Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παλικάρια, Επειδή με καίει, και με αφορά και εμένα προσωπικά αλλά και φίλο, και επειδή μια διάγνωση δεν είναι αρκετή, θέλω τα φώτα σας. Σε υπολογιστή με μητρική Rampage II gene, επεξεργαστή i7 920, μνήμες κάτι kingston, κάρτα γραφικών (δοκιμασμένη και αλλού οκ) απλή χωρίς απαίτηση τροφοδοσίας, και τροφοδοτικό "550watt" του κιλού, κάνει το εξής πρόβλημα. Μετά απο ενημερώσεις των Windows βγάζει μαύρη οθόνη, ούτε μπιπ ούτε τίποτα. Αν βγάλεις τις ράμ όμως κάνει το μπιπ ότι δεν υπάρχουν ραμ (απο εκεί καταλαβαίνω προσωπικά ότι δεν είναι ζήτημα μητρικής, αλλά λογικά ραμ). Ο υπολογιστής πριν τις ενημερώσεις των Windows έπαιξε κάμποσες ώρες παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα, και οι θερμοκρασίες ήταν καλές (idle 44, load καμια 60άρια). Η μητρική πριν το συμβάν λειτουργούσε σε δικό μου υπολογιστή, αλλά και στον παραπάνω υπολογιστή για μια μέρα χωρίς πρόβλημα. Τώρα οι ψύκτρες και ο επεξεργαστής ζεσταίνονται, τα ανεμιστηράκια γυρίζουν κτλ, απλά δεν bootάρει. Επειδή μου μοιάζει δύσκολο έως αδύνατον να τα έφτυσε σε ενημερώσεις των windows αλλά να άντεξε τα πάνδεινα (πολλές ώρες gaming πριν), αλλά και το γεγονός ότι σφυράει όταν δεν υπάρχουν ραμ, (άρα δεν κάηκε(?) ) με μπερδεύει. Καμένες ραμ? Να έφαγε κανα χαστούκι ρεύματος απο το τροφοδοτικό? Τι άλλο να κάνω-δω?
Sakiz105 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εμενα το εχει κανει μετα απο update,πεταει μαυρη οθονη με μια ροδελα στην μεση που ειναι σαν να φορτωνει και πρεπει να περιμενω κανα 20λεπτο να ξεκινησει. παντως δοκιμασε να βγαζεις ολα ενα ενα να δεις τι φταιει.Καμερες usb καρτες γραφικων ολα.Ξεκινα να κανεις boot μονο με ram αν κανει μετα προσθετεις τον σκληρο,μετα καρτα γραφικων κτλ κτλ. για να βρεις τι φταιει 1
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εμενα το εχει κανει μετα απο update,πεταει μαυρη οθονη με μια ροδελα στην μεση που ειναι σαν να φορτωνει και πρεπει να περιμενω κανα 20λεπτο να ξεκινησει. παντως δοκιμασε να βγαζεις ολα ενα ενα να δεις τι φταιει.Καμερες usb καρτες γραφικων ολα.Ξεκινα να κανεις boot μονο με ram αν κανει μετα προσθετεις τον σκληρο,μετα καρτα γραφικων κτλ κτλ. για να βρεις τι φταιει Κάρτα γραφικών υποχρεωτικά πάνω, δεν έχει IGPU. Είναι δοκιμασμένη πάντως σε άλλο πισι. Δεν τον έχω μπροστά μου, αλλά θα το μεταφέρω στον φίλο.
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δεν δουλεψε με αλλαγη στις μνημες. Καμια αλλη ιδεα? Στραβωμενα πινακια δεν εχει.
Kostas.karras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Kατα 90 τις 100 θα ελεγα ραμ διοτι ειχα παρομοιο θεμα και με αλλαγη μνημων λυθηκε.Μηπως εχει θεμα κανενα σλοτ μνημων? Μετα την επανακινηση δεν μπαινει bios?
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μου ειπε δοκιμάστηκε με άλλες μνήμες (καλά αν δεν είσαι δίπλα ποτέ δεν ξέρεις) και δεν έκανε κατι. Όχι δεν bootαρει. Τα σλοτ είναι όλα μια χαρά (μέχρι χθες δηλαδή). Για να χτυπάει αν δεν έχει ραμ σημαίνει ότι κάτι διαβάζει όταν βάζεις τα dimmακια. Αφού έχει μαύρη οθόνη υποθέτω τα dimmακια αυτά καθεαυτά έχουν θέμα. Οι μνήμες είναι τα πρώτα που καίγονται απο κινεζοτροφοδοτικά (yeah been there ). To θέμα είναι δεν μπορώ να την πάρω πίσω γιατί δούλευε μια μέρα και σε παιχνίδια, γεγονός που σημαίνει ότι δούλευε μια χαρά, αλλά και δεν είναι απαραίτητα αυτή το πρόβλημα όπως φαίνεται (αφού χτυπάει στις μνήμες), (αν ήταν νεκρή απο την αρχή δεν το συζητώ) αλλά απο την άλλη δεν θέλω να αφήσω τον φίλο ξεκρέμαστο, αλλά και να τον βοηθήσω όπως θα βοηθούσα οποιονδήποτε άλλον να έχει pc. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Kατ΄εμέ, αν είσαι σίγουρος ότι λειτουργούσε η μητρική, αλλά και δούλεψε σε εκείνον και παρουσίασε κάτι, πρόβλημα μετά απο ώρες, δεν ευθύνεσαι. Καλά κάνεις και ασχολείσαι φυσικά για να μην μείνει και χωρίς υπολογιστή ο άνθρωπος. Πιστεύω και εγώ ότι κάτι έγινε με τις μνήμες απο ότι λες, λογικά λόγω αναξιόπιστου τροφοδοτικού.
Kostas.karras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 (καλά αν δεν είσαι δίπλα ποτέ δεν ξέρεις) Δες το μονος σου Αντρεα να σου φυγουν ολες οι αποριες..
coolerman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Η σκληροί δίσκοι είναι οκ;; έλενχο με hdsentinel?
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Kαι χωρίς δίσκο πάνω (λέει) δεν ανοίγει. Οι ραμ τεσταρισμένες οκ. Κάτι άλλο είναι.
virus33 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 ενοεις οτι δεν ανοιγει το pc καθολου ουτε καν το bios και εχεις απλα μαυρη οθονη η το pc παει μεχρι το λογοτυπο των win και οταν μπενει εχεις black screen?
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μαυρη οθονη, ουτε ηχος ουτε τιποτα. Παντως να αντεξε παιχνιδια για ωρες και να κλαταρε με τις ενημερωσεις? Ναι δοκιμαστηκε και με αλλο τροφοδοτικο ειπαν.
chattr +i Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 γιατι δεν δοκιμαζεις να το bootαρεις με linux live usb? 1
Sheogorath Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Χωρις δισκο δεν θα επρεπε να μπαινει στο bios? Δεν κανει καν το μπιπ οταν ανοιγει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα