεβαίνει παραπάνω το κόστος.
Fulgore Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εγώ είπα το λιγότερο... Για να έχει και τέτοιες τεχνολογίες ανεβαίνει παραπάνω το κόστος. Ναι ομως βγαινει και σε 1080p freesync και gsync δεν ειναι μονο 600+ευρω.
Heatspreader Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Να επενδύσεις σε 23άρι monitor; Μου φαίνεται θλιβερό.Επίσης μου φαίνονται άχρηστα Monitors που είναι 23άρια με παραπάνω από 1080p ανάλυση μιας και τα Windows δεν κάνουν Scaling σε Desktop χρήση και σε 3D όπως παιχνίδια σπαταλάς πόρους για να παίζεις σε μια μικρή επιφανειούλα οθόνης. Για εμένα ξεκινάς να έχεις οθόνη (ξεκινάς το τονίζω) από 27" (1440p).Οθόνη είναι αυτό:https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-SWIFT-PG348Q/ Όλα τα άλλα είναι GPS. Θα μου πεις κάτσε ρε φίλε, ή όλα ή τίποτα;Όχι ακριβώς, αλλά πάνε να βγάλουν κάνα ψηλό παραπάνω οι εταιρίες από τους πιο οικονομικά αδύναμους με τεχνάσματα σε παλιές τεχνολογίες που στην πράξη η εμπειρία χρήσης δεν τα δικαιολογεί. Ποιος είναι πιο χαρούμενος;Ένας με ένα 34" 4K χωρίς Gsync ή ένας με ένα 23" με Gsync;Αν είναι να πάρεις 23άρι monitor, παίρνεις ένα IPS με καλή εγγύηση χωρίς πολλά πολλά. Η γνώμη μου. Υποκειμενικό το θέμα, αλλά μπορεί να κάνει κάποιον να το σκεφτεί λίγο διαφορετικά.
Fulgore Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ποιος είναι πιο χαρούμενος; Ένας με ένα 34" 4K χωρίς Gsync ή ένας με ένα 23" με Gsync; Προφανως και πιο χαρουμενος ειναι ο δευτερος. Πρωτον και σημαντικοτερον γιατι δεν θα δωσει μια περιουσια στο 34ρι monitor Δευτερον 34ιντσες μονο κανονικο monitor δεν το λες αλλα κυριολεκτικα τηλεοραση,κοινως αν δεν εχεις καταλληλο χωρο δεν βολευει. Τριτον θες επισης μια περιουσια για να μπορεις να αξιοποιεις τετοια monitor Τεταρτον ειμαστε στην γενια που εχουμε τις χειροτερες μεταφορες multiplatform παιχνιδιων,δηλαδη console ports.Το downgrade και τα αθλια optimized παιχνιδια,αλλα και remastered πανε συννεφο. Θα τους χρυσοπληρωσουμε κιολας σε pc hardware και οθονες? Καθολου υποκειμενικο δεν ειναι το θεμα. Ειναι μεγαλη κοροιδια αυτο που συμβαινει τα τελευταια χρονια στο pc gaming απο πλευρας hardware.
MontzOlee Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το συστημα σου ειναι για gtx 1070. Επισης ειναι αλλο ενα θεμα για gaming pc που ο ενδιαφερομενος ρωταει κακως αφου εχουν γινει οι αγορες. Δεν γιθνεται να πας σε φθηνη καρτα οπως η 480 οταν εχεις δωσει ενα καρο λεφτα στα παραπανω κομματια. Το pc ειναι για παιχνιδια και δινεις παρα πολλα λεφτα σε αχριστα για το gaming πραγματα με αποτελεσμα να κοβονται απο σημαντικα πραγματα οπως η οθονη ή η καρτα γραφικων(για την 480 αυτο). Αυτο παει και στην υδροψυξη που γραφεις. Οσον αφορα το gsync/freesync που εγραψες στο αλλο θεμα της καρτας γραφικων,μαλλον δεν εχεις κανει ερευνα αγορας να δεις τι τιμες παιζουν. Ενω σε Freesync μερια μεχρι 400ευρω υπαρχουν 1080p 144hz monitor,σε gsync μερια το φθηνοτερο ειναι στα 460ευρω περιπου.Αρα οπως καταλαβες η τιμη ξεφευγει. Τελος παντων. Εδω ειναι μια λιστα με πανω κατω τις περισσοτερες οθονες σε Gsync και Freesync μερια. http://www.144hzmonitors.com/gaming-monitor-list-120hz-144hz-165hz-200hz-240hz/ Δυστηχως αρκετες απο αυτες(αν οχι τις περισσοτερες)θα πρεπει να κοιταξεις απο εξωτερικο/Amazon μερια. Φιλε αρχικά σ ευχαριστω που ασχολήθηκες να μου γράψεις , ενδεικτικά και μόνο δεν εχω δώσει ένα καρό λεφτα γιατι κάποια κομμάτια τα βρήκα σε αρκετά καλές τιμές , πχ η μνήμες μου πήγαν 70 κομπλέ , ο επεξεργαστής 290 το τροφοδοτικό 110 κομπλέ και το κουτί τσάμπα με ένα πιστωτικό απο το πλαίσιο.. Οφ τοπικ αυτά βέβαια Όσο για την υδρόψυξη είσαι αντίθετος ? ακόμα το σκέφτομαι ετσι κι αλλιώς .. Επίσης όντως για τις οθόνες δεν ειχα ιδιαίτερα καλη εικόνα για τις τιμές τους.. Κ όντως ειναι ακριβές αλλά γιατι τοσο μεγάλη διαφορά απο gsyng σε freesyng?σχεδον ίδιο πράγμα δεν ειναι αλλά "αντιπάλων εταιριών"? Περί αγορας απο Αμαζον τώρα , η τιμή στο check out ειναι φιξ η παίζει να ανεβεί με τελωνεία κτλ αν γνωρίζεις? Έν τελεί απο την συζήτηση που είχες με το άλλο μέλος , που καταλήξατε γιατι με μπερδέψατε ... Αξίζει ηνοχι τα τόσα λεφτα?αμα ειναι να πάρω μια καλη αλλά όχι τοσο τρομερη οθόνη να κάνω δουλειά μου .... Χαχαχ
Heatspreader Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Προφανως και πιο χαρουμενος ειναι ο δευτερος. Πρωτον και σημαντικοτερον γιατι δεν θα δωσει μια περιουσια στο 34ρι monitor Δευτερον 34ιντσες μονο κανονικο monitor δεν το λες αλλα κυριολεκτικα τηλεοραση,κοινως αν δεν εχεις καταλληλο χωρο δεν βολευει. Τριτον θες επισης μια περιουσια για να μπορεις να αξιοποιεις τετοια monitor Τεταρτον ειμαστε στην γενια που εχουμε τις χειροτερες μεταφορες multiplatform παιχνιδιων,δηλαδη console ports.Το downgrade και τα αθλια optimized παιχνιδια,αλλα και remastered πανε συννεφο. Θα τους χρυσοπληρωσουμε κιολας σε pc hardware και οθονες? Καθολου υποκειμενικο δεν ειναι το θεμα. Ειναι μεγαλη κοροιδια αυτο που συμβαινει τα τελευταια χρονια στο pc gaming απο πλευρας hardware. Δεν εννοώ να είχε πληρώσει. Αν ήταν Free λέω. Η απόσταση δεν αλλάζει όσο μεγαλώνει ο οθόνη και μεγαλώνει η ανάλυση. Ειδικά σε 21:9 Curved 4Κ monitor είναι must να μην έχεις μεγάλη απόσταση. Θες μία GTX 1080 ή 1070 για Medium Settings. Ναι εντάξει, σύμφωνοι. Γι' αυτό λέω ένα απλό Monitor και τελειώνει η υπόθεση. Μα είναι δυνατόν να πάρω monitor Gsync; Και αν σε δύο χρόνια πάρω AMD κάρτα γραφικών; Έν τελεί απο την συζήτηση που είχες με το άλλο μέλος , που καταλήξατε γιατι με μπερδέψατε ... Αξίζει ηνοχι τα τόσα λεφτα?αμα ειναι να πάρω μια καλη αλλά όχι τοσο τρομερη οθόνη να κάνω δουλειά μου .... Χαχαχ Αυτό εσύ θα μας το πεις.
Fulgore Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οποιος εχει ασχοληθει με gsync/freesync monitor θα πει οτι δεν ξαναγυριζει πισω. Φυσικα υπαρχει και η περιπτωση ενος 27ριου Monitor οπως το παραπανω Dell.Αυτο εσυ θα το κρινεις. Εγω εκατσα και εγραψα οτι εγραψα επειδη ακριβως ανεφερες στο παιχνιδι τα gsync και Freesync. Οσο για την υδροψυξη που ανεφερες αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το oc ναι αξιζει. Αν παλι οχι τοτε καλυτερα μια φθηνοτερη αεροψυξη.
MontzOlee Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ωραία , οποτε όπως καταλαβαινω το gsyng/ freesyng ειναι ενα είδος πολυτελείας που αν και τουμπανο ακριβόπληρώνεται σωστα; Εσυ καλα έκανες και έγραψες οτι έγραψες φιλε fulgore Γιατι ίσως εγω δεν το έθεσα σωστα . Όσο για την υδρόψυξη ίσως εχεις δίκιο, ο μόνος λόγος που δεν μου αρέσει η αεροψυξη ειναι η ομορφιά , πραγματικα η υδρόψυξη δείχνει πολυ πιο ωραία αλλα και πολυ πιο ακριβή βέβαια.. Σχετικά με τις ΜΗ gsyng κτλ οθόνες , τι πρεπει να προσέξω για να βρω κατι καλο; Τα ms νομίζω οτι λιγο πολυ δεν ευσταθούν σωστα; Εννοω οτι απο 1ms σε 3-5 ξερω γω ειναι μικρό το κακο.. Τι "καλο" πρεπει να εχει η οθόνη που θα παρω αν δεν ειναι απο τις προαναφερθείς απο το "πανω ράφι"?
XMorsX Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το G-Sync είναι premium feature, το Freesync όχι όμως. Το τελευταίο το βρίσκεις σε καλες ips οθόνες της LG στα 170 ευρώ. Η άποψη μου είναι αν δεν έχεις περιορισμό σημαντικό στο budget να πας σε 1070 + Acer xb271hu η έστω Acer xb270hu. Και οι δυο είναι 144hz AHVA 27" 1440p με G-Sync. Αυτή είναι η premium εμπειρία. Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα, πας σε rx 480 + οθόνη με Freesync. Εδω έχεις επιλογές. Η καλύτερη είναι η 144hz AHVA με Freesync mg279q. Μετά η crossover 27V, 60hz AHVA με Freesync από eBay. Μετά η 29" LG 29um68. Τέλος η 23" LG 23mp68vq. Όλες οι παραπάνω οθόνες έχουν το κοινό ότι είναι flicker-free και έχουν IPS panel με Freesync / G-Sync. 1
Zergoulini Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Να επενδύσεις σε 23άρι monitor; Μου φαίνεται θλιβερό. Επίσης μου φαίνονται άχρηστα Monitors που είναι 23άρια με παραπάνω από 1080p ανάλυση μιας και τα Windows δεν κάνουν Scaling σε Desktop χρήση και σε 3D όπως παιχνίδια σπαταλάς πόρους για να παίζεις σε μια μικρή επιφανειούλα οθόνης. Για εμένα ξεκινάς να έχεις οθόνη (ξεκινάς το τονίζω) από 27" (1440p). Οθόνη είναι αυτό: https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-SWIFT-PG348Q/ Όλα τα άλλα είναι GPS. Αν ησουν Αμερικη θα συμφωνουσα μαζι σου. Ειμαστε Ελλαδα ομως και 1500€ για monitor δυσκολα τα δινει κανεις. Εδω 1500 ευρω pc να φτιαξεις και παλι σου φενονται πολλα. 1
Fulgore Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Το G-Sync είναι premium feature, το Freesync όχι όμως. Το τελευταίο το βρίσκεις σε καλες ips οθόνες της LG στα 170 ευρώ. Η άποψη μου είναι αν δεν έχεις περιορισμό σημαντικό στο budget να πας σε 1070 + Acer xb271hu η έστω Acer xb270hu. Και οι δυο είναι 144hz AHVA 27" 1440p με G-Sync. Αυτή είναι η premium εμπειρία. Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα, πας σε rx 480 + οθόνη με Freesync. Εδω έχεις επιλογές. Η καλύτερη είναι η 144hz AHVA με Freesync mg279q. Μετά η crossover 27V, 60hz AHVA με Freesync από eBay. Μετά η 29" LG 29um68. Τέλος η 23" LG 23mp68vq. Όλες οι παραπάνω οθόνες έχουν το κοινό ότι είναι flicker-free και έχουν IPS panel με Freesync / G-Sync. ο budget μου ειναι στα 300€ εως 400€ , δεν θελω να ξεφύγω στα 600+ πχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα