Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοεις εάν το νοικιάσεις απο ελλάδα; αν ναι, αρχικα δε θα μπορεις να βγεις απ'τη χώρα...δε θα σου δώσουν πράσινη καρτα, προφανως.

Εάν εννοεις γενικα, δε νομιζω πως περα απο gps να υπάρχει κατι αλλο. 

• Like 1
Δημοσ.

Κι αφού στα εξήγησα και σε προσπερνώ, το πρόβλημα ειναι πως οι ιδιες οι πολυεθνικης μας θεωρούν ουγκάντα. Δε σου δινουν αυτ/το να διασχίσεις Βαλκάνια, αλλα σου δινουν αυτ/το απο Μπάρι πχ για να πας Βερολίνο...

μα τα βαλκανια, ειναι ουγκαντα !

υγ - εγω με τις ενοικιασεις στο εξωτερικο εχω τεραστιο θεμα με την πληρωμη + εγγυηση.

παντα χρειαζοταν να υπαρχει πιστωτικη καρτα & για εμενα που δεν εχω ειναι μεγαλο θεμα απ'τη στιγμη που δε δεχονται μετρητα 9/10 εταιρειες.

Δημοσ.

μα τα βαλκανια, ειναι ουγκαντα !

υγ - εγω με τις ενοικιασεις στο εξωτερικο εχω τεραστιο θεμα με την πληρωμη + εγγυηση.

παντα χρειαζοταν να υπαρχει πιστωτικη καρτα & για εμενα που δεν εχω ειναι μεγαλο θεμα απ'τη στιγμη που δε δεχονται μετρητα 9/10 εταιρειες.

Πιστωτική ζητάνε και αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα, απλά εδώ συνήθως μπορείς να νοικιάσεις και χωρίς.

Δημοσ.

Πιστωτική ζητάνε και αρκετές εταιρείες στην Ελλάδα, απλά εδώ συνήθως μπορείς να νοικιάσεις και χωρίς.

ναι, ολοι σχεδον ζητανε. ευτυχως στην ελλαδα τα μετρητα ισχυουν ακομη.

• Like 1
Δημοσ.

Ερωτηση.. τα αυτοκινητα εχουν gps tracker? δηλαδη μπορουν να εντοπισουν ανα πασα στιγμη που βρισκεσαι ;Mιλαω για μεγαλες εταιριες και καλα αυτοκινητα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αυτη η πάγια τακτική των εταιριών ενοικίασης, με έχει κουράσει...

Θα πάω ενα τριημερο χανιά, αυτό το καιρό. Παω να νοικιάσω αυτ/το μέσω της αεροπορικής και μου βγάζει ως φθηνότερο-προσφορά ενα οχημα της Sixt.

Καθομαι διαβάζω τους όρους...θελει πιστωτική να δεσμεύει (ή κάτι τέτοιο) έως 3000ε στη περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή αν χάσω τα κλειδιά.

Και φυσικα αναγράφει απο κατω, έξτρα ασφάλεια +25ε την ημέρα, για 0ε δέσμευση.

Οκ, δεκτό, αν το τρακάρω και φταιω να πληρώσω. Αλλα ρε παιδιά, αν κλέψουν το αυτ/το τι στο κόρακα φταίει ο Χ που το νοίκιασε;

Κι αν πάλι χάσω τα κλειδιά, που γνωρίζω τι θα μου χρεώσουν...

Καταλαβαίνω, πως οι πολυθενικές οφείλουν ναναι καλυμμένες, αλλα μήπως εν τέλει ειναι "κόλπο" για να σου λενε οτι το νοικιαζεις με 20ε αλλα θες άλλα τόσα στη πράξη και παραπάνω για να είσαι ήσυχος.

Δημοσ.

Δεδομένων των όρων που έχουν αποδεχθεί στο σύνολό τους οι Εταιρείες Ενοικίασης, το θέμα "δέσμευση" χρημάτων δεν αποφεύγεται.

Το σίγουρο είναι ότι δέχονται και χρεωστική κάρτα, πλέον.

Θέματα ηλικίας ή/και ελάχιστος χρόνος απο την κτήση διπλώματος δύσκολα "καλύπτονται", εκτός και αν δεχθεί "μικτή" ιδιωτική τη παράβλεψη αλλά εκεί η ημερήσια χρέωση της ενοικίασης είναι, συνήθως, στο Θεό ενώ συνήθως προαιρετικές καλύψεις με επιπλέον χρέωση απλά δεν υφίστανται.

Σίγουρα η επιπλέον κάλυψη "μικτής" επιβάλεται, για να μην βγεί "ξυνή" η ολιγοήμερη χρήση.

Υπάρχουν και "μεγάλες" που έχουν κάλυψη SCDW με ελάχιστη δέσμευση χρημάτων (βλ. Hertz)

Ταξίδι με το ενοικιαζόμενο όχημα απαιτεί ιδίαιτερη συμφωνία με την Εταιρεία και είναι, υπο προϋποθέσεις, εφικτή.

Το ζήτημα είναι μεγάλο και απαιτεί προσοχή ιδιαίτερη, πριν την ενοικίαση (βλ. λεπτομέρειες και όροι Συμβολαίου Ενοικίασης)

Επίσης να υπολογίσουμε ότι τις καλύψεις CDW, LDW ή SCDW παρέχουν Ασφαλιστικές Εταιρείες και ότι οι Εταιρείες Ενοικίασης δεν θεωρούνται και οι πλέον επιθυμητοί πελάτες για αυτές λόγω ζημιών. Αυτός είναι και ο λόγος της δέσμευσης χρηματικού ποσού, ίσου συνήθως απο τη προβλεπόμενη απαλλαγή μικτής.

Ερωτηση.. τα αυτοκινητα εχουν gps tracker? δηλαδη μπορουν να εντοπισουν ανα πασα στιγμη που βρισκεσαι ;Mιλαω για μεγαλες εταιριες και καλα αυτοκινητα.

Εχουν όλα τα "καλά" και μεγάλου κυβισμού οχήματα. Αδήλωτα συνήθως στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (άλλο ζήτημα και αυτό).

ναι, ολοι σχεδον ζητανε. ευτυχως στην ελλαδα τα μετρητα ισχυουν ακομη.

Αν δεχθείς να μισθώσεις Atos, Getz ή Accent με 50-60 € την ημέρα και καμμία προαιρετική κάλυψη, ασφαλώς και βρίσκεις.

Οταν όμως δεν εκτυπώνεται Συμβόλαιο με Όρους και Προϋποθέσεις, ΜΑΚΡΥΑ και ΑΛΛΑΡΓΑ, γιατί τα προβλήματα αρχίζουν με την επιστροφή του αυτοκινήτου.

Οι περισσότεροι "μικροί" ούτε που δηλώνουν την Ενοικίαση, κοινώς "μαύρα". Οι Εταιρείες Ενοικίασης βάσει Νόμου οφείλουν να τηρούν Βιβλίο θεωρημένο ή μηχανογραφικό σύστημα.

Οταν το γραφείο παραδίδει Αδεια κυκλοφορίας και Ασφαλιστήριο (έστω σε φωτοαντίγραφα) αντί Συμβολαίου (μηχανογραφημένου ή χειρόγραφου) προσωπικά θα πήγαινα αλλού.

Δημοσ.

Αυτη η πάγια τακτική των εταιριών ενοικίασης, με έχει κουράσει...

Θα πάω ενα τριημερο χανιά, αυτό το καιρό. Παω να νοικιάσω αυτ/το μέσω της αεροπορικής και μου βγάζει ως φθηνότερο-προσφορά ενα οχημα της Sixt.

Καθομαι διαβάζω τους όρους...θελει πιστωτική να δεσμεύει (ή κάτι τέτοιο) έως 3000ε στη περίπτωση ατυχήματος, κλοπής ή αν χάσω τα κλειδιά.

Και φυσικα αναγράφει απο κατω, έξτρα ασφάλεια +25ε την ημέρα, για 0ε δέσμευση.

Οκ, δεκτό, αν το τρακάρω και φταιω να πληρώσω. Αλλα ρε παιδιά, αν κλέψουν το αυτ/το τι στο κόρακα φταίει ο Χ που το νοίκιασε;

Κι αν πάλι χάσω τα κλειδιά, που γνωρίζω τι θα μου χρεώσουν...

Καταλαβαίνω, πως οι πολυθενικές οφείλουν ναναι καλυμμένες, αλλα μήπως εν τέλει ειναι "κόλπο" για να σου λενε οτι το νοικιαζεις με 20ε αλλα θες άλλα τόσα στη πράξη και παραπάνω για να είσαι ήσυχος.

Πήγαινε επί τόπου σε μικρότερη εταιρεία και θα βρεις αμάξι.

Δημοσ.

Ετσι θα γίνει.

Απλά έλεγα να "καθάριζα" απ'το σπίτι και να με περίμενε τ'αυτοκίνητο εκεί, επειδή έχουν γραφεία οι μεγάλοι εντός αεροδρομίου, ήταν και φθηνό.

Αλλα επειδή δε γουστάρω να πληρώνω ασφάλειες και χρεώσεις, θα ψάξω κανα λοκαλ να ξεμπερδεύω. Τωρα για 2 μερες, θέμα δε θα το κάνω.

Δημοσ.

Αν δεχθείς να μισθώσεις Atos, Getz ή Accent με 50-60 € την ημέρα και καμμία προαιρετική κάλυψη, ασφαλώς και βρίσκεις.

χαλκιδικη, C3, με 23€/ημερα - 29/08 έως 06/09.

παραδοση / παραλαβη στα μπουζουκια πλησιον του αεροδρομιου θεσ/νικης.

δωρεαν μεταφορα - εγγυηση : 150€

ολα μετρητα - καμια καρτα πιστωτικη - καμια παρακρατηση ταυτοτητας.

οπως καταλαβαινεις, το παραδειγμα σου δεν ισχυει απολυτα.

Δημοσ.

Πάντως, εχω ακούσει γενικά διάφορα...γι'αυτο και φοβάμαι αυτά με τις χρεώσεις.

φιλος σε διακοπές στη Κρήτη (αν δεν απατώμαι). Επαθε λάστιχο το αυτ/το, το έφτιαξαν, και όταν πήγαν να παραδώσουν το αυτ/το τους έλεγε ο καταστηματάρχης, οτι χαλάσανε το λάστιχο, ότι στραβώσανε τη ζάντα, οτι ειχε σημάδια που δεν τα είχε οταν το παρέλαβαν και τέτοια.

Δηλ θα πάω να νοικιάσω ενα αυ/το και θα το βγάλω 50 φωτογραφίες; εδώ στη Ρόδο που νοίκιασα (χωρις χαρτια, εγγυησεις κτλ) οταν το ρώτησα λάδια,νερά έχει, μόνο που δε γέλασε...το είδα και γύρω γύρω μην εχει κατι και μετά με κατηγορεί.

Βεβαια μπορεί οι φιλοι μου να πέσαν σε καναν ανώμαλο, αλλα φαντάζεστε να τους ειχε προκρατήσει 500ε πχ στη καρτα;

Δημοσ.

χαλκιδικη, C3, με 23€/ημερα - 29/08 έως 06/09.

παραδοση / παραλαβη στα μπουζουκια πλησιον του αεροδρομιου θεσ/νικης.

δωρεαν μεταφορα - εγγυηση : 150€

ολα μετρητα - καμια καρτα πιστωτικη - καμια παρακρατηση ταυτοτητας.

οπως καταλαβαινεις, το παραδειγμα σου δεν ισχυει απολυτα.

Προφανώς, αλλά είχε και "συνέχεια" η τοποθέτηση μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...