vasi26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παιδια! Οπως καταλαβατε εχω και εγω προβλημα με το ιντερνετ εδω και παρα πολυ καιρο...ημουν στον οτε και εδω και 1,5 χρονο τουλαχιστον αντιμετωπιζα συνεχεις αποσυνδεσεις ( αλλη φορα καθε μια ωρα, αλλωτε καθε 2 λεπτα, αλλες φορες ερχοταν αμεσως και αλλες εκανε κανενα 5λεπτο + 8σχεδον μονιμος θορυβος στο τηλεφωνο) και παρα πολυ χαμηλη ταχυτητα γυρω στο 2-2,5 στα καλα 3,5 με 24αρα συνδεση. Εχω φωναξει 8 φορες τεχνικο, ο καθενας μου λεει κατι αλλο με αποτελεσμα να εχω αλλαξει φιλτρα, σπλιτερ κλπ, να εχω το ρουτερ ΖΤΕ σε αλλο δωματιο απο τηλ, μου εχουν αντικαταστησει το ρουτερ μηπως εφταιγε αυτο..εχω αλλαξει τις πριζες στο σπιτι χωρις κανενα αποτελεσμα..μερικοι τεχνικοι μου ελεγαν οτι οντως ειχε προβλημα η γραμμη και την επιδιορθωσαν αλλα σε 2,3 μερες γινοταν τα ιδια...ειδαμε και αποειδαμε και στο τελος ειπαμε να αλλαξουμε παροχο γνωριζοντας πως θα εχουμε την ιδια γραμμη..τουλαχιστον για να πληρωνουμε λιγοτερα. στις 18 αυγουστου λοιπον ενεργοποιηθηκε η συνδεση μας στη wind. Mε μεγαλη εκπληξη την πρωτη μερα συνδεσης ειχα πεντακαθο ηχο στο τηλ και ταχυτητα απο 7 εως 10 !!! απο την επομενη μερα ομως παλι συνεχεις αποσυνδεσεις ( 95 μου ειπε η κοπελα στην εξυπηρετηση) και ταχυτητα μεχρι 1,5 το πολυ! Σκεφτομαι να τραβηξω εξωτερικο καλωδιο απο τη γραμμη του οτε ωστε να σιγουρευτω πως το προβλημα δεν ειναι η εσωτερικη καλωδιωση ( μιας που οι περισσοτεροι τεχνικοι του οτε με διαβεβαιωναν πως η γραμμη μ ειναι πλ καλη και μπορει να φτασει και 13 ταχυτητα!) μεχρι να γινει αυτο, γνωριζετε τι αλλο μπορει να φταιει? + θα με βοηθουσε να βλεπατε λιγο τα χαρακτηριστικα του ρουτερ μ και μου λεγατε μια αποψη, εγω δεν εχω ιδεα!! ευχαριστω πολυ !!!! :SNR MARGIN 7.7 dB 22.7 dB Line Attenuation : 34.0 dB 36.1 dB Data Rate : 1664 kbps 109 kbps ADSL State : Up Bandwide Down/Up(kbps) : 1664 kbps / 109 kbps SNR Margin Down/Up(db) : 8.2 dB / 22.6 dB FEC Down/Up : 20859 / 63736 CRC Down/Up : 337 / 65314 HEC Down/Up : 2324 / 0
soteras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Οι τεχνικοί όλοι που ήρθανε πήρανε μετρησης στα πόσα κλειδώνει στην εισοδο του σπιτιου στο κουτάκι με τηλεφωνικά καλώδια πόσο μέσα στο σπίτι?Στο καφάο να αλλάξουν ζευγάρι πήγανε?Σε τι λεγανε οτι οφειλεται το ολο θεμα γενικά καλώδια/περιοχή/πάροχος Πάντως ανεβάζει πολύ ερρορ εχεις βάλει παντου μα πανου φιλτρα τηλεφωνα/φαξ/συναγερμους και οτι αλλο σαν λυση πρωτη δοκιμασε να εχεις μονο το μοντεμ πανω στη γραμμη και τιποτα αλλο χωρις σπλιτερ χωρις τιποτα μετα δοκιμασε ενα τελειως προχειρο καλωδιο απο το κουτακι αν το τραβηξεςι το καλωδιο θα βγαλεις αυτο που παει στο σπιτι ωστε να πεζεις μονο με το προχειρο καλωδιο Ααα και το ΖΤΕ πέτα το στα σκουπιδια μονο εκει κανει να μενει στα σκουπιδια.Πάρε ένα ρουτερ του 20 αρικου πιο σωστα θα δουλευει
vasi26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 ευχαριστω για την απαντηση! ενα ςμου ειχε πει οτι ειχε οντως θεμα η γραμμη και την αλλεξε..εφτιαξε μια δυο μερες μετα παλι τα ιδια..ενας αλλος μου ειπε οτι απεξω επιανε 13 και μεσα 3 και μας ειπε να ανοιξουμε τρυπα στον τοιχο εκει μου γινεται η ενωση των καλωδιων μηπως εχουν παρει υγρασια... αλλος μας ειπε οτο εφταιγαν οι πριζες μεσα στο σπτιτι και τις αλλαξαμε..μετα αλλαξαμε και το καλωδιο που παει απο τον οτε και μπαινει στον τοιχο μας.. ο επομενος τεχνικος που ηρθε ειπε οτι αυτο το νεο καλωδιο δεν ειχε συνδεθει καλα και τωρα μας το συνεδεσε σωστα.. για ρουτερ εχω δοκιμασει και με αλλο ..αλλα ηταν παλι ΖΤΕ.. ναι και το τηλ εχει φιλτρο και εχω δοκιμασει το ρουτερ κατευθειαν στην πριζα.. και με τηλεφωνο βγαλμενο απο την πριζα.. μερικες φορες πεφτει και οταν σηκωνω το τηλ. τι εννοεις προχειρο καλωδιο απο το κουτακι? εξωτερικη δηλαδη γραμμη απο τη γραμμη του οτε κατεθειαν στο ρουτερ? ισως να υπαρχει οντως θεμα στην εσωτερικη καλωδιωησ και με εξωτερικη γραμμη να σωθουμε...αλλα πως εξηγειται οτι την πρωτη μερα με το νεο παροχο ειχα ταχυτητα 10 και καθολου θορυβο?
soteras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Με τον ορο προχειρο καλωδιο ναι εννοω ενα καλωδιακι τελειως προχειρα που θα πάει από το καλώδιο του οτε (από κεντρικό κουτάκι) στο μοντεμ πανω καρφι μονο στο μοντεμ και οχι σε ολο το σπιτι ωστε να αρχησουμε να αποκλειουμε διαφορες περιπτωσεις.Αμα το μοντεμ συνχρονίζει εκτός σπιτιου στα 13 και μεσα στο σπιτι 3 ειναι φως φαναρι οτι η καλοδιωση του σπιτιου εχει θεματακια Οι πρίζες όντως άμα είναι του 80 με τους πυκνωτες μεσα προκαλούνε πολλά θέματακια αλλά αφού αλλαχτηκανε όλες υποθετουμε ότι είναι οκ από θέμα πρίζες.Πιστεύω όταν συνδέσατε το νέο καλώδιο το παλίο να το βγάλατε εκτός και όχι να συνδέθηκε και εκείνο πάνω καθώς νέο καλώδιο και προβληματικό καλώδιο δεν θα άλλαζε την κατάσταση. Τα χερια σου γενικα πιανουνε αν αρχησουμε και λεμε διαφορες λυσεις θα μπορεις να της πραγματοποιησεις. Τις αλλαγές στα καλώδια γενικά της έκανε ηλεκτρολόγος ή εσύ αν τις έκανες ηλεκτρολόγος τον είδες πιάναν τα χέρια του ή έκανε πατατιές. Από το τηλεφωνικό κέντρο της Wind που σου λένε ότι οφείλονται οι αποσυνδέσεις από μεριά τους τι βλέπουν ότι έχει γίνετε
vasi26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 καταλαβα..αυτο θα κανουμε τις επόμενες μερες...θα φωναξω εναν ηλεκτρολογο να βαλει εξωτερικο καλωδιο.. το προηγουμενο καλωδιο ηλεκτρολογος μας το ειχε βαλει και μας ειχε φανει καλος...βεβαια καποιος τεχνικος που ειχε ερθει αργοτερα..ενω στην αρχη είχε πει οτι εφταιγε η γραμμη σε ενα σημειο και οτι τη διορθωσε , μετα μας ειπε οτι το προβλημα ειναι στο οτι αυτος που το συνεδεσε ηταν αχρηστος και δεν τα ειχε ενωσει καλα...με λιγα λογια μας ειπε ότι αυτος το εφτιαξε καλυτερα παρ'ολο που μας επισημανε οτι δεν ειναι στην αρμοδιοτητα του να επιδιορθωσει το δικο μας κομματι...εν τελει μας ειπε ότι το εφτιαξε και δεν θα κανει αποσυνδεσεις... μετα απο μια μερα παλι τα ιδια.... γενικα εχω παρατηρησει πως καθε φορα που ερχοταν τεχνικος εφτιαχνε για μια δυο μερες και μετα παλι τα ιδια.. απο τη wind μου ειπαν πως εφοσον εχω τετοιο ιστορικο να κοιταξω να δω με το εξωτερικο τι θα γινει.. και αν εχω παλι προβλημα να το δηλωσουν βλαβη ( για να μην χρεωθω τσαμπα τον τεχνικο τους). * ενας τεχνικος του οτε μου χε πει να φωναξω ηλεκτρολογο που να ξερει απο τηλεφωνια και συναγερμους κλπ γιατι χρειαζονται ειδικα καλωδια κτλ..για να εχω μια ιδεα και εγω οταν ερθει ο ηλεκτρολογος...ξερεις τι καλωδια πρεπει να χρησιμοποιησω? ενα απλο μονοκλωνο δηλαδη? και θα παει κατευθειαν στο ρουτερ ή θελει και καποιο σπλιτερ? επισης, margin που μου δινουν ειναι καλο? εχιε σχεση? ευχαριστω για το ενδιαφερον
soteras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Το καλώδιο θα στο φέρει ο ηλεκτρολόγος καθώς άμα βάλεις χαμηλής ποιότητας τότε και το σήμα που θα φτάνει στις πρίζες θα είναι χαμηλό.Απλά πρέπει να βρεις ένα ηλεκτρολόγο να έχει την όρεξη να πάει να δοκίμασει με το ρούτερ στο κεντρικό κουτάκι χωρί τη γραμμή του σπιτιού και αν φταίει αυτό να έχει την όρεξη και το μεράκι να περάσει το νέο καλώδιο σωστά μέχρι το σήμειο που θες το ρουτεράκι και να τσεκάρει αν υπάρχει και κάποια άλλη καλωδιώση στο σπίτι που έχει θέμα να σε ενημερώσει για το τι βρίσκει και ποιές είναι οι προτεινόμενες λύσης
SaFiS Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Line Attenuation: 34.0 dB 36.1 dB Ίδιο attenuation σε Down/Up υποδηλώνει πρόβλημα στην γραμμή. Ή είναι "μονόπολο" (οξειδωμένο σκέλος) ή υπάρχει κάπου επαφή (δίκτυο, κάθετη / εσωτερική καλωδίωση) και σου δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Απ'ότι καταλαβαίνω, μάλλον είναι παροδικό το πρόβλημά σου και γι'αυτό δεν έχει εντωπιστεί μετά απο τόσες επισκέψεις... Δηλώνεις βλάβη στον Πάροχό σου...
vasi26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια!, τι ακριβως υποδηλωνει το attenuation? υπαρχει οξυδωση στο δικο μ μερος ή στη γραμμη του οτε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα