Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Έχεις το δικαίωμα να το ανοίξεις μπροστά του και να μην υπογράψεις την παραλαβή... Πως είναι δυνατόν να υπογράψεις ότι παρέλαβες κάτι χωρίς να ανοίξεις να το δεις. Από τα μυαλό σου τα βγάζεις; Δες το συνήγορο του καταναλωτή... Oχι δεν εχεις δικαιωμα να το ανοιξεις πριν το παραλαβεις τα ελτα ειναι υπευθηνα για την μεταφορα οχι για το υπαρχει μεσα στο δεμα Για τετοιες πληροφοριες παρε στη EETT Που ειναι αρμοδια να σου λυση αποριες , κανενας υπαλληλος δεν θα παρει ευθηνη να υπογραψει οτι το πακετο που παρελαβες ειχε η δεν ειχε μεσα αυτο που περιμενες , Στην περιπτωση την δικια μου πχ ο τυπος μας εστειλε κανονικα το κουτι τις καρτας γραφικων με παρεκλομενα και μια φωτοτυπια της αποδειξηςκαι στη θεση της καρτας ειχε ενα μπουκαλι τσακακωμενο με νερο , τα ελτα δεν μπορουν να κανουν τιποτα , θα σου πει που ξερω οτι δεν σε επιασε κοροιδο καποιος να σου στειλει νερο απο τα ιμαλαια και το πληρωσες χρυσαφι , Η δουλεια τον ελτα ειναι καθαρα παραλαβη και παραδοση του γραμματος/δεματος δεν εχουν αλλες αρμοδιοτητες (εκτος αν μιλαμε για ασφαλισμενα δεματα που και παλι πρεπει να αποδειξης οτι οντως το προιον καταστραφηκε/επαθε ζημια κατα την μεταφορα Aνοιγμα πακετου πριν την παραλαβη το δεχοντε μερικες courier ΑΝ ζητηθει απο τον αποστολεα 1
blueangel3 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Έψαξα μόλις τώρα στο Συνήγορο του Καταναλωτή και βρήκα κάτι σχετικό. (55) Κατά την αποστολή των αγαθών στον καταναλωτή από τον έμπορο, μπορεί να ανακύψουν διαφωνίες, σε περίπτωση απώλειας ή βλάβης, ως προς τη στιγμή της μεταφοράς του κινδύνου. Ως εκ τούτου στην παρούσα οδηγία θα πρέπει να προβλέπεται ότι ο καταναλωτής προστατεύεται από κάθε κίνδυνο απώλειας ή βλάβης των αγαθών που συμβαίνει προτού αυτός αποκτήσει τη φυσική κατοχή των αγαθών. Ο καταναλωτής θα πρέπει να προστατεύεται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς η οποία ετοιμάστηκε ή πραγματοποιήθηκε από τον έμπορο, ακόμη κι αν ο καταναλωτής έχει επιλέξει συγκεκριμένο τρόπο παράδοσης από ένα φάσμα επιλογών που προσφέρει ο έμπορος. Ωστόσο, ο εν λόγω κανόνας δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε συμβάσεις βάσει των οποίων ο καταναλωτής οφείλει να παραλάβει αυτοπροσώπως τα αγαθά ή να ζητήσει από μεταφορέα να αναλάβει την παράδοση. Όσον αφορά τη στιγμή της μεταφοράς του κινδύνου, θα πρέπει να θεωρείται ότι ο καταναλωτής αποκτά τη φυσική κατοχή των προϊόντων κατά την παραλαβή τους.
driverpit Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Περισσότερο ρίσκο έχει η Ελληνική αγορά. Ξέρεις πόσες περιπτώσεις απατεώνων έχω μάθει από φίλους; Και εδώ δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Εγώ έχω κάνεις άπειρες αγορές από εξωτερικό. Δεν την έχω πατήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά. Όχι και περισσότερο ρίσκο να αγοράσεις από Ελλάδα και όχι από μαγαζιά εδώ υπάρχει σχεδόν άμεση επαφή με το μαγαζί που αγοράζεις οπότε βρίσκεις άμεσα λύση στην περίπτωση την παραπάνω τι γίνεται ξέρεις ότι με τα ΕΛΤΑ δεν πρόκειται να βγάλεις εύκολα άκρη οπότε το βάρος πέφτει στο vickmall αν το αποδεχτεί και του στείλει άλλο κινητό έχει καλώς και τυχερός θα είναι σε άλλη περίπτωση τι γίνεται αν δεν αποδέχεται κανένας το λάθος πως παίρνεις τα λεφτά πίσω. 1
Ntinaras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Όχι και περισσότερο ρίσκο να αγοράσεις από Ελλάδα και όχι από μαγαζιά εδώ υπάρχει σχεδόν άμεση επαφή με το μαγαζί που αγοράζεις οπότε βρίσκεις άμεσα λύση στην περίπτωση την παραπάνω τι γίνεται ξέρεις ότι με τα ΕΛΤΑ δεν πρόκειται να βγάλεις εύκολα άκρη οπότε το βάρος πέφτει στο vickmall αν το αποδεχτεί και του στείλει άλλο κινητό έχει καλώς και τυχερός θα είναι σε άλλη περίπτωση τι γίνεται αν δεν αποδέχεται κανένας το λάθος πως παίρνεις τα λεφτά πίσω σε κάθε περίπτωση χρονοβόρο. τραβα να αγορασεις καμια μητρικη απο το e-shop με στραβωμενα πιν κανα σκληρο δισκο απο το πλαισιο με αρχεια απο τον προηγουμενο χρηστη και να πας και το κινητο σου στην arvato για σερβις. 4
Retromaniac Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 τραβα να αγορασεις καμια μητρικη απο το e-shop με στραβωμενα πιν κανα σκληρο δισκο απο το πλαισιο με αρχεια απο τον προηγουμενο χρηστη και να πας και το κινητο σου στην arvato για σερβις. Καλά έπεσες διάνα, λέμε! Βάλε και πλ..ο μέσα και έδεσε το γλυκό...
kourampies Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Oχι δεν εχεις δικαιωμα να το ανοιξεις πριν το παραλαβεις τα ελτα ειναι υπευθηνα για την μεταφορα οχι για το υπαρχει μεσα στο δεμα Για τετοιες πληροφοριες παρε στη EETT Που ειναι αρμοδια να σου λυση αποριες , κανενας υπαλληλος δεν θα παρει ευθηνη να υπογραψει οτι το πακετο που παρελαβες ειχε η δεν ειχε μεσα αυτο που περιμενες , Στην περιπτωση την δικια μου πχ ο τυπος μας εστειλε κανονικα το κουτι τις καρτας γραφικων με παρεκλομενα και μια φωτοτυπια της αποδειξηςκαι στη θεση της καρτας ειχε ενα μπουκαλι τσακακωμενο με νερο , τα ελτα δεν μπορουν να κανουν τιποτα , θα σου πει που ξερω οτι δεν σε επιασε κοροιδο καποιος να σου στειλει νερο απο τα ιμαλαια και το πληρωσες χρυσαφι , Η δουλεια τον ελτα ειναι καθαρα παραλαβη και παραδοση του γραμματος/δεματος δεν εχουν αλλες αρμοδιοτητες (εκτος αν μιλαμε για ασφαλισμενα δεματα που και παλι πρεπει να αποδειξης οτι οντως το προιον καταστραφηκε/επαθε ζημια κατα την μεταφορα Aνοιγμα πακετου πριν την παραλαβη το δεχοντε μερικες courier ΑΝ ζητηθει απο τον αποστολεα Αυτο ακριβως γνωριζω και εγω και αυτα περιπου μου ειπαν και στο ταχυδρομειο.Το ανοιγμα του πακετο μονο αν το ζητησει ο αποστολεας οπως και το περιεχομενο του πακετο και χρεωνεται εξτρα για αυτην την υπηρεσια.Τα ελτα μπορουν να με επιβεβαιωσουν οτι το παρελαβαν σφραγισμενο με την διαφανη ταινια πανω του.
driverpit Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 τραβα να αγορασεις καμια μητρικη απο το e-shop με στραβωμενα πιν κανα σκληρο δισκο απο το πλαισιο με αρχεια απο τον προηγουμενο χρηστη και να πας και το κινητο σου στην arvato για σερβις. Ο καιρός θα δείξει με το πρόβλημα του TS μακάρι να βγάλει άκρη τώρα για τα παραπάνω που γράφεις παντού συμβαίνουν έχει τύχει και σε άτομα που αγόρασαν από εξωτερικό να τύχουν παρόμοιων προβλημάτων όπως τα παραπάνω που αναφέρεις. 1
Χαράλαμπος m. Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Φιλε δεν νομιζω να εκαναν κατι τα ελτα.Εδω και 2 χρονια αγοραζω απο geekbying και μονο και παντα ερχονται με ελτα και δεν εχει γινε τιποτα.Μια φορα ομως πηρα απο γενικη ταχυδρομικη και μετα καταλαβα πως κατι δεν παει καλα με τις ταχυμεταφορικες εταιριες
Ntinaras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Ο καιρός θα δείξει με το πρόβλημα του TS μακάρι να βγάλει άκρη τώρα για τα παραπάνω που γράφεις παντού συμβαίνουν έχει τύχει και σε άτομα που αγόρασαν από εξωτερικό να τύχουν παρόμοιων προβλημάτων όπως τα παραπάνω που αναφέρεις. το θεμα ειναι οτι οταν αγοραζω απ εξω, το κανω επειδη ξερω οτι θα το παρω στη μιση τιμη, και παιρνω τα ρισκα μου. αν το αγορασω απο εδω, απαιτω να δουλευει τελεια και να με καλυπτει η εγγυηση, πραγμα που δε γινεται, αρα δε βρισκω το λογο να ψωνιζω απο τα ελληνικα σαπιομαγαζα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 το θεμα ειναι οτι οταν αγοραζω απ εξω, το κανω επειδη ξερω οτι θα το παρω στη μιση τιμη, και παιρνω τα ρισκα μου. αν το αγορασω απο εδω, απαιτω να δουλευει τελεια και να με καλυπτει η εγγυηση, πραγμα που δε γινεται, αρα δε βρισκω το λογο να ψωνιζω απο τα ελληνικα σαπιομαγαζα. Απο τα σαπιομαγαζα όμως ψωνίζεις οταν βάλουν προσφορές. Και το γράφεις στο δίπλα τοπικ.
driverpit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 το θεμα ειναι οτι οταν αγοραζω απ εξω, το κανω επειδη ξερω οτι θα το παρω στη μιση τιμη, και παιρνω τα ρισκα μου. αν το αγορασω απο εδω, απαιτω να δουλευει τελεια και να με καλυπτει η εγγυηση, πραγμα που δε γινεται, αρα δε βρισκω το λογο να ψωνιζω απο τα ελληνικα σαπιομαγαζα. Όλοι αυτό το πρόβλημα έχουν με της τιμές και για αυτό προτιμούν για αγορά τα μαγαζιά από το εξωτερικό αυτό το παραπάνω γεγονός η γεγονότα που έχουν γραφτεί κατά καιρούς insomnia με κάνουν να χαρακτηρίζω την αγορά από το εξωτερικό ρίσκο. Όσο αφορά τα καταστήματα (Πλαίσιο eshop) δεν υπάρχουν στο χάρτη εδώ και 7-8 χρόνια για μένα υπάρχουν μικρά μαγαζιά που μπορείς να εξυπηρετηθείς άμεσα και να βρεις τιμές λογικές απλά θέλει ψάξιμο. 1
stelios18120 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κάποιοι πλέον στα ελτα βγάζουν μεροκάματα Απόλυση επιτόπου και φαπες θέλουν.
pavlos2003 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κάποιοι πλέον στα ελτα βγάζουν μεροκάματα Απόλυση επιτόπου και φαπες θέλουν. καποιος που το κανει κατεξακολουθηση φανταζομαι θα γινει συντομα τσακωτος κ θα παρει αυτο που αξιζει... παντως παιδια δεν ξερω τι ακριβως ισχυει αλλα θελω να βαλω κατι σχετικο που ειδα μολις σε αλλο φορουμ σε αντιστοιχη συζητηση κ εχει σχεση με τις αγορες απο εξω κ την "ασφαλεια" μας. http://prntscr.com/c9am6h
coolerman Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κάποιοι πλέον στα ελτα βγάζουν μεροκάματα Απόλυση επιτόπου και φαπες θέλουν. Δέν είναι μόνο τα ελτά..πρόσφατα έστειλα μέσα σε κλειστό φάκελο(ξέρω βλακεία μου) χρήματα(120ευρώ) και κάποια άλλα έγγραφα με ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορων(Γτ) κατά την παραλαβή έλειπαν τα χρήματα απο μέσα! άνοιξαν τον φάκελο "επαγγελματικά" απ' τι μου είπε ο ξαδερφός μου. το πράγμα έχει παρά γίνει,με τον κάθε κλεπταποδόχο 1
Ntinaras Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Απο τα σαπιομαγαζα όμως ψωνίζεις οταν βάλουν προσφορές. Και το γράφεις στο δίπλα τοπικ. οπως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα