Lioner Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα σας, να τονίσω πριν κάνω αυτο το ποστ, έχω έρθει σε επαφή με τους οδηγούς που έχετε δημοσιεύσει εδω αλλα δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι ανάλογο με αυτο που ψάχνω... Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα κριτήρια στα οποία πρέπει να δώσω έμφαση για οθόνες με την χαμηλότερη ακτινοβολία - βλαβερότητα δεν ξέρω. Αναγκάζομαι να κάθομαι για ώρες στον υπολογιστή και έχω ένα θέμα δυνατό με τα μάτια.. Έχω την νόσο της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας (τσίμπλες, φαγούρα, πόνους στα μάτια) και με τον κεφάλι μου, μετά απο 1-1:30 ώρα χρήση υπολογιστή νιώθω αδυναμία κακοκεφία και ουτο καθ' εξής... Φοράω ειδικά γυαλιά κρυστάλλινα ειδικά για χρήση Η/Υ τα οποία βοηθάνε αρκετά.. Αλλα και πάλι μιας που έχω την δυνατότητα να πάρω κάτι στο οποίο θα φέρει θετικότερα αποτελέσματα στην υγεία μου γιατί να μην το κάνω.. Ευχαριστώ πολυ!
argimeg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δεν ξέρω αν βοηθάω αλλά θα σου έλεγα να κάνεις πολλά διαλείμματα. π.χ αν δουλέψεις μια ώρα να κάνεις διάλειμμα μισή ώρα και ούτω καθεξής. αν μου λες ότι στην μία ώρα αρχίζει το πρόβλημα τότε σταμάτα στο 45λεπτο κάνε διάλειμμα 20 λεπτά κ.ο.κ.
Haldol Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Εχτές νομίζω πήρε το μάτι μου μία Full HD 13,3" οθόνη από ... e-ink. Ψάξε στο Kickstarter ή στο Indiegogo. Με μια τέτοια σίγουρα δε θα σε ξανα-ενοχλήσουν τα μάτια. Βέβαια είναι ασπρόμαυρη.
XMorsX Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Το βασικότερο είναι να κάνεις διαλειμματα και να έχεις χαμηλή φωτεινότητα στην οθόνη. Αν την χρησιμοποιεις σε χώρους χαμηλού φωτισμού βάλε bias lightning. Από εκεί και πέρα φρόντισε ότι οθόνη πάρεις να είναι flicker free, δηλαδή να μην χρησιμοποιεί για τη διαχείριση της φωτεινότητας PWM dimming χαμηλής συχνότητας. Πλέον οι περισσότερες σύγχρονες ips είναι flicker free και αρκετές διαφημίζονται και ως τέτοιες. Κάποιο ρόλο επίσης παίζει η αγορά οθόνης με ελαφρύ coating (glossy ακόμη καλύτερα αν δεν έχεις πρόβλημα αντανακλασεων) και ίσως να εκτιμούσες ένα reading mode / low blue light για παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή τις νυχτερινές ώρες. Προσωπικά το τελευταίο το θεωρώ περίπου gimmick και δε θα έδινα βάση.
Zergoulini Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2016 Συμφωνω με τους προλλαλησαντες. Επισεις χρησιμοιποιησε το προγραμμα flux. Σου ρυθμιζει την φωτηνοτειτα αναλογος την ωρα της ημερας. Δοκιμασμενο κανει δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα