Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μου συμβαίνει το εξής περίεργο ,από τότε που σύνδεσα το ubqity air router στη θήρα του γνωστού zte router που δίνει ο ΟΤΕ τα λάπτοπ μου λένε πως δεν έχουν ίντερνετ στο δικτυο του ρουτερ

και μπορώ να μπω μόνο μετα από πολλές προσπάθειες τι λάθος κάνω στις ρυθμίσεις του air router ?

Υπόψιν το ubqt είναι συνδεμένο με 30 μετρα καλώδιο ,είναι τόσο μεγάλες οι απώλειες?

Δημοσ.

δεν εχουν ρουτερ οσοι μπαινουν στο ubiquiti ή στο zte?Power over ethernet το εχεις?το καλωδιο εχει φτιαχτει σωστα?Ip εχεις δωσει στο ιδιο δικτυο?

Δημοσ.

συγνώμη είμαι λίγο άπειρος ,το ubiquity είναι συνδεμένο με το ρουτερ zte με 30 μέτρο καλώδιο μιας και το access point βρίσκεται στον 2ο όροφο.Στα wan settings αντί για το προεπιλεγμένο hdcp ,το έχω βάλει σε poe αλλά χωρίς να γράψω /ρυθμίσω τίποτα.Το καλώδιο είναι ένα απλό category 5 30 μέτρα έτοιμο του εμπορίου φθηνό.

Αν και έχω ιντερνετ στον 2ο όροφο ,όταν συνδέομαι στο ρούτερ που βρίσκεται στο ισόγειο στα λάπτοπ δεν έχω ιντερνετ και μου λέει πως είμαι χωρίς πρόσβαση στο ιντερνετ ,αν επιλέξω να το επιδιορθώσει τα windows μου βγάζει κάποιες φορές για πρόβλημα στον dns server ,νομίζω πως λέει ο dns server δεν είναι διαθέσιμος..

Δημοσ.

τα windows οτι και να γινει παντα λενε dns server.το πρωτο ειναι με κανα Ping να δεις αν βλεπεις και τις δυο συσκευες αν και με wan θα ειναι λιγο πιο δυσκολο να βγαλεις ακρη με τις ip.β.ποια συσκευη ubiquiti εχεις?δεν μπορει να ρυθμιστει σαν lan και οχι σαν wan.?β.δοκιμασε το dhcp ή με static ip και οχι Pppoe που λογικα σημαινει να παιξει σαν ρουter και να δινει αυτο τα στοιχεια στο adsl router σου.Ισως η wan να παιζει και Lan αναλογως το Mode που οριζεις.

επισης για να δεις οτι σιγουρα παιζει το καλωδιο ethernet δες οτι εχεις ιντερνετ απευθειας πανω στο καλωδιο.

Δημοσ.

Ο ΠΟΛΥ ευκολος τροπος για να παιξει ειναι.

αν το adslr outer σου ειναι πχ 192.168.1.1 βαζεις στο Ubiquiti 192.168.1.200(θελουμε να ειναι στο ιδιο δικτυο) κλεινεις τον Dhcp και βαζεις το καλωδιο σε μια Lan και οχι στην wan.και εισαι ετοιμος χωρις πολλα πολλα.υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα αυτος ειναι ο πιο ευκολος

εσυ το θες σαν access point οχι σαν Wan.Μπορει αν το βαλεις access point να κανει την wan να παιζει σαν lan.

https://dl.ubnt.com/guides/AirRouter/AirRouter_User_Guide.pdf

Δημοσ.

Μπορεί να δουλέψει ως απλό switch και AP, χρησιμοποιώντας την WAN θύρα και όχι μια από τις LAN.

Στο tab Network, επιλέγεις στο πεδίο Network Role το "Bridge".

Στο "Bridge IP Address", είτε επιλέγεις DHCP (για να παίρνει αυτόματα διεύθυνση) είτε του ορίζεις μία χειροκίνητα (προτιμότερο),

Στο Tab Wireless κάνεις τις κατάλληλες επιθυμητές επιλογές.

Δημοσ.

ok ευχαριστώ αλλά πως κλείνω το dhcp στο airrouter δεν ξέρω που είναι αυτή η επιλογή ?

αν αποφασισεις να τον κλεισεις ειναι σελιδα 16 του Manual που σηκωσα.αλλιως κανεις αυτο που ειπε ο jkoukos αφου εχει την δυνατοτητα να το κανει το μηχανημα σου.

γενικως υπαρχουν διαφοροι τροποι.το βασικο ειναι να το κανεις με οποιο τροπο ειναι ευκολος για σενα αλλα και με βαση το τι θες να κανεις.μπορεις να δεις στο Manual γενικοτερα τι μπορει να κανει αμα εχεις ορεξη να ασχοληθεις.

Δημοσ.

Μπορεί να δουλέψει ως απλό switch και AP, χρησιμοποιώντας την WAN θύρα και όχι μια από τις LAN.

Στο tab Network, επιλέγεις στο πεδίο Network Role το "Bridge".

Στο "Bridge IP Address", είτε επιλέγεις DHCP (για να παίρνει αυτόματα διεύθυνση) είτε του ορίζεις μία χειροκίνητα (προτιμότερο),

Στο Tab Wireless κάνεις τις κατάλληλες επιθυμητές επιλογές.

Ο ΠΟΛΥ ευκολος τροπος για να παιξει ειναι.

αν το adslr outer σου ειναι πχ 192.168.1.1 βαζεις στο Ubiquiti 192.168.1.200(θελουμε να ειναι στο ιδιο δικτυο) κλεινεις τον Dhcp και βαζεις το καλωδιο σε μια Lan και οχι στην wan.και εισαι ετοιμος χωρις πολλα πολλα.υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα αυτος ειναι ο πιο ευκολος

εσυ το θες σαν access point οχι σαν Wan.Μπορει αν το βαλεις access point να κανει την wan να παιζει σαν lan.

https://dl.ubnt.com/guides/AirRouter/AirRouter_User_Guide.pdf

δηλαδή στο bridge ip adress βάζω 192.168.1.200 ?

Δημοσ.

Παράδειγμα σου έδωσε. Ποια θα βάλεις εξαρτάται σε ποιο υποδίκτυο δουλεύει ο ΖΤΕ, ποια είναι η περιοχή διευθύνσεων που δίνει ο DHCP server και αν είναι διαθέσιμη αυτή που θέλεις να ορίσεις (δηλαδή να μην χρησιμοποιείται από άλλη συσκευή).

Π.χ. αν το ZTE έχει 192.168.2.1, θα έβαζα τον DHCP να μοιράζει διευθύνσεις από 192.168.2.2 έως 192.168.2.200.

Έτσι όλες τις άλλες (.201-.253) θα μπορούσα να τις χρησιμοποιήσω ως σταθερές σε οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούσα.

Δημοσ.

ρε παιδιά το έκανα bridge και έβαλα στο ip adress 192.168.1.200 ενώ το dns primary και το από κάτω το άφησα όπως ήταν κενό και τώρα έχω τρομερά αργό internet στο accesspoint του 1ου και στο κεντρικό router.Τι λάθος έκανα πάλι ,έχω την εντύπωση πως όλο το ιντερνετ την ισχύ την παιρνει το ubiquity air router που βρίσκεται στον 2ο και τα αλλά δεν εχουν καθόλου ταχύτητα.

Υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να μπορώ να δω ποιοι συνδέονται ανά πάσα στιγμή και πόση ταχύτητα τρώνε και αν μπορώ να τους πετάω έξω? 

Δημοσ.

Όταν βάζεις static ΙΡ, πρέπει απαραίτητα να δηλώσεις και τις διευθύνσεις των Gateway και DNS.

Στα 2 αυτά δηλώνεις την διεύθυνση του κύριου router που δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο (π.χ. 192.168.1.1).

Δημοσ.

δηλαδή στο bridge ip adress βάζω 192.168.1.200 ?

οταν βαζεις access point κτλ τοτε η Ip θα ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router αλλα εκτος ευρους dhcp προληπτικα.

adsl router 192.168.1.1 πχ dhcp 192.168.1.2 εως 1.30 και access point 192.168.1.100 Πχ.

adsl router 192.168.2.1. πχ dhcp 192.168.2.2 εως 2.60 και access point 192.168.2.254 .

δυο παραδειγματα.

ρε παιδιά το έκανα bridge και έβαλα στο ip adress 192.168.1.200 ενώ το dns primary και το από κάτω το άφησα όπως ήταν κενό και τώρα έχω τρομερά αργό internet στο accesspoint του 1ου και στο κεντρικό router.Τι λάθος έκανα πάλι ,έχω την εντύπωση πως όλο το ιντερνετ την ισχύ την παιρνει το ubiquity air router που βρίσκεται στον 2ο και τα αλλά δεν εχουν καθόλου ταχύτητα.

Υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να μπορώ να δω ποιοι συνδέονται ανά πάσα στιγμή και πόση ταχύτητα τρώνε και αν μπορώ να τους πετάω έξω? 

dns μπορεις να βαλεις του παροχου μπορεις να βαλεις την ip του adsl router μπορεις να βαλεις καποιους Open dns πχ google 8.8.8.8 και 8.8.4.4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...