Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα 

Εχω μια οθονη 19' Mitsubishi Diamond Pro 900u και βλεπω οτι εχω επιλογες μονο 75Hz και 85Hz (και στα manual γραφουν μονο τόσο) και πειραματιστηκα μεσω της Nvidia και εβαζα 60Hz και λειτουργουσε κανονικα ακομα και στα 50Hz.

Υπαρχει περιπτωση να υποστηριξει και 1920x1440 (native) ?? Η μεγιστη αναλυση που παιζει ειναι 1600x1200

Yπαρχει περιπτωση να ζοριζεται εαν βαζω αναλυσεις και hz που δεν ειναι στις original επιλογες ??

Δημοσ.

Έχω μια samsung syncmaster 793s που είναι στα 1280 x 1024 κανονικά και την έχω στα 1080p/65Hz και ανεβαίνει και στα 1440 αλλά επειδή είναι μικρή ακόμα και στα 1080 σου βγαίνουν τα μάτια για να διαβάσεις/δεις ιδίως μικρότερα πράγματα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να παίξεις με τα HZ αν δεν μπορεί δεν θα κατέβει/ανέβει στα HZ που θα ορίσεις,αλλά με μικρά Hz είναι λιγότερο ξεκούραστη να την κοιτάς. 

Το αν ζορίζεται (παραπάνω) ή όχι δεν το ξέρω αλλά αν δεν την αντέχει την ανάλυση δεν θα την δείξει,θα βγάλει μαύρη οθόνη με κάποιο μήνυμα οπότε φόβος δεν υπάρχει,εγώ την έχω αρκετό καιρό στα 1080 και είναι και παλιά αλλά δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μονο μηνυμα που μου ειχε βγαλει ειναι "out of range" οταν δοκιμασα σε 30Hz ή πανω απο 85Hz (επιτηδες  :P) αλλα οταν εβαλα 1920x1440 60Hz το εβγαλε μια χαρα και δεν ηταν upscale και ουτε αναλυση native 1600x1200 σε 1920x1440 software κλπ γιατι ειδα στο info του monitor οτι αλλάζει τα KHz. 

***Edited δοκιμασα τα εξης:

800x600 = 90Ηz fail αλλα πιο μετα επαιξε - 100Hz (επιτυχης) - 120Hz (επιτυχης)

1024x768 = 90Hz (επιτυχης) - 100Hz (επιτυχης) - 120Hz (fail)

1280x960 = 90Hz (επιτυχης) - 100Hz (fail) - 120Hz (fail)

1920x1440 = 60Hz μονο

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι CRT οθόνες δεν έχουν περιορισμούς, πάρα μόνο στην κάθετη σάρωση (Hz) και στην οριζόντια σάρωση (KHz). ΑΝ τη τροφοδοτείς παραπάνω σου βγάζει out of range.

btw χρησιμοποιώ CRT οθόνη στο μοντάζ και CRT projector για να βλέπω ταινίες μέχρι σήμερα.

Αν θες να κρατήσει παραπάνω ζωή :

φρόντισε το contrast να είναι κάτω από 50%, το ίδιο και το brightness. Για Sony trinitron : 100% contrast, 20-35% brightness καθώς η trinitron διαφέρουν στο τρόπο λειτουργίας.

Αν διαβάζεις κείμενα, βοηθάει χαμηλό contrast.

Μη τη καθαρίσεις ποτέ με αλκοολούχα η καθαριστικά βασισμένα στην αμμωνία (ποτέ άζαξ η οινόπνευμα, βενζίνες κλπ) , αγοράζεις εξειδικευμένο καθαριστικό για οθόνες σε κατάστημα πληροφορικής, δεν είναι ακριβό, 8 ευρώ το είχα πάρει της Q connect, κάνει και για LCD οθόνες και το έχω 5 χρόνια, δεν μου έχει τελειώσει.

Στις αναλύσεις, το ιδανικό αν διαβάζεις κείμενα σε 19άρα είναι 1280x1024, αν παίζεις games βάζε την και 1600x1200.

Στα Hz, τα 60 είναι υπέρ αρκετά, για πειραματισμό παίξε και με παραπάνω αλλά ζορίζεις το πυροβόλο της οθόνης. Έτσι είχα κάψει 2x eizo T965 και το θυμάμαι σαν κακή ανάμνηση γιατί με αυτές έβγαζα πολύ καλή δουλειά.

Edit: Νομίζω ότι η T965 είχαν το G1 σασί, οπότε πιθανά να καήκαν από το disaster rom που έβαζε η sony τότε στις οθόνες, ευτυχώς μια Dell trinitron που έχω τώρα την έκανα firmware hack και παίζει άψογα.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...