Προς το περιεχόμενο

Ενοικίαση αυτοκινήτου - τι ισχύει?

multikaraG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προφανώς, αλλά είχε και "συνέχεια" η τοποθέτηση μου.

αποδειξη πηραμε, τα υπολοιπα δεν τα καταλαβα.

Πάντως, εχω ακούσει γενικά διάφορα...γι'αυτο και φοβάμαι αυτά με τις χρεώσεις.

φιλος σε διακοπές στη Κρήτη (αν δεν απατώμαι). Επαθε λάστιχο το αυτ/το, το έφτιαξαν, και όταν πήγαν να παραδώσουν το αυτ/το τους έλεγε ο καταστηματάρχης, οτι χαλάσανε το λάστιχο, ότι στραβώσανε τη ζάντα, οτι ειχε σημάδια που δεν τα είχε οταν το παρέλαβαν και τέτοια.

Δηλ θα πάω να νοικιάσω ενα αυ/το και θα το βγάλω 50 φωτογραφίες; εδώ στη Ρόδο που νοίκιασα (χωρις χαρτια, εγγυησεις κτλ) οταν το ρώτησα λάδια,νερά έχει, μόνο που δε γέλασε...το είδα και γύρω γύρω μην εχει κατι και μετά με κατηγορεί.

Βεβαια μπορεί οι φιλοι μου να πέσαν σε καναν ανώμαλο, αλλα φαντάζεστε να τους ειχε προκρατήσει 500ε πχ στη καρτα;

πάγια τακτική της Hertz να χρεωνει για θεωρητικες γρατσουνιές / φθορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι Εταιρείες Ενοικίασης βάσει Νόμου οφείλουν να τηρούν Βιβλίο θεωρημένο ή μηχανογραφικό σύστημα.

Οταν το γραφείο παραδίδει Αδεια κυκλοφορίας και Ασφαλιστήριο (έστω σε φωτοαντίγραφα) αντί Συμβολαίου (μηχανογραφημένου ή χειρόγραφου) προσωπικά θα πήγαινα αλλού.

To βιβλιο εχει καταργηθει εδω και μερικα χρονια.

Εννοεις οτι σου λεει οτι δεν θα κανουμε συμβολαιο, να στο ντουλαπακι εχω αδεια και ασφαλεια?Προσωπικα δεν το εχω ακουσει ποτε να γινεται αυτο τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω (αυτη τη δουλεια κανω) εννοειται απαραδεκτο εννοειται φευγεις.

Οι μεγαλες εταιρες ειναι οι χειροτερες μακραν μπορω να σας παραθεσω link με κριτικες που θα κλαιτε και θα γελατε με το τι εχουν τραβηξει ανθρωποι που πανε τις διακοπες τους (παιζει Ισπανια να ειναι ακομα χειροτερα).

Βρες μια μικρη Χανιωτικη επιχειρηση, με 25 ευρω την ημερα τετοια εποχη μπορεις ανετα να βρεις με full ασφαλεια και χωρις δεσμευση καρτας.

Αντε να βαλω και 2-3 link:

www.reviewcentre.com/reviews236975.html

http://www.reviewcentre.com/reviews8016.html

http://www.reviewcentre.com/reviews8012.html

• Like 3

Έχουν κλάψει μανούλες με τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων!

Πριν παραλάβεις το αυτοκίνητο τράβηξε ένα κοντινό βίντεο περιμετρικά του αυτοκινήτου και πες να σημειώσουν ακόμα και την πιο μικρη γρατζουνιά.

Εγώ σε δυο ταξίδια στην Ιταλία που κάνουν και εκεί πολλές λαδιές έτσι έκανα.

• Like 2

To βιβλιο εχει καταργηθει εδω και μερικα χρονια.

Ενδεχομένως να ισχύει. Ως μαρτυρας υπεράσπισης γείτονα και φίλου (ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης στην Αθήνα) του οποίου η Αστυνομία εντόπισε μισθωμένο "φορτωμένο" με ότι φαντάζεται άνθρωπος. Άκουσα τον Πρόεδρο της έδρας να ζητά τη κατάθεση του ίδιου του βιβλίου αφού δεν υπάρχει μηχανογραφημένο σύστημα. Το αυτό ζήτησε και η Αστυνομία με τους μάρτυρές της.

Βιβλίο ΔΕΝ, γιατί απλά "κάποιος" παραβίασε το γραφείο και το "έκλεψε", κατά δήλωση του επιχειρηματία.

Αυτά άκουσα, αυτά επικαλέστηκα.

Υ.Γ.

BTW, το ίδιο γραφείο νοικιάζει τα HYUNDAI με 70€ την ημέρα.

• Like 1

Έχουν κλάψει μανούλες με τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων!

Πριν παραλάβεις το αυτοκίνητο τράβηξε ένα κοντινό βίντεο περιμετρικά του αυτοκινήτου και πες να σημειώσουν ακόμα και την πιο μικρη γρατζουνιά.

Εγώ σε δυο ταξίδια στην Ιταλία που κάνουν και εκεί πολλές λαδιές έτσι έκανα.

Δυστυχως ετσι ειναι...Θελω να πιστευω οτι οι μικροτερες εταιρειες ειναι καλυτερες απο τις πολυεθνικες που με προσχημα την "χαμηλη" τιμη στην φερνουν πισωπλατα αργοτερα...

Εννοεις οτι σου λεει οτι δεν θα κανουμε συμβολαιο, να στο ντουλαπακι εχω αδεια και ασφαλεια?Προσωπικα δεν το εχω ακουσει ποτε να γινεται αυτο τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω (αυτη τη δουλεια κανω) εννοειται απαραδεκτο εννοειται φευγεις.

Tip:

Αλήθεια επιτρέπεται η "παραχώρηση προς χρήση" αυτοκινήτου απο Συνεργάτη Ασφαλιστικής, όχι Εταιρεία Ενοικίασης, σε ασφαλισμένο στα πλαίσια της πληρωμένης κάλυψης "αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση κλοπής"?

Παράλληλα έχει δικαίωμα ο εν λόγω συνεργάτης να "δεσμεύει" σε κάρτα 750€ ως εγγύηση?

Επιτρέπεται η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Παραχώρησης?

Η χορήγηση Αδειας Κυκλοφορίας, Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και Τελών Κυκλοφορίας (σε φωτοτυπίες)?

Προφανώς και δεν αναφέρομαι στα οχήματα εξυπηρέτησης των συνεργείων.

Η απάντηση μάλλον αρνητική θα είναι, αλλά αυτό συμβαίνει στην Αθήνα τουλάχιστον απο πολύ μεγάλες Ασφαλιστικές.

Δυστυχως ετσι ειναι...Θελω να πιστευω οτι οι μικροτερες εταιρειες ειναι καλυτερες απο τις πολυεθνικες που με προσχημα την "χαμηλη" τιμη στην φερνουν πισωπλατα αργοτερα...

Οντως είναι μακράν καλύτερες, ιδιαίτερα στα μικρής/μεσαίας κατηγορίας.

• Like 1

Δεν γνωριζω, παντως για τις φωτοτυπιες ειναι κοινη πρακτικη, αν βαλεις τα αυθεντικα εχουν χαθει σε μερικους μηνες...Αν και πλεον ουτε αυτα δεν χρειαζονται νομιζω, αν χρειαστει να τσεκαρει κατι η Αστυνομια το κανει και ηλεκτρονικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Άλλο πράγμα ..χάζευα μέσα στο forum (σχετικό με αυτοκίνητα) και είδα το θεματάκι και είπα να συνεισφέρω κάτι πολύ χρήσιμο σχετικά με το θέμα ενοικίαση αυτοκινήτων. Ως γνωστόν οι εταιρείες ενοικίασης ζητάνε ακόμη πιστωτική κάρτα για ασφάλεια ή μετρητά. 

Υπάρχει όμως μια καινούργια, Link.png Site: Carnomotion  την ανακάλυψα τυχαία πριν μήνες στο internet η οποία διαθέτει καινούργια αυτοκίνητα, χωρίς να ζητάνε κάρτα, με πλήρη ασφάλεια και σε τιμές εξωφρενικές με επιλογή online και παράδοση παντού.

Δεν κάνω διαφήμιση της, άλλωστε όποιος πατήσει στο link που έβαλα θα δεί από μόνος του τι γίνεται και ότι λένε εκεί ισχύει. 

Προσωπικά την χρησιμοποίησα πριν από ένα μήνα και ακόμη ''δεν μπορώ να συνέλθω''  γιατί μου είχαν δώσει άριστο αυτοκίνητο καλύτερο απ ότι είχα πληρώσει (γιατί τους είχαν τελειώσει τα μικρά) χωρίς κανένα επιπλέον κόστος και μετά μου ερχόταν να σπάσω το δικό μου.  :rolleyes:

Θα κάνουν θραύση οι τύποι και μακάρι να κρατήσουν τις υπηρεσίες τους τόσο ψηλά.

οταν συνελθεις μας λες...

Δεν.. κατάλαβα

Γιατρός είσαι?

Τώρα το είδα ότι είσαι ανταγωνιστής τους. Αν βέβαια όντως είσαι επαγγελματίας αυτού του χώρου. Που και να είσαι....

Θα σας πάρουν τα σώβρακα οι τύποι με αυτά που προσφέρουν

• Like 1

Δοκιμασα τυχαια 2-3 ημερομηνιες για καλοκαιρι, μιλαμε κατι εξωφρενικες τιμες πχ 310 ευρω την εβδομαδα για ενα μικρο αυτοκινητο.LOL.

Επισης GPS για μια βδομαδα 77 ευρω.

Δευτερος οδηγος 28 ευρω (ΟΛΕΣ οι τοπικες εταιριες το δινουν δωρεαν)

Παιδικο καθισμα 28 ευρω (ΟΛΕΣ οι τοπικες εταιριες το δινουν δωρεαν)

Με λιγα λογια αν θες ενα μικρο αυτοκινητο για Αυγουστο, να οδηγαει η γυναικα σου σε περιπτωση που χρειαστει και καθισμα για το μωρο παμε στα 366 ευρω.Οντως οι τιμες ειναι εξωφρενικες...

To σημαντικοτερο που δεν ξερεις ως πελατης (?) ειναι οτι δεν εχουν δικα τους αυτοκινητα, brokers ειναι, φτιαξανε ενα site εξασφαλισαν συνεργασιες με εταιριες σε διαφορα μερη της Ελλαδας και βγαζουν προμηθεια.

Κανενα προβλημα με αυτο, το θεμα ειναι οτι δεν προκειται να εχουν την ιδια ποιοτητα εξυπηρετησης και καινουργια αυτοκινητα σε ολα τα μερη που διαφημιζουν...

• Like 1

Εγώ έκανα μια ενημέρωση, δεν άνοιξα νέο θέμα,  γιατί είναι η μόνη εταιρεία που εγώ ξέρω, (αν εσυ γνωρίζεις άλλη ενημέρωσε) που δίνει αυτοκίνητα του 2017 από 30 ευρώ με πλήρη ασφάλεια (μικτή) χωρίς πιστωτική κάρτα. 

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί είναι της Toyota της επίσημης αντιπροσωπείας. Δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση έχουν και δεν με νοιάζει κιόλας. Οι υπηρεσίες τους με ενδιαφέρουν.

Και παρέχουν ότι ακριβώς λέω. Και δεν υπάρχει καμία στην ελληνική επικράτεια να κάνει το ίδιο. Που ζητάνε όλοι πιστωτική κάρτα και δίνουν ασφάλεια στα βασικά για να κονομάνε μετά με τις επιπρόσθετες καλύψεις. 

Την χρησιμοποίησα και το ξέρω και αυτό κατέθεσα.

Όλα τα υπόλοιπα με αφήνουν αδιάφορο, όπως και τα σημεία στίξης..?? !!! κλπ.

To post σου βριθει ανακριβειων αρκει μονο το παρακατω.

Και δεν υπάρχει καμία στην ελληνική επικράτεια να κάνει το ίδιο

Στο μερος που βρισκομαι εγω υπαρχουν δεκαδες.-

Μας ενημερωσες για τις εξωφρενικες τιμες, ενημερωσα και γω με παραδειγματα ολα καλα, οσοι χρειαστουν να νοικιασουν αυτοκινητο μπορουν να την επιλεξουν, οσο για μενα και τους υπολοιπους του κλαδου 1-2 χρονια και θα μας παρετε τα σωβρακα..Υπομονη...

• Like 1

Είσαι ψεύτης 

Τώρα πήγα και έκανα ένα τσεκ έτσι γιατί με ''νευρίασες'' και τα αποτελέσματα μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε στο λίνκ Link.png Site: εδώ που παραθέτω 

Εβδομάδα ενοικίασης Δευτέρα-Δευτέρα, Κόστος 182 ευρώ, Αυτοκίνητο Toyota Auris diesel, κατηγορία C , 1.400 cc.

Και έχει και άλλες επιλογές με φθηνότερη το μικρο toyota 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...