Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γενικα νομιζω οτι η intel κοροιδευει κοσμο. Exω εναν 3930κ οverclocked κ ειναι πιο γρηγορος απο τον 5820κ που εχω στο αλλο pc με default clocks. Και γενικα οι διαφορες τους ειναι σχεδον μηδαμινες σε speed αμα ειναι κ οι 2 default.

Εαν θες να πας παραπανω σε επιδοση κ να εχει ουσιαστικη διαφορα θες περιπου τα τριπλα λεφτα.

Νομιζω εχει γινει cap καπου για τους μεσους/advanced χρηστες η δυναμη των cpu. Oταν ειχα κανει αλλαξει απο τον ι7 920 αν θυμαμαι καλα, στον 3930κ ηταν μερα με τη νυχτα οι διαφορες. Πλεον για καποια τετοια διαφορα θες παρα πολλα χρηματα.

Σε τι εφαρμογές λες ότι δεν βλέπεις διαφορά?!? Γτ εγώ σε rendering στο 3Dmax είδα τεράστια! Για τρέξε ένα cinerender ή ένα geekbench, Γτ μάλλον σε κρατάνε πίσω οι δίσκοι σ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ίσως να μην χρησιμοποιεί εφαρμογές που αξιοποιούν 6c, δεν νομίζω να μην έχει SSD...

Δημοσ.

Είχα πάντα όνειρο να έχω ι7 σε ένα σύστημα που σε specs δε θα έχει πιο πάνω για ένα χρονικό διάστημα. Αν είμαι καλά και μπορεί η δουλεια μου να μου εξασφαλίσει τόσα χρήματα ώστε να έχω 15.000€ pc θα τα έδινα. Παρόλα αυτα ο  4670Κ μου δεν είναι καθόλου αδύναμος και στα 2200€ που είχα σκάσει σταδιακά(500 μόνο περιφερειακά) δεν είμαι καθόλου άσχημα.

Δεν έχει ουσιαστικές διαφορές πάντως ο 7600Κ από τον 6600Κ πέρα της I GPU και των έξτρα lanes για έναν χρήστη με Sata 3 SSD και single GPU. Διαφορά έχει σε μένα και στον άλλον που θέλουμε και τον 950pro μας και την διπλή 1080 μας και τους black μας στα 6TB σε RAID 10 και την υδροψυξούλα μας και τα 128GB RAM και τον i7 μας.

Η λογική πάντως είναι να υπάρχει στην αγορά κάτι σχετικά φρέσκο για να μπορεί αυτός που θέλει να αναβαθμίσει να το κάνει αλλά φοβάμαι ότι υπάρχει κάτι εδώ που δεν είναι καλό. Αν το 2018 βγει DDR5 σε High end kαι 2019 σε mainstream πλατφόρμες δουλεύει αποτρεπτικά για πολλούς 3xxx DDR3 users  η αγορά DDR4 πλατφόρμας

Δημοσ.

Αν το 2018 βγει DDR5 σε High end kαι 2019 σε mainstream πλατφόρμες δουλεύει αποτρεπτικά για πολλούς 3xxx DDR3 users  η αγορά DDR4 πλατφόρμας

Μετα το 2020 DDR5 σε mainstream

http://www.pcworld.com/article/3109505/components/dram-will-live-on-as-ddr5-memory-is-slated-to-reach-computers-in-2020.html

και pci-e gen 4 με 300watt τελη 2017

http://www.tomshardware.com/news/pcie-4.0-power-speed-express,32525.html

• Moderators
Δημοσ.

Τυχαία τα "τρελά" Ghz (nominal και turbo) του 7700Κ? 

Για να είναι μπλε η κορυφή vs τους πρώτους Zen. ;)

Δημοσ.

ετσιιιι, αντε να βλεπω να πεφτουν οι τιμες στον 6700 καπα στις αγγελιες :P
Αν και εχω παρει αποφαση να περιμενω τους ZEN.

Τους βαρεθηκα τους μπλε. Με κουρασανε τα πολλα socket :)

• Like 1
Δημοσ.

Αν τα benchmarks που είδαμε είναι αληθινά οι 8πύρηνοι Zen είναι σημαντικά ταχύτεροι από τον i7 7700k στην ίδια κατανάλωση. Αν υποθέσουμε ότι ο τελευταίος είναι 10-15% γρηγορότερος από τον προκάτοχό του

Αν και αν και αν...με υποθεσεις δουλεια δεν γινεται. Εδω εισαι και εδω ειμαι, χαλαρα μπροστα θα ειναι παλι η Intel. Και στο λεω αυτο οντας AMD fanboy

Δημοσ.

ετσιιιι, αντε να βλεπω να πεφτουν οι τιμες στον 6700 καπα στις αγγελιες :P

Αν και εχω παρει αποφαση να περιμενω τους ZEN.

Τους βαρεθηκα τους μπλε. Με κουρασανε τα πολλα socket :)

Και δυστυχως υπαρχουν καποιοι που πουλουν core2quad 50 και 60 ευρω... tragic...

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι εφαρμογές λες ότι δεν βλέπεις διαφορά?!? Γτ εγώ σε rendering στο 3Dmax είδα τεράστια! Για τρέξε ένα cinerender ή ένα geekbench, Γτ μάλλον σε κρατάνε πίσω οι δίσκοι σ...

Δουλευω max εκτος των αλλων. Στο corona bench τσεκαρα τους χρονους. Και γενικα καποια προτζεκτς τα συνεχιζω σπιτι κ δεν εχουν καμμια διαφορα. Δεν κραταει τπτ πισω το μηχανημα.

Ιn fact χρησιμοποιω 6χ 5820κ στο γραφειο και ολοι εχουν σχεδον την ιδια αποδοση με τον 3930κ. Μεγαλη διαφορα που ειδες, σε σιμς η ρεντερ? Τους δουλευω 2 χρονια κ τον 3930, 4 χρονια και δεν εχω δει τπτ αξιοσημειωτο. Σιγουρα με οc θα δινουν κατι αλλα oxi major.

Έχετε πολύ πλάκα, και το λέω καλοπροαίρετα.

Βγάζουν αρκετά πιο γρήγορους επεξεργαστές, γκρινιάζεται γιατί "απαξιώνονται" οι παλιοί.

Βγάζουν σχεδόν ίδιου επεξεργαστές, γκρινιάζεται ότι κοροιδεύουν τον κόσμο.

Στην 1η περίπτωση δεν απαξιώνεται τίποτα, γιατί απλά για σένα δεν αλλάζει κάτι, αυτό που έχεις συνεχίζει και σε εξυπηρετεί, δεν σημαίνει ότι σταματά να σε εξυπηρετεί επειδή βγήκε αρκετά πιο γρήγορος.

Στην 2η περίπτωση δεν κοροιδεύει κανέναν, γιατί δεν απευθύνεται σε σένα που έχεις ένα γρήγορο επεξεργαστή, αλλά σε αυτό που έχει ένα πολύ παλιό ή κανέναν.

εχουμε πλακα? ειμαστε πολλοι? Απλα ειπα πως δεν βγαινει τπτ καινουριο για το νεο χρηστη ουσιαστικο, αναμασανε τα ιδια.

Εχοντας χρησιμοποιησει πολλους ακριβους επεξεργαστες, ενημερωνω διοτι πολυς κοσμος δεν το γνωριζει αυτο εκ πειρας. Και ειδικα ατομα που τους ενδιαφερει αυτο το κομματι (και οχι ραντομ τυπακια που κανουν comments σε καθε thread) θελουν να ξερουν τι ειναι value for money.

Δημοσ.

Οσο τραβαει το 6core 1366 @4ghz δεν θα αλλαξω τπτ ... Μια 1070 και ολα καλα για καιρο ακομα .... Εχει κανει τρελη αποσβεση το 1366 ...

Δημοσ.

Αν θελετε ολοι για Games παραπανω πηρηνες , ειναι λαθος μετρο συγκρισης.

Η GPU κανει την δουλεια και οχι η CPU.

Παντως για να μην τα ιδωπεδωνετε ολα, παρτε CInebench R15 απο τα συστηματα της οικογενειας μου, και δειτε πως ο 6700K με 4 πηρηνες παει κοντρα Χ5660 και W3670 Xeon's.

Και το DDR4 με το DDR3 αμελητεα διαφορα.

Ακομα και τα PCI Lanes ποσοι εχετε SLI και Crossfire , για να θελετε 5930 και 5960

post-283355-0-51703900-1472188122_thumb.jpg

post-283355-0-70659700-1472188136_thumb.jpg

post-283355-0-32936500-1472188151_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...